icon

,,Podarená nevesta"

15. aug 2021

Co by ste vy povedali na taku nevestu ktora ma pred 30kou a jej zivot je v podstate hlavne o party a spani v posteli a nicnerobeni? Ocakava navarene odo mna ona mojmu synovi neuveri naopak vari on jej uz ked tak. Ona iba vypit cez vikend na party fajci jednu od druhej horsie ako chlap a cele dni vylehuje v posteli. Ked od nas odide po vikende tak samozrejme ze si ani neodprace po sebe ani len pohar neumyje. Pride mi strasne leniva. Teda takto som si svoju nevestu nepredstavovala 😕

gabika128
16. aug 2021

Bohužiaľ si syn našiel takú neporiadnu ako je on sám. 😁 Sú obaja rovnakí a asi im to takto vyhovuje. Ja by som maximálne synovi povedala, že majú riadny bordel a tým by to končilo. Nehadzala by som vinu iba na ženu, že ona si neporiadi, keď bývajú spolu dvaja, majú na tom rovnaký podiel. Je to ich vec a ich život.

sense
16. aug 2021

Nuž možno si priateľka vraví, prečo mama upratovať v jeho à v dome jeho mami po ňom ak mi to tam nepatrí. Alebo keď je na návšteve. Ja na návšteve u jeho mami tiež nepracem. Ú neho v byte keď sme tak spolu.

Kedysi som bola blbá à všetko po chlapovi upratovala plus som upratovala ja lebo veď som žena a kým by som to nechala na ňom tak žijeme doslova v prachu a špine.... Tak som si jednoheo dňa povedala dosť a áno Keb v tom momente príde ku nam ktokoľvek nielen jeho mala tak som tiež za lenivu...pritom pravda môže byť úplne niekde inde. A áno tiež bol zvyknutý že mama spraví, rovnako aj teraz keď ide ju ide navštíviť dám a býva síce vo svojom byte ale mama mu predtým nakúpi do chladničky aby mal čo na raňajky, na obed a večeru ide ku nim alebo s kamošmi niekde von a keď odíde tak mama potom tam ide upratať

pr3ttygirl
16. aug 2021

A akú nevestu ste chceli? Takú, čo bude doma poslušne sedieť a vyvárať, vypekať, upratovať nonstop a medzitým ešte stihne pomáhať v nejakej charite alebo v čom?
Priateľku si vybral váš syn pre seba a nie pre vás, čo majú medzi sebou vás trápiť nemusí a takisto čo oni robia cez víkendy spolu alebo každý sám. Nikde nie je napísané že keď budú mať raz deti tak budú vyrastať v bordeli a nebudú mať ani navarené 😉 skôr mi to príde tak, že ostanete o chvíľu úplne sama a uvedomujete si, že vy sa určite omnoho lepšie postaráte o syna ako táto vaša "podarená nevesta".... prosím, kúpte si psa a nestarajte sa do toho ako žijú oni. Ešte to nikomu nepomohlo ani nepomôže

junovedievca
16. aug 2021

No mozno staci povedat len,ze nech sa citi ako doma,ze aj ked ty si gazdyna tak budes rada ked ti pomoze.niekedy je v tom tajy akokeby ostych ci sa moze dotknut tvojich veci.

klip0
16. aug 2021

No najlepšie asi nestarat sa do nich. Nám sa tu ťažko súdi a robí obraz o tom ako to naozaj je, lebo nevidíme do ich vzťahu. Možno keď prídu deti takýto lazo plazo život prestane a budú obaja zodpovednejší. Ty ak by si synovi niečo hovorila budeš len za zlú pred oboma. Viem že teba to trápi ale nemáš s tým čo spraviť a možno ani nieje skutočný dôvod prečo by si sa mala trápiť.
Ale napr že u vás syn nezniesol ani jeden tanier v drese, ale na druhej strane píšeš, že nepomáhal. Tak to nezniesol neporiadok ale chcel len od vás aby ste ho upratovali? To nieje moc dobre a fakt nevieš ako to u nich doma vyzerá naozaj. Ale veď niekedy choď na návštevu aj ty k nim a budeš vidieť aspon trocha ako si žijú. Nie nečakane prepadovka samozrejme ale normálne sa ohlásiť na kávu

autor
16. aug 2021

@pr3ttygirl ja sa nema m starat o to ako zije moj syn v podtate to ani nerobim toto bol vylev za to cudzia zena mi na koni napise ze si mam kupit psa a mam suchat nohami., prepac ale psa nepotrebujem mam toho beztak dost. mam dieta o ktore sa treba starat dozivotne casto cele noci hore cez den sa takmer cely moj cas toci tiez okolo nej svoj zvivot prakticky davno nemam..ale nelutujem sa naopak.

autor
16. aug 2021

@klip0 no v podstate ked bol syn mladsi a byval tu pri nas este vyzadoval si akoby poriadok ja som mu vela x nech prilozi ruku k dielu co nespravil tak mala som to nechat aj ja tak ako ta jeho a zit v spine? pritom vedel ze mam dost okolo dcerky ale pomoci som sa velmi nedockala.no vsak som zvedava ak budu mat raz svoje ci to bude vychova podla jeho predstav ako zvykol on hovorit tu mne ze ako si vychovam tak mam..

klip0
16. aug 2021

No nie nechať tak a žiť v špine ale jeho veci by som neupratovala, neoprala, nevysavala neupratovala v jeho izbe, nechystala mu jesť a podobne. Veď to nemôže dospelý chlap chcieť full servis a on neprilozi ruku k dielu.

petkazamborska
16. aug 2021

ja by som im to nechala tak ako to nechaju oni , nech sa staraju aj keby to malo zaplesniet , bordele nech si to upracu sami , lebo si zvykli ze im robis servis, za ktory neplatia :D

elizabet173
16. aug 2021

chápem, že ťa trápi. ako syn žije so svojou ženou, ale z nejakého dôvodu si ju zobral a je s ňou. Možno už aj sám vidí, že to nie je celkom ok, ale nechce si to priznať ani sám pred sebou a už vôbec nie pred tebou. Nerozumiem tomu, že očakáva, že im budeš variť, to ti niečo také povedal? Ja by som im v kľude bez zvyšovania hlasu povedala, čo si myslím a bolo by mi srdečne jedno, ako stou informáciou naložia. Ale určite nie štýlom - prečo si nenavaríte? Je to totiž ich vec, či si navaria, alebo niekde zájdu, alebo budú jesť rožky so salámou. Iné by bolo, keby sa dohrnuli na obed, to by som im veľmi rýchlo vysvetlila, že veľmi rada ich na obede privítam napr. po návrate z dovolenky, keď nemajú doma ani nakúpené a sú unavení z cesty, alebo sa môžeme dohodnúť, že jeden víkend varím ja, druhý nevesta, ale nech nehľadajú i mňa vývarovňu, lebo nebude. Zarazila ma veta, že kedysi synovi vadil jeden špinavý tanier v drese. Prečo ho neumyl?

autor
16. aug 2021

@klip0 ved ja im neupratujem jedine co som zo zaciatku ze som im dala z obeda ci kolac a to uz som stopla tiez lebo to slo vsetko z mojich penazi ona mi maximalne tak uvarila kavu ale vsak ja nechcem nic len nech sa postaraju o seba a necakaju potom ked daco ze mama je tu a zachrani ked bude treba. Niektore zeny tu ale teraz nemyslim teba ale pozeram ze asi maju super vychovane deti a mozno raz budu prekvapene lebo nikto nevie co nas caka..

ewelinka21
16. aug 2021

Autorka… nech su vo svojej casti domu, ty vo svojej… ak som dobre pochopila, tocis sa okolo dcerky, tam to bude vazne.
Nechaj ich na pokoji. V ich casti domu neupratuj, ani im nenavar.
Ved uvidis sama dokedy to budu takto spolu tahat 🙂

petkazamborska
16. aug 2021

mne svokra nepomohla ani ked som mala po sekciach a dve deti s rozdielom 1,4 mesiace , a ked chceme prist k nej na hodinu to sa musime tri dni minimalne ohlasit , a to nam pripravi narezany banan a kavu :D haha + jeden radler ako bonus pre celu rodinu :D

autor
16. aug 2021

@elizabet173 no ano uz potom obaja cakali co uvarim zacalo sa to stupnovat az som povedala ze viac nie a varim uz len pre nas a aj tak bolo zle. Zacalo to nevinne a potom cim dalej viac napr take ze aj ked tu neboli cez vikend tak ze sli okolo a syn prisiel co som varila alebo dobre ze som uvarila lebo su hladni. podotykam sli od jej mamy kde to takto nefunguje pytala som sa ci sa tam chodia najest a ze jej mama ani nevari takmer no alebo prisli z mesta kde sa mohli myslim si najest ale tu bolo tak naco. Alebo prisiel v piatok ze co idem varit v sobotu zeby si dali maso a ked som nieco spravila co nema rada tak ze preco take varim. No tak mi to proste zacalo vadit ohradila som sa a uz bolo oduvanie. Ja som prajna ale vsetko ma svoje hranice

eva112014
16. aug 2021

Autorka, tu nie je problém nevesta, ale tvoj syn! Žiaľ, chýbala mu otcovská autorita. Predpokladám, že si vzťah už potom nemala. Myslím trvalý vzťah. Že syn si vyžaduje poriadok?! Že syn mne ako mame bude rozkazoť, to kde sme?! A ešte, že nepomôže? Keby si mala po svojom boku vtedy muža by dostal od neho taký mafľáš, že by si chlapec viac nedovolil k tebe takto sa chovať.
A toto, keď som prečítala .... nuž takúto nevestu si veru aj zaslúži. Mame pomôcť nechcel, tak nech si obskakuje chlapec svoju milovanú. 🤷

autor
16. aug 2021

@petkazamborska tak akoze toto by som ja zase nedokazala napriek vsetkemu len ako som pisala nizsie vsetko ma svoje hranice. A neboj ja som pri svokre tiez ked sa rozpamatam asi v zivote obed nejedla ani nic podobne 🙂

elizabet173
16. aug 2021

nie, žiadna z nás nemá super vychované deti (okrem pár supermatiek z MK), ale možno bolo treba syna viac privrieť k práci. Vadil mu špinavý tanier, vyžadoval čistotu, ale neurobil nič. No takú nehrali, aby mal syn u mňa mama hotel. On je teraz v tom, že to pokračuje, že budeš vyvárať aj pre jeho vyvolenú. Presne takúto ženu mu treba, som zvedavá, do kedy to vydrží. Ak máte bývanie oddelené, kašli na ich bordel. Píšeš, že im už nevaríš, aj keď prídu, káva, voda, finito. Ty si zrejme veľký dobrák, preto si syn dovoľoval, aj keď ešte býval u teba, aj teraz skúša. Moja mama zhúkla na brata, keď jej čosi odpapuľoval a to bol už dospelý odsťahovaný, že je jeho mama a kľudne mu môže jednu strúhnuť. Nikdy si už nič podobné nedovolil.

klip0
16. aug 2021

Ale ja som myslela v čase keď syn ešte žil s vami. Lebo to zle keď si chlap takto zvykne. Veľká pravdepodobnosť že buď si nájde jemu podobnu, alebo normálnu ženu ktorá to ale neznesie po čase a vzťah nevydrží.
Neviem ako to máte, že čakajú že ich zachránis. Aj že ako často chodia, aj či ti niečo donesú. My napr keď ideme k rodičom na víkend (bývajú cez pol Slovenska tak len na kávičku sa nám nedá ísť) tak im v 70% prípadoch aj niečo donesieme. Nie nákladné ale napr z koláča, alebo mame kvet, alebo nejakú drobnosť. A ona nám aj navarí a tak, ale tak my chodíme tak raz za dva mesiace. Ak chodia k tebe každý víkend tak to je iné.
Možno ťa jeho partnerka berie ako kamošku a je s tým v pohode že povie pred tebou že neupratala, alebo že tam nič nerobí lebo to berie že je víkend a išla si oddýchnut. Ale to mi príde také, že by mi to sedelo skôr na nejakú mladú "pubertacku" čo má max 20 a ešte nemá nejaký triezvy úsudok a "tresne" aj nejakú blbosť a nevie uvazit ako sa správať u svokry. Alebo druhá možnosť že jej to je jedno čo si myslíš.
Ale každopádne v bežnom živote ako nazivaju je ich vec, iba si nastrbis vzťah so synom ak by si niečo riešila.
A ak chodia k tebe každý víkend alebo často, tak by som sa dohodla s nimi že nech varíte na striedačku aspoň. Normálne sa so synom porozprávaj že nevládzes, prípadne ani finančne to takto ťahať ak sú napr tri dni v týždni u teba, to je dosť.
Ak ale chodia fakt že občas, raz za niekoľko týždňov tak je to iné, ale samozrejme aj v tom prípade si môžte nastaviť pravidlá.

ewelinka21
16. aug 2021

Nech sa oduju. Ved oni sa odduju 😃 mne pride velmi detinske toto spravanie. Ano su mladi, ale nie tak mladi, aby si nevedeli bars co navarit. Aspon niake zakladne veci, nehovorim, ze hned zrovna jeleni gulas s domacou knedlou 😄
Autorka pozri. Kazdy ma svoju hrdost pokial na nu ma … cize pokial mu financie a v tomto pripade hlad dovolia. Musis sa zatat. Nestaraj sa do nich. Nevar.
Ale daj tomu cas.
Sama budes neskor prekvapena vysledkom 🙂

petkazamborska
16. aug 2021

ale sa cudujem ze nemaju pochopenie, ked mas v zivote take trapenie, a ta fakt obidvujem ze takto to davas....
podla mna im nastav pravidla ako detom v materskej skole , lebo toto nebude dobre a len sa povadite , rozpravaj s nimi v mnoznom cisle... ze co a ako dalej ...
ale moj brat toto mamke robi tak isto , a ta jeho noblesa to bude tiez "vyhra" , od nas vsetko a ona nic .... bol schopny ju poslat do kosic na letisko a aby ju viezla do ziliny, pritom jej rodicia su o desat rokov mladis zdravi ludia ... /a este z nej vyslo namiesto dakujem , ze mama ju nerespektovala ze chcela vystupit v poprade :D / , a pritom sa starala o babku 92 rocnu ktoru trebalo prebalovat kazde dve hodiny ,

michaela789
16. aug 2021

@petkazamborska 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

ruzovakrava
16. aug 2021

Tiež som názoru nech si vo svojom robia čo chcú ale ak by prišli vyslovene do mamahotela - zjesť čo navaríš ale pomoc pri tom žiadna, tak by som ich požiadala, či by niečo pre zmenu dnes uvarili oni. A už vôbec by som nemala problém s tým aby som narovinu povedala že si neprajem aby v mojom dome chľastali - odôvodnila by som to alkoholizmom u tvojho manžela, jednoducho ti to nerobí dobre. Vychádzam z toho že dom je tvoj a syn tam má svoj podiel. Ja by som si nikdy nedovolila robiť toto u mamy a už vôbec nie u svokrovcov 🤦‍♀️ nech majú aj 💩 pod kobercom, nemusí byť každý poriadkumilovný, aj to varenie by som prežila ale aby jedna mladá žena stiahla sedmičku tvrdého tak to už je pre mňa iná spodina

elizabet173
16. aug 2021

Tak to vyváranie by som bola stopla v samom začiatku, ako som povedala, na obed po príchode z dovolenky, napr., z plesu, čiže dva, tri krát do roka. A keby v živote nepriniesli keď prídu aspoň ovocie a kávu, tak by sa nekonal obed ani raz do roka. Ešte by som sa ich spýtala, či im nie je trápne sa pýtať, čo som varila, alebo hovoriť, že by si dali mäso, keď vidia, že ty máš problémov s dcérkou vyše hlavy a peniaze ti nerastú na záhrade. Bolo by mi srdečne jedno, či sa odujú alebo nie. TY si určuješ hranice, nikto iný

mariska1989
16. aug 2021

Však nechaj ho v jeho svete raz zafúka a všimne si čo má doma ...Bohu žiaľ veľa žien má asi zlé skúsenosti zo svokru takže rádia podľa seba ... Ja by som nepovedala že mám zlý vzťah zo svokru . Keď som bola s mojim pol roka tak som tam pomáhala jediné čo ma hnevalo bolo to že ja cudzia som tam makala a madam švagriná na telefóne a sedela vnútri alebo bola na hojdačke .s ňou je vzťah ako na hojdačke raz hore a raz dole ..so svokrov to je skôr také že není schopná ani prísť keďže ja k nim nepachnem kvôli svokrovi . Čo mi vadí na svokre je že sa pýta môjho manžela teda svojho syna že kedy ide do roboty , koľko bude doma ,koľko zarobí ,či dobré zarobí ,nič iné sa nepýta len to ale tak na to akurát tak s..... Preto som si povedala jedno nebudem sa starať do deti keď budú mať vzťah ale zasiahne jedine vtedy keď by som videla že sa blázni do záhuby alebo poviem svoj názor . Dotyčný človek je zaľúbený nevidí okolo čo sa robí preto niekedy treba pomôcť vidieť svät reálne takže ja ti poradím zas ináč ako iné povedz synovi čo vidíš ty svojimi očami za to že povieš svoj názor ti nikto nič nemôže povedať urobiť ty mu nerozkážeš čo má urobiť vo svojom vzťahu jediné čo urobíš povieš ako to ty reálne vidíš a je na ňom či už dokáže otvoriť oči alebo bude nosiť ružové okuliare

elizabet173
16. aug 2021

inak myslím si, že príde čas, keď tvoj syn vytriezvie, donekonečna sa nedá existovať na suchej strave a po reštauráciách, ak nemajú príjem od 5000 eur vyššie. Možno aj príde na to, že fajčením a chlastaním odchádza tiež dosť financií, možno sa mu aj ten bordel raz prestane pozdávať. Nechaj ich tak, nevar, neponúkaj, nerieš ich bordel, uvidíš, či na to syn nepríde sám, že takú ženu, akú má, nájde náhodným výberom do desať minút, že to nie je žiadna výhra. Ty si urobila chybu len v tom, že si nemala pevnejšiu ruku, kým bol slobodný. ale to je už dnes jedno

pr3ttygirl
16. aug 2021

Pozrite, keď máte starosti s druhým dieťaťom, tak nechápem kde si nájdete čas sa sťažovať na nevestu. Veď keď prídu vykašlite sa na nich a nič nechystajte. Snáď si to potom uvedomia

mabenn
16. aug 2021

Suhlasim, ze sa sprava u teba ako navsteva, lebo to navsteva je. Tiez u svokry na navsteve nerobim nic a pritom doma sa idem zblaznit. Vidis len cast a domyslas si. Preco neakceptujes synov vyber, preco mu neveris? Kazis si tymto vztahy, hoci to mas este len v hlave. Bacha na to.

autor
16. aug 2021

@elizabet173 no vela x boli preto hadky ale vies nechcela som sa s nim vadit za prve je mi to syn za druhe moja dcera je taka ze zacne vystrajat ked take nieco vidi nema rada hadky aj dr sam povedal take dieta musi alebo teda malo by vyrastat v kludnom prostredi. nedonutila som ho nijako aj ked to bolo tam par dni proste to neumyl tazko no urcite aj ja som pochybila ja si to uznam mala som byt tvrdsia na neho ale ked bol mensi teraz uz je to zbytocne mozno sa nauci pri nej lebo bude donuteny

twwlf
Autor odpoveď zmazal
ssiinnkkaa
16. aug 2021

No ja neviem necitala som to všetko ale prosím ta keď majú akoby svoj byt v tvojom dome načo im tam chodíš? Veď im nechaj súkromie a nech si majú ako chcú… a nestaraj sa do nich… určite ako poznám svokry im tam chodíš otvárať okna a vetrať , vyvesiavat periny von , kukať po skriniach…. Ako nevesta by som bola nahnevaná že nemám svoje súkromie a just by som tam nechala bordel…