icon

Partnerstvo medzi katolíčkou a moslimom v zahraničí

lulka12
6. dec 2012

Tak dievčatá poteší ma každá skúsenosť, argument v diskusii na danú tému. Moja neter si v zahraničí našla priateľa z Egypta. Keďže cez víkend idem na návštevu k jej rodičom a som dosť priamej povahy , mám vážne obavy ,že nedokážem udržať jazyk a kriticky zhodnotiť naivitu dievčaťa.

Problém vidím v tom ,že sa za každú cenu snaží ostať v zahraničí. Doma má otca po porážke, chorú sestru a dusnú atmosféru. Školu skončila ako BC na druhý pokus a rozišla sa s priateľom po dvoch rokoch.

erjona
3. nov 2013

@demo Ale za starych cias neboli moslimovia radi v boji, sa branili vo väcsine pripadov, teda aspon zaciatky islamizmu tomu nasvädcuju. - co pod tymto vyrokom rozumies? Zaciatky boli pre nich obranny mechanizmus, lebo boli prenasledovany - akoze v com klame? O aku pravdu ti ide?
O com to rozpravas? Samozrejme, ze to bol na zaciatku ochranny mechanizmus a potom: Kto zautocil ako prvy na moslimov? - No kto zautocil prvy na moslimov? - V com je tu klamstvo?

demo
Autor odpoveď zmazal
kuwait
3. nov 2013

@erjona precitaj si pribeh Safie -zidovky,prorokovej manzelky a zistis aki mierumilovni boli 😀 vrazdili kade chodili
A vrazdia dodnes Syria Irak tam sunni vyvrazduju shia.Suni z Kuwaitu,Saudskej,Kataru povazuju to za svoju boziu misiu,idu hladat martyrdom v boji so shia.))))

erjona
3. nov 2013

@demo Ja som historiu citala, inak by som sa tu o nej nevyjadrovala, ale ty si si svoje poznatky asi z webu vycitala - vies ako sa sirilo krestanstvo? Cim boli lepsi od moslimov - sirili sa mieromilovnou cestou?

demo
Autor odpoveď zmazal
demo
Autor odpoveď zmazal
erjona
3. nov 2013

@kuwait Ja som citala historiu a nie pribeh jednej zidovky a citala som aj historiu krestanstva a jej sirenie... toto ti odporucam dohnat a budes predvapena, co sa vsetko podozvedas - to je akoby som ti ja teraz odporucila literaturu nejakej zeny, ktoru bezpravne upalila inkvizicia a v akom strachu zili ludia... v tomto obdobi ako sa vrazdilo...

kuwait
3. nov 2013

kto umrie v boji za sirenie islamu ako martyr bude mat v raji 72 panien k dispozicii,tot reklama do boja priamo z koranu

demo
Autor odpoveď zmazal
erjona
3. nov 2013

@demo Nezacinaj ty s touto temou, ja nemusim pokracovat - ja som krestanka, ale nepovazujem za spravne ciny, ktore sa pachali - ci na strane islamistov, ci na strane krestanov - to je rozdiel medzi mnou a tebou, ja nemam za potreby vykrikovat po nete co napachalo ake nabozenstvo - "hadzte kamenom, pokial ste sami bez viny"

kuwait
3. nov 2013

@erjona Ako je mozne ze nepoznas take zakladne veci ako pribeh SAFIE??? Chod si to prestudovat je to velmi klucove pre teba

demo
Autor odpoveď zmazal
erjona
3. nov 2013

@kuwait A preco je to pre mna klucove?

erjona
3. nov 2013

@demo Ja nespinim prvych krestanov - takto by sa mali spravat vsetci krestania - toto trvalo ale len velmi kratku dobu, bohuzial... Ja som krestanka a pozeram sa na zlociny nabozenstiev s objektivitou, kazde jedno ma vela zla na svojom triku - toto je realita, pisat len o jednom a zaroven zkraslovat zlociny druheho teda objektivne nie je....

kuwait
3. nov 2013

@erjona Absolutne je precitaj si to o nej SAFIA-prorokova manzelka,co urobil s jej kmenom,rodinou a potom ju vyhlasil za svoju manzelku

erjona
3. nov 2013

@demo Ty ano, ale krestanstvo nie...

erjona
3. nov 2013

@kuwait http://www.amazon.de/Safia-Meine-Hoffnung-Schei...
Ja som myslela, ze na tuto safiu myslis....

erjona
3. nov 2013

@kuwait To je zajatkyna, ktorej dal slobodu a vzal si ju za manzelku a nemal s nou ziadneho potomka...

kuwait
3. nov 2013

@erjona Safiyya bint Huyay ano vyvrazdil jej kmen ako to vtedy robili ,vzal ju ako zajatkynu a pretoze sa mu lubila tak sa rozhodol ze sa s nou ozeni,ona chudera co mala robit?Muz co jej vyvrazdil cely kmen ju este denne znasilnoval.Jeho spolubjovnici sa bali ze sa mu raz pomsti,co sa nestalo asi jej bol zivot milsi-zidovka,ti su vypocitavi 😀

erjona
3. nov 2013

@kuwait Ako ty vies krasne vsetko zjednodusit a znegovat...ja si to pozriem blizsie, ked budem mat cas a potom sa k tomu vyjadrim....

erjona
3. nov 2013

@demo kriziaci nezautocili ako prvy v kriziackych vypravach - boli napadnuti? fiiiha, co sa tu ja nedozviem
NIKDE SOM NENAPISALA, ze prvych moslimov napadli krestania - boli to arabske kmene - preto som napisla obranny mechanizmus - ale, ze ti treba doslovne napisat vsetko, ked tak perfektne poznas historiu ako o sebe trvrdis som nevedela...
Takze citaj pozornejsie - a prosim ta neprekrucaj moje slova - ja nemam za potreby klamat - trosku zvazuj, co napises, ja ta nenapadam, ze klames, ok... uz zasa sa konverzacia medzi nami dvoma vyvija k tendencii urazania...

demo
Autor odpoveď zmazal
erjona
3. nov 2013

@demo No z tvojej klavesnice toto asi kompliment nebude 😉

kuwait
3. nov 2013

@erjona a vies preco kriziaci prisli do Svatej zeme?Aby pomohli krestanom ktorych moslimovia vyvrazdovali.Nakoniec sa kriziacke vypravy skoncili mierovou dohodou medzi Richardom Levie srdce a Saladinom.

demo
Autor odpoveď zmazal
erjona
3. nov 2013

@kuwait No ja viem, ze prave krestania, ktori s nimi obchodovali sirili famy ako lahko sa ich da dobit a ako ziskaju velke bohatstvo... nie nahodou?

demo
Autor odpoveď zmazal
erjona
3. nov 2013

@demo bodaj by si mala pravdu - 😀

kuwait
3. nov 2013

@erjona nie kriziacka vyprava mala za ciel oslobodit svatu zem a krestanov od moslimov.

erjona
3. nov 2013

@kuwait zamienku,,, ciele minimalne prvej kriziackej vypravy boli uplne ine....