Podmienka svadby
Ahojte baby. Nedá sa slovami vyjadriť, ako veľmi ma ranili slová môjho priateľa. Pred rokom som naozaj aktívne cvičila, mala som menej práce, viac voľného času a energie. Od nového roka sa to ale zmenilo, pribudlo viac práce, viac zmien, viac povinností čo sa týka pracovného života. Takže z aktívneho života sa to zmenilo na to, že tréningy mám 3 krát týždenne, raz dva, potom 4. Priateľ to nejako nedokáže pochopiť, on je človek ktorý sa tomu venuje celý život, je to jeho vášeň a snaží sa byť disciplinovaný. V tomto sme protiklady, ja idem vtedy keď mám energiu, všetko doma na poriadku a môžem spokojne opustiť byt. Naozaj ma niekedy extrémne bolia nohy tak si neviem po takej zmene predstaviť, ísť do fitka. Čo z časti aj chápe samozrejme, nenúti ma, neťahá za nohu ale dnes z neho vyšla veta : vezmem si ženu ktorá bude so mnou cvičiť s radosťou, nie hundranim. Takú ženu si vezmem, takej spravím dieťa. Studená sprcha doslova. Som v šoku, vždy mi hovoril aká som krásna, že je spokojný a zrazu toto. Odpovedala som mu, že som rada že mi to povedal, ale takýmto spôsobom tú svadbu a deti nechcem ani ja. Som zhnusena, sklamaná, nahnevaná. Podotýkam za ten rok som nepribrala, starám sa o seba, som vždy upravená proste nezanedbala som sa. A dnes príde toto... Mám chuť sa s ním rozísť, proste vždy som mala za to že svadba a deti sú z lásky a nie za nejakých podmienok. Prosím vás, poraďte mi. 😢
Sobáš s podmienkou je neplatný podľa kánonického práva.. všetko v zmysle vezmem si ta ak...
Píšeš, že nevarí, to mu akože zdravé, vyvážené jedlá varíš ty? Tak na to by som sa chalankovi vyprdla, nech varí fešák sám. Čo poznám chalanov, ktorý cvičie a strava tip top, všetci si to riešia sami, sami si nakupujú, sami varia, frajerky sa im do toho nestarajú, toto odporúčam aj tebe.
Ja mam doma muža športovca.
Na prvom mieste je šport potom deti a ja ta posledná.Nici to rodinné šťastie.
Ja si myslím, že to povedal len z trucu. Možno mu to cvičenie prerástlo cez hlavu a je príliš premotivovaný a berie to tak, že keď on cvičí každý deň, tak budeš aj ty. Je to strašná hlúposť z jeho strany, lebo tebe sa teraz môže stať, že sa ti to cvičenie zhnusí. Ja som tiež veľmi veľa cvičila a kvôli kovidu potom menej a priateľ tiež na mňa mal narážky a cítila som sa potom, že musím makať, aby som si ho zaslúžila, strašne ma to štvalo a malo to opačný efekt. Ale podľa mňa pokiaľ je inak dobrý a nemá v telefóne fotky fitnesiek, ako to robil môj, tak by si to nemala riešiť a zmieriť sa s tým, že chlapi vždy budú na nás hľadať chyby, aby sa oni cítili lepší a nikdy nebudeš pre žiadneho dokonalá a nikdy žiaden nebude dokonalý.
Myslím že by si sa nemala viac ponižovat ako je treba... Keď ti toto povie chlap prw niečo to povedal možno stretol nejakú slečnu ktorá mu viac pasuje a chce aby si vyzerala ako ona.... Toto ked povie chlap myslím že si už nezaslúži šancu. Nikto nemôže mať doma všetko keby si bola nejaka lenivá že nič nerobíš a popri tom aj zle vyzeráš ešte to pochopím ale ked píšeš to čo píšeš a neni s tým spokojný tak nech ide do prdele.... Nájdi si niekoho kto si bude vážiť inych veci nie len to ako kto vyzerá a ako často cvičí... To nie je chlap to je decko ktore vidi len seba....
No a predstav si že po svadbe ked už rodiš dieťa samozrejme priberies. Tak čo bude ťa naháňať po fitku že by si hneď vrátila postavu? Alebo chápeš ľudia starnú, telo sa mení, to teraz celý život budeš sa báť že keď nepôjdeš na fitness či priberies kilo navyše tak hneď nebude spokojný?
V manželstve maz byť kľudná a vedieť že môžeš sa spoľahnúť na manžela, za hoci akých okolnosti že budete spolu. A on už teraz ti dáva podmienky ...
@yoxinka nie, paradoxne stravu extra nedrží. Obed máva normálny ako ja spravím ale zbytok sú veci ako napríklad tuniak, tvaroh a podobne.
@sarahh09 posielam objatie, asi tuším ako sa cítiš.
@klara7227 nemá, teda aspoň o tom neviem čo pozerá na Facebooku.
@simona99687 bohužiaľ asi máš pravdu. Neviem prečo to povedal, je pravda že bol párkrát sám cvičiť, či niekoho stretol, videl, neviem ...
@hermiona12 o tomto sme sa bavili že mu je jasné že to nebude hneď ako predtým aj že to nemusí byť vôbec ako predtým. Lenže teraz by bol rád keby to bolo ako predtým keď sme sa spoznali...
Čudný chlap.. To len cvičí a inak nic? Vie aj nieco okrem toho? Ci inak je úplne nepoužiteľný a neviem ani len žiarovku vymeniť? No nechcela by som takeho chlapa.. Dobre ze sa prejavil pred svadbou. Zaslúžiš si chlapa pre ktorého budes na 1meste ty, bude ta ľúbiť taku aka si a nie predstavu jeho o top zene. Ja by som ho nechala tak..
Teraz on to tak hovorí ale či môžeš sa spoľahnúť na to že určite potom nezačne vytykat tie pribrate kilá po pôrode?
Keď prídu deti, pribudnú povinnosti a bude menej času. Treba si to vydiskutovať už teraz, aby si potom nebola v manželstve nešťastná
Rychla odpoved: "dieta porodim takemu chlapovi, ktory ma bude milovat pre moje srdce a dusu a nie kondicku!"
Ten tvoj pan dokonaly si je vedomy faktu, ze prichodom dietata sa nacas navstevy fitka rusia uplne? 🤣 chapem, ze si neskutocne sklamana, ale bud rada, ze sa ukazal.. aspon sa vies zariadit
@maria1989 pred svadbou? Však v tomto prípade jej dal najavo že ju nechce... Nedá sa vyjadriť v tomto prípade po svadbe...
Autorka: milujem keď chlap nosí žene kabelku 🤣🤣🤣 je zábavné pozorovať ako to vyzerá a že vôbec to niekomu napadne... Jemu aj jej. Toto by som určite nechcela. Kabela neváži 10 kg a fakt to vyzerá strašne. Baby, neblaznite, strašne to vyzerá a vy pri tom.
@gertrudaosem pre každého je to niečo iné, len som narážala na to, že to, že chlap nepije a nemlati ma by malo byť samozrejme.
Len paradox je, že celý čas sa tu bavíme o tom jak keby máš 150kg a štyri bruchá, že by ťa mal mať rád pre povahu a nie pre výzor a popritom si napísala, že cvičíš tri krát do týždňa a ani si nepribrala a že vyzeráš dosť dobre nato, aby sa chlap za tebou otočil len čisto pre výzor a hovoríš to skromne, takže budeš v reále vyzerať asi ešte lepšie, takže mi to celé príde až absurdné. Jediné, čo mi napadá je, že má až príliš vysokú mienku o sebe a vôbec nevidí, že má peknú ženu doma okrem iného alebo ozaj mu len zašibalo. Ale hovorím, mám to podobne, raz som podľa neho príliš chudá, raz som tučná, raz málo namaľovaná, raz vykechlená, ale nikdy nie dokonalá a druhí muži mi len komplimenty dávajú z každej strany.
@klara7227 keď som bola sama, nemala som núdzu o chlapov, to priznám ako fakt. On je ako chlap veľmi pekný, naozaj fešák, tiež sa za ním ženy obzrú. Či má o sebe vysokú mienku, to by som netvrdila. Stále je s niečím nespokojný, raz toto, raz hento a asi tú svoju nespokojnosť a to, že teraz má stopku s cvičením prenáša na mňa. Skrz mňa si ide dokazovať svoje ciele.
píšeš, že je dobrý chlap, aj keď podľa mojej mienky to, čo si vymenovala, znamená iba, že je to normálny chlap - ale dobre, nech je dobrý chlap, keď myslíš. Ale sorry, chlap, ktorý požaduje od ženy jedine aby cvičila, bude pomerne obmedzený. Toto človek s použiteľným IQ a EQ proste nezadrie. Ty mi z tvojho písania nepripadáš vôbec obmedzená, takže ďalšia nekompatibilita. Úprimne, ja by som to ukončila, bliká mi tu príliš veľa výstražných kontroliek. Áno, bolí, poplačeš si, ale vždy lepšie než plakať neskôr, s dieťaťom a možno v bezvýchodiskovej situácii...
@danica2711 veľmi si vážim od teba, že nie som obmedzená lebo sa niekedy tak začínam cítiť. Že či je naozaj taký problém proste urobiť po jeho a mať pokoj... Len či by to nebolo iba oddiaľovanie ďalšej katastrofy.
Hmm.. Toto nevyzerá dobre.. Vieš si predstaviť v akom strese by si bola pri ňom že či dobre vyzeráš? Chceš taký život? Je to pekne že je to dobrý chlap ale až príliš rieši výzor. Prídu deti a bude sa im treba velmi veľa venovať a možno vôbec nebudeš mať čas cvičiť aspoň teda na nejaký čas možno kým podrastú a čo potom? Budeš vkuse počúvať že necvicis, že si pribrala a budeš mať z toho len psychické problémy a budeš si pripadať menejcenna.. Jedine že aj on by sa naplno zapojil do starostlivosti o domácnosť a o deti a tým pádom by si si vedela nájsť čas na cvicenie ale aj tak.. Podľa mňa neprestane do teba rýpať s tým cvičením a s tvojim výzorom.. Tu by si trebalo sadnúť a hodiť serióznu debatu ešte kým nieste svoji a nemáte deti..
Mozno to len od zlosti povedal... Ukludnite sa a porozpravajte. No pozor na to, ze ak patri k mužom, co si zakladaju na vyzore, tak to nebudes mat lahke.
Priklad kamosky : po tehotenstve pribrala, cvičila ako drak ale kila sla pomalicky dole. Chcela ist s nim na pracovnú party, vravel, ze ju nevezme lebo nie je reprezentativna. Potom druhe dieta, hm, no, to druhe tehotenstvo uz mal inu... A zial, takych prípadov poznam viac. Su proste (zial) muži, co si zakladaju na vyzore manzelky.
prosím ťa, nad takým, že urobiť po jeho a bude pokoj ani neuvažuj! "Bude dobre" nejaký krátky čas, ale čo je to "dobre"? Že ti nebude píliť uši? To nie je "dobre", to je (relatívny) kľud. A kde si ty? Tvoje potreby, city, tvoje šťastie? DOBRE je, keď sú dvaja spolu šťastní. Nie len jeden, pretože ty nebudeš šťastná, keď sa budeš musieť pretvarovať. Nerob to, prosím ťa. Kašli naňho, nie je jediný chlap na svete, príde taký, čo bude rád, keď bude s tebou a bude mu jedno, kde a pri akej aktivite a nebude ti klásť podmienky, ako keby si si manželstvo a dieťa s ním musela nejako zaslúžiť - a pritom je to naopak, tento .... môže byť rád, že ťa stretol. Rozhodni sa, prosím ťa, správne, držím ti palce
Moja otázka znie;: prečo sa prispôsobuje niekomu, kto na teba neberie ohľad? Dievča, máš oveľa naviac! Ty robíš pre vzťah maxiimyma on si len diktuje podmienky. Ty si citlivá a veľmi rodinné založená, a on tieto hodnoty neuznáva. Navyše si ta vôbec ako svoje ženu neváži, keď dokáže vôbec vysloviť pred tebou takúto vetu. Je to podľa môjho názoru čistý egocentrik. Ide si pohodlne za svojím...a ty ho len doprevadzas. Jediné v com sa cíti byť istý a co mu dáva sebavedomie, je posila. Prečo ti nepomáha, aby si sa aj ty cítila komfortné a mohli ste tam chodiť spolu?A že dieťa? S ním? Veď sám sa správa ako dieťa, aj keď možno pôsobí na teba veľmi sebavedomo. Lenže na úkor tvojho sebavedomia. Nájdi si chlapa, pri ktorom budeš sama sebou, za týmto plakať fakt nemusíš.
Toto by bol pre mňa jasný signál že to nie je muž, s ktorým chcem stráviť zvyšok života. Toto by ma hlboko ranilo a urazilo a cesta späť by už jednoducho nebola. Dovidenia. Je to obyčajný hlupák a nie muž do voza aj do koča. 🤷
Paneboze....vsetkym takymto fitnes pomatencom by som dopriala vikend reálnej fyzickej prace a by zistil na co mu fitko je...na prd. Ale musim sa priznat ze neviem ako by takyto muz reagoval na zmenu tvojej postavy po porode. Nemusi k nej dojst samozrejme ale moze. A veta takej spravim dieta 😂🤦🏼♀️🤦🏼♀️🤦🏼♀️🤦🏼♀️ hahah sa moze aj na hlavu postavit ked zena nechce dieta jej nespravi.
Mam aj kamosov kulturistov (chodia aj na sutaze). A ich nastavenie je proste ine. Bud to ich zena/priatelka chape (vyznava to s nimi, alebo sa im aspon oddane stara o stravu, atd.), alebo ziadnu stálu nemaju.
Ak ho aj milujes, tu by bolo najlepsie pouvazovat, ze ten vztah nema vyznam. A nechat ho, nech si najde taku zenu, co to chape. S nou bude potom spokojny a stastny.
Ty mas zas pravo si najst muza, ktory ma take hodnoty ako ty a s tym budes zas stastna ty.
Nie je to o tom, ze on je zly muz alebo ty si zla zena. Mate najskor medzi sebou chemiu, ale ta nestaci, aby utiahla vztah so vsetkym.
Niekedy to treba zvazit a ist od seba. Boli to. Ale casom, ked je potom clovek s niekym, s kym mu to klape, vidi to ako najrozumnejsie rozhodnutie.
V podstate on ti sice dost neohladuplne, ale na rovinu povedal, co chce.
Takze ty mas sancu prehodnotit to teraz. Kolke zeny si na to musia nejak prist sami casom.
Tak sa neupinaj k tomu, ze ho milujes, len kiez by sa v tom alebo v tom zmenil a bolo by to super. Hlavne ak to je jeden zo zakladov, na ktorom buduje svoje nazory, postoje, priority. Dojdes len ku sklamaniu.
Zamysli sa a skus to nachvilu nebrat z pohladu sklamania, ale racionalne. Ake su moznosti.
Dokazala by si jeho postoj zmenit?
Dokazala by si to naopak prijat a prisposobit sa?
Stoji ta vydana energia a cas na to za to?
Co ak to nevyjde a olutujes to? Budes mu to mat za zle?
Popremyslaj.

On je trener? Ci ma inu robotu popri fitku? Pomaha ti doma? Navari. Uprace a podobne?
Kazdopadne toto zamrzi ☹ a svadba cez podmienky to by teda pre mna nebolo ☹
Niekedy slova bolia viac ako jedna facka (obrazne)