icon

Pocit viny pri menej častých návštevách svokry

22. nov 2025

Ahojte, zaujima ma, ako to mate vy. 🤔 Dlhe roky som mala v sebe pocit vdacnosti voci rodicom, ktori ma vychovali, cely zivot sa mne aj bratovi snazia, mamina navari, ocino prinesie/nakupi, financne nas laduju. A aj voci svokrovcom, ved mi vychovali muzika. Avsak casu je malo, robota, rodina, domacnost, vylet, .. a my tam chodime coraz menej. Dakedy povinne kazdy vikend. Lebo sa to patri. Pritom z ich strany nic. Ani len kolac svokra neupecie, ktory by som mohla jest(2roky nemozem mlieko), pozeraju tv, ked sme tam, ale volaju nas stale. Na obed. Na kolac. Chcem sa zbavit pocitu viny, ze sme tam prestali chodit a som nevdacna. Muzovi nezakazujem, deti tam odmietaju chodit, bo sa tam nudia, vymyslaju a svokra je prisna. Ked muz ide-nabalim pre nich kolacik/sladkost, ak som prave nepiekla. Len mne sa tam uz neziada chodit. Je to nevdacnost? Je to na vycitky? Ako to mate vy? Odkedy ma muzova sestra deti, svokrovci ziju len pre nich. Maju ich tam denne. Im vyvara, vypeka, hra sa s nimi. Neziarlim, len mi to prislo luto, ze ked prideme my, ona sa nemucka s mojimi detmi, ale s detmi jej dvery. Ani mne sa-co sa sravy tla, nesnazi. Nemam chut tam chodit. Mam mat vyvitky?

anonym_7b5fe5
22. nov 2025

mne sa nechcelo od zaciatku.

anonym_e4e7c4
22. nov 2025

Velakrat to tu bolo popisane je rozdiel deti od dcery a deti od syna. Ja sice nie som v takej situacii ale vela tu bolo o tom pisane…

autor
22. nov 2025
@anonym_e4e7c4

Velakrat to tu bolo popisane je rozdiel deti od dcery a deti od syna. Ja sice nie som v takej situacii ale vela tu bolo o tom pisane…

@anonym_e4e7c4 tak naco nas volaju? A mne je trapne kazdy vikend hladat vyhovorky.. ale necitim sa tam dobre..

autor
22. nov 2025
@anonym_7b5fe5

mne sa nechcelo od zaciatku.

@anonym_7b5fe5 u nas to bolo v pohode. Dajak sa to zmenilo a ja sa tam uz necitim prijemne. Volaju nas a potom pozeraju tv, abo sa venuju mojim synovcom..

elz1920
22. nov 2025

Áno, maj výčitky. Až do najbližšej návštevy, keď opäť odignorujú, že nemôžeš mlieko.

To vážne potrebuješ zabíjať čas tým, že chodíš, kde nechceš?
Doma je vždy kopec roboty a aj keď nie je, je fajn si len tak vyložiť nohy a žiť si po svojom.

V žiadnom zákone nie sú povinné návštevy u svokry.
Musíš iba zomrieť a vraj aj platiť dane.

anonym_b6387e
22. nov 2025

Podobne. Kedysi som k svokrovcom chodila niekolkokrat za mesiac. Nikdy som sa tam necitila komfortne, ale vzdy som si ich vazila aj vazim ako ludi, ktori vychovali mojho muza. Poslednu dobu tam nechodim skoro vobec. Muz tam chodi stale casto a pravidelne co som rada. Ale ja cim dalej tym viac preferujem, ze nech on ide a ja si zatial porobim co potrebujem a chcem aj keby to mal byt len relax alebo hobby. Tiez mam z toho vycitky a divne pocity.

autor
22. nov 2025
@anonym_b6387e

Podobne. Kedysi som k svokrovcom chodila niekolkokrat za mesiac. Nikdy som sa tam necitila komfortne, ale vzdy som si ich vazila aj vazim ako ludi, ktori vychovali mojho muza. Poslednu dobu tam nechodim skoro vobec. Muz tam chodi stale casto a pravidelne co som rada. Ale ja cim dalej tym viac preferujem, ze nech on ide a ja si zatial porobim co potrebujem a chcem aj keby to mal byt len relax alebo hobby. Tiez mam z toho vycitky a divne pocity.

@anonym_b6387e a davaju ti to pocitit? Mojim asi nejde o mna. Iba o syna a vnukov. Ti tam ale nechcu, lebo oni pozeraju dospelacke filmy, ktore deti nebavia..

wolf_
Autor odpoveď zmazal
pribinak
22. nov 2025

Aké výhovorky? Veď povedz pravdu: mame iný program, ďakujeme za pozvanie

baboobchod
22. nov 2025

Synovci bývajú s nimi? Či prečo sú prítomní aj oni počas vašej návštevy? Ak bývajú spolu, tak majú asi preto bližší vzťah 🤷🏼‍♀️

autor
22. nov 2025
@baboobchod

Synovci bývajú s nimi? Či prečo sú prítomní aj oni počas vašej návštevy? Ak bývajú spolu, tak majú asi preto bližší vzťah 🤷🏼‍♀️

@baboobchod nie, ale blizko.synovci pridu, aby sa stretli s nami🙂

tykat
22. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_e4e7c4 tak naco nas volaju? A mne je trapne kazdy vikend hladat vyhovorky.. ale necitim sa tam dobre..

@anonym_autor "...tak naco nas volaju?..." len tak, aby sa nepovedalo.

mandzula
22. nov 2025

Na navstevy, kde hostitel cumi na telku alebo sa venuje len niekomu inemu, by som nechodila.

autor
22. nov 2025
@tykat

@anonym_autor "...tak naco nas volaju?..." len tak, aby sa nepovedalo.

@tykat ja ze nas maju radi. Asi som naivna. 🙈

autor
22. nov 2025
@mandzula

Na navstevy, kde hostitel cumi na telku alebo sa venuje len niekomu inemu, by som nechodila.

@mandzula nechodim.len ten pocit viny ma stve..

motylik2559
22. nov 2025

@anonym_autor Ahoj, prepac, ale uz som normalne alegicka na "lebo sa to patri"🙈😂 Co vsetko by sa patrilo a nedodrziava sa. Pre niekoho sa patri to a pre niekoho ono. Konieckoncov svokra sa tiez so svokrom nechovaju "ako sa patri" lebo pozeraju tv, ked ste tam alebo sa aspon trochu nepovenuju tvojim detom, ich vnucatam. Takze ake vycitky? Jedna vec je ta,ze si ich vazis co je pekne, ale vzhladom na to, ako to tam prebieha niesi povinna tam chodit. Synovci kedze tam chodia kvoli vam, tak ich zavolajte na navstevu k sebe a potesia sa obe strany-oni aj tvoje deti a vy tiez pokial dobre vychadzate. Tieto kazdotyzdenne navstevy su prehnane, aj vy mate narok na svoj program alebo oddych po celom tyzdni. Podla mna ziadne vycitky nemaj a nastav si to v hlave nejak takto logicky a rozhodne nie tak "lebo sa to patri"😄🙂

rozculena
22. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor volajú,ale len zo zdvorilosti,v skutočnosti čakajú,že neprídete.
nevymýšľaj si výhovorky,ale povedz,že načo by ste chodili,že decká sa tam nudia a TV môžeš pozerať doma.

lily246
23. nov 2025

@anonym_autor volajú vás buď zo zdvorilosti, zvyku alebo moje najsilnejšie tušenie je, že chcú, aby tam dcérine deti mali zábavku - tvoje deti.

anonym_5bcec1
23. nov 2025
@anonym_e4e7c4

@anonym_e4e7c4 Moja svokra má dvoch synov a mladší syn čo má deti ich zbožňuje a robí si rozdiely medzi vnúčatami. Robila to stále aj keď boli chlapci malý preto môj muž tam odmieta k nej chodiť.

anonym_a13995
23. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor manžel sa k tomu ako stavia? Prečo sa ich nepýtala, či sú deti jeho sestry pre nich viac, keď si vaše nevšímajú? Ze vám to je ľúto a tým detom to ťažko vysvetliť. On by si mal s nimi pohovorit. Ak sa nič nezmení, nemala by som žiadne výčitky svedomia, raz za čas by som tam išla, zobrala tam kolac, ktorý môžem jesť aj ja a to je tak vsetko

64jarka64
23. nov 2025
@anonym_e4e7c4

@anonym_e4e7c4 rovnako milujem vnúčatká od dcéry ako aj vnúčatká od synov

anonym_e56dbb
23. nov 2025

Chodili sme casto, ale v poslednu dobu nemam cas, ani chut. Svokra neustale do mna rype s bludmi, nemam energiu to pocuvat. Za vnukom nikdy nepride. Sem tam jej muz zavola, vzdy len zacne ze ju vnuk nebude poznat, lebo neprideme, ze sa ich boji, lebo nikde nechodime atd.(pritom je vzdy medzi detmi, aj navstevy k nam pridu) ale co uz.