icon

Pochmúrne myšlienky

kkartinka
24. okt 2016

Čo si myslíte, neviem ako sa chovať v tejto situácií, moja mama (72 r) má plánovanú ťažkú operáciu. V poslednom čase sme zistili, že chce mať do tej operácie "všetko" vybavené, aby nezaťažovala svoje okolie...správa sa tak, že veď tú operáciu neprežije (napr. dala prepísať peniaze v banke, chce nám deťom ukazovať "skrýše" a dnes bola u veterinára, nech utratí jej mačku, keď ona umrie...to nás dorazilo). Neviem ako sa zachovať, či sa hnevať, alebo ju ukludňovať...Viem, že to nemá ľahké, ostala sama, rodičia sa rozviedli, my deti sme sa odsťahovali, jej rodičia o ktorých sa starala a bývali spolu v posledných rokoch umreli...

lubisvecko
24. okt 2016

@kkartinka mali by ste jej dat nadej, dat jej pocitit ze je tu este potrebna, ze bez nej by to nebolo ono. Musi mat pocit uzitocnosti!

dominika6
24. okt 2016

@kkartinka
Je to v pohode ja osobne mam vsetky tieto veci vysporiadane uz davno..morbidne ale z ich strany zodpovedne

julma
24. okt 2016

Chyba jej pocit uzitocnosti podla mna, dovod preco zit

mandala77
24. okt 2016

@kkartinka píšeš, že má 72 rokov a ide na ťažkú operáciu. Takže z môjho pohľadu pristupuje zodpovedne k situácii, ktorá ju čaká. Možno aj cíti smrť, alebo by chcela zomrieť. Tu nepomôže hnevať sa na ňu, ani ju ukľudňovať. Skôr ju pochopiť a byť pri nej. Nielen fyzicky ale aj emočne. Aby cítila blízkosť vás detí. Nemá 50 rokov aby si sa nad takým správaním pozastavovala. Má 72.

mamutka
24. okt 2016

Takto sa chovala aj moja oveľa oveľa mladšia kamoska. Operácia dopadla dobre 🙂 Len ju čo najviac podporujte, ale zase, je múdre postupne si všetko vysporiadať. Nedajte jej najavo, že niečo preháňa, skôr povzbudzujte, že to aspoň nebude musieť riešiť v devatdesiatke ;)

natalym
24. okt 2016

@kkartinka Podľa mňa je to normálne. Každý chce mať veci na poriadku. Nie sú to pochmúrne myšlienky, ale súdnosť. Asi je tvoja mama realistka, buď vďačná.
Držím palce.

qidko
24. okt 2016

Stojte prinej podporte ju dajte jej pocitit ze ju stale potrebujete ze je je pre vas velmi dolezita moja svokra ma 70 a ties si dala veci do poriadku kedze svokor uz nieje medzi nami hoci ona je zatial fit a myslim ze je lepsie ked si to zariadia po svojom teras a nie o 20rokov pevne nervy vsetko dobre prajem

jurly
24. okt 2016

Urcite nevycitat.mamina je prakticka osoba.tak ako moja svokra.poprepisovala majetok na deti este pred 10 rokmi.nehovoriac o tom kolko ušetrila u notara..

hradnapani
24. okt 2016

@kkartinka a preco by si sa na nu mala hnevat? je vo veku, kedy sa moze stat vselico a ty si to musis pripustit. rodicia, zial, nie su nesmrtelni a tvoja mama si je toho vedoma. Sprava sa maximalne zodpovedne a realisticky, co vsak neznamena, ze to s nou musi dopadnut zle. Prave naopak, asi to dopadne dobre, ale chce mat istotu, ze bude o vsetko postarane, keby nieco. Od teba by bolo najvhodnejsie len pri nej stat a tieto aktivity nechat plne na nu - je to pre nu zrejme sposob, ako sa vyrovnava so stresom z operacie.

valentina5
24. okt 2016

@kkartinka Musi byt silna zena, ked dokaze usporiadavat taketo zalezitosti, niekto by pred tazkou operaciou nebol schopny robit nic, len cakat. Casto z ocakavania toho najhorsieho vsetko dobre dopadne a ludia si este najdu zivotneho partnera, co je to
dnes 72 rokov, treba mamu stale povzbudzovat, ze po tom vsetko co prezila, prezije este toto a uz bude len dobre, je to tazka situacia, ale treba verit, drzim palce. Dufam, ze nedovolite utratit macicku...

kkartinka
autor
24. okt 2016

Veľmi pekne ďakujem za odpovede, hneď to vnímam aj ja pozitívnejšie...asi by si to mala prečítať aj mama🙂 Ďakujem!

miriam11
Odpoveď bola odstránená
majcika
25. okt 2016

@kkartinka moja mama je trochu mladšia a nejde ani na operáciu a relatívne je zdravá ale tiež ma všetko zariadené. Morbídne ale celý život sa snažila odbremenit ma a keďže máme silný vzťah vie, že ak raz odíde nebudem dlho schopná ani dýchať od žiaľu. 😞

librarian
25. okt 2016

ako, rozumné to je... ale utratiť mačku (v prípade smrti matky)??? čo komu to zviera urobilo? ma z toho zamrazilo. ☹ veď sú predsa aj iné možnosti.

jeannna
25. okt 2016

Tvoja mamina sa ako keby lucila so zivotom. My len tazko zistime, ci sa jedna len o zodpovedny pristup, alebo su za tym naozaj pochmurne myslienky, to musis ty vycitit.

Je rozdiel povedat detom, ze co treba robit v takomto pripade = zodpovednost
a je rozdiel brat to ako hotovu vec, ze operaciu neprezije = depresia

Pokial to zaslo az tak daleko, ze bola kontaktovat veterinara ohladom utratenia macicky, tak sa priklanam k tej druhej moznosti, ze naozaj preziva depresiu a najhorsie by bolo, keby ste jej teraz zacali hovorit, ze nech sa vzchopi. Len budte teraz pre nu tu .... verim, ze operacia dopadne dobre a tvojej mamine sa vrati chut do zivota.

magmolatus
26. okt 2016

@kkartinka Je to normálne, toto starší ludia proste robia.
Ten kocúr mi už trochu pripadá pritiahnutý za vlasy, ale to si jej mohla povedať, že nech ho nedá utratiť že ty si ho vezmeš ak jej už nebude, lebo príde zbytočne o život. 😀