icon

Po koľkých dňoch sa mám ozvať mužovi?

tehulka_mk
6. mar 2013

S manzelom sa hadame od zaciatku tretieho trimestra a ja uz nevladzem.Viackrat sme sa rozpravali,no nic nepomohlo.Povedala som mu,ze odchadzam,chvilu sme sa hadali,no potom odisiel do prace.Pravdou je,ze som sa vyhrazala odchodom uz viackrat,no teraz mam vazne odvoz.Vyhrazala som sa ale fakt len vtedy,ked som uz nevladala psychicky.Bude to asi prekvapenie,ked sa vrati z prace,ale oznamila som mu to vopred.Chcem sa opytat,ci a kedy sa mu mam ozvat,ze sme v poriadku?Ci nechat to nanho,aby sa ozval?Aj som mu povedala,ze ma moze zastavit v tom,ale hadal sa dalej,takze...

ivanakir
6. mar 2013

a kvoli comu ste sa hadali????

jessica2225
6. mar 2013

@tehulka_mk ja by som ti poradila maj svoju HRDOSŤ, neponižuj sa pred ním ja by som mu nevolala, ked mu bude záležat na vás tak sa ti ozve prvý, ak sa ti neozve tak vieš aspon na čom si

mariankamk
6. mar 2013

@tehulka_mk neozyvaj sa, nevtierkaj sa, pokiaľ ti vykričal vážnejšie veci... pokiaľ chceš, aby vnímal, že máte taký a taký problém, musí to pochopiť jedine sám, a to tak, že ho teraz necháš v nevedomosti... neboj, v momente, ako precitne a bude to chcieť napraviť, ozve sa ti, bude vás hľadať...

perletka
6. mar 2013

@ivanakir myslím, že je úplne jedno, kvôli čomu sa hádali 🤐

@tehulka_mk ak si sa naozaj rozhodla pre tak radikálny krok (asi si už veľmi zúfalá ☹ ) tak to všetko nechaj na neho. Iba tak uvidíš naozaj na čom si. Ak sa ti neozve.... bude to ťažké ale niet o čom. Aspoň si si ušetrila pár nezmyselných rokov trápenia. Ja si však myslím, že sa ozve ale dám ti jednu radu - nenakluš hneď po prvom telefonáte domov. Pekne ho nechaj aspoň trošku bojovať - nech ťa prosí 2-3 krát. Bude si ťa viac vážiť.

Drž sa a hlavne pokoj - bábätko ťa potrebuje kľudnú 😉

atka3
6. mar 2013

neozývaj sa.lebo by bol na koni. urobíš to raz a potom bude na koni. odíd- vie o tom. a ked bude chcieť ozve sa,alebo príde za tebou. ja toto robila posledných 7r. nášho 18r.manželstva,že sa doprošovala a s tým stratila len svoju hrdosť.

mariuska1503
6. mar 2013

@tehulka_mk - ja som sa s mužom rozišla počas tehotenstva, ešte sme boli len partneri. Lepšie povedané on jedného dňa neprišiel domov a prestal komunikovať. Do dnes neviem čo sa stalo, ale napriek tomu, že kým malý nemal 4 roky sme sa buď schádzali na súde alebo v posteli. Paradox, ale tak to bolo. Až po štyroch rokoch sme došli na to, že nás to rande na súdoch už nebaví, tak sa k nám nasťahoval naspäť a potom sme sa aj vzali. Dnes sme spolu už 6 rokov. docela spokojný, malý si nič nepamätá. ALE POVIEM TI, že som rada, že sme počas obdobia miminkovania neboli spolu, lebo môj syn bol veľmi citlivé bábeno, stále sa chcel len kojiť, zle spával. Proste som rada, že som bola na to sama, lebo som nerváčka a veľmi mi vadilo aj keď moja mama prišla ku mne spať. Znervózňovala ma predstava, že malý zobudí svojím plačom moju mamu. Tej by to samozrejme nevadilo, ale to ja som nevedela pochopiť. Nechaj všetko na osud, všetko sa dá zvládnuť. Ja som bola s malým úplne sama, lebo moja mama nebýva pri mne v meste.
Prežili sme divočinu, ale ja stále hovorím, že niekto má ťahanice na súde a nekonečné škriepky ešte len pred sebou a my už za sebou so šťastným koncom. Veľa síl Ti prajem

sue
6. mar 2013

@tehulka_mk volila by som - večer uvariť dobrú večeru a naliať si pohár čistého vína - bez plaču,výčitiek a vyhrážania - jasne povedať toto a to mi vadí, viackrát sme mali pokusy sa o tom rozprávať. Momentálne vidím jediný spôsob v odchode - ako som ti už viackrát spomínala. Preto zajtra balím seba a malého, idem tam a tam. Budeme obaja premýšľať a uvidíme.
S čistou jasnou hlavou povedz.
Neutekaj "z boja" len tak. Povedz a potom odíď (nezabúdaj,že so sebou berieš aj jeho dieťa, na ktoré má on taký istý "nárok" ako ty...)
Držím palce, aby sa ozval a aby ste opäť tvorili šťastnú rodinu.

dari
6. mar 2013

@tehulka_mk o co ti ide? o vas problem, alebo o to ked odides, ci sa ti ozve? ries podstatny problem a vykasli sa na teatralne odchody 🙂

katieg85
6. mar 2013

@tehulka_mk pri hadke si zapametaj tieto slova a skus sa riadit nimi.1 nigdy pri hadke nepouzivaj vulgarne slova 2 nigdy sa nevyhrazaj odchodom 3 nigdy nejdi spat bez toho aby ste si to nevysvetlili 4 nigdy do toho neplet deti 5 nigdy pri hadke mu nezacinaj vycitat veci z minulosti 6 radcej pocitaj do 10 nez povies nieco co budes potom lutovat.iba tie som si zapametala je ich kolo 10.odporucam precitat knihu o manzelstve.mne to vela dalo a uz ani jedno co tu pisem nepouzivam

katasa
6. mar 2013

prepáč, ale toto čo je za otázka?? myslíš, že existuje nejaká tabuľka....... menšia hádka - 1 hodina, kríza 2dni?

zuzanka.zuzu
6. mar 2013

@katasa myslím si, že autorka chcela počuť názory a nie tvoje sarkastické poznámky 😒 😎

@tehulka_mk moja rada - neozývať sa - aspoň z jeho reakcií zistíš ako veľmi mu na tebe záleží a dúfam, že nebudeš sklamaná ☹

bodka70
6. mar 2013

@katieg85 , prepáč, ja viem že to nepatrí do tejto diskusie, ale toto fakt "drie uši", hlavne ak to použiješ v texte takto často. Slovo nigdy sa píše nikdy. 😝
a k téme: @tehulka_mk - ja si myslím, že hlavne tebou lomcujú hormóny, vtedy človek vidí veci horšie, ako v skutočnosti sú. Ja by som ti radila, aby si sa neunáhlila, pred pôrodom potrebuješ hlavne kľud. A nesľubuj niečo, čo nehodláš splniť (odchod), dosiahneš len to, že tvoje slová nebude brať tvoj partner vážne.

bella77
6. mar 2013

nechápem na čo si teda odišla, ked v podvedomí si už doma a rozmýšlaš, kto sa má prvý ozvať a či vobec...
myslím si,že na takéto otázky viete odpoved len vy dvaja...nikto do vášho vzťahu nevidí...neviem,čo čakáš od maminiek,aku odpoved...ved je to také detinské vyhrážať sa odchodom....alebo su to len hormony,???ked už raz odídeš,odídeš aj druhý krát...problémy sa maju riešiť a nie pred nimi utekať...nakoniec ťa vždy dobehnúú...
skus si predstaviť, že takto zareaguje tvoj partner a opustí ťa...mala by si v nom potom istotu,ak by sa vrátil???a zapamataj si...vyhrážkami človek nič nedosiahne...toť moj nazor..

sonickaka
6. mar 2013

robíš si srandu????????? alebo chceš vážne odpoved od niekeho????????????

nela82
6. mar 2013

@tehulka_mk pokiaľ máš kam ísť...a má ťa kto odviesť...a už si to manželovi aj niekoľko krát povedala,že to spravíš-tak to sprav. 😉
A nevolaj mu vôbec...žiaden kontakt.
Ak o vás stojí tak vás sám bude hľadať...

sissy27
6. mar 2013

@tehulka_mk najprv si ujasni, či chceš od neho naozaj odísť, alebo mu len spraviť scénku a citovo ho vydierať... mám pocit, že ti ide o to druhé, a to je v mojich očiach niekde medzi trápnou detinskosťou a totálnou úbohosťou... si rozhodnutá odísť, skončiť vzťah, začať nový život? tak sa zbaľ a choď a nečakaj, že ťa bude prosiť... chceš divadlo? tak pozor, aby sa neobrátilo proti tebe, aby si neostala len šialenou hysterkou, ktorou lomcujú hormóny a časom si prestane všímať nie len tvoje teatrálne výstupy, ale komplet teba...
btw. ak by sa môj muž rozhodol pre odchod, tak mu pomôžem zabaliť a nech sa viac nevracia, ja by som mu určite nevolala 😉 ... rovnako ako keby som sa ja rozhodla odísť, tak raz a navždy...

danielitka26
6. mar 2013

zasnem tu nad niektorymi zenami .... 😠 😔 😕 🙄

vefi89
7. mar 2013

ja by som skôr rozmýšlala nad tým, či má zmysel partnerstvo, kde sa furt hádky 😅 nie nad tým, kedy sa ozvať

malinkaaninka
7. mar 2013

ešte si ani neodišla a už premýšlaš kedy sa ti ozve...

didi44
7. mar 2013

@tehulka_mk ...obavam sa, ze ak odides...uz sa nevratis...teda aby som to vysvetlil...neozve sa a najde si nahradu..Ale vyskusat to mozes..za to nic nedas...nanajvys budes prekvapena z vysledku...

mata128
7. mar 2013

Ja toto neuznavam...vyhrazala si sa mu viackrat...preco si potom neodisla,pokial tu nebolo dietatko???Nikto nevie,co je medzi vami,ale vela zien je "na koni"ked uz maju dieta...ja som mojmu kolko krat povedala,ze odidem...ale odkedy sa nam narodil drobec,tak uz jednoducho musim v prvom rade pozerat na neho.Aj u nas nie je kazdy den ruzovy,ale deti za to nemozu...vzdy sa na to pozriem z opacnej stranky-ako by sa mi pacilo ,keby on mne zobral deti,odisiel a ozval sa po niekolkych dnoch???

viera27
7. mar 2013

@sissy27 uplny suhlas.
@tehulka_mk "Aj som mu povedala,ze ma moze zastavit v tom,ale hadal sa dalej,takze..."
sorry, ale toto je fakt trapne vydieranie. teatralne vystupy su pre pubertakov, nie pre matku a manzelku. Tiez by som ta pobalila a chod, nech sa paci, pricom by to vobec neznamenalo, ze mi na vas nezalezi. By si sa vratila ako spraskany pes a mozno by ti to doplo.

aliza
7. mar 2013

@tehulka_mk ak si uz raz odisla, tak nechapem, preco sa mu chces ozyvat? aky to malo potom vyznam? ak mas pocit, ze toto bolo jedine mozne riesenie, tak si stoj na svojom a vydrz. Ja osobne si nemyslim, ze sa da vsetko riesit rozpravanim, ako tu niektore pisali. Niekedy sa mozu rozpravat donekonecna a nic to nevyriesi. Ja som tiez odisla, vazne, nie ako trest, nevidela som ine vychodisko a u nas to velmi pomohlo. Tiez som mohla cele dni rozpravat, nebola som pochopena, az kym som neodisla. Ale ja uz ked som odisla, tak som ratala aj s tym, ze sa to uz mozno neda dokopy, bola som pripravena aj na takuto moznost. Nerobila som to z trucu. A nikdy som sa prva neozyvala, nechala som to na nom...bud zabojuje alebo koniec. Ale ak nie si o svojom kroku presvedcena a chcela si ho len vytrestat, tak tym vela nedosiahnes.

tajna82
8. mar 2013

v ziadnom pripade a za ziadnych okklnosti sa mu neponukaj. je to len muz, ktory si nezasluzi vediet, ze ho potrebujes.

jessica2225
8. mar 2013

@tehulka_mk no ako, ozvi sa nám, už ste situáciu vyriešili?

tehulka_mk
autor
9. mar 2013

@jessica2225 Ozval sa smskou,ze co budeme teraz robit?

tehulka_mk
autor
9. mar 2013

@tajna82

@aliza
@viera27
@mata128
@malinkaaninka
@vefi89
@sissy27
@nela82
@bella77
@bodka70
@zuzanka.zuzu
@katieg85
@dari
@sue
@mariankamk
@jessica2225 Neviem,ci som vas oznacila vsetky,no prispevky som vsetky precitala.Viem,ze vacsina je proti takymto divadelnym scenam,ale nam uz nepomohol ani pohar cisteho vina,dobra vecera,a ani dokonca po miliontykrat rozpravanie sa.Vyhrazala som sa,lebo som chcela docielit to,aby sa uvedomil,ze ak som naozaj odisla,a teraz mu poviem,ze nabuduce to bude definitivne,tak som si myslela,ze sa snazit bude.Ozval sa mi v druhu noc,ale len stylom,co budeme teraz robit?

vefi89
9. mar 2013

@tehulka_mk ja by som ti poradila, alebo pomoc psychológa, alebo to skončiť. takto by som v tom nevidela zmysel. partnerstvo má byť o pochopení a podpore, nie o hádkach

malinkaaninka
9. mar 2013

@tehulka_mk ak nepomohlo rozprávanie sa,odchod nevyrieši nič.len sa vám obom možno ulaví.zaujímal by ma aj jeho názor,čo hovorí on,kde vidí problém.zachovaj si dôstojnosť a nevyhrážaj sa.buď dáma a jednoducho odíď.zrejme to bude najlepšie riešenie.

bella77
9. mar 2013

@tehulka_mk myslím si, že si treba povedať veci na rovinu, či to má,alebo nemá zmysel...či sa ľúbite alebo nie...o to jediné ide...ak už k sebe nič necítite, nemá zmysel to siliť...usporiadajte si priority, čo a koho v živote chcete a čo nechcete...
trápiť sa celý život nemá zmysel...možno je to len nejaké prechodné obdobie...mal by si ťa manžel vážiť a ty jeho tiež...ale ako som už písala, váš vzťah viete definovať len vy dvaja a nikto nemá právo do neho zasahovať...môžeme napísať milion názorov, ale z jedného článku sa nedá súdiť a radiť...a na vine nikdy nie je len jedna strana...skuste zlepiť čo sa dá,ale stále budete citiť, že to už nie je ono...neviem...držím palce,aby to dopadlo čo najlepšie pre všetkých...