icon

Pes má nemá rád

sandytekely
19. apr 2020

Viem že toto sa zdá byť divne,ale ja som si kúpila psa A má všetkých radšej (rodinu)než mňa.
Neviete ako by som sa S ním mala udobriť ?
Mám pocit že sme si nepadli do oka .

daisylucky
19. apr 2020

@sandytekely možno s nim chodievaj na cvicisko, ved keď ho budeš ty cvičiť, tak to bude tvoj pes, teda nie som dáky expert, len podľa našich psov rozmýšľam...

karhu
19. apr 2020

dohodni sa s rodinou, ze ho budes krmit len ty, a ak ho budes bravat na dlhe prechadzky do prirody, tiez to vasmu vztahu neuskodi..

taskataska
Odpoveď bola odstránená
mirtill
20. apr 2020

Psík má okolo seba veľa ľudí a má na výber.Skús ho ignorovať uvidíš že sa ti po pár dňoch,,prihovorí,,.Môže byť aj rozmaznaný,ja tak viem,že psi sú na úrovni trojročného dieťaťa☺

tykat
20. apr 2020

Ako sa to prejavuje?

eliska13
20. apr 2020

@sandytekely podľa čoho sudis?môj muž prvé 2 t psa ignoroval nechcel ho a teraz su nerozlučne dvojka mne nikdy tak na nohách neleží muž len sadne na gauč a je pri ňom.Pes si vždy vyberie jedného hlavne, keď je maličký.Podla mňa prehanas nepoznám takého psa, ktorý by niekoho ignoroval či nemal rád, ak mu neublizil.
Venuj sa mu, hraj sa s ním

jancazvalova
20. apr 2020

tiez by ma moc zaujimalo, ako to vies, ze ta nema rad. ono najlepsie je sa dohodnut s rodinou, ze ty budes ta osoba, ktora mu bude davat jest, pamlsky, odmenovat ho a tak lebo ked to robi kazdy, ten pes proste nema jedneho pana

macekovam
20. apr 2020

@sandytekely ako sa to prejavuje??? Dosť ma to zaujíma.

deti95060810
20. apr 2020

kto psa kŕmi? kto mu čistí budu, voliéru, chodí s ním na prechádzky? toto všetko robím ja a pes počúva len mňa ....

tslobik
20. apr 2020

@sandytekely pes najviac akceptuje toho, kto sa mu najviac venuje, venci, kŕmi, hra, cvičí.... Proste akoby vodcu smecky. To je jeden. To neznamená ze ostatných členov rodiny nemá rád. Ale inklinuje samozrejme viac k tým, ktorí sa mu viac venujú. My to máme doma tak tiež. Povely muža sú sväté, ale keď som doma s nim sama, pocuvne aj mňa.

larisalarisa
20. apr 2020

Psík si vždy , teda časom , vyberie jedného pána. To však neznamená , že vás nemá rád.

tuppuk
20. apr 2020

Asi tak nejak. Potrebuje mat jedného pána, to je podľa mňa najdôležitejšie. Zväčša je to niekto, kto sa mu proste venuje najviac. Ak vyrastá v rodine, detto musí to byť tak . A ak sa mu budeš venovať, tak podľa mňa uvidíš, že ťa má viac než rád

eliaska101
20. apr 2020

@sandytekely a tráviš s ním dosť času? Chodíš s ním na prechádzky? Venuješ sa mu?

fokuska
20. apr 2020

@sandytekely Tiez ma zaujima ako sa to prejavuje, preco si myslis, ze ta nema rad. A tiez popis ako to funguje, kto sa o neho stara, krmi, cvici, kto ho pokarha ked urobi nieco zle...

Kamoska velmi chcela psa, aj deti, jej manzel nie a uz vobec nie pudlika, ktoreho si oni vysnivali. Dohodli sa, ze dobre, ale budu sa musiet o vsetko starat oni, ze manzel toho psa sice strpi, ale nech necakaju, ze sa s nim bude hrat, krmit ho, venovat sa mu.
Tak aj bolo, starala sa ona a deti, cvicili, naucili na povely, krmili, kupali, cesali, hrali sa s nim, urcili pravidla, psik poslusny ale z nejakeho dovodu si vybral pravez manzela - lihal si k nemu na zem, pri stole prosil o jedlo od neho, ked boli spoluv zahrade zdriaval sa pri nom a pod. Nie drzo, nie nasilne, ale daval mu jasne najavo, ze ho ma rad. Po asi 2-3 rokoch sa manzel tak zlomil, ze mu je pes najvacsi maznacik, mojka o, hladka ho, pes ho ma najradsej. Jednoducho si ho vybral :D ale poslucha vsetkych clenov domacnosti.

Nas pes poslucha vsetkych co sme ho spolu vychovali v jednej domacnosti a vsetkych ma rada. Ocko pracuje z domu, cize travi s nou najviac casu, tak tiez sa mozno zda, ze ho ma najradsej. Mojho manzela kym sme spolu len chodili, tak niekedy posluchla, niekedy nie - ale bolo na nej jasne vidiet, ze rozumie, vie co od nej chce, ale davala mu najavo, ze on nie je jej pan, takze nie vzdy posluchne.
A napr. stryka nesposlucha vobec, lebo od malicka jej vzdy vsetko dovolil, vzdy povedal nechaj, nech na mna lezie, nech a oblize aj na tvari, ved sa chce hrat a pod. K nikomu si nedovoli to, co k nemu, ma ho ako hracku, lebo nikdy sa k nej nespraval ako autorita.

hanka1674
20. apr 2020

Možno je to len tvoj pocit, lebo si od neho proste čakala možno niečo viac alebo väčšiu závislosť na tebe. Áno pes by mal posluchať všetkých, no v rámci rodiny by mala byť proste len jedna alfa. U nás pes poslúcha každého no alfa je manžel. Tak by to malo podľa mňa aj byť

macekovam
20. apr 2020

@hanka1674 pes má vždy len 1 alfa... A to neurčuje e my.. To si určí on..

tripetta
20. apr 2020

Toto je ešte ten lepší prípad a držím palce, aby si si k nemu našla cestu. Určite nájdeš, neboj sa. Pred nejakým časom tu písala jedna povedzme dáma, ktorá neznášala svojho psa. Bolo to smutné a až srdce trhajúce.

sandytekely
autor
21. apr 2020

@karhu to isté doteraz robim

janulik2008
21. apr 2020

To ako u nas s mackou ... napr bolo obdobie ked oco zavelil macke pod lily ideme spat a ona isla s nim 😂😂😂 sme sa nasmiali 😂😂😂

karhu
21. apr 2020

@sandytekely ako sa to prejavuje, ta nelaska?

rucka77
22. apr 2020

a jak sa to prosím ťa prejavuje? nechce ťa k tebe pustiť alebo po tebe vrčí alebo ako sa prejavuje tá neláska..najlepšie je nájsť si cestu k psovi cez pamlsky ako tie si myslím, že ešte nesklamali

akvi
22. apr 2020

@sandytekely pes si vodcu svorky vyberá. A vôbec to nemusí byť ten, kto sa o neho najviac stará. Nasu som si obstarala ja, kŕmim ju, je so mnou celý deň, lebo robím z domu, najviac sa s ňou mojkam, vycvičila som ju, napriek tomu, keď príde domov muž, ide sa zblázniť za ním. Niekedy si pripadám ako v tej reklame na kavu "no dobre, aj ona" 😂😁. Proste muž je u nás vodca svorky a basta. Syna napr. kým bol malý, tak totálne ignorovala, teraz ho už berie dokonca aj poslúcha. Mňa tiež posluchne, ale keď sme napr. spolu na prechádzke, tak poslúcha muža, mňa len berie na vedomie. Ale zase, nemyslim, že by ma nemala rada, keď napr. ju muž zdrbe, tak beží za mnou, alebo keď ju hresi a zavolá k sebe, tak príde ku mne 😂 No ako také decko, máme za sukňu.

simca06022011
22. apr 2020

No pes ma len jedneho pana, ALE to neznamena, ze ta nema rad (nepises nikde ako sa to prejavuje). U nas napr. je šef domu ocko, ten ked zaveli, pes sa aj pototo.. ale beha za nim s tym pohladom "milujem ta nadovsetko". Vyhresi ho, nestalo sa raz, ze prave od neho dostava trest, berie ho von, venuje sa mu.. nemojka sa s nim. Ja som proviantak, ku mne pride ked je hladny, pride sa pomaznat a pomojkat, ale ked zdrhne, mozem si aj hlas vykricat, nepride ku mne. Ked ho gazda hresi, tak leti za mnou.. skontroluje ci vidim, co sa deje, ze on nic... :DD Nema ma rad? Kdeze :DDDD Ten pes nas miluje vsetkych od najmensieho po najvacsieho. Respekt si musel vytvorit, zo zaciatku nechcel dceru, ignoroval ju ked bol malicky a potom doslova jej robil zle.. to sme mu ukazali, ze nie on je tu sef, a slecnu bude respektovat.. teraz su to partaci :DDD Ked odide jeden alebo druhy alebo ja.. a NEBODAJ VSETCI .. tak je uplne bez seba.

simca06022011
22. apr 2020

@akvi nemas mojho psa? 😂 😍 to su masky riadne toto :DDD

sandytekely
autor
22. apr 2020

@fokuska no to je tak.krmím ju ,cvičím ju ,chodím S ňou iba ja na prechádzky, kupem ju ...proste všetko A keďže ja bývam S maminou A ocinom aj mojim starším bratom mám pocit že ich všetkých má rádsej. Spáva S mojím bratom,počúva na slovo len môjho ocina, a nechá sa maznat len od maminy na mňa po nejakom čase zúri. Neviem prečo ale citim že koľko razy sa tvári ako keby som ju týrala pritom keď niečo spraví tak ju iba výhresim
Môže to byť aj rasoU? Ona je maltézak keby mi celkom niekto odpovedať

akvi
22. apr 2020

@simca06022011 no vyzera, ze to mame uplne rovnako 😀😂

danica2711
23. apr 2020

@sandytekely trochu to otočím: máš ty rada psa? Myslím tak úprimne, od srdca. Lebo pes to vycíti...

katulik123
24. apr 2020

@sandytekely pes vidí kto je doma pánom a ty to nie si. Plus fenky idú k chlapom viac. Psíci skôr k ženám. Takže ona ťa má rada, ale tým, že je fenka automaticky za vodcu svorky považuje rodičov, brata 🙂

sandra42
27. dec 2020

Dobrý večer... Chcem poradiť. Mam psíka už 4 mesiace. Doteraz som bola pre neho všetkým... Plakal za mnou keď ma chvíľu nevidel.. Keď som sa vrátila co len po 5 minútach tešil sa akoby ma nevidel týždeň... Nepohol sa odomna ani na krok... Zo dňa na deň sa to ale zmenilo.. Toto všetko začal robiť sestre... Príde ku mne do izby vezme si hračku z peliska a uteká sa hrať za sestrou... Keď sa sestra vzdiali dokáže ležať pri dverách a čakať tam na ňu... Keď ho volám nereaguje.. Totálne ma odpísal... Nič zlé som mu neurobila dokonca spával somnou v posteli, pestovala som ho ako bábätko a zrazu stratil o mňa záujem.. Ja som xx toho veľmi smutná neviem co sa mohlo stať...