Po narodení dcérky sa manžel zmenil. Kam mám ísť?

barborapeter
16. nov 2021

Potrebujem radu, s partnerom byvame v novo postavenom dome uz 3 roky, tento rok sa nam narodila dcera ktorá ma 3 mesiace, po porode sa manzel uplne zmenil kaudy vecer ide prec a pride opitý mna to už nebaví s malou my nepomôže a teraz ked som prechladnuta som cakala ze my s malou pomôže ale nepomaha vôbec... Uz nevladzem ďalej takto a este my povie ze za všetko co sa deje môžem ja! A najhoršie je to ze nemám s malou kam ísť... Aj keby som rada isla ale u nasich sa uvolni miesto az na rok a u testiny si netrufam.. Prosím o radu co robit. Ďakujem

sisa_s
16. nov 2021

Na koho je napisany dom, ak nie ste manzelia?

annamalaga
16. nov 2021

Ak je dom len jeho, tak skús buď nejake krízové centra , kým si nepodať žiadosť na sociálny byt.

sashabb
16. nov 2021

Netreba odchádzať, treba situáciu riešiť. Niečo sa deje, možno nezvláda narodenie dieťaťa, možno niečo v práci, financie, cíti sa odstrčený atď.
Skúste poradňu ak nepomôže rozhovor.

juliet86
16. nov 2021

@barborapeter kmotricky.sk pozeraj podla kraja mesta okresu. vsade vedia prichylit zenu s dietatom. poskytnu vam ubytko a podporu na roka dva a potom sa postavis na vlastne nohy. vepa stastia

greywolf
16. nov 2021

@barborapeter muz to zrejme berie inac Ako ty. Predpokladam ze si ho odsunula nie na druhu ake na stvrtu kolaj. 😉

nevenka
16. nov 2021

@greywolf no jasne...ja som po kazdom porode bola mimo dobre 3 mesiace, nevyspata, po prvom s depresiou, po druhom zdravotne problemy dcerky, potom moje, po tretom zase nieco. Chlap namiesto toho, aby sa chvilku vzdal svojich narokov byt obskakovany, by mohol pridat ruku k dielu a starat sa o zenu a dieta. Ked zena vidi, ze chlap sa stara, casom si zvyknu aj s babatkom na nejaky rezim a pride cas aj na partnera.
Vlani pred Vianocami som rodila, prisla som z porodnice tesne pred Vianocami, so starsimi detmi spravili salat, ja som hodila tak kapustu do hrnca a vacsinou som len spala a odsavala a skusala kojit. A nezblaznil sa z toho, ze sa mu nevenujem. Aj teraz mi poumyval okna, vyvesi pradlo a po tomto vsetkom mam neskutocnu chut na sex. Je to pre mna neskutocne velka pomoc a som z toho dobre na makko.
Na druhej strane uznavam, ze moze byt chyba ciastocne aj na strane zeny. Ale aby chlap kazdy vecer utekal a chodil domov opity? Ked ma 3 mesacne dieta? To je riesenie? Ak sa citi odstrceny, ma to zene povedat. Rozpravat sa s nou. A nie utekat chlastat. Fuj.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
amelie2017
17. nov 2021

@greywolf tak myslim, ze 3 mesiace po porode je uplne normalne, ze chlap nebude na prvom mieste. Vsak jej len nedavno skoncilo sestonedelie. A ver tomu, ze ak ma chlap zaujem o dieta, stara sa o non, nenechava vsetko na zenu, aj zena ma zaujem o chlapa a nema potrebu ho odsuvat na ziadnu kolaj. Ale ak kasle na dieta, zenina fixacia sa este viac upriamuje na dieta a "nervy" na chlapa sa prehlbuju. Ine je, ak zena chlapa k dietatu nepusti, lebo ty ho nevies prebalit, okupat, vycita mu, ako ho drzi, aj to, ze nenahodil zakazdym na dieta usmev cislo 50, ...vtedy mozeme hovorit o odlozeni na dalsiu kolaj.

thoughtfulweirdo
17. nov 2021

To čo sú za kraviny, že ho po narodení odsunula na druhú koľaj, tak začal chlastat? Čo je škôlkar preboha, že predvádza také teátre? 🤦🏼‍♀️ To by sa môj manžel už v alkohole utopil, keďže po narodení druhého dieťaťa bol asi tak na šiestej koľaji, bohužiaľ. Našťastie on je aj duchom dospelý a tak namiesto záchvatov sebaľútosti sa vzmužil, zobral situáciu do vlastných rúk a výrazne prispel k lepšiemu systému v domácnosti a tým pádom väčšiemu priestoru pre vzťah nás dvoch. Ale tak plesknut sa o zem je vždy jednoduchšie, že 🤦🏼‍♀️
Autorka, ja by som s mužom vážne hodila reč, že pokiaľ s tým pitím neprestane, bude to mať následok. Najlepšie by bolo, keby si mala niekoho z rodiny alebo iného blízkeho, čo by ti dokázal na začiatok pomôcť.

martina1201
17. nov 2021

@barborapeter nemôže žiarliť že sa venuješ malej a jemu nie? Nie si príliš zameraná na starostlivost o dieťa a jeho potreby prehliadaš? Skús porozmýšľať čo sa zmenili u vás po narodení dieťaťa nemyslím tým že máš viac starosti a práce okolo drobčeka, ale skôr to, či boli veci u vás zauzivane ako spoločná káva, večera, rozhovory a podobne a teraz to nerobite lebo sa venuješ len malej. Tiež ma napadlo neodstrcila si ho zo starostlivosti o malú že ty to vieš lepšie? Volavala si ho k činnostiam? Tým nemyslím len kojenie ak kojis a prebaľovanie, ale aj také mojkanie, kúpanie, uspavanie, rozprávanie sa s ním. Poznáš si muža tak sa zamysli nad tým čo sa stalo. Bez rozhovoru niet riešenia a hneď odchádzať a vzdať sa bez snahy o nápravu je to ťažko..... Chlap je jednotné stvorenie a ak bol do narodenia tvojim vesmírom a ty si ho obskakovala tak teraz žiaľ nad tým že to skončilo zapína alkoholom..... Priamo ťa obvinil že za to môžeš ty, takže ma zjavne pocit ukrivdenosti pre niečo.....

barborapeter
autor
17. nov 2021

@sisa_s dom je na partnera a jeho syna s prveho manželstva

benit
17. nov 2021

@barborapeter prenievo mu asi aj to 1.manzelstvo skoncilo? On mal postaveny dom skor ako si tam prisla? Tak potom jedine odist. Porozpravat sa neda?

barborapeter
autor
17. nov 2021

@elizabet173 nepil tak ako po narodeni a dovod povedal ze za všetko môžem ja

barborapeter
autor
17. nov 2021

@benit dom bol postaveny ano a vrazila som tiez na dom nieco ci uz nábytok alebo niečo ine...

barborapeter
autor
17. nov 2021

@benit snažila som sa porozprávať ale jedine co mi povie je môžeš za to ty ja neviem ani co som zle spravila snažím sa naozaj ako sa da ale neviem fakt kde robim chybu

barborapeter
autor
17. nov 2021

@thoughtfulweirdo ďakujem za radu a pokúsim sa to nejako poriesit.. Len su dni kedy nevlazdem ale kvoli malej musím.

barborapeter
autor
17. nov 2021

@juliet86 ďakujem

verkaveverka
17. nov 2021

@barborapeter Na tvojom mieste by som nepočúvala rady konikovych žien, ktoré svojim mužom pomaly aj zadky po veľkej potrebe vytieraju jazykmi aj keď im robia zle a od skrachovaných incelov, čo nenávidia ženy. Samozrejme, snažia sa vinu hodiť na teba. Odlož emócie bokom a mysli rozumom.

Tvoj muž si dobre uvedomuje, že ťa má v hrsti, že nemáš kam ísť a práve preto sa prestal pretvarovať a prejavil svoj skutočný charakter. Precitaj si niečo o "baby-trapping", chlapi sa pretvaruju a zložia masku buď po svadbe alebo najmä po tom, čo ti urobia dieťa, aby si sa stala na nich závislejšou, v momente, keď nemáš kam ísť atď. To, čo teraz vidíš, je skutočný on (ma ta len za sluzku, neváži si ťa, nemá ta za rovnocennu, akurát si bola nástroj na rozšírenie jeho génov a občasné užitie si) a časom si bude dovolovat viac a viac. Nie je to skutočný chlap a jeho matka ho pravdepodobne čičíkala a doma nemusel s ničím pomáhať, všetko dostal zrejme na podnose, totiz v takych domácnostiach sa rodia takíto do seba zahladeni nepoužiteľní neschopaci. Aké výhody máš z toho manželstva ty? Dom nedostaneš ty ani tvoje deti, dostane ho jeho syn z prvého vzťahu. Nijak ti nepomáha, nevšíma si ta, neváži si ťa, pochybujem, že sa vôbec o vaše dieťa zaujíma, peniaze mina nezodpovedne na alkohol namiesto toho, aby ich dal deťom a tebe. Si tam len lacná pracovná sila a anča do postele, s nulovými výhodami pre seba. V takom manželstve by som teda nezostávala a keď máš náhodou svoj život v paži, nemaj v paži život svojich detí.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
any_soj
17. nov 2021

@barborapeter skús si nechať poradiť tu: https://centrumfemina.sk/ a odporúčam knihu Hranice v manželstve. Mrzí ma to...

mama011
18. nov 2021

@thoughtfulweirdo úplne suhlasim