Partnerstvo medzi katolíčkou a moslimom v zahraničí
Tak dievčatá poteší ma každá skúsenosť, argument v diskusii na danú tému. Moja neter si v zahraničí našla priateľa z Egypta. Keďže cez víkend idem na návštevu k jej rodičom a som dosť priamej povahy , mám vážne obavy ,že nedokážem udržať jazyk a kriticky zhodnotiť naivitu dievčaťa.
Problém vidím v tom ,že sa za každú cenu snaží ostať v zahraničí. Doma má otca po porážke, chorú sestru a dusnú atmosféru. Školu skončila ako BC na druhý pokus a rozišla sa s priateľom po dvoch rokoch.
@erjona tu je vody dost len je spinava,my mame trojity filter na oko vyzera voda biela ale divne smrdi,troska razi hovienkom obcas, niektori borci si preto do vodnej nadrze na dome leju Evian namiesto vody z cisticky,ja v eviane varim,periem,umyvam co sa da,len tak z flasiek.Co mam robit ked je voda zamorena?
@tripplebi ty si už asi dlouho nebyla v nemocnici, že ? nevím kde žiješ, ale tady se už dávno nenosí čepeček na hlavě, ani modré štay a na tom bílá zástěrka. Tady mají setry bíle šaty, nebo halenu a kalhoty, doktoří klidně bílé tričko a bíle kalhoty, plášť. A rouška na operačním sále není kvůli tomu aby si doktor zakryl dlouhý nos, nebo aby doktorka neprovokovala pacienty, ale kvůli hygieně. A můžu tě ubezpečit že v okamžiku kdy přistoupí doktor k operačnímu stolu, tak ty už si v limbu a nic nevidíš.
@demo ale to by nemohlo být česko, aby tato záležitost nevzbudila rozruch. takže velké debaty, právnici zvažují žalobu,.... divný tento svět, když si škola vytvoří pravidla, ktoré několik tisíc žáků dokáže respektorvat po dobu několik let, a pak dvě holky řeknou že to respektovat nemůžou a na školu podají žalobu. 😢
@ellise tie dve vyzerali ako smudli,ani sa nedivim ze ich tam nechceli ale tu je jedna perla pomylena.Muza ma ateistu,oslavuje velku noc a aparentne si islam zmylila s ambulanciou psychiatra v hladani odpovedi na niektore otazky http://www.ceskatelevize.cz/ct24/domaci/220320-...
oni si tie devecky konvertitky myslia ze su cool ked konvertuju na zaklade nepravych prekladov svatej knihy ,ine to robia zistne,Lhotan by vedel rozpravat ako sa do ceska leju peniaze zo Saudskej arabie na podporu islamu a financovanie novych konvertitov 😉
@ellise to je ten duch europskej unie. Denne sa presviedcam, ze to ze som v referende o nasom vstupe do EU zahlasovala proti vstupu bolo spravne. Pravda, nepomohlo to. Ale ked som si prebehla ceske fora, tak 99 % ohlasov bolo pozitivnych - teda schvalovali krok skoly. Nemuselo by to byt take cierne. Len sa musime prebrat a trocha hlasnejsie hovorit.
@erjona ten isty evian z Francuzska ako dostat aj u vas,na pitie ale san Benedetto alebo Pellegrino mame radsej.Oni niektori ludia vodu z kohutika piju ale nieje to zdrave,takemu indickemu robotnikovi je to jedno co ho zabije.Problem s vodou mame odvtedy co vybuchla cisticka odpadovych vod ,predtym bola voda niekde trochu hrdzava ale nebola plna cervov,bakterii,a plesne +chemikalii
@erjona nie, nepijeme. Ja by som kludne pila ale americania 😉 su rozmaznani... ;o) ani ked mame filter nepijeme z toho, a ani ked nemame nejake chemikalie a mame dobru pitnu vodu nepijeme. V takej filtrovanej len varim. Z bublinkovych mam rada Pellegrino.
@ellise to by vyslo lacnejsie v tom velkom, nosia to vo velikanskych autach ale my kupujeme male flasky (24 balenie) lebo je to praktickejsie. Druha vec je, co je zdravsie? Lebo plastikove flase nie su v ziadnom pripade... takze ovela lepsie je mat vodu prefiltrovanu.. ale ked nie sme zvyknuti na chut... Ale maju ju aj v skle.
Je tu aj Evian, Figi ... smart water, pellegrino.. vsetky su cenovo na podobnej urovni, hlavne co sa tyka 1 litrovych flias, ziadny rozdiel. Rozdiel mnozstevny.
@erjona zaujimavost 10 najdrahsich flias vody na svete... pozri si ceny.
http://www.therichest.com/expensive-lifestyle/e...
- studia o pitnej vode http://articles.mercola.com/sites/articles/arch...
@kuwait Super dakujem, tato problematika sa momentalne tyka blizkeho vychodu a Afriky ako som sa docitala a moze o niekolko rokov dochadzat ku konfliktom - najv§csie zasoby vody maju Turci - keby chceli, mohli by odstavit behom 8 mesiacov Arabou a Perzanou od pitnej vody - bez toho, aby ich zaplavilo, co som tiez nevedela... Podla najnovsich vyskumov bude v roku 2050 2/3 ludstva bez pitnej vody - kde by sa mali vedcovia zaoberat touto problematikou - ako napriklad spravit z morskej vody pitnu. Pretoze o par desatroci bude utocene na nas, kvoli pitnej vode - ropa pojde do ustrania...Ano aj na nas, lebo Slovensko ma velke zasoby pitnej vody.... najv§csie ma Turecko, ako som spominala....
@mariuskaa No tak takito su rozmaznani Americania 😀
Ja mam najradsej cisu vodu - mineralka bez bubliniek my nechuti a bublinkova ma zasa nafukuje, takze pre mna je ideal cista voda... nevedela by som si predstavit sa nalievat mineralkami cely den, ved vsetkeho vela skodi - aj tie minerali su zataz na ladviny - ale vy to asi striedate s pitnou vodou z flasiek... 😀 😀 😀
@lulka12 ahoj, ja si myslim, ze svoj nazor jej do oci mozes povedat, skor ako radu, predsa je to ina kultura, ale nemala by si jej doma robit dusnu atmosferu. Mam z takeho podobneho vztahu syna a som s nim sama, tak viem o com hovorim, ale ked som bola zamilovana, nepocuvala som nikoho. Teraz je uz neskoro, ale zas mam svoj poklad 🙂
Teraz hovorim z vlastnej skusenosti, pokial by som ja nemusela, tak sa tiez zo zahranicia nevratim. Nevidim ziadne ine plusy Slovenska okrem mojej rodiny, ktora tu este zije. Jasne Slovensko ako krajina sa mi paci, ale na dovolenky a vratit sa domov dochodok. Ked budem mat len trocha sancu sa vratit do sveta, idem. Pokial sa ma kto postarat o jej otca, tak dievca moze byt von, ked pride par krat do roka pomoct / dat mame ako keby dovolenku/ tak si myslim, ze by to mohlo tak fungovat, na isty cas, pokym sa jeho zdravotny stav nezmeni.
Pellegrino a San Benedetto a mnohe dalsie tu predavaju v sklenych flasiach to pouzivame na pitie a na pranie a cistenie je to jedno v com je voda balena,a jasne ze clovek nepije len vodu ale aj chutnejsie napoje a dzusy tie balia do tetrapak
toto je kuwaitska shejka jej mama je cypercanka a jej muz kuwaitsky shejk Salem Al Sabah je kuwaitsky ambassador v Amerike a jeho mama je americanka,par dlhodobo zije v Amerike
http://www.arabtimesonline.com/NewsDetails/tabi...
@kuwait Ja viem, priblizne 5% vody ziskanej z mora rocne na celom svete je prave produkovana v Kuwaite, 20-30 % vyrabaju Arabi a 12% Amerika a potom ostatne krajiny po malych ciaskach... uz som o tom citala... a do roku 2016 sa ma vyroba zdvojnasobit... len je to energeticky nakladna metoda a preto chcu viacej stavat tlakove a nie tepelne zariadenia... 🙂 A tieto zariadenia vymysleli prave Arabi, aj to som sa dozvedela... Najdes ich len v bohatych krajinach, taka Afrika ich napriklad v takych rozmeroch nema, az vobec ma....
@kuwait Co som sa este docitala, aj ked budu Arabi odstaveni od podzemnych vod a budu mat dostatocne vela zariadeni, zasa sa stanu zranitelnymi, ked niekto vykona atentat na tieto zariadenia - cize ani tak dobre,ani tak dobre... ale som rada, ze rozmyslaju, lebo 70% celej planety je prave voda, takze kriza by nemala nastat... aj ked je alarmujuce, ze kazdy 6 clovek na planete nema pristup k vode, alebo k cistej vode, ale to sa tyka hlavne Afriky, bohuzial... tolko sa tymto krajinam skladaju ludia a nevedia rozumne vyuzit tieto peniaze... 😢
fitnesska kuwaitska shejka Dina al Sabah 😎
http://images.search.yahoo.com/search/images?_a...
to by ste do tych kuwaitaniek nepovedali ze 😀

@ellise zdravotnicky personal mava predsa hlavu zakrytu a v mnohych ukonoch si zakryvaju aj tvar, tak preco potom skole vadi satka?