icon

Plánovanie dovolenky s nervami

4. júl 2023

Ahojte chcem sa spytat ze aj u vás to takto byva?
Muž ma nahlasenu dovolenku, ktorú mi len oznámil - začiatok septembra, ze ak chcem mozme ísť k moru niekde hovorím ok ze bez CK by sme šli, pozerala som zbežne i tie ale mi prídu to vysoké sumy ked si zoberiem ze by sme 2+2 deti do 6 rokov. Vysoke ceny sa zdajú aj mužovi. Tak som kukala letenky chcela som Sicíliu za rodinu vychádzajú okolo 600€ letenky spiatočne to sa mu zdá moc, tak teda nieco lacnejšie celkovo tal ze do Bulharska to mi zamietol úplne tak hladam ďalej ze nejaku spoznavacku a k moru ísť na pár dni to tiez nosom ohrna ze skor aby sa deťom páčilo. A tak ked sa ho spýtam na cenový strop nevie povedať ked sa spýtam kam by chcel ze mu je to jedno no na nervy som z neho. Co to po anglicky viem ale nie dokonale predsalen som ju pár rokov nepoužívala a tak nemám v sebe istotu prevziať tu zodpovednosť. To je fakt take ťažké ked mu poviem ze chcem podporiť ze to bude fajne mi verí ze to zvládneme? On na mna skor vyskočí ze prečo furt potrebujem jeho súhlas, ze ked nechcem tak nech ostaneme doma a bude pokoj ale ja chcem ísť len ta istota povzbudenie, to je chyba ked chcem aby bol i on spokojný? Prečo vždy musim plánovať dovolenku takto s nervami. Kebyže idem sama neriešim idem kde chcem ale uz sme rodinna

beata_k
4. júl 2023

Jooj vies ako sa to robi? "TU pojdeme." 😃

simsalabim
4. júl 2023

Aj ja planujem dovolenku a viac menej oznamujem co, kde, kedy. Kebyze to necham na muza…

bluemoon24
4. júl 2023

Kdybych cekala, az muz vybere dovolenku, byli bychom cele prazdniny doma. Prisla jsem za nim a rekla od 24.7.-1.8. poletime na Kretu, cena je xxxx€ souhlasis nebo vyberes neco jineho? “Souhlasim” zaplatila jsem a jedeme. Jinak se neda 😅

sense
4. júl 2023

Vyber to vo chces a bude. U nas vyveeam jednu dovolenku ja a jednu chlap

autor
4. júl 2023

Jednu predĺžený vikend som uz vybrala rezervovali ale to je tu na sk zahraničie je uz pre mna ťažšie plánovať ale asi fakt oznámiť a basta, niekedy mám však pocit ze lepšie by sa cestovalo bez jeho hundrania

marsmykkok
4. júl 2023

No čo sa týka stropu, ja by som dala strop, že nemôžeš ísť samozrejme do mínusu, nemali by na to ani ísť Vaše celoživotné úspory. Mala by to byť nejaká suma, ktorú v pohode odložíte za pár mesiacov. Ak to teda platíte z bežných peňazí, nie z výhry, dedičstva a tak. A dovolenka nie je lacná, či letecky, či autom, či cez cestovku alebo bez, či all insclusive alebo sa stravovať v drahých reštikách. Tam nevyšpekuluješ, ak nepôjdete niekde pod stan a nebudete jesť suché rožky.

liz_lemon
4. júl 2023

@beata_k tu? hadam SEM

beata_k
4. júl 2023

@liz_lemon Jaaaj, ale to ukazes prstikom na mapu 😃

heleninamama
4. júl 2023

Choď sama s deťmi, muž nech sedí doma. Ušetríte a budeš to mať bez frflania.

tenerifka
4. júl 2023

NIKDY nevyberam dovolenku s muzom, vsetko zabezecujem ja, on ani nevie, kde to je ci kam pojdeme, alebo kolko to stalo, je mu to jedno, sadne do lietadla a vybavene.
Proste vyber, oznam, zarezervuj. Usetri si nervy

tiezjedna
4. júl 2023

prečo s ním všetko konzultuješ ako malé decko? Ty nevieš, kde sú vaše finančné možností?

marca12
4. júl 2023

Vacsinou vyberam dovolenku ja. Vieme,ze chceme more,dostupnost autom,vyberiem,ukazem mu a objednam. Nepotrebujem od neho ziadne povzbudive slova a ubezpecenie,ze tam bude dobre. Lebo viem,ze ldekolvek budeme,bude dobre. Spravime si program,zabavu kdekolvek. Este sa nestalo,aby sa nam niekde nepacilo. Ale to sme my,my sme spokojni ludia,nehundreme. Ty sama musis vediet ako ste na tom financne,aky strop si mozte dovolit. A podla toho objednat. Jazyk neries,dohovoria sa vsade. My nevieme ani ceknut po anglicky a este sa nam nestalo,ze by sme sa nevedeli niekam dostat a ubytovat sa.

petamich
4. júl 2023

nie tak taketo situacie nezazivam, my spolu vyberieme maximalne krajinu aj to stylom, ze sa spytam Turecko alebo Spanielsko (pripadne ina kombinacia) 🙂 a nasledne mu poslem mnou vyselektovane 2-3 ponuky, snad vies, ci cenovy strop je 2500 alebo 5000€ 🤷‍♀️ a ked nie tak hladaj cca. v sume ako minuly rok + mozno nieco navyse

ale ja si poznam mojho muza, on nechce aktivne participovat a ked nechce, nema pravo potom somrat, na druhej strane ale uz viem, na co si potrpi a co nema rad a pod.

dskjhfdlkdjhl
4. júl 2023

Ja to mam zariadene tak, ze ja poviem, kde a kedy chcem, aby sme isli a muz vsetko ostatne vybavi. Asi ho zacnem viac obletovat, ked to tu tak citam😉

kristinapetronela
4. júl 2023

Veď niečo preboha vyber

luccija
4. júl 2023

Veď niečo vyber rovno mu vytlac kalkuláciu na 2,3 ubytovania a nech vyberie.Tazko hľadať, keď nevieš koľko je strop.Najlepsie je nedať veľa na vyber🙂

bluka2
4. júl 2023

Chod na skyscanner, daj si to zoradit, kam je najlacnejsie v tom datume a co z toho sa ti pozdava, to rovno bookni a vybavene. Potom pozeraj hotel a najdi nieco, kde su deti zdarma alebo lacnejsie a budes mat aj dobre aj lacne 😀

yoxinka
4. júl 2023

Tento rok som sa spýtala chlapa Turecko alebo Grécko? On že Grécko. Potom som sa pýtala, hotel alebo apartmán. On že apartmán. Pýtam sa cez cestovku ideme, či sami. Že sami. Tak muž našiel, kde boli najlacnejšie letenky. Kúpil. Ja som potom našla super domček so záhradou a bazénom. Objednali sme. Vybavené. Minulý rok mi chlap hovorí. Som si rozmyslel, že na jarné prázdniny ideme do Talianska. Zase lašoval letenky a do Bari stáli asi 20€. Celkom ho to nadchlo a naplánoval v podstate celý trip. Akurát ubytko sme vyberali spolu. Ja som kukala nejaké blogy cestovateľské a hľadala tipy, čo si pozrieť, on riešil letenky, logistiku, prenájom auta (menili sme ubytko 3x, lebo sme sa presúvali vždy po pár dňoch) a ešte sa aj učil taliansky 🤣🤣🤣. Takže my to tak nejako spolu zliepame stále. Cestujeme s troma deťmi a nás to celkom baví, takže sa tak na tom podieľame spolu.

veronique_1
4. júl 2023

Ak idete mimo skolskych prazdnin, tam byvaju vyborne last minute aj na all inclusive a cez dobre cestovky.

gabikaa96
4. júl 2023

Ja sa spýtam kam chceme ísť,on povie destináciu ja vyhľadam ubytovanie čo sa mi páči ukážem mu, väčšinou sa mu hneď prvá voľba zapáči booknem to a hotovo.

taminka1986
4. júl 2023

Ja len oznamujem kedy si ma nahlasit dovolenku v praci,oznamim kam sa ide,objednam ubytko,letenky a nepytam sa. Keby som cakala nanho tak sa nedozijem🙈A oni doma spokojni ze super,kuknu fotky a tesia sa😅

dada5000
4. júl 2023

Ja viem co ma moj muz rad a co nie. On da termin dovolenky, viem ze pieskova plaz, sem tam nejaka poznavacka v blizkom okoli, ale hlavne relax na plazi a s ranajkami( to je moja podmienka, ja nikde v obchode ranajky nahanat nebudem ani nahodou, vsak aj ja som na dovolenke). A idem, prebehnem lacne letenky cez ryanair, s odletom BA, VIE, tak cca 2 tyzdne si odsledujem a idem na to. Kupim letenke pre 4 do 100 € za jedneho spiatocne, + prebehnem este pred kupou ubytko, dam mu na vyber z 2. On vyberie, kupim a hotovo. Dovolenka jak vysita a vsetci su spokojny.. sicilia je v sezone dost draha, aj letenky aj ubytko.tam by som sla na jar/neskoru jesen. Keby som za nim sla s kazdou moznostou co sa na nete zjavi, takby sme sli "doprdele a naspat". Bud trochu samostatna, kazdy nie je zvazovanie pre a proti, daj mu na vyber z 2, a to cosi vyberie zrealizuj.

vlado818
5. júl 2023

Sranda ja poslem manzelke len terminy na rok 2023 az 2024 kedy sa ma nahlasit dovolenky.😀

evulienka26
5. júl 2023

@dskjhfdlkdjhl aj u nás takto😊.ja už len balím a tesim sa na dovolenku.a som za to rada😊

sense
5. júl 2023

Inak keď vyberám ja sa nepýtam, a chlap mi tiež lezie na narvy keď vyberá on a pošle mi x linkov s hotelmi ze ktorý aj keď mi je to podstate jedno pokiaľ spĺňa parametre

zuzanockamt
5. júl 2023

Dovolenku vyberám vždy ja, všetko vybavím, zariadim. On už len dostane súradnice, aby si to nahodil do navigácie. A výšku poplatkov, ktoré má zaplatiť on (máme to spravodlivo podelené). Jeho úlohou je mať v poriadku auto.

anonymous87
5. júl 2023

My sme asi divni, ale my vyberame vsetko vzdy spolu 🙊 pozerame si ponuky, rozoberame to, toto ano, toto nie, co si sa zblaznil? 😂🙏
Nas to bavi ale…🤷‍♀️
Ale kedze tvoj muz nejavi zaujem, tak vyber ty a jeho posad uz len do lietadla. Usetris si nervy

kakawah
5. júl 2023

Za 26r.ci sme spolu nikdy môj muž dovolenku nevybral. Ja viem aku dovolenku na rad, vlastné sme na tom rovnako, a pár rokov už ma problém koli chrbtici obsediet dlho, tak tiež beriem ohlad na to. Obidvom nám je jasné, že nechceme míňať majland na dovolenku, už sme zohraní v tomto. Takže ja vyberám, zaplatim a oznámim mu. On až potom si googli o tom mieste niečo. Nakoniec má pochváli, že " Dobre si vybrala"🤓👍

eva8
5. júl 2023

Skús pozrieť Zľavomat a podobne

jonki
5. júl 2023

Vyber ju sama, ved ti to nepriamo povedal. A ked v tomto teple este dokazes zdravo uvazovat na poznavacku s dvoma detmi do 6 rokov proste zabudni.