icon

Partnerstvo medzi katolíčkou a moslimom v zahraničí

lulka12
6. dec 2012

Tak dievčatá poteší ma každá skúsenosť, argument v diskusii na danú tému. Moja neter si v zahraničí našla priateľa z Egypta. Keďže cez víkend idem na návštevu k jej rodičom a som dosť priamej povahy , mám vážne obavy ,že nedokážem udržať jazyk a kriticky zhodnotiť naivitu dievčaťa.

Problém vidím v tom ,že sa za každú cenu snaží ostať v zahraničí. Doma má otca po porážke, chorú sestru a dusnú atmosféru. Školu skončila ako BC na druhý pokus a rozišla sa s priateľom po dvoch rokoch.

kuwait
5. nov 2013

@kykka nuz vidis ,taki su 😀

ellise
5. nov 2013

kurňa holky, vy nechodíte do práce? či co?že tady můžete vypisovat ? 🙂 já mám jen 1/2 hodiny pauzu ate všechno číst nestihnu. 😉

eva8
5. nov 2013

ale i my sa necháme radi rozmaznávať niekedy 🙂 Prajem pekný deň, idem robiť kmínovú polievku na želanie dcéry. Tu je typické jesenné počasie, tak sychrvvo, no stále teplo nv túto dobu

kuwait
5. nov 2013

@eva8 aj tebe pekny den 🙂

erjona
5. nov 2013

@alice107 Poznas ho? Tak ako sa mozes na adresu mojho manzela vyjadrovat? Mas nejake mimozmyslove schopnosti - keby sa mu moje spravanie nepacilo, tak asi by mi na to uz nieco povedal, nie? Prestan sa vrtat do veci, ktorym nerozumies... nemusis tu analyzovat mojho muza, ked ho nepoznas - analyzovat mozes akurat tak toho tvojho doma... 😝

erjona
5. nov 2013

@ellise Ja si zvysujem kvalifikaciu, najprv anglictinu a potom bilancovanie a potom idem zasa pracovat... ale doobeda som v skole, kazdy den, takze od jednej mam frei 🙂

ellise
5. nov 2013

@kuwait byla si době války v zálivu už v Kuvajtě?

kuwait
5. nov 2013

@ellise nie ja som dosla az potom

ellise
5. nov 2013

@kuwait až teď jsem koukla ta videa, no docela nesympatické prostředí, ale té zeleniny mi bylo líto 🙂

kuwait
6. nov 2013

@ellise no ale bohvie odkial ju maju 😀

erjona
6. nov 2013

Ukrajinský študent sa priznal k vražde muslima vo Veľkej Británii a umiestneniu výbušnín do britských mešít. Správu priniesla agentúra Reuters.

25-ročný Pavlo Lapshyn pricestoval do Veľkej Británie v apríli tohto roku s cieľom študovať a pracovať v Birminghame.

Niekoľko dní po príchode však dobodal na smrť 82-ročného Mohammeda Saleema, keď kráčal z mešity domov.

O niekoľko týždňov uložil neďaleko mešít vo Walsall, Wolverhampton a Tipton v stredom Anglicku bomby, ktoré následne explodovali.

Pri výbochoch nebol nikto zranený. Polícia však v júli pri jeho zatýkaní našla u neho doma ďalšie chemikálie a nástroje na výrobu výbušnín, čo naznačovalo, že plánoval výrobu ďalších bômb.

Lapshyn sa k činom priznal, pričom k vražde muslima povedal, že ho zabil, „lebo nebol biely“.

erjona
6. nov 2013

Muslimové na Krymu rozhořčeni vypálením dvou mešit

Mešity v uplynulých dvou týdnech vypálili neznámí útočníci.

Tataři, tvořící asi 20 % obyvatel této ukrajinské provincie, se stali obětí série žhářských útoků na domy a objekty.

Náboženští představitelé půlmilionové tatarské komunity viní z útoků ruské ultranacionalisty a vyhrazují se proti postupu ruskojazyčných médií, která vyvolávají v regionu etnické napětí.

Ali Chamazin, předseda místní rady, naznačuje, že za situací stojí agitace Tatarů Ukrajinci pro podporu proevropské politiky, která je trnem v oku početné ruské menšině na východě země. Zprávu přinesla stanice Al Džazíra.

erjona
6. nov 2013

Britský premiér David Cameron vyhlásil, že Londýn si je vedomý svojho postavenia hlavného mesta islamského finančníctva na Západe a že chce v tomto smere súperiť s poprednými finančnými centrami v muslimskom svete.

Cameron to povedal počas svojho vystúpenia v utorok na Svetovom islamskom ekonomickom fóre (WIEF) v Londýne. Správu priniesla Al Džazíra Amerika.

Cameron pri tejto príležitosti oznámil spustenie nového Indexu britského islamského trhu a tiež vydanie prvých islamských cenných papierov (sukuk) nemuslimskou krajinou.

„Chcem, aby Londýn stál po boku Dubaja a Kuala Lumpur ako jedno z hlavných miest islamského finančníctva na celkom svete,“ povedal publiku zloženému z politických a ekonomických lídrov, medzi ktorými bol kráľ Abdulláh z Jordánska, afgánsky prezident Hámid Karzaj či pakistanský premiér Naváz Šaríf.

erjona
6. nov 2013

Približne 30 agresívnych futbalových fanúšikov zaútočilo túto nedeľu na turecké kultúrne centrum vo Viedni. V pondelok o tom informovala rakúska polícia.

Deväť ľudí bolo zatknutých. Podľa svedkov výtržníci v neďalekom parku krátko pred incidentom skandovali heslé „heil Hitler“ a „cudzinci von“.

Všetci boli členmi skupiny „Unsterblich“ (Nesmrteľní), zakázanej skupiny podporujúcej viedenské futbalové mužstvo. O udalosti informoval portál Hürriyet Daily News.

erjona
6. nov 2013

Bývalý člen krajne pravicovej holandskej Strany slobody (PVV) a spolupracovník Geerta Wildersa Arnoud van Doorn vykonal tento rok púť do Mekky.

Bývalý zatvrdilý odporca islámu Arnoud van Doorn šokoval verejnosť začiatkom roka, keď oznámil, že konvertoval na islám.

Van Doorn v súčastnosti pripravuje film o isláme, v ktorom chce ukázať pravdu o tomto náboženstve, uvádza portál Riyadh connect.

erjona
6. nov 2013

Otec nejmladší oběti neonacistického gangu (na obrázku) svědčil u soudu v Mnichově.

Ismail Yozgat nalezl 6. dubna 2006 svého 21-letého syna Halida mrtvého v internetové kavárně v Kasselu, kterou spolu provozovali. Sám byl policií nejprve podezříván z tzv. vraždy ze cti.

Vrahy však byli podle všeho pravicoví extremisté U. Mundlos a U. Böhnhardt, kteří v letech 2000 až 2007 zavraždili 8 lidí – tureckých a řeckých imigrantů a německou policistku.

Sami pachatelé po vyloupení banky v Eisenachu v listopadu 2011 unikli policii sebevraždou. Zprávu přinesla nemecká stanice Deutsche Welle.

erjona
6. nov 2013

Ticino sa stal prvým švajčiarskym kantónom, ktorý schválil zákaz závoja zahaľujúceho tvár vo verejných priestoroch. Správu priniesol portál swissinfo.ch.

Zákon bol schválený minulú nedeľu. V referende ho podporilo 65 % hlasujúcich. Teraz nasleduje federálny parlament, ktorý by mal odhlasovať zmenu ústavy a zapracovať do nej nový zákaz.

Zákaz vo svojom znení hovorí o tom, že „nikto nesmie na verejných uliciach a námestiach zakrývať svoju tvár“, no v praxi sa chápe najmä ako zákon proti burkam, závojom zahaľujúcim tvár, ktoré nosia niektoré muslimské ženy.

Podľa oficiálnych odhadov pritom však vo Švajčiarsku nosí burku iba asi 100 žien.
Podobné referendá boli v minulosti vyhlásené i v ďalších švajčiarskych kantónoch, no v žiadnom z nich doposiaľ neprešlo.

erjona
6. nov 2013

Rodina mulimského neurochirurga zahynula vo Veľkej Británii pri požiari v ich dome, ktorý mohol byť založený úmyselne.

Manželka Dr, Muhammada Taufiqa al Sattara, neurochirurga pôsobiaceho v Írsku, spolu s ich tromi deťmi vo veku 19, 17 a 15 rokov, uhoreli pri požiari v ich dome v Leicesteri vo Veľkej Británii v piatok okolo 12.30 h.

Polícia pracuje s možnosťou, že dom bol podpálený. „Úzko spolupracujeme s požiarníckym oddielom. Snažíme sa prísť na to, ako presne oheň začal, kde začal a samozrejme, kto je zodpovedný,“ povedal predstaviteľ polície Roger Bannister.

Polícia preveruje možné spojenie s vraždou iného muža, ku ktorej došlo večer predtým o niekoľko stoviek metrov ďalej, no podľa vyjadrení susedov obetí, ktoré cituje portál Sky News HD, je to málo pravdepodobné.

„Väčšina ľudí si myslí, že to malo byť proti niekomu inému, no pomýlili si dom.“ Povedal jeden zo susedov.

Miesto požiaru navštívil tiež miestny imám a asistent generálneho tajomníka Muslimskej rady Británie Ibrahim Mogra. Novinárom povedal: „Nepoznal som ich osobne, no podľa toho, čo mi o nich ľudia povedali, to bola veľmi zbožná, skromná, slušná a štedrá rodina.

Matka bola sama učenkyňou a ich rodina mala kladný vzťah ku viere a vzdelaniu a miestna komunita si ich vysoko vážila.“

Miestny majiteľ obchodu Sattar Raidhan, ktorý v tejto oblasti žije bezmála 35 rokov, povedal: „Myslím, že manžel pracuje v Írsku ako lekár a k rodine sa vracal cez víkendy. Nedokážem si predstaviť, ako sa to mohlo stať takej rodine.“

erjona
6. nov 2013

Muslimovia dávajú na charitu viac, ako iné náboženské skupiny. Vyplýva to z prieskumu agentúry ICM a portálu JustGiving, ktorý publikoval The Times.

Pokým priemerný ateista vo Veľkej Británii dal v minulom roku na charitu 116 libier, priemerný Žid 270 libier a rímskokatolícky kresťan 178 libier a protestant 202 libier, priemerný muslim venoval až 371 libier za rovnaké časové obdobie.

Z prieskumu tiež vyplýva, že takmer štyria z desiatich ateistov a Židov nedarovali vôbec nič, v porovnaní s tromi z desiatich v prípade katolíkov, protestantov a muslimov.

Prieskum uvádza, že rastúci počet muslimov venuje peniaze cez internet.

erjona
6. nov 2013

To len aby ste mali o com diskutovat 🙂 Ja sa musim ucit, takze sa na par dni odmlcim,,, Pekny den 😀

erjona
6. nov 2013

Islamské centrum Al-Rahma na severe Londýna bolo dnes v ranných hodinách do tla vypálené.

Na stenách boli nasprejované písmená EDL (English Defence League – Anglická obranná liga). EDL je známa svojimi protimuslimskými a protiimigrantskými postojmi.

Vedenie centra pre BBC uviedlo, že útok má podľa nich priamu súvislosť s nedávnou vraždou britského vojaka.

erjona
6. nov 2013

Britský radní Eric Kitson oznámil rezignaci. Rozhodl se k ní jen dvanáct dní poté, co byl zvolen do rady v anglickém hrabství Worcestershire.

Důvod? Člen protiimigrantské strany UKIP na Facebooku kdysi sdílel fotografii, na níž stálo: „Některé rakoviny musí být léčeny ozařováním, islám je jednou z nich“.

Více: http://is.gd/Lwjzfg

kuwait
6. nov 2013

@erjona uz se perou 😀

aliza
6. nov 2013

@erjona no, presne si nam tu ukazala, ako europa 'toleruje' multikulturalizmus a specialne Islam 😀. Uz ich maju vsetci plne zuby a mozu si za to sami. Nechce sa mi tu davat clanky o vrazdach zo cti tu v UK, o pedofilnych pakistanskych gangoch a pod.....bolo by ich podstatne viac, ako tych tvojich. A niektore tie pripady, co si uviedla, neboli este uzavrete, cize nie je potvrdene, ze to spravili protiislamisti. Nikdy nevies, ake mali ti ludia spory a s kym. Pokial viem, vypaluju si domy navzajom medzi sebou. Poznam jednu moslimku, je slobodna matka, cize velky hriech a hanba, zije v socialnom byte a dostala od uradu taky chranic na postovu schranku ( u nas je na postu otvor v dverach a cez to sa hadze posta dnu na zem). Ten chranic je protipoziarny. A vies preco? aby ju vlastni moslimovia nepotrestali za to, ze je slobodna matka, aby jej ten byt nezapalili.
A ze su moslimovia najstedrejsi? velka vacsina z nich tu zije na benefitoch! to sa lahko rozdava cudzie peniaze, ze? statu nedaju za cely zivot ani libru, ale zoberu statisice, z dani tazko pracujucich a este sa aj chvalia, aki su stedri...no fuj, zle mi je z toho.

demo
6. nov 2013

@erjona pozoruhodne spravicky. ani si sa pri ich vyhladavani nenarobila, kedze si isla na istotu, vsak? Na islamskych weboch je toho hafa. Aspon vidime, ako sa hecuju. Hovorim, ze citanie tejto diskusie je velmi podnetne. Taka sonda do myslenia a argumentov moslimskych imigrantov a ich manzeliek. Je mi z toho zle, pridu do europy, cakaju benefity, robia ramena, ze europa ich potrebuje a potom europanov okydavaju na svojich weboch. keby nic ine, tak trapne a neslusne pocinanie.

demo
6. nov 2013

@erjona uz ti to tu niekto napisal. robis islamu medvediu sluzbu. pretoze nevies kolko je jedna a jedna. pocitam, ze tvoj manzel ani nevie, comu sa tu venujes. nepochvalil by ta, za to,ze ich tu tak natieras 😀. Iba ak ani on nevie kolko je jedna plus jedna.

a k tej charite. pocitam, ze ide o charitu pre moslimov. alebo su to prachy co posielaju dobov chudobnym pribuznym. aj to je istym sposobom charita.

demo
6. nov 2013

@erjona ten jeden "palec hore" som dala pod tvoju spravu omylom. smykla sami ruka v mobile. teraz ma vsak napadlo, ze by si si to mohla vysvetlit ako moju podporu nejakym podpalacom, to nie som a preto to teraz vysvetlujem.

aliza
6. nov 2013

@demo presne tak, ta charita je len pre nich, nie pre 'inovercov', to som zabudla dodat

demo
6. nov 2013

a tu je zdroj. ake hlupe a ake priezracne

https://www.facebook.com/IslamOnline.sk

demo
6. nov 2013

@aliza podporovat pribuznych nie je charita mimochodom. takto vznikaju zmanipulovane statistiky. ako hovorim,na grcku...