icon

Pauza vo vzťahu

bellan
5. júl 2020

Ahojte, je tu niekto, komu reálne pomohla pauza vo vzťahu? My spolu bývame, ale obaja nie sme celkom šťastní. Jeho trápia financie, keďže mám 2 deti, sme v podnajme a samozrejme, ako sme začali spolu bývať sa mu zvýšili aj výdavky. Mňa trápi zase malo pozornosti od neho, malo prejavov lásky, radšej trávi čas s kamarátmi ako so mnou. Neviem, či by nám pomohlo, ak by sa na nejaký čas odstahoval a mal čas pre seba na uvedomenie si toho, čo vlastne chce od života. Keď sme sa o tom rozprávali, nedospeli sme v podstate k žiadnemu riešeniu, aby sme boli spokojní obaja. Ďalšia vec je to, že ho akoby trápi, že už deti mám. Stále pocuvam, že som nemusela mať tak skoro deti, s takým clovekom s akým som ich mala. Že sme mohli mať vlastné a tým pádom by on nemusel tŕpnuť ako nás uživí, lebo by chcel časom aj vlastné dieta. Neviem čo s tým, ale momentálne sa dusím a vôbec neviem ako ďalej a či chcem taký život.

Strana
z3
sense
6. júl 2020

@bellan a vedel to hned of zaciatku ze ty dieta dalsie nechces? Lebo aj to moze byt problem on chce , ty nie ...

retatka
6. júl 2020

@anita6666 Presne tak dávam za pravdu ,raz keď žijú dvaja oddelene nemajú dosah na svoj život .A to,že niekto pozerá film a údajne športuje 🙂môže povedať ,no pravda môže byt ina .To nieje plnohodnotný vzťah keď dvaja žijú oddelene .Je to voľný vzťah .
@panelacikova

mondolina
6. júl 2020

@anita6666
Dosah nemáš ani na muža, s ktorým žiješ pod jednou strechou, vždy sa dá vyhovoriť ak si potrebuje odskočiť.
Dôležitá je dôvera, a to, že to obom vyhovuje.
Aj môj muž je momentálne od rána na golfe....bývame spolu, ale podviesť môže hocikedy.

anita6666
6. júl 2020

@mondolina áno, samozrejme,veď to som aj písala,ja len že mi príde smiešne myslieť si,že sa veci majú tak alebo onak....ja by som nedokázala veriť žiadnemu chlapovi a tým pádom sa na žiadneho ani extra viazať nedokážem,akosi sa mi tak žije ľahšie....to mala.byt pointa...ze ani v spoločnom bývaní a uz vôbec nie v oddelením bývaní,ale.ako spoločníka na voľný čas ok

majkeel
6. júl 2020

@taskataska Ale taska. Uplna klasika 🙂 Ked tu pride baba, ze co ma robit, ked si nasla muza s dietatom, na ktore plati a obcas kazdy druhy vikend ho ma doma. Tak vsetky radia, vyser sa na neho, nekomplikuj si to, najdi si bezdetneho.
Ale pride chlap, ktory byva den co den v jednej domacnosti s 2 detmi svojej partnerky a ked ma pochybnosti, tak ho treba kopnut do zadku, dokonca aj s rozbehom. To vobec nie je rozny meter.:D
Ked clovek prilis kope okolo seba, jedneho dna okolo neho nebude siroko daleko nikto, kto by sa dal kopnut. Potom moze akurat sam buchat hlavou o stenu. ;)

majkeel
Autor odpoveď zmazal
nivea777
6. júl 2020

@anita6666 jasne, že to je reálne, načo by som si vymýšľala? 😂 Boli sme v minimálnom kontakte a boli sme v podstate rozideni takže mi nic nebolo do toho čo s kym robi. Ja som tiež chodila von s chalanmi a s niektorými padli aj bozky ( sex nie) . Pauza nás spojila, uvedomili sme si ze sa mame radi, chybame si navzájom atď. Ja som sa stala o niečo lepšou, dali sme sa dokopy tak normálne 😂 išli sme von

anita6666
6. júl 2020

@nivea777 no a koho to bol nápad "ísť spolu von?" Kto bol iniciátorom?

mlska19
6. júl 2020

@anita6666 Prve styri mesiace vobec.Potom postupne.

bellan
autor
6. júl 2020

@sense ja by som to dieťa aj chcela, ale nie hneď a nie za týchto okolností, ak sa to všetko vyjasní tak budem šťastná ak budeme mať aj spoločné dietatko

cervenaruza123
6. júl 2020

@bellan Co poznam pary v okoli, pauza vacsinou znamenala koniec. Aj ked vynimocne pomohla ludom uvedomit si, o co vo vztahu prisli a ze patria k sebe. Ale to sa stava malokedy. Uz ked je pauza, je zrazu sloboda, moznost skusat cosi ine. Pauza je vlastne rozchod, lebo ako ohranicis pauzu? Nebudeme spolu tyzden? Tyzden mozes randit s inymi a potom uz nie? Nikedy su tie pauzy dlhe a jeden stale caka a druhy uz davno urobil hrubu ciaru a zije si uz svoj novy pribeh. Niekedy potrebujeme cas, aby sme si spravili poriadok v hlave. Ale velakrat tuzba po pauze len znamena, ze to proste nefunguje.

danica2711
7. júl 2020

@panelacikova "ja napríklad nevidím dôvod, prečo by jej partner mal byť zároveň "partnerom" pre deti?" Že by preto, že žijú v spoločnej domácnosti? Že by preto, že keď si domov nasťahujem hovado, ktoré moje deti ignoruje/nemá rád/nebodaj bije, asi že s ním nebudem šťastná - ak pravda nemyslím len na seba a moje deti nie sú pre mňa len vedľajší následok predchádzajúcich vzťahov? Že by preto, že tie deti sú mojou súčasťou? Je to náročné, to nepopieram, pre muža aj ženu, ale nakoniec bezdetný partner/partnerka ide do vzťahu informovaný, ber alebo ak nezvládaš, nechaj tak

danica2711
7. júl 2020

@bellan ja teda nie som žiadne fanatická matka, ktorá by zabúdala na seba a na okolitý svet kvôli deťom, ale nikdy ma nenapadlo, že" nevidím dôvod prečo by som seba mala obmedzovať kvôli deťom, tie o pár rokov odídu a čo potom?" Ale tých pár rokov je o šťastnom detstve, láske rodičov a detí a spoločne strávených pekných chvíľach, o výchove a vedení detí k tomu, aby z nich boli hodnotní ľudia - čo sa najlepšie robí osobným príkladom. Ak pred nimi uprednostníš svoj život s chlapom (akýmkoľvek, len aby bol, tvoj podľa toho, čo píšeš, spadá do tejto kategórie), tak ti fakt odídu z domu čo najskôr a správne sa pýtaš, čo potom? No potom ti vrátia toľko, koľko si im dala. Ale budeš mať pri sebe x-tého nahovno chlapa, ak pravda nezmeníš kritériá a postup výberu chlapov.

panelacikova
7. júl 2020

@danica2711 ale tak zas... Ideš do extrému. Samozrejme, že rozumná žena nebude udržiavať vzťah s agresívnym chlapom... Ale beriem do úvahy normálneho zrelého muža. To je jedna vec. Druhá je ešte zložitejšia a to je prípadný truc deti, ale toto by bolo na novú tému... Ako tu bolo spomenuté, deti fakt o pár rokov budú mať svoj vlastný život a žena možno pre nejakých 8 rokov sa vzdá človeka, ktorý k nej perfektne sedí.. prečo by to robila, ak sa to dá aj inak? 😉

bellan
autor
7. júl 2020

@danica2711 ak by bol priateľ nejaké hovado, ktoré sa k deťom správa zle alebo ich bije, tak by som s ním nebola...nesprava sa k ním síce ako ich otec, skôr ako kamarát, ale nemyslím si, že by deti nejako utrpeli tým, že s ním byvame

anita6666
7. júl 2020

@panelacikova pretože v istom veku sú ženy,ktoré už potrebujú kľud a pokoj....preto 😎😉

bmuller
7. júl 2020

@danica2711 Strasne opominas jednu vec - zacali spolu byvat po 3 mesiacoch vztahu. Akoze fakt mas asi idealne predstavy o bezdetnom chlapovi, ktory zrazu cely svoj zivot zasvati cudzim detom 🙈
Ved autorka pise, ze s nimi vychadza kamaratsky. Keby s nimi vychadzal zle, asi by nemala dilemu, ze to ukonci, nie? A mozno keby boli spolu chodili dlhsie, tak by videl, ze je to dost narocne mat zodpovednost za 2 deti, a bol by z toho mozno aj vycuval - a podla mna by na to mal pravo. Je predsa ine, niekomu ublizovat (a kolki to robia aj vlastnym detom), a ine povedat - necitim sa na vychovu cudzich deti, prepac, rozidme sa, najdi im niekoho lepsieho. Lenze veci sa stali, ako sa stali, a teraz je to o to horsie... no ale tak treba riesit aktualnu situaciu, a nie predpoklady.

danica2711
7. júl 2020

@panelacikova a ty máš pocit, že v tomto konkrétnom prípade ten chlap k nej perfektne sedí? Nesedel ani ich bio-otec, nesedí ani tento, takže asi by som si radšej užila tých 8 rokov so svojimi deťmi, pretože týchto 8 rokov sa mi už nikdy nevráti. Zatiaľ čo chlapov budú mraky aj po tých 8 rokoch...

danica2711
7. júl 2020

@bmuller no veď práve, že začali spolu bývať po 3 mesiacoch, s 2 deťmi a po negatívnej skúsenosti s ich otcom by som sa asi chovala zodpovednejšie. A práve preto, že to bolo zbrklé, tak chlap (podľa toho, ako sa správa, má evidentne na háku ju aj jej deti) cúva teraz. Áno, už sa stalo, ale asi by to chcelo poučiť sa do budúceho vzťahu. A mimochodom, je to taká katastrofa byť nejaký čas s deťmi sama?

panelacikova
7. júl 2020

@danica2711 iste, vôbec nevylučujem, že je to prípad od prípadu.. v tomto konkrétnom si nemyslím, že to bude OK. Už len pre uprednostňovanie kamarátov a výčitky kvôli tomu, že má deti s iným...

anita6666
7. júl 2020

@danica2711 po tých rokoch budeš rada,že máš kľud sama pre seba a nie ďalšieho magora na krk vešať,takže.auhlasim s tebou,že čas s deťmi je dôležitejší,ako všetko ostatné

danica2711
7. júl 2020

@anita6666 alebo tak...

nivea777
7. júl 2020

@anita6666 prišiel zo zahraničí domov, napísali sme si a išli von.. A odvtedy sme zas spolu, on aa rozišiel so mnou, tak on aj povedal nech sa dáme znovu dokopy

katkabg
5. aug 2020

Ta pauza teta je ten najmensi problem....sak on ta vobec neprijalaj s detmi....xhce vlastne a nie zivit "cudzie" o com teda je ten vztah?

Strana
z3