Peniaze a svokra
Moja svokra minulý rok zdedila podiel z domu.Povedala mužovi na jeseň, ze mu prispeje na auto, lebo už dlhšie o tom premýšľame.Je povaha aká je, rada manipuluje a rozhoduje za iných.Ide o 5 t eur.
Muž povedal, že ešte nepozerá inzeráty a pod.., že teraz nemáme toľko našetrené, aby kupoval hneď auto.
Keď tam išiel na návštevu či Vianoce peniaze mu nedala a on je hrdý a nikdy by si ich nepýtal.Medzi rečou mi povedal, že nechce od nej nič spravila konflikty v rodine a teraz sa mi zdá, že si ho tým chce kúpiť či odčiniť svedomie, že za 16 r nám nikdy nič nedala.
Ja by som aj tak chcela, aby si peniaze vzal už len z princípu.
MAa 43 r a mama mu ide určovať na čo ich použije.Moja mama povedala, že, keď niekto chce dať, tak dá a nedáva si podmienky a mala ich dať a nie čakať, že sa jej bude prosiť.Nechat to tak?Nepotrebujem ich minúť, ale bola by som rada, ak by ich zobral.
Čo si o tom myslíte?
po tomto by som peniaze nechcela, ono nik ti nemôže dať toľko koľko ti môže sľúbiť, ja by som sa nespoliehala na peniaze od niekoho iného 😉
@beata110 Takéto nespravodlivosti sa dejú a ja sa čudujem, že v debatách prevažuje názor, že je to v poriadku, oprávnená voľba rodičov ako naložia so svojím majetkom. Čakala by som, že to bude aspoň 50:50, zvýhodňovaní proti znevýhodňovaným.
Rodina ak má držať pokope je aj o spolupráci. Autorkina svokra zdedila tiež asi RODINNÝ majetok a prečo by ho mala sama spotrebovať, treba sa pekne rozdelit a zachovať kontinuitu. A ako sa majú znevýhodňovaní členovia rodiny cítiť? Ako menej hodnotné deti? Rozhodne sa nemôžu považovať za súčasť rodiny, ak sa s nimi takto zaobchádza. Pritom mi nejde o nejaké malichernosti, ale o zhruba spravodlivé delenie.
Čudujem sa, že autorka nevytiahla svoje deti, tým by legitimizovala svoj záujem o vec. Prečo by jej deti nemohli mať podiel na rodinnom majetku a to hlavne získanom dedením, ktorý zákonný dedič nepotrebuje nutne na svoju obživu. Existuje totiž zákonné dedenie a potom vnútrorodinná spravodlivosť.
@kroska18 To si pekne napísala.

Ja by som z principu, prave tie peniaze nechcela, vobec ziadne peniaze by som nechcela.Aj keby som nemala mat auto. A vobec mi nejde o hrdost.
Ak je svokra taka ako pises, a verim ti, tak vam to bude nielenze vykrikovat ako prevelmi vam pomohla, deti vychovala, vlastne vsetko zabezpecila, bez nej by ste boli nuly a podobne. Prave preto by som od nej nic nechcela, nech nema zamienku. A pokojne nech dava tomu druhemu, neriesila by som, druhy syncek si uzije svoje, ked bude potrebne svokru doopatrovat. Nemenila by som s nim.