icon

Pes k ročnému dieťaťu

26. máj 2023

Zaobstarat si psa k ročnému dieťaťu? Zaujíma ma či máte skúsenosť, inak prosím sa nevyjadrujte, diki
Neviem sa rozhodnúť, jedná sa o byt.

riamia91
27. máj 2023

Nie.
Take stena casto cika... aj sa pocika, aj doma.
Vyzaduje vela casu... aj v noci s nim treba zo zaciatku chodit. Potom pri vyletoch, ho nenechas sameho doma, moze vsetko dokusat, docikat, nie vsade je pes povoleny. Proste bud sa budes venovat psovi alebo dietatu, da sa aj obom samozrejme a vzdy si budes musiet nieco odopriet. Ine je opacne garde, ked uz pes je a k nemu pribudne dieta, lebo ved pes uz je vycviceny.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
rhodesian
27. máj 2023

Náš pes mal 12r keď sa narodilo dieťa. Ešte máme aj mačku a činčilu. Dieťa už má 1r. Miluje všetky tieto zvieratká, chodí ich kŕmiť, dáva im dobroty, veľmi sa z nich teší 🤷‍♀️
Ale povedala som že už ďalšie šteniatko určite nie, je to náročné dávať stále pozor aby sa niečo nestalo.

beata_k
27. máj 2023

Ani starsieho psa. Neviem, ci tvoje dieta chodi alebo este nie. No predstav si situaciu, ze prinesies psa, ktoreho nepoznas. Nevies ako reaguje ked po nom bude lozit dieta. Drzat ho za chvost. Schmatne ho za srst. Strkat mu prsty do oka. Brat granule z misky a stale vylievat vodu.

lujza123
27. máj 2023

Počkala by som rok, podľa mňa najnarocnejsi vek detí je medzi 1 - 2 rokom, to je skratka divočina, nevysvetlis nič, separčna kríza, robia veľa veci naschvál (vyleje vodu, rozhadze granule, psovi zle) treba dávať veľký pozor co sa týka úrazov atď...
Už okolo 2 roku dieťa veľa vecí chápe, pri takom 2,5 rocnom práveže šteniatko super. Ak máš skúsenosti so psami tak nevidím problém nejakého si zaobstarať, aspoň budes mat na neho čas kým nechodíš do práce.
A ísť sa sama vyvenčiť do psíkom, pripadne ísť na cvičak padne vhod, muž postráži potomka a ty budeš mať aspoň chvíľu pre seba a stena.

Starší pes by bol ideál, ale to nikdy nevieš. Na bazosi ci v utulkoch sú zväčša psíkovia s minulosťou, niektorý veľmi smutnou a nevieš ako môžu reagovať na dieťa. Prípadne so zanedbanou výchovou a to sa ťažko nápravuje.

pietra
27. máj 2023

išla som písať odpoveď a zistila som, že vlastne neviem akú 😀 Ak chceš veľmi psa, tak je jasné, že ho skôr alebo neskôr mať budeš. A každé obdobie, kedy si ho zoberieš, bude mať svoje plusy a mínusy.
Predpokladám, že teraz si doma na rodičovskej. Ide leto, čiže ani dieťa netreba veľmi obliekať a ľahko sa so šteniatkom aj dieťaťom zároveň vybehne von. Dá sa aj veľa času vonku tráviť. Ideálne obdobie na učenie hygienických návykov šteniatka. Ale zároveň vzhľadom k veku dieťaťu to bude riadna makačka - dieťa vo veku vyžadujúcom extra pozornosť, šteniatko vyžadujúce extra pozornosť. Ani jedno "mláďa" sa nebude vedieť rozumne správať k tomu druhému. Nech je psík akokoľvek veľký, akejkoľvek rasy, potrebuje základný výcvik. Kto ho s ním bude robiť? Má ti dieťa kto postrážiť alebo má niekto čas chodiť na cvičák so psom?

My máme už roky psy, vždy viac ako jedného. Ale v čase, keď sa deti narodili, boli psy už dospelé. Najjednoduchšie to bolo práve v čase, keď sa dcéra narodila. To boli dlhočizné prechádzky výhodné pre všetkých, jej sa v kočíku dobre spalo na čerstvom vzduchu (a spala jedine v prípade, že kočík bol v pohybe) a hafani boli dostatočne vyvenčení. Problém nastal práve v období, kedy začala chodiť, nechcela byť v kočíku a to už som riadne zvažovala, kedy a ako ísť von. Buď psy vyvenčil manžel alebo sme mali rozdelené vychádzky na venčiace (dieťa v kočíku, často s protestami) a vychádzky detské, na ktoré sa chodilo bez psov.
Keď mal syn 2,5 roka, prišlo do rodiny šteňa. V lete. A nespomínam si, že by bol s niečím problém. Šteňa nemohlo do detskej (tam psy nemôžu u nás) a inde deti vedeli, že majú dávať pozor, lebo môžu natrafiť na "nehodu" po šteniatku.

Ja by som asi ešte rok počkala na tvojom mieste. Lebo teraz to bude so šteniatkom extra náročné a pri dospelom psovi zas nevieš, čím prešiel a ako môže v nejakej situácii zareagovať.

autor
27. máj 2023

@veselo_neveselo peniaze nie sú problém, viem čo to obnáša, väčšinu života mám psa. Pracujem z domu.

autor
27. máj 2023

Vďaka za odpovede, počkám trochu a keď to budem cítiť tak že to zvládnem, teda stena, Tak si zaobstaram nor 5-6 mesačné. Ja skúsenosti so psami mám, viem že to nie je ideál k dieťaťu, ale ja si život bez psa nedokážem predstaviť 🤷 viem čo to obnáša a preto som sa pýtala či niekto to zažil že aké to bolo, teda stena, alebo nový pes plus bábätko 🙈 prajem krásny vikendik

mima1608
27. máj 2023

Kamarátka má psíka pri bábätku od jeho narodenia (psík bol skôr ako dieťa) a je spokojná. Ale je pravda, že oni majú dom, takže ho len pustí na záhradu vyvenčiť a psík sa sám vráti dnu, keď mu stačí. Ale neviem si predstaviť, 3krat denne chodiť venčiť od batoľaťa. Ešte v lete ok, ale v zime - stále obliekať aj seba, aj bábo a vyzliekať a poprípade psíkovi labky čistiť do toho, keď je napršané/nasnežené. No neviem.

autor
27. máj 2023

@mima1608 to som si odskusala pri pár tyzdnovom. To je ok.

anonymanonym
27. máj 2023

Autorka, zda sa, ze si rozhodnuta. Chapem ta. Tiez som taka, ze zivot bez psa bol no.. pod psa 😁 Hlavne treba ratat s najhorsimi scenarmi, mat pripraveny bojovy plan, obrnit sa velkou trpezlivostou, starostlivo vybrat plemeno, ktore bude vyhovovat vasmu zivotnemu stylu. A ja odporucam psika naucit aj na klietku. Oceni to aj pes - ze bude vediet, ze tam ma svoje kralovstvo, bezpecne miesto, kam si moze zaliezt a nikto (ani dieta) ho tam nebude otravovat. A ocenis to aj ty, ze v pripade potreby vies na nejaku rozumnu dobu psika zavriet tam, kde sa citi fajn a je s tym v pohode.

anega79
27. máj 2023

Ja som si zobrala stena k 10 mesacnemu dietatu, v byte (5te poschodie), v zime. Zvladli sme to v pohode. Bola s nami 10 rokov. Cavalier king fenka. S dcerou boli super kamosky, vozila som ju s dcerou na kociku, ona dolu kde sa davaju veci, ziadne obmedzenia ani nervy sme pri tom nejako nepocitovali. Vsetky deti v parku ju milovali. Teraz sme si zobrali uz rocnu z utulku, je super, jedine sa boji chodit von, ale s detmi je strasne dobra. K tomu mam este 30 kg - australskeho ovciaka - ale ten uz je iny charakter😉 . Ak si o tom presvedcena, ze to zvladnes, tak jednoducha do toho chod. Hlavne teraz je leto, takze to vencenie nie je nic strasne

0kristina0
27. máj 2023

My mame momentalne stena 5 mesacne, mam 7 rocnu dceru a poviem ti, ze o stena je starostlivost ako o dieta, treba k tomu v noci vstavat kazdu hodinu - dve, budes nevyspata, unavena. Momentalne je to uz v pohode ale prvy mesiac dva budu zahul. Ja som k dietatu starsieho psa nechcela a uz vobec nie z utulku. Nikdy nevies co ma ten pes prezite ako zareaguje na dieta. My sme chceli stena preto aby s dcerou ten psik vyrastal a chceli sme hlavne psika z chovatelskej stanice a nie z mnozky. Velmi dobre si to premysli, bides mat o starost viac. Ci prsi, snezi, slnko prazi, s tym psom budes musiet ist von + dieta zakazdym obliekat.

miselka007
27. máj 2023

My sme si kupovali stena ked mal nas syn 2roky. Ja som bola na materskej takze sa to vsetko dalo. Nasa bola taka ze doma vobec necikala a vzdy sa pytala, uz od malinka az sme boli prekvapeni z toho 😊 ale jasne ze sme na to boli dvaja. Nepamatam si ze by to bol nejaky zahul, to vobec. Vychovavali sme obaja, aj ja aj manzel. Je pravda ze nase dieta bola od mala samostatna jednotka a vedel sa dllllho zabavit so svojimi hrackami ale jasne ze sme davali pozor lebo steniatka su pirane 😁 ale zvladli sme to a uz mame doma troch plemena stafordsirsky bulterier. Najidealnejsie plemeno do rodiny a k detom 😊

oonnaganamakusai
Odpoveď bola odstránená
fialova36
27. máj 2023

Aj mne.. So psami som vyrastala. Skusenosti som mala vela a predsa.. Keď som zvazila a zazila na vlastnej kozi pre a proti.. Aj keď psov ozaj milujem, k rocnemu dietatu do bytu nie.. Ale to je len môj názor. U mňa to bolo specifickejsie. Držím palce v rozhodovani✊

miselka007
27. máj 2023

@oonnaganamakusai neviem co je pre teba shitbull ale ok. Nerozumiem preco by mal roztrhat batola..ty by si nechala psa bez dozoru pri malom dietati? Ja urcite nie a nikdy sme to ani neurobili.A ten kto take nieco urobi je maximalne nezodpovedny. Psa treba normalne a razne vychovat/vycvicit a hlavne si nekupovat nejaku zmesku kde ani nevies co je s cim pokrizene ale riadne psa s papiermi z chovatelskej stanice.

oonnaganamakusai
Odpoveď bola odstránená
mima1608
27. máj 2023

@oonnaganamakusai náhodou, môj manžel mal pitbula (síce kríženého) roky a ten pes bol maznák. Od malinka bol naučený na ľudí, keďže ako šteniatko býval vnútri a muža vždy poslúchal na slovo. Preto, že vy máte pre niečo odpor k tej rase to ešte neznamená, že všetci tí psy sú krvilačné beštie.

miselka007
27. máj 2023

@oonnaganamakusai jasnee..stiahnut si nejaku foto z netu je fakt super. Nikdy som takto stafbulla nevidela. V podstate na tej foto ani staffbull neni, je to cista krizovatka, tak nabuduce aspon lepsie googlite 🤣🤣🤣

miselka007
27. máj 2023

@oonnaganamakusai takto vyzera staffbull takze ta vasa stiahnuta fotka ma hoooodne daleko od realu 🤣

oonnaganamakusai
Odpoveď bola odstránená
anonymanonym
27. máj 2023

@oonnaganamakusai batola moze teoreticky roztrhat akykolvek pes s vynimkou fakt tych malych (tie "len" ublizia). Ci len bull plemena su hrozba? 🤔

oonnaganamakusai
Odpoveď bola odstránená
miselka007
27. máj 2023

@oonnaganamakusai jediny kto je tu negroidny si akurat tak ty a robis zo seba totalneho tupca. Ak si uplny antipsickar tak nerozumiem naco tu vobec reagujes...ci potrebujes si troska nadvihnut ego?? Vidim ze ty mas tej inteligencie na rozdavanie 🤣🤣 ak civava jej ma viac nez ty a to uz je co povedat ☝ ty agresia 🤣🤣🤣🙈

anonymanonym
27. máj 2023

@oonnaganamakusai a vies o tom, ze pri bull plemenach sa cielene vyradovali z chovu jedince, ktore prejavili akykolvek prejav agresie voci cloveku? Dokonca niektore zdroje hovoria o tom, ze sa take psy usmrcovali. A to aj v pripade bull psov pouzivanych na psie zapasy.

miselka007
27. máj 2023

@anonymanonym presne..plne suhlasim 👍

lujza123
28. máj 2023

@anonymanonym no ved toto... Pri chovoch sa takéto jedince vyradovali.... Lenže u nás frcia skôr mnozitelia a doplatia na to všetky obľúbené plemena, stačí si pozrieť yorkshire co s plemenom spravilo 20 rokov polularity a nekontrolovateľneho mnozemia...chore, degenerovane psy s nevyspytateľnou povahou...

Bull plemena sú tiež obľúbené, tiež ich množia kadejako. Kamoš si kúpil takto šteniatko zevraj staforda a vyrástla mu argentínska doga 🤦‍♀️. Ako nakoniec je to maznak ale stalo ho to vela nervov a hodín so psím trénerom, na ľudí v pohode ale psov isiel zabiť.. Si predstav ze toto máš pri ročnom dieťati...

anonymanonym
28. máj 2023

@lujza123 ak sa bavime o nejakom plemene, tak jedine s pp. To je jasne.

autor
28. máj 2023

@anonymanonym presne klietku chcem ako píšeš 🙏 ďakujem za podporu 🙏 pôjdem do toho, stena z nejakej dočasnej opatery vezmem 🙂