icon

Partnerstvo medzi katolíčkou a moslimom v zahraničí

lulka12
6. dec 2012

Tak dievčatá poteší ma každá skúsenosť, argument v diskusii na danú tému. Moja neter si v zahraničí našla priateľa z Egypta. Keďže cez víkend idem na návštevu k jej rodičom a som dosť priamej povahy , mám vážne obavy ,že nedokážem udržať jazyk a kriticky zhodnotiť naivitu dievčaťa.

Problém vidím v tom ,že sa za každú cenu snaží ostať v zahraničí. Doma má otca po porážke, chorú sestru a dusnú atmosféru. Školu skončila ako BC na druhý pokus a rozišla sa s priateľom po dvoch rokoch.

erjona
2. nov 2013

@demo No chodit nemusia, ja som len upozornila, ze Europania su so psychikou na tom horsie, ako moslimske krajiny 😝

kykka
2. nov 2013

@alice107 Praveze ja som velmi sklamana z teba, takze mi je akurat tak jedno, co si o mne myslis....

kuwait
2. nov 2013

@erjona lenze u moslimov je toho vela a vzdy bolo aj v minulosti a to nema nic so sebevrazdou tito ludia vrazdia kvoli svojej chorobe druhych ludi a liecit sa nechcu.Nenajdes europana ktory by zil nelieceny so schizpfreniou a tvarill sa ze mu nic nieje a cela rodina by ho brala ze je ok pretoze vacsina jeho rodiny su na tom rovnako.Nezazila si ,nevies tak sa k tomu nevyjadruj.Aj ich prorok trpel schizofreniou aj epilepsiu mal je to presne zdokumentovane v knihe o jeho zivote,u nich je to bezne a preto ta spolocnost upada

kuwait
2. nov 2013

@erjona ty porovnavas vsetko podla tvojho muza bieleho europana,situacia je uplne ina u orientalcov kde sa starocia beru najblizsi pribuzni,ti ludia niesu len dementni psychicky oni su aj fyzicky chori,maju rozne geneticke choroby ,cele rodiny su postihnute,priemerne IQ tychto ludi je menej ako 90.

demo
2. nov 2013

@erjona pokoj, dost pochybujem, ze existuje seriozny a publikovany vyskum o psychickom stave arabov. To by si nikto nezobral na triko. Hned by bol za rasistu. A samovrazdu neovplyvnuje iq a nemusia za nou byt ani nejake vazne diagnozy. O japoncoch a ich zivotnom style je zname, ze ich kultura, ambicioznost a uzavretost nie je uplne zlucitelna so stastnym a bezstarostnym zivotom. Madari su dost mixnuti s orientom a k francuzom sa nevyjadrujem. Vies, samovrazdy su velmi ovplyvene kulturou individualizmu. V narodoch, kde prevazuje silne nabozenstvo, platia tam silne a rigidne pravidla a individualna nesloboda, sa kaemuto rieseniu casto neuchyluje.

erjona
2. nov 2013

@kuwait tak potom je dementni aj tvoj manzel? S malym IQ? Nechapem ako potom mohol studovat na prestiznej univerzite, ale samozrejme, ze veci ktore opisujes, sa vzdy tykaju vsetkych, len tvoj manzel je vynimkou... Nechapem, co ta vedie k tomu pisat tieto vedecky nepodlozene veci, ktore pises....

erjona
2. nov 2013

@demo depresia, schizofrenia su najcastejsie pripady ludi, co si siahnu na zivot, mala som spoluziacku a kamaratku, ktora bola schizofrenicka, liecila sa a ked sa rozhodla nebrat lieky, zakazdym do skoncilo pokusom - raz ju nasiel jej vlastny syn zakrvavenu vo vani, druhy krat pojedla lieky a treti krat skocila z balkona zo 6 poschodia, to bol jej posledny pokus, ten uz neprezila ☹ - bola to Slovenka. Jej svokricka ju dohnala, tam, kde je teraz, bola psychicky tyrana... takze ako vidis, tato problematika ma teda vela spolocneho so psychickymi chorobami - vo Francuzku skusali 5,5 % populacie si vziat zivot a to je teda velmi vysoke cislo...

kuwait
2. nov 2013

@erjona precitaj si ten link co som sem dala to je o studii ktoru urobili tu lekari na kuwaitanoch ktora poukazuje na schizofreniu,Ak hovorim vsetci tam myslim vsetci to ze niekto studuje univerzitu neznamena ze je intelligent ale ze na to ma financie,ty si v zivote v zianej orientalnej krajine nezila,mozno si v zivote v takej rodne nebula na navsteve dakde v EU a vyvracias tu veci o ktorych sa otvorene hovori len preto ze je v teme slovo moslim,ved ten tvoj ani moslim nieje ak vyznava taky islam ake linky si tu hadzala.To nieje pravy islam,europskych moslimov nikto za pravych veriacich nepovazuje,tu veru schizofrenici sa neliecia,lieky neberu a vrazdia svojich pribuznych nie seba takze sm nemiesaj europanov ked je rec o araboch poskodenych geneticky miesanim s najblizsimi pribuznymi,tu su uz male deti sociopati a schizofrenici,kolko mas takych deti v EU?Urcite nie plnu triedu .

erjona
2. nov 2013

@kuwait V tvojich ociach je kto moslim? Kto mlati zenu? Robi zverstva, ktore si tu opisala, tak potom ani turci nie su moslimovia a ani ine liberalne krajiny, kde nevladne saria, tak to znamena, ze v podstate sme okruh moslimov zuzili na niekolko milionov z jeden a pol miliardy a presne toto hovoria EU moslimovia, ze v arabii nie su pravi moslimovia, lebo co pachaju nema s vierou nic spolocne!!!

kuwait
2. nov 2013

@erjona europania teda urcite niesu ti pravi moslimovia ked si Koran prerobili podla svojho,Ten europsky Koran hranici s blasphemy ,podstatne veci su tam poprekrucane tak aby vyhovovali europskym pomerom,nie to nieje islam to cim sa ty tu ohanas

demo
2. nov 2013

@erjona ja z teba odpadnem, ze vedecky nepodlozene veci. Sranda, ty veris viac statistikam, vystupom nejakych uradnikov a pod. ako vlastnym ociam. Ty, co rakusko vidis ako tolerantnu zem, vitajucu imigrantov, krajinu nezamorenu moslimami, ty to tak vidis pretp, lebo to citas. Keby si otvorila oci, tak by si vodela nieco celkom ine. Ludia du celkom iny, s kavickou v ruke a pri monitore ich nespoznas v plnej krase. Mas zmyslanie ako tretotriednu eurouradnik.

eva8
2. nov 2013

@erjona sama píšešeš, že psych. týranie vedie k psych chorobám.... moslimovia radi psych. a fyz. týrajú, niekedy si to ani neuvedomujú.... je im to prirodzené v rámci "výchovy" manželky, v horšom prípade detí...

samovražedné atentáty páchajú najmä "nemoslimovia"?

demo
2. nov 2013

@kuwait ten link som prehliadla. Necham si ho ma vecer 🙂

kuwait
2. nov 2013

@demo praveze take studie su, jeden link som sem dala ,vyskum robli na kuwaitanoch kuwaitski psychiatri,podobne som citala v Holandsku robili vyskum na moslimskych emigrantoch kedze pocet takto chorych je tam alarmujuci.

erjona
2. nov 2013

@demo Pozerat sa na svet uz s predsudkami a utvorit si nazor na zaklade 2 moslimov, co si spoznala a ostatne z medii, ty ides mne vraviet ako ja vidim svet. Ja za kazdym rohom nevidim nepriatela, som tolerantna a k tejto tolerancii ucim aj moje deti, aby sa vedeli vzdy spravne rozhodnut a robit len dobro... Takze ano, toto su moje priority a nie ked idem po ulici v AT a vidiet v kazdom moslimovi zver, nasilnika a terotistu, ved to je predsa tvoj obraz... s tvojim postojom, teda ani nemozes vidiet dobro v tychto ludoch... ja ho vidim v kazdom, pokial je charakter ok, bez rozdielu na vierovyznanie.... toto je zasadny rozdiel medzi mnou a tebou....

demo
2. nov 2013

@kuwait velmi zaujimave. Cize je to vedecky podlozene. Pocujes erjona?

erjona
2. nov 2013

@eva8 V EU nemoslimovia, mas pravdu.... No zvlasne, ze je tam take nizke percento samovrazd...

kuwait
2. nov 2013

@demo je,tu dokonca robia osvetu aby ludia sa liecili ak maju pocit ze nieco s nimi nieje ok

demo
2. nov 2013

@erjona islamsky svet nehodnotim podla dvoch exemplarov. To ozaj nie. 😀

eva8
2. nov 2013

vhoj, ako sa inak máte? u nás je chladno, sychravo, na hroby sme nešli, deti sú von s otcom i dnes, vraj je v poriadku, chorý bol min. týždeň, hlavne, že mi včera oznamoval akú má horúčku... to je tá zmena názorov, hovorí a v okvmihu niečo iné, len aby sme ho ľutovali. obdivovali... a nezodpovednosť, veď keď je chorý, nemá čo nakaziť deti!!
..

erjona
2. nov 2013

@kuwait
@demo
Psychicke choroby sa netykaju len moslimov. Tykaju sa celeho sveta,,, co to tu zasa splietate?

eva8
2. nov 2013

@erjona možno preto, lebo sa vraždia navzájom....

eva8
2. nov 2013

@erjona inak, páči sa mi, že radšej vidíš to dobro v ľuďoch....

kuwait
2. nov 2013

@eva8 presne nieco povie a zachvilu uz nevie co hovoril,tu je slnko ale zatial sme doma vcera bolo Tolko ludi vsade ze dnes nemam chut,ved vies aki su miestni neprijemni a belocha tu cez vikend vonku velmi nevidis,vcera sme videli Americana v zlatnictve ako chcel kupit prstienok filipinke,ona ze minimalne pol karatovy!!! A takym stylom to povedala a ja som sa k nemu naklonila a hovorim mu ej chlape ty raz budes lutovat ked zistis co tam primalo ze jej drahe veci kupujes(filipinky pouzivaju hypnozu,mind games,ciernu magiu na chlapov a ti su ako ich hracky potom)tak chlapik v ociach hroza a nic jej nekupil.Vsak hadam stacili tie omega briliantove hodinky co mala na ruke.Oskliva,divne flakata (zrejme hepatitida)starsia,hrozne telo a chovanie ako hysterka ,panovacna drza,Naozaj chudak chlap,celu svoju vyplaty omlati na takej stetke,mozno od nej aj nieco chytil

erjona
2. nov 2013

@eva8 Moja ale to je sskoro kazdi chlap taki,,, nie len moslim... aj Slovak... chlapi nerozmyslaju pri takychto veciach... to nema zo zmenou nazoru nic spolocne,,, chlapi sa lubia nechavat ludovat.... aj ked moj je chori, tak si zobere deku a stahuje sa do obyvacky, aby sme neochoreli od neho, po tyzdni sa vrati do spalne, ked je zdravi... lebo nechce, aby sme sa nakazili...takze aj takito chlapi vedia byt... to ma s charakterom cloveka vela spolocneho,, nie s vierou... 😉

kuwait
2. nov 2013

@erjona zila si v moslimskom svete???NIE!! Takze sa k teme nevyjadruj,tu su dementne uz deti!!! To nemas v EU.Je to fakt s ktorym sa zodpovedni rozhodli nieco robit!

erjona
2. nov 2013

@eva8 Evulik, ja len nehladam problem, kde nie je 🙂

eva8
2. nov 2013

@kuwait včera večer sa deti pomaľovali, malý chcel chodiť po susedoch, malá už sa hanbí, ale s ním šla po ulici... u nás ten zvyk deti berú samozrejme, v škole tiež helloweenska párty.... ale zachovávame inaše tradície

eva8
2. nov 2013

@erjona ale ani neprehliadaj, či nebuď priveľmi benevolentná k tým problémom

erjona
2. nov 2013

@kuwait Keby som sa k teme nikdy nevyjadrovala, tak by tu boli doteraz vsetci jednej mienky, ze vsetci moslimovia bez rozdielu, su nasilnici, vrahovia a teroristi a kriminalnici, nevzdelani a bombonik, teraz este aj slahnuti... No zuzil sa okruh na arabov,,, takze sa posuvame vpred 😀