Partnerstvo medzi katolíčkou a moslimom v zahraničí
Tak dievčatá poteší ma každá skúsenosť, argument v diskusii na danú tému. Moja neter si v zahraničí našla priateľa z Egypta. Keďže cez víkend idem na návštevu k jej rodičom a som dosť priamej povahy , mám vážne obavy ,že nedokážem udržať jazyk a kriticky zhodnotiť naivitu dievčaťa.
Problém vidím v tom ,že sa za každú cenu snaží ostať v zahraničí. Doma má otca po porážke, chorú sestru a dusnú atmosféru. Školu skončila ako BC na druhý pokus a rozišla sa s priateľom po dvoch rokoch.
sorry...ale co je konkr. pre teba hlupe a predpotopne na tom zakone..?
@bubulka722 to mas velku pravdu.... s tymi psycho liekmi.
Lekari maju velke provizie (z akychkolvek navykovych liekov), cielom - nie kazdeho - je nie pomoct ale vyvolat navyk (a pre neho proviziu do konca zivota) alebo vyvolat dalsie neziaduce ucinky, ktore su znovu "liecitelne" dalsimi liekmi.
Znamy uzival 1. prozac, to mu vyvolavalo vedlajsi ucinok, ze bol hyperaktivny, nemohol spat, 2. na to dostal tabletky na spanie, ktore mu vyvolavali krce v bruchu, a potil sa hrozne na to uzival 3. dalsie tableky... neuveritelny kolotoc. Rozviedol, sa stratil zamestnanie, pravnik... ooo a na to vsetko pil. Troska.
ono je to tam napisane, ale z praxe viem, ze rozvod je vzdy o 2 ludoch a o dohode..., poznam manzelstva, kt. sa rozviedli uplne pre banalne dovody(islamske aj nemislamske, a vsetci boli v poho)..a co sa tyka naboz. diskriminacie..to iste plati ked si slovenka zoberie nemca/africana/bolivijca atd. (tiez maju multi-kulti tahanice, kazda krajina si taha za svoje...), cize to je o medzinr. politike a nie diskriminacii zien ako takych (ako to tu mnohe chapu), na toto treba mysliet pred AKYMKOLVEK multi-kulti manzelstvom...a so skusenosti viem, ze deti bez ohladu veku ostavaju matke (jedine ze otec je tvrdohlavy raroh, ale to je minimum)..aj nemoslimke (mam dost takychto parov v okoli, kt. pod/precenili vlastne sily co sa tyka takehoto vztahu).....takisto ako ja na SK mas dobre rozvody a rozvody typu "vojna u roseovych"... 😉
@kuwait Ja necitam vela for o Kuwaite, nasla som ho len nahodou, po pravde ma to ani nezaujima, mne len nesedeli tvoje vypovede a ako som pisala, chcela som vidiet, ci aj ini vidia tuto krajinu ako ty, ale videla som aj opak a nebolo ich tam malo,,, takze asi tak,,, inak jedna, co im tam stale oponuje je akoby som teba na MK citala, ale moze to byt aj nahoda, len pouziva presne tie iste slova a exaktne vidi problematiku ako ty, len cierno🙂
@vevesh nuz ale v krainach z rodinnym zakonom sharie je to ine,ta diskriminacia je obrovska,rozvod moze prebehnut tak,ze on ti da do ruky uz hotovy papier zo sudu ze si rozvedena ze deti sud zveril jemu a ty s tym nic nenarobis,toto v EU nejde.Takisto ak by zene nemoslimke zomrel muz nic nezdedi vyhodia ju z domu nema narok na nic a ako moslimka dostane len maly fragment z muzovho majetku,toto tiez v EU nemas.Nespravodlivost voci zenam a zena nemoze sa na sude odvolat ako v EU.
@erjona nuz ja som tam neprispievala,pretoze som vedela kto tam vtedy pripsieva tak som sa tam nechcela zamiesat .Ty si citala jedno forum s par nadsenymi slovakmi,precitaj si fora ktore napisali ludia z normalnych krajin teda nie takych kde sa ludia maju po financnej stranke zle ako na Sk .Preloz si to co pise americanka alebo si najdi nieco v nemcine od ludi co tu zili.Btw,je vazne otrasne co tam tie ciganky pisali o Slovensku,tolko nenavisti,ze SK sa Kuwaitu nevyrovna ani za 300 rokov???V com??Kriminalite??Spine???Chorobach???To sa ti nezda divne ako tam seru na Slovensko???Ze to asi slovenky nebudu???Ty by si o svojej rodnej krajine takto pisala???
@kuwait a o tom sa bavim cely cas...toto mas iba v krajinach sarie(cize tych 5)....ostatne krajiny to maju kombinovane (aj saria aj ine zakony)..tak napr. u nas v rodine zomrel chlap, VSETKO zdedila vdova, a deli sa pre deti podielom 1:1. u nasich znamych vsetko zhrabol najstarsi syn...zvysnych 9 surodencov+ matka mali smolu, a u susedov si to rozdelili tak ze matke ostal dom a financie isli podielom 1chlap-2 zeny..cize je to o rodinach a o tom co vsetko riesis oficialne a co nie...podla suc.zakona v kurdistane(kt. prave idu zmenit v prospech zien a surodencov) dedi 50perc. vdova a 50 perc. prvorodenny syn (kt. to moze/nemusi rozdelit surodencom)....
z tych bab na fore jedna ciganka odtialto usla a druha prisla o 2 deti tak ktovie co by teraz napisali po rokoch???
@kuwait kurdistan a teda irak je krajina, kt. je ofic. nabozenstvo islam, ale maju to sekularizovane od zakonov...a to je o tej mapke co tu pridala mariuska...nie je stat ako stat, aj ked su gcg, su tie staty odlisne..a mas pravdu..saudi, jemen, oman, kuwait zakony menit nebudu, ale to neplati o uae, katare a bahrajne...oni su trochu "pokrokovejsi"
@vevesh UAE su pokrokovejsi???VED V Sharji a Abu Dhabi je aj trestny zakon sharie.V Dubaji za bozk na ulici ta zavru za znasilnenie zavru zenu znasilnenu,,tam su take zakony ze ani Kuwait take nema.O com tu ty hovoris???Ved Katar je uplne zaostaly,Bahrajn ma nepokoje so shiitmi,a ludia ziju v biede.z celeho Gulfu GCC krajin je prave Kuwait najpokrokovejsi ,odhliadnuc od nabozenskych fanatikov.Videla si ako emiratci c Bahrajnci ziju?V akych domoch?Niektori emiratci z Fujajry a RAK ziju pod stanmi v pusti alebo maju domceky na samote,Fujajra ma hory v pusti tam ziju ako za cias Mohameda.Bola som tam videla som to a v Dubaji tam za luxusnymi hotelmi su domcurky emiratcov,kovovu strechu maju z vlniteho plechu a bahrajnci ti ziju v uplnej biede vsetci shia.
@mariuskaa su tam aj fotky,ak niekto ma poverenie na ministerstve alebo vo vlade tak ma povolenie nahliadnut do dokumentov,pisala som tu uz ze pribuzny mojho muza je vysoky politik ,o tej ciganke co prisla o 2 deti som tu dala link,mozes sa na nu pozriet na videu,je to par stran nazad,mozno si to aj videla.