icon

Partnerstvo medzi katolíčkou a moslimom v zahraničí

lulka12
6. dec 2012

Tak dievčatá poteší ma každá skúsenosť, argument v diskusii na danú tému. Moja neter si v zahraničí našla priateľa z Egypta. Keďže cez víkend idem na návštevu k jej rodičom a som dosť priamej povahy , mám vážne obavy ,že nedokážem udržať jazyk a kriticky zhodnotiť naivitu dievčaťa.

Problém vidím v tom ,že sa za každú cenu snaží ostať v zahraničí. Doma má otca po porážke, chorú sestru a dusnú atmosféru. Školu skončila ako BC na druhý pokus a rozišla sa s priateľom po dvoch rokoch.

Strana
z410
kararinka
27. júl 2014

@lukada O to moslimskom manzelovi mas pravdu, ze to neznamena, ze mame k teme co povedat, ale nezamena to ani opak, ze ak ho niekto ma, tak jeho nazor je netraba brat do uvahy ako tvrdila tusim seraa. Pozri ja to sledujem a nedovolila, by som si pisat moje domnienky, preto som si pytala link na fakty. Je velmi tazke verit hociktorej strane konfliktu.

ellise
27. júl 2014

@maminuska a tak jedno období tady byl nick abasta, pak malkuna, pak dejavu1 a teď ejema, v podstatě jde o jednu a tutéž osobu, podle stylu písma se to tak dá identifikovat

kararinka
27. júl 2014

@ejema pozri ak ta admin do zajtra nezablokuje, odpoviem ti ;)

ejema
Odpoveď bola odstránená
seraa
27. júl 2014

@kararinka

je tazko verit hociktorej strane konfliktu??
no tak s tym ti teda my tu uz nepomozeme ak ti to doteraz nie je jasne
ale za tym bude tovj muz jedine

11 september bolo tiez tazke komu verit?
vsetky terro. utoky v eu? tiez si mala tuto dilemu?
tie vrazdy v syrii, irak, iran tam ti to tiez nie je jasne?

zuzitko74
27. júl 2014

@ejema Nemusí nič hľadať, všetci sme si to prečítali v priamom prenose, v reálnom čase, nikto o nič neprišiel.

ejema
Odpoveď bola odstránená
maminuska
27. júl 2014

@kararinka ja síce moslimského manžela nemám a ani som nemala, ale na vysokej škole sme mali dve skupiny moslimov - čiernych( Sudán , Etiopia ... ) a pobledších ( Albánci a jeden Afganec ). Tí čierni sa správali fakt ako prasatá niekedy. Jeden Albánec zostal na škole a dnes je tam docentom , je to môj spolužiak a mám ho aj v priateľoch na sociálnej sieti. Afganec si vzal spolužiačku môjho bývalého manžela, manželstvo však skončilo veľmi zle, domáce násilie , bitky , zákazy chodiť von . Albánec si vzal za manželku kosovsku albánku a môžem povedat že vcelku pekne žijú , ale povedal že čakal na moslimku lebo krestanka by nemusele ich spôsob života zvládnuť.
Potom som určitu krátku dobu žila medzi už majoritným moslimským obyvatelstvom a poviem ti že nebolo nič príjemné , jednoducho iná mentalita a iná kultúra. Ak by som popustila uzdu svojmu ovládaniu tak by som tu napísala celé state a teda slušné by neboli .

alice107
27. júl 2014

@katkabg presne si to vystihla. 🙂

eva8
27. júl 2014

@seraa ani ja som nemala ku koncu nášho vzťahu ani právo na svoj názor, tobôž vysloviť ho.....
@andy04 citujem: "Vymazať mozog je ľahšie ako si niekto mysli" - som toho príkladom
tí ľudia vedia vyvolať takú ľútosť nad ich životom, ako je celý svet proti nim...

Pekné, dlhé čítanie (manželka pisateľa konvertovala ešte pred zoznámením sa):
http://www.multikulti.sk/ine/made_in_syria.html

včerajší "výrok" cudzinca žijúceho na Slovensku, kt. zo srdca nenávidí Slovensko a Slovákov, pri rozhodovaní či odísť do jeho rodnej krajiny (nie je tam vojnový konflikt): "Oni (ľudia) sú tam ešte horší ako Slováci.... "

nepíšem komentár, názor si vytvorí každý sám

alice107
27. júl 2014

@eva8 evi, ten hasna ma tiez slovenku. cela zababusena v moslimskom ruchu. nedostudovany lekar .chcel na sk vytvorit mesitu a byt jej vodcom . ale kedze nedostal povolenie,tak je rad,ze nakoniec ma dom z toho. 😀

digysa
28. júl 2014

@kararinka Nikto tu nic nedeklaruje, ja poznam ellise, aj yanni...oni vedia uz davno, ze mam muza amika, ako ja erjona, ci alice107, my vieme o erjonimom muzovi, vieme aj to ze alice107 ma nemca, a andy04 ma spaniela....atd....ty si tu nova.

Ja som len bola prekvapena, ked sa maminuska bavila s erjonou o kosove/srboch/albancoch, na par stranach, tak nakoniec debaty aj tak spomenula mna a mojho muza. a bol to presne tento odkaz:

erjona - dalal Bilanzbuchhater Ausbildung - skusky budem mat pred statnou komisiou,,, dnes sme cely den pocitali,,, bola fuska,, mam sa co ucit, takze na taketo inteligentne komentare tu aj tak nebudem mat cas, nech si pisu, co chcu,,, sak sa pozri, ked niekto nevie, ze albanci patria medzi najstarsi narod v Europe, tak takemu neni pomoci,,, len ignoranske a rasisticke recicky, ktore asi pochytila od manzela uplne bieleho z USA.,,
Včera o 00:03 • Odpovedz • Páči sa mi to • • •

...vtedy som maminuske napisala, ze niekomu tu lezim na srdci, lebo mam americana muza a tym padom som rasistka. Maminuska to doplnila este tym, ze sme katolici a biele, tak mame pruser....a yanni sa pridala a ellise tiez....ale to uz bolo iba aby rec nestala.....Nikto sa tu nehra na nieco viac.

Ja opakujem, ze moje nazory na muslimov neboli nikdy ine ako po svadbe. Ale poviem ti, ze nazor na Zidov som zmenila, az ked som prisla do USA. Lebo v Europe je ten sionuzmus katastrofalny a to clovek vidi az ineho pohladu. Teda ja som to asi potrebovala. A som dost milo prekvapena, ze niektore prispievajuce nepotrebovali odchod do USA, aby ziskali podobny nazor na zidov, ako ja. Samozrejme, vtedy som mala k dispozicii tak Pravdu, Zivot a Pracu 🙂

digysa
28. júl 2014

@ellise ja si nepamatam ani na jeden z tychto nickov;
abasta
malkuna
dejavu1
a @ejema teba vitam, lebo ta vidim dnes prvy krat.

Ja som tu v tom obdobi mala pauzu, v podstate som odisla...ale presne ako @kararinka pisala, mne sa tato diskusia denno-denne zobrazovala ako prva medzi vsetkymi. A dostala ma cela politicka situacia....nemohla som sa zdrzat. O manzelstvach som uz ale svoje nazory vycerpala....kto chce, nech si zalistuje 😅

ejema
Odpoveď bola odstránená
ellise
28. júl 2014

@digysa no to bylo až po "Bielablúzkagate" mně to bylo vcelku jedno, hrozně to tedy řešila erjona, jen že se objevil jeden nick, něco ostrého psával, pak se ztratil, objevil se jiný se stejným stylem psaní...... a zase se ztratil....

maminuska
28. júl 2014

http://eretz.cz/2012/11/pallywood-raneny-arab-s...

tak aj takto sa dokáže robit velká šou pre medzinárodné spoločenstvo

maminuska
28. júl 2014

http://eretz.cz/2014/07/palestinsti-teroriste-o...

tak ale hlavne že sa chceli navštívit s vlastnými rodinami

mariosmykal
28. júl 2014

Ahojte.

Práve som na dobu neurčitú zamkol túto diskusiu. Dlhšie som sledoval, kam sa vyvíja a aký je vzťah medzi diskutujúcimi. Niektoré príspevky som pozastavoval a niektorým diskutujúcim písal internú poštu. Čo je však dôležité, nepovažujeme za správne urážať iných ľudí za ich odlišné názory či vyznanie a taktiež nepodporujeme snahu vyriešiť urážanie používateľov ďalšími urážkami. Nakoľko sa úroveň diskusie ani po upozorneniach nezmenila, tak som ju práve zamkol.

Oceňujem vašu snahu diskutovať, ale výrazne ste sa vzdialili úvodnej téme. Odporúčam vám založiť si vlastné skupiny, kde budete môcť diskutovať každá strana o tom svojom. Ak vám však vyhovuje, že ste v diskusii, kde sú obe strany a dochádza k stretom názorov, tak vám už ďalej nebude vyhovené. Každú ďalšiu podobnú diskusiu zamkneme/zablokujeme bez upozornenia. Správne fungujúca diskusia nemôže byť založená na násilnej prezentácii vlastných názorov a skúseností. Ak s vami niekto nesúhlasí, je to celkom v poriadku. Skôr sa zamyslite nad tým, v čom je odlišný váš názor a či je vôbec možné nájsť spoločnú tému na diskusiu, kde sa budete navzájom počúvať. Ak nie, nasilu sa o to nesnažte.

Ďakujem a prajem veľa porozumenia.

Mário Šmýkal
Modrý koník Team

Strana
z410