Partnerstvo medzi katolíčkou a moslimom v zahraničí
Tak dievčatá poteší ma každá skúsenosť, argument v diskusii na danú tému. Moja neter si v zahraničí našla priateľa z Egypta. Keďže cez víkend idem na návštevu k jej rodičom a som dosť priamej povahy , mám vážne obavy ,že nedokážem udržať jazyk a kriticky zhodnotiť naivitu dievčaťa.
Problém vidím v tom ,že sa za každú cenu snaží ostať v zahraničí. Doma má otca po porážke, chorú sestru a dusnú atmosféru. Školu skončila ako BC na druhý pokus a rozišla sa s priateľom po dvoch rokoch.
@kuwait Ja som citala historiu a nie pribeh jednej zidovky a citala som aj historiu krestanstva a jej sirenie... toto ti odporucam dohnat a budes predvapena, co sa vsetko podozvedas - to je akoby som ti ja teraz odporucila literaturu nejakej zeny, ktoru bezpravne upalila inkvizicia a v akom strachu zili ludia... v tomto obdobi ako sa vrazdilo...
kto umrie v boji za sirenie islamu ako martyr bude mat v raji 72 panien k dispozicii,tot reklama do boja priamo z koranu
@demo Nezacinaj ty s touto temou, ja nemusim pokracovat - ja som krestanka, ale nepovazujem za spravne ciny, ktore sa pachali - ci na strane islamistov, ci na strane krestanov - to je rozdiel medzi mnou a tebou, ja nemam za potreby vykrikovat po nete co napachalo ake nabozenstvo - "hadzte kamenom, pokial ste sami bez viny"
@demo Ja nespinim prvych krestanov - takto by sa mali spravat vsetci krestania - toto trvalo ale len velmi kratku dobu, bohuzial... Ja som krestanka a pozeram sa na zlociny nabozenstiev s objektivitou, kazde jedno ma vela zla na svojom triku - toto je realita, pisat len o jednom a zaroven zkraslovat zlociny druheho teda objektivne nie je....
@kuwait http://www.amazon.de/Safia-Meine-Hoffnung-Schei...
Ja som myslela, ze na tuto safiu myslis....
@erjona Safiyya bint Huyay ano vyvrazdil jej kmen ako to vtedy robili ,vzal ju ako zajatkynu a pretoze sa mu lubila tak sa rozhodol ze sa s nou ozeni,ona chudera co mala robit?Muz co jej vyvrazdil cely kmen ju este denne znasilnoval.Jeho spolubjovnici sa bali ze sa mu raz pomsti,co sa nestalo asi jej bol zivot milsi-zidovka,ti su vypocitavi 😀
@demo kriziaci nezautocili ako prvy v kriziackych vypravach - boli napadnuti? fiiiha, co sa tu ja nedozviem
NIKDE SOM NENAPISALA, ze prvych moslimov napadli krestania - boli to arabske kmene - preto som napisla obranny mechanizmus - ale, ze ti treba doslovne napisat vsetko, ked tak perfektne poznas historiu ako o sebe trvrdis som nevedela...
Takze citaj pozornejsie - a prosim ta neprekrucaj moje slova - ja nemam za potreby klamat - trosku zvazuj, co napises, ja ta nenapadam, ze klames, ok... uz zasa sa konverzacia medzi nami dvoma vyvija k tendencii urazania...

@demo Ale za starych cias neboli moslimovia radi v boji, sa branili vo väcsine pripadov, teda aspon zaciatky islamizmu tomu nasvädcuju. - co pod tymto vyrokom rozumies? Zaciatky boli pre nich obranny mechanizmus, lebo boli prenasledovany - akoze v com klame? O aku pravdu ti ide?
O com to rozpravas? Samozrejme, ze to bol na zaciatku ochranny mechanizmus a potom: Kto zautocil ako prvy na moslimov? - No kto zautocil prvy na moslimov? - V com je tu klamstvo?