icon

Partnerstvo medzi katolíčkou a moslimom v zahraničí

lulka12
6. dec 2012

Tak dievčatá poteší ma každá skúsenosť, argument v diskusii na danú tému. Moja neter si v zahraničí našla priateľa z Egypta. Keďže cez víkend idem na návštevu k jej rodičom a som dosť priamej povahy , mám vážne obavy ,že nedokážem udržať jazyk a kriticky zhodnotiť naivitu dievčaťa.

Problém vidím v tom ,že sa za každú cenu snaží ostať v zahraničí. Doma má otca po porážke, chorú sestru a dusnú atmosféru. Školu skončila ako BC na druhý pokus a rozišla sa s priateľom po dvoch rokoch.

kuwait
5. nov 2013

@kykka my tu mame dnes slnko ale tento tyzden uz aj poriadne prsalo,toto mi hovorili ked sme tam raz dosli zaciatkom maja ze sme mali stastie ze tyzden predtym tam mali piesok z Afriky.

erjona
5. nov 2013

@buducamama Poznas napriklad mojho manzela? Divit sa mi nepotrebujes, lebo keby si ho poznala ako cloveka, tak by tvoj nazor zmenila... Ja by som ho za nikoho nevymenila... 😉

kykka
5. nov 2013

@kuwait No a prave dneska tu toto je. A ked este zacne prsat, tak pada doslova blato. A kolko stupnov tam mate teraz?

kuwait
5. nov 2013

@erjona moj muz je ako decko co si neprilepi to strati preto ja musim vlacit kabelu zo vsetkym jeho pas,kluce,dokumenty,vsetko lebo on to strati,tu pas,tam vodicak,tot kluce od auta,hentam zas zabudne sam seba 😀 naposledy zabudol penazenku na scannery na letisku,no nieje chutny 😠

kuwait
5. nov 2013

@kuwait podla toho kde na nasej ulici je tien tu moze byt tak 25 ale kde je slnko tam aj 29 je. A u vas?

alice107
5. nov 2013

@kuwait prave co vidim ta k aj ti egyptania sa rozplacu. aj turci.. ak mysla,ze to pomoze... alebo sa lutuju.......... ak vidia,ze nie,tak nastupuje agresivita.keby si videla,ako niekedy aj na sude placu....... alebo ked ich zatyka policia........ a o 5 minut to uz nie je pravda.......
tak si myslim,ze to bude manetalitou.... a vsetci ziju v totalitarnom rezime....... tak sa boja statnej moci tiez.....

erjona
5. nov 2013

@alice107 Prosim ta a o com zasa tocis? Ved doba pokrocila... Ano bola som aj v jeho rodnej krajine a ano, chodila som lary fary, kam som chcela. Nefantaziruj, tuto krajinu nemozes porovnavat s Arabiou.... Maju moderne rozmyslanie, aj ked ich mravne zaklady su este stale pevnejsie ako v Europe, inak je to to iste... A mravne zaklady ja nepovazujem za nic zle - tiez nemam v umysle ist s mojou dcerou v 13 za gynekologom, aby jej predpisali antikoncepciu... A v 15 tu mlade dievcence maju za sebou niekolko partnerov a v najlepsom su spokojne, ze neotehotneli, alebo nedostali nieco - co sa tyka tohoto, aj ja som este z tej starej skoly... a budem viest moju dceru k tomu, aby si sama seba vazila a ani syna nevynecham, tomu to taktiez vysvetlim.... 😝

kuwait
5. nov 2013

@alice107 kuwaitania nie tak,je ine na sude co vidis a co je doma,ti sa rozplacu,plaaaaaaaaaacuuuuuuuuu a nakoniec zaspia ,v horsom pripade vyskoci z okna.Oni su skor samovrazi ako vrazi.Agresivni su niektori ale ti veru neplacu,ti zuria ze ich musia druhi drzat aby nieco nespravili.Iracania su zli u nas ti bedooni co su to su vacsina povodom iracania ti su len pichat a vrazdit,tomu ked je nahnevany radsej ani cestu neskrizit,a teraz maju modu vrazdit kuwaitanov.

kykka
5. nov 2013

@kuwait No tak to tam mate fajn teraz, to ti zavidim... A panajamu zacalo prsat. A sme v hajzli. Zase nasa veranda bude vyzerat, akokeby tam vyhodili 100 kil blata... Uz sa tesim zajtra na cistenie 😒 😒 😒 Tu neprsi 360 dni v roku, ale ked raz zaprsi, tak to je koniec - normalne sodoma gomora.Esteze je tu modry konik a mozem si uzivat cas takto zatvorena doma. 🙂... Inac vies nejake cyperske slovicka? naucila si sa nieco po Cypersky? 😀

erjona
5. nov 2013

@kuwait Moja, ale toto je kazdy chlap, ja musim vediet vzdy kde ma on svoje doklady... Ale aj Slovenky sa na toto stazuju, akoby tych chlapov cez kopirak s vlastnostami robili 🙂

alice107
5. nov 2013

@erjona doba pokrocila,ale nie v islamskej ideologii. tvoj muz je moslim a ty ho ked chodis na disco sama ponizujes. ty stale nevies pochopit ci nechces,o com je islam a jeho ucenie.. ty si zila v jeho krajine? ktora je to? kolko rokov si tam zila?
vies, je ine zakony statu aine myslenie a ideologia moslima a tej spolocnosti moslimskej.
takze akokolvek by si chcela obhajovat svoje konanie v kontexte suhlasu svojho muza ako moslima,je to zbytocne. v jeho ociach ako moslima sa spravas chodenim na disco nepristojne a znevazujes cest jeho aj jeho rodiny.a ver,ze keby si zila v jeho krajine,tak by si poznala,kde je tvoje miesto.aj tvojej dcery ako zeny.
ze zakony statu nediskriminuju zenu v jeho krajine/ak je to ozaj tak/ este neznamena,ze tak zmyslaju aj moslimovia v tej krajine. a o tom to cele je.

erjona
5. nov 2013

@kuwait Dojdi do rakuska mrznut 😀 Ja sa pojdem k vam slnit 😀

kuwait
5. nov 2013

@erjona chlapi su deti s vacsim telom tot moj nazor 😀
@kykka kalimera-dobre rano,syn si kupil aj slovnicek ale kedze tam vsetci vedia anglicky tak bol lenivy sa ucit

erjona
5. nov 2013

@alice107 Uz si notu zmenila, uz ho ponizujem? Prosim ta, zmier sa s tym, ze nie vsetci moslimovia su rovnaki a neprekrucaj ma....Nemas ani ponatie ako v tejto krajine rozmyslaju, zeny pracuju, studuju, chodia sa zabavat, uz som ti raz napisala, to nie je Arabia - si uvedom rozdiel medzi touto krajinou, no dnes sa s muzom nasmejeme, ked pride z prace, oznamim mu, ze ako ho ponizujem ... xixixi 😅 😅 😅

erjona
5. nov 2013

@kuwait Dobre si to vystihla 😀

alice107
5. nov 2013

@kuwait je pravda,ze som na sude nevidela praveho kuwaitana.len tych,co v kuwaite zili a pracovali. 😉 ti nemali status kuwaitskeho obcana.
no,a myslis,ze muzi z kataru ci sa su ini ako kuwaitania? viac agresivni?lebo to som videla ,ze ak neprklad prehral v kasine,tak z ´´gentlemama´´ sa stal zurivec .........z minuty na minutu...

kuwait
5. nov 2013

@erjona My sme raz isli cela rodina v Kato Paphos do striptizoveho clubu,to bola ostuda,nikto tam okrem nas nebol len baby si robili striptiz a my traja tam jak idioti sedeli a pozerali co sa bude diat.Jaaaaaj ostuda 😀

kuwait
5. nov 2013

@alice107 nemam velmi skusenost s katarcami bola som tam len raz,bedooni su iracania a iranci povodom ti su uplne ini ako kuwaitania

erjona
5. nov 2013

@kykka Tak teraz sa k vam na dovolenku neoplati ist 🙂 Dazd mame aj my 😢 😢 😢

eva8
5. nov 2013

@erjona i mne si povedala, že to je taký každý chlap.... nie, nie je, hodne som sa pohybovala medzi chlapmi, i ja sa smejem, že sú niekedy ako deti, ale byť hlboko infatilný, to je obrovský rozdiel.

erjona
5. nov 2013

@kuwait No v takom klube som este nebola, ja mam rada strapnovanie v karaoke bare - ideme kamosky a ani jedna nevieme poriadne spievat a za chvilu je prazdny bar, ked to tam roztocime 🙂

kuwait
5. nov 2013

@erjona nas strasili ze aj na Vianoce na Cypre prsava,boli sme tam vtedy 2 tyzdne a prsalo v jeden den tak 15 minut a pocasie take ze keby to slovaci vedeli tak sa na Cyprus hrnu na sviatky,

erjona
5. nov 2013

@eva8 Ja som nemyslela hlboke povahove crty - ako nasilnictvo... ale toto sklananie sa k detskemu chovaniu a spoliehanie sa na manzelku, tak to je drviva väcsina

alice107
5. nov 2013

@erjona jaq som nic nezmenila.moj nazor na islam je rovnaky. ale podla islamu ho svojim konanim ponizujes.take maju oni vnimanie.a ten tvoj je moslim.takze vnimanie ideologie ma rovnake.lebo to sa nemeni.
ty silou mocou chces dokazovat,ze tvoj moslim je´´iny´´.ale nie je.... je to moslim a tak aj kona a vnima veci okolo seba. nebude nikdy s neho europan ani myslenim,ani mentalitou.
a o to ide. ze ak sa ti paci zit s moslimom a jeho ideologiou,je to o.k.len z neho nerob europsky zmyslajuceho cloveka.lebo taky by moslimom byt nemohol. 😎

kykka
5. nov 2013

@kuwait ha ha ha 😀 Pekne.... Co viem, tak v Kuwaite tiez kazdy rozprava anglicky... A inac k tym chlapom. Mas pravdu, kazdy je male dieta s velkym telom. 😀 Ja niekedy svojho manzela maznam takym istym sposobom ako nasho dvojrocneho synceka a on sa tak nechava, tak mu to robi dobre... 😀 Alebo ked si ho tulim k sebe a hladkam ho, on sa tesi ako male dieta... Darmo, kazdy chlap, ci moslim, ci krestan, biely, cierny, jemny ci drsny, mlady ci stary, kazdy urcite zboznuje maznanie, to oni maju v krvi, su ako deti...

erjona
5. nov 2013

@kuwait Budeme si musiet pozriet hotely,,, uvidim, ako bude casu,,, ked nie, tak na leto nieco vyspekulujeme... 🙂

kuwait
5. nov 2013

@kykka presne ja tiez tak,ako by bol babatko 😀

eva8
5. nov 2013

@erjona ja som myslela hlboká infatilita vs. "detské" spoliehanie sa na manželku, nie násilníctvo v tomto prípade....

kuwait
5. nov 2013

@erjona v lete je tam dost teplo od maja az do oktobra, skor ten December to je ozaj fajn tak okolo 23-25 stupnov na obed,vecer j chladnejsie ale urcite nie ako na Slovensku v decembri,ludia tam v pulovroch chodili

kykka
5. nov 2013

@kuwait A sranda je, ze doma sa takto nechava maznat, ale ked vyjde von, tak je z neho znova drsny chlap, este aj jeho zamestnanci maju pred nim velky respekt, ale len ja viem, co sa skryva pod povrchom. 😀