icon

Pocit viny, že dieťa chcem dať babke

18. dec 2022

Baby,mam dve deti, staršie ma 4r a ide o to ze este nikdy nespali u babky,dedka.. proste ja som stále doma , tak nevidím dôvod ich dávať niekam na prespatie... Staršie dieťa sa ani nikdy nepýtalo, samozrejme na návštevu chodíme a aj tam niekedy deti necháme a ideme si vybaviť veci atď.. ale prespatie nie. Viete teraz mam take blbé obdobie, staršie chodi do škôlky a som doma s mladším noa niekedy mi dni dávajú zabrať a cítim sa psychicky slabo.. uvažujem zeby mi bodlo keby staršie ide aspoň na víkend k babke a aj tam prespí.. lenže!

Brzdí má pocit,ze som ako krkavcia matka,ze sa chcem zbaviť dieťaťa aby som mala kľud.vzfu si ppviem že radšej to zvládnem sama .. starší by bez problémov išiel,babku ma rád..ale ja mam v sebe taký blbý pocit zo seba, že proste neviem to zvládnuť doma ,tak dávam dieťa preč a cítim sa previnilo...asi niesom normálna však😔

autor
18. dec 2022

Mam z toho take výčitky, doteraz som to 4roky zvládala ale teraz mam take horšie obdobie,s mužom problémy a asi by mi pomohlo si odpočinúť a aj maly by zmenil prostredie..no vyčítam si to,akoby som sa ho chcela zbaviť

chillibubble
18. dec 2022

moja chodi k babke prespat od 2 rokov aj na noc. casto len preto, aby som aj ja(alebo aj s muzom) mala chvilu sama pre seba a oddychnem si vtedy od nej. moja mama je zase rada, ze s nou moze byt. nikdy som pre to nemala vycitky svedomia...

autor
18. dec 2022

@chillibubble takže niesom asi normálna..

Ja som.na deti naviazaná a snažím sa všetko robiť 100% a niesom proste zvyknutá si žiadať o pomoc od druhých.. Preto sa cítim tak previnilo. Ja som nikdy babky nevolala na pomoc aj keď sa narodilo druhé dieťa a starší bol doma. Vela si davam asi na plecia.. mozno robím chybu ale som taka. 😔 Neviem ako sa zbaviť toho blbeho pocitu zo seba ,ak by som mala poprosiť o pomoc

chillibubble
18. dec 2022

nenazvala by som to, ze nie si normalna. skor si len nevazis samu seba a vsetkych uprednostnujes pred sebou. a to nie je vzdy dobre.

tomikejt
18. dec 2022

Starší syn má skoro 11 a už roky chodí spávať k babke jednu noc cez každý víkend. Ak má babka voľno, keďže ešte pracuje, tak tam spí aj viac nocí. chodí sám dobrovoľne, aj pešo prejde má to asi 20 minút. Mladší bude mať dva roky a takto ti napíšem. Doteraz ho babka mala na noc od roka asi 4 krát, žiadny dôvod nato nebol, len tak si ho zobrala. A vždy sa na to teším 😄 najbližšie jej ho dávam na Silvestra a priznávam že sa už neviem dočkať. To že dáš dieťa na prespatie k babke, z teba nerobí zlú mamu.

3009
18. dec 2022

U mňa vnúčatá prespávali odkedy neboli kojené. Keď bolo treba tak jednu noc vydržali aj na umelom mlieku.

andreakotesova
18. dec 2022

Naše deti sú stále s nami. Nemáme s tým problém. Oddychovala som, keď spali, alebo aj s nimi. Starých rodičov a celú rodinu máme ďaleko, takže pomoc (prespávačky) nehrozila.

zabata
18. dec 2022

Naše baby milovali prespávanie u babky a deda keď boli malé. Určite nebudeš krkavčia matka, keď to umožníš aj svojmu dieťaťu. To skôr teraz ho ukracuješ o zážitky so starými rodičmi a starých rodičov o zážitky s vnúčikom. A aj seba o trochu voľnejšieho času. Smelo do toho, je to prospešné pre všetky strany.

chillibubble
18. dec 2022

@zabata presne. moja sa vzdy zacne tesit ked zisti, ze tam ide aj na noc alebo dokonca na viac noci. u babky moze robit veci, co doma nemoze. tak si to uziva.

amelie2017
18. dec 2022

Tak mna moja cerstva 5 rocna kazdu chvilu prosi, ci moze ist spat ku babke. Neberiem to ako ziadne odkladanie, zbavovanie sa jej a podobne. Ona si to tam uzije, ide spat neskor, ako doma, s babkou sa maluju, hraju kadeco, ... maju pekny vztah.

kleopatra114
18. dec 2022

Aj ja som stále doma , som ešte na rd s mladšim dieťaťom. Deti sú moj život, milujem čas strávený s nimi , oni so mnou , nepotrebujem strážiť , ani nič. Ale predsa len , vzťah so starkymi je na inej úrovni ako s nami rodičmi, tak prečo ho nenechať troch rozvíjať . Aj moja ide pár krát za rok prespať na jednu noc babkam , neberiem to ako pomoc , ale aby si budovali vzťah a spríjemnili si deň.

onedaynick
18. dec 2022

Daj ich, a hned zajtra. mam tri deti, miluju starych rodicov, aj oni ich. Najmladsi tam spal, ked mal 3 roky, sli sme s muzom do Francuzska na tyzden. Do kelu, teraz uz chcu chodit po vyletoch s nami.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
zuzana9393
18. dec 2022

Podla mna je super ich dat spat k babke, bude mat zazitok, zmenu a teda aj babka a moze inak venovat dietatu, kedze tam bude len jedno a len na cas. Aj pre manzelov je dolezity cas straveny bez deti.
A inak, krkavce su velmi dobre matky, takze sa tak kludne mozes citit 🙂

vkatush
18. dec 2022

Ja mám pocit, že sme niekedy boli častejšie u babky ako doma, lebo sme sa tam furt pýtali, chodili.

Ale zase u druhej babky som spala asi len raz a aj to museli po mňa hneď ráno prísť, prerevala som celú noc a pýtala som sa nonstop domov 😂

lasona
18. dec 2022

Ja som dala malého späť k mamine, keď mal 2 mesiace, chcela som sa vyspať....však nejdú k cudzím? Prečo by nemohli ísť k starkým?

mandzula
18. dec 2022

Neblazni, mysli aj na seba a pokojne dieta k babke daj.🙂 Vies, aki sme s muzom radi, ked ide dcera k priatelovi a my mame dom len pre seba.

viestta
18. dec 2022

Moj ostal u mamy na noc hadam ked mal 4 mesiace, pretoze inac sa nedalo. Potom uplne bezne. Ked nemal plienky isiel s nou prvy krat na dovolenku, to este ani 3 roky nemal. On si s babkou uziva take veci, co s nami ani nahodou. A ja si nepripadam ako krkavcia mater. Pretoze viem, ze sa o neho postaraju vo vsetkych strankach a pre neho je to vybocenie zo stereotypu.

andrea_82
18. dec 2022

Takymto pristupom k detom si zarabas na problemy. Ved ak tam dieta chce spat, tak preco mu tento zazitok nedovolit? Nemozes si nechavat vsetko na svojich pleciach. Ked raz budes potrebovat pomoc, lebo si napr. zlomis nohu alebo budes musiet niekam ist, tak deti nebudu zvyknute na nikoho ineho okrem teba.

aurora33
18. dec 2022

Tak ja som asi tiež z tých blbých, moji majú o dosť viac ako tvoje a nikdy nespali mimo domu. Ani na prázdniny nechodia. Zvykli sme si tak 😌

katkaseiner
18. dec 2022

Nečítam komentáre ale ak s tým nemajú problém rodičia, spýtaj sa drobca či chce ísť k babke - moji radi prespávali u babiny každý piatok. V sobotu ani domov nechceli ísť. Občas ma to štvalo alo občas to bolo super...či už večera v reštike, alebo kino , najčastejšie len večerná mega dlhá prechádzka po dedine - to bol fantastický program pre mňa a muža...veľa sme sa rozprávali, večer sme dali vírivku a zrelaxovali. Dieťaťu tým neublížia, dáš si do poriadku psychiku a aj starký sa potešia inému programu ako telke. Ver mi, ak nie je problém na strane mamy alebo tvojho dieťaťa, chod do toho. Neides na Mars na 2 tyzdne

jane1987
18. dec 2022

Ja mat takuto moznost, vyuzijem ju a bez akychkolvek vycitiek svedomia. Uprimne? Maly dava dost zabrat a skusa hranice a niekedy si praveze nepripadam ako idealna matka, kedze obcas mozno az neprimerane, zvysim hlas. Takze z tohto mam vycitky a verim, ze keby som mala kusok casu pre seba a muza, tak sa toto nestane. Mysli na seba a ked mas tuto moznost, fakticky ju vyuzi

henka123123
18. dec 2022

Och keby mam ja takuto moznost tak skacem od radosti po plafon a hned im balim

terry658
18. dec 2022

Moji chodili spať k starkej dcéra od 2 rokov a syn od 7 mesiacov. V pohode to zvládli. Práveže majú so stakými krásny vzťah.
Neviem, čo by bolo zlé na tom priznať, že nie všetko človek zvláda na 100% a je dobré keď dokáže požiadať o pomoc. Táto perfekcionistická doba ľudí ničí. Či už mužov alebo ženy. Ak postačí prespatie u babky tak je to lacné a rýchle riešenie krátkej krízy.

petamich
18. dec 2022

nas maly ma 1.5 roka a svokrovci uz ho niekolkokrat strazili bud celu noc alebo kym sme my niekde boli, napr. na vianocnom vecierku alebo na svadbe 🙂 maly ich ma rad, my im doverujeme, tak nevidim dovod preco nie, uprimne a nechcem sa ta dotknut nechapem argument, ked ja som doma, ked raz budes potrebovat, lebo (v ziadnom pripade ti to neprajem) napr. sa ocitnes v nemocnici, tak potom to date na sokovu terapiu a budu tam tyzden, ked sa dalo pred tym a postupne 🤷‍♀️ a nie necitim sa ako krkavcia matka a vobec sa necitim previnilo, ze okamihom porodu nezanikli moje potreby ako manzelky, partnerky, kamaratky, kolegyne...takze vyuzivame casto, ze nam bolo dopriate mat svokrovcov, ktori maju cas, chut, zaujem, nie kazdy ma to stastie

sheila121
Odpoveď bola odstránená
weronca22
18. dec 2022

Ak syncek chce ist, vyskusajte🙂 mne sa tak dverka vypytala ked mala 3 a pol, dopadlo to vyborne a chodieva pravidelne🙏.. prvykrat mi z toho bolo nanic, ale od druheho razu to vsetkym prospieva.. ja si oddychnem, dcerka zmeni prostredie a uzije si starych rodicov.. drzim palce

autor
Autor odpoveď zmazal
babulkomale
20. dec 2022

Vsak preco to beries ako "pomoc". Ber to tak ze deti chcu mat zazitok a dobrodruzstvo prespat niekde inde ako doma. Vobec do toho nezapajaj tieto absurdne a zbytocne pocity viny ci co to mas.
Proste deti si buduju vztahy aj s inymi, nechaj ich zit a nefixuj ich chorobne na seba.