Myšlienky o rozchode

tiana080
4. mar 2023

Ahojte,
sme spolu s partnerom niečo cez rok, čakáme spolu dieťa, prežili sme si všelijaké turbulentné obdobia a situácie, no stále sa to nejak striaslo, až do posledného obdobia. Ako som zistila, že som tehotná, bola to obrovská radosť, pocit, že sa konečne pohnú veci správnym smerom, plánovanie svadby, veď bábätko nás spojí a prečo sa nevziať rovno. Problém však je, že stále sa u nás vyskytujú hádky o banalitách, ktoré vyústia do nepekných situácii. Ja ako žena, ktorá je teraz citlivejšia, chcela by som pokoj, pochopenie, cítiť lásku a radosť, nie sa stresovať, alebo prežívať negatívne veci. Premýšľam v poslednom čase, že by som ho opustila, občas nevidím cestu späť, no potom príde moment, kedy sa mi nazdá, že by to mohlo byť podľa našich predstáv a budeme vedieť tvoriť rodinu. No počas tých dní "dole", keď mám tie myšlienky, tak ma desí predstava, že by som bola slobodná mamička, viem, že my ženy sme silné tvory a zvládneme nezvládnuteľné, ale vždy je ľahšie mať oporu v polovičke. Neviem sama, či mi chýba pocit normálneho fungovania, alebo sa rúcam zbytočne kvôli problémom, no myslím, že ďalej takto fungovať neviem. Z jeho strany mi príde, že nevie pochopiť, ako ma také veci zasiahnu a nemieni to riešiť. Tiež beriem hádky a nezrovnalosti ako súčasť života, ale celkom ma prekvapí, keď sa u mňa vyskytnú myšlienky na život osamote s dieťaťom. Čo ďalej, čo by ste robili v mojej situácii?

ckocka
4. mar 2023

Od začiatku to nebolo dobré a aké prekvapenie - stále nie je.

tiana080
autor
4. mar 2023

@ckocka ahoj, nenapísala som, že od začiatku to nebolo dobré. Na začiatku vzťahu sme fungovali zložito, ale nie zle, spoznávali sme sa, veď každý vzťah dvoch neznámych ľudí ak začína, tak je to niečo nové, iné, veľa nepoznáš partnera, učíš sa postupom času vedieť fungovať. Myslím, že sme zaľúbení do teraz, píšem len o svojich myšlienkach, ktoré ma prepadajú, ak medzi nami vzniknú nezrovnalosti.

nyusika
4. mar 2023

Ste rok spolu a máte za sebou turbulentné obdobie....a naaahodou otehotnieš a čakáš, že sa vezmete a budete žiť šťastne až do smrti.
Wau.....

zmrzlinka2021
4. mar 2023

@tiana080 Tvoj priatel sa sprava aj preto tak hnusne, lebo caka na tvoj odchod, a opustit zenu , ktora je tehotna, no je to povazovane za gaunerstvo.

Ste spolu rok a vpodstate vas vztah je cely turbulentny a nerozumiete si.

Vy ste preskocili fazu chodenia a spoznavania sa (mala by byt aspon 1-2 roky) a vrhli ste sa do "kvazy manzelstva" a splodili dieta... a teraz ked zamilovanost opadla, vy zistujete ze nepatrite k sebe... tak je to take bolestive...

Ani dieta, ani sobas nenapravi nieco, co je nefunkcne.

tiana080
autor
4. mar 2023

@nyusika ahoj, turbulentnými obdobiami som myslela skôr zmeny v živote, sťahovanie, nový priestor, nový človek, nie vzťahové veľké turbulencie, nič závažné sa medzi nami nestalo. Otázka svadby vzišla z jeho hlavy, on ma požiadal o ruku, ja by som kľudne počkala, aj kým sa maličké narodí, nemám žiadne veľké očakávania, ako píšem vyššie, len ma prekvapili moje myšlienky na samostatný život, neviem, ako si to vysvetliť.

tiana080
autor
4. mar 2023

@zmrzlinka2021 ahoj, tohto sa obávam, rada by som to vyriešila nejak k spokojnosti oboch, neviem si predstaviť zatiaľ jasne, byť slobodná mamička, aj keď ho ľúbim, tak mám obavy, že nie sme pre seba stvorení, akokoľvek sa budeme snažiť. Bábätko je pre mňa radosť, nemám ani som nemala vôbec myšlienky, že by šla na interupciu, alebo ho nechcela.

nyusika
4. mar 2023

@tiana080 prosím ťa, buď úprimná aspoň sama k sebe
Mne je úplne jedno, že ty popieraš problém.
Ale z napísaného je zrejmé, že ty jediná dufas v šťastný koniec

tiana080
autor
4. mar 2023

@nyusika povedzme si úprimne, kto by nedúfal? Ja stále chcem, aby sa to zmenilo, aby sme vedeli byť spolu pre seba, aj pre malinké. Veď nešla som do vzťahu hneď s myšlienkou, že toto určite fungovať nebude, dopredu sa vzdávam.

zmrzlinka2021
4. mar 2023

@tiana080
Pozri, nemusite sa rozchadzat. Urobte co sa da, snaz sa s nim vela komunikovat.

Kazdopadne ti neodporucam vydavat sa. Manzelstvo by malo byt pre ludi, co su rozhodnuti spolu zostarnut a idu vedome na tom makat, bez ohladu, ci budu v stave zamilovanosti, alebo budu mat blbe obdobie. Laska je totiz rozhodnutie, nie emocia. Na emociach je postavene zamilovanie.

tiana080
autor
4. mar 2023

@nyusika žienka vyššie mala pravdu, bolí to, samozrejme že to bolí a veľmi.

tiana080
autor
4. mar 2023

@zmrzlinka2021 ďakujem. Za seba môžem povedať, že robím a snažím sa. Stále mám strach, že príde fáza stagnácie z mojej alebo jeho strany a stratíme aj tí posledné medzi nami. Ale ak to tak bude, tak to tak asi malo byť, keď dvaja k sebe nepatria, nespojí ich asi ani dieťatko, ani svadba. Máš pravdu, tak sa otvorene s ním pozhováram o Tom, že podľa mňa nie je dobrý nápad skákať do manželského zväzku a že čas ukáže viac.

nyusika
4. mar 2023

@tiana080 po roku chodenia (a nie úplne ideálneho vzťahu) máš pochybnosti o vzťahu, si tehotná....ja neviem, podľa mňa si uponáhľala

ckocka
4. mar 2023

Pred chvíľou som to písala v inej debate, ale mám pocit že to možem kopírovať v každej druhej tu na koňovi:
Problém žien je že (z pre mňa z nepochopitelných príčin) udržiavajú vzťahy s nevhodným mužom a sú presvedčené, že predsa keď ony majú pravdu tak sa ten chlap sakra musí zmeniť, to je predsa logické a mal by na to byť zákon.

pbra40
4. mar 2023

Len prosim ta nedavaj priezvisko dietatu po otcovi, ked uz to mate teraz take turbulentne.

tiana080
autor
4. mar 2023

@nyusika pozrite, ja viem, že sa to zbehlo všetko v krátkom časovom úseku, ale je to ako je, bábätko za to nemôže, treba to prijať, ako nám to život nadelil. Len ak by mal niekto podobnú skúsenosť a prešiel si rozchodom počas tehotenstva, alebo takými myšlienkami, možno by sme si mohli napísať a podporiť sa, bola by som vďačná za to, ak by som sa mohla pozhovárať s niekým s podobnými myšlienkami a pocitmi.

tiana080
autor
4. mar 2023

@pbra40 toto už mám jasne zadefinované v sebe, že bábo sa bude volať po mne. Ak by sme sa vzali, tak samozrejme meno budeme mať všetci rovnaké, ale takto nie. Zatiaľ, uvidíme, čo bude ďalej.

tiana080
autor
4. mar 2023

@ckocka ahoj, takto...ja som citlivá osoba všeobecne, veľa veci riešim a vysporiadavam v sebe, každý človek podľa mňa spraví veci tak, aby sa cítil šťastný a spokojný v živote, aj pri hľadaní partnera. Niekedy nastane situácia, kedy však myšlienky musia von a ja som dnes mala potrebu sa vyrozprávať a podeliť sa aspoň takto. Neviem, či je môj problém, že chcem nasilu udržiavať a živiť vzťah a naozaj neviem, či je on nevhodný muž, ako si napísala. Nemám prehnané očakávania od toho, že sa teraz život otočí o 180 stupňov a bude všetko inak. Možno by som len potrebovala počuť niekoho, kto podobné ustál, alebo hoci aj to, že preháňam.

nyusika
4. mar 2023

@tiana080 a komu pomôžu rozhovory o pocitoch ?
Vy potrebujete riešenie, nie obkecavanie.
V každom prípade - držím palce, dieťa je radosť.
Či už budete s partnerom, alebo sama.
Už nemáte inú možnosť, ako to zvládnuť.

tiana080
autor
4. mar 2023

@nyusika mne napríklad často áno, kým príde riešenie. Každý sme iný.
Ďakujem, máte pravdu, dieťa je radosť a nie je cesty späť, takto som nastavená, že to chcem zvládnuť za každých okolností.

tykat
4. mar 2023

@ckocka ...a najlepsie sa ten muz zmeni ked zena otehotnie, a ak nie tak pri druhom tehorenstve uz "nabeton" bude zmeneny.

mirco50
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
blondtana
5. mar 2023

@tiana080 problém je, že ste si urobili dieťa, keď ste ešte poriadne spolu nežili, aj najväčšie lásky stroskotajú na spolužití, každý pár by si mal vyskúšať nejaké obdobie spolu žiť, aby zistili, či to dokážu, až potom sa vrhať do rozhodnutí o spoločnej budúcnosti... navyše dieťa nespája, ale často rozdeľuje, lebo zrazu zistíte, že máte rozdielne názory na výchovu, budete obaja unavení a nervózni a to ešte len preverí váš vzťah...ale v každom prípade si treba uvedomiť, že pre niečo si sa rozhodla pre tohto partnera a mať s ním dieťa, tak asi nebude až tak zle, ako to vyzerá, potešim ťa, na začiatku sa každý pár musí naučiť spolu fungovať a dochádza k stretom, časom sa hrany obrúsia a už sa nebudete hádať pre každú banality, lebo veľa tých banalít už budete mať doriešených, síce s dieťaťom prídu zas iné, ale ak teda budeš vedieť na partnerovi nájsť viac pozitív, ako negatív a budeš ho vedieť pre tie pozitíva milovať, tak to možno aj dobre dopadne 😉

1gabriela13
5. mar 2023

@tiana080 podľa mňa tomu daj čas,uvidíš keď sa dieťatko narodí a to už budeš vidieť viac reálne či to fungovať bude alebo nie. Ak nič iné,dieťa o ten pokus stojí,ešte kvázi nie ste traja,daj tomu šancu a ak to bude naprd ,neuvažuj a rozíd sa s ním. Nic tragické sa nestane.

svetlovlaska37
2. júl 2023

@tiana080 zvladnes to .doveruj bohu.

slovakboy
3. júl 2023

@tiana080 to čo prežívate aj tie hádky sú normálna súčasť spoznávania sa v tomto turbulentnom obdobi v ktorom ste. Čo sú to tie hádky kvôli banalitám ktoré končia nepekne? Skúste to analyzovať prečo ste sa pohádali kvôli banalite, čo vadí jemu čo vadí tebe kto z vás to považuje za banalitu a kto za dôležitú vec? Ochota to zmeniť je potrebná. Ked máš myšlienky na rozchod povedz mu to a sleduj ako reaguje. Skúste vyhľadať aj pomoc. Hádať sa môžte aj myšlienky na rozchod môžeš mať ale nerobte deštruktívne kroky. Nezraňujte sa navzájom. Neubližuje si. Aj keď mu povieš o rozchode rob to tak aby si mu neublížila. Ale aby pochopil ze trpíš a potrebuješ aby sa niečo zmenilo k lepšiemu.