Podozrenie na tretiu osobu
ahoj som vydata 9 rokov a mam dve deti.manel odkedy začal podnikat z bratom a je s nim v praci viac než s nami sa sprava hrozne.všetko ho vytoči z ničim neni spokojny zhadzuje ma pred jeho mamou že nič doma nesparvim nadavami...raz ked som prišla domov som zistila že mi zobral auto a len tak odišiel ked som mu volala najprv nezdvihala potom zavolal naspat povedal že si išiel niečo kupit lebo sme doma nemali nič v chladničke ale bola plna!a ked prišiel domov mal prazdne ruky !!!!!a jakeby to nestačilo v mojom aute som našla dlhy blond vlas a ja mam tmave a kratke a vonal babskou vonavkou.sprava sa dost čudne vyhyba sa mi otoči sa mi chrbtom a nechce sa so mnou bavit.minule pov.že rad-bude v praci dlho aby ma nevydel.neviem čo som mu sprvavila o všetko ma doma postarne zaraba za troch ma zdrave deti vlastny dom aj auto ja neviem čo mu chyba.možno mu niekto pov.nejaku klebetu o mne a nechce sa ma to opytat lebo on je taky že každemu uveri viac než mne.doma nepohne ani prstom ale ked mu pov.mamička aby si doma pokosil tak pride domov a hned to spravi mne nepomože z ničím!!!ani z yvchovou ani pracou okolo domu.pov.že on si to tu zariadi dom ked mi odídeme.ja si mys.že ho niečo žerie a boji sa mi to povedat a čaka že odidem ja aby on bol ten dobry a ja ta nevdačnica .peniaze ho dost zmenili lebo ked som ja pracovala tak pov.že za hento si zaplatiš akurat šeky poradte mi prosíím!!!dakujem
@victory1 aj u nas to tak bolo.... babka, to bol uplne iny kaliber... ale zase, cely zivot len makala, ziadne zaujmy, dovolenky...
Ja som skor narazala na to, ze "chlapsku" robotu nemaju a cast nasej sa im aj tak prebrat nechce! je pohodlnejsie prist z roboty, najest sa a vyhlasit "Ja som taky ustvany z prace, ze si nutne potrebujem oddychnut..."
ale aby sme sa vratili k teme, z tohoto celeho potom vyplynie, ze muz ma doma nastvanu zensku, unavenu, nepochopenu.... potom sa nejaka o 10 rokov mladsia a vysmiata, bez starosti zda samozrejme lepsia.
@victory1 Kazdy z nas si odnasa z rodiny do novej rodiny, to co vidi doma, v com vyrasta. A ja tiez tvrdim, ze je velka cast viny aj v zenach, manzelkach a mamach. Ja som svojho manzela od zaciatku upozornovala, ze mu okolo zadku skakat nebudem...a ked sa mu nieco nepaci, moze ist 😀 No, napr. jeho mamina im skakala okolo zadku cely zivot /mala doma 3 chlapov/. A potom sa tazko meni, "vychovava". Este aj tanier si odlozit do umyvadla bol problem 😠. Svoje deti /2 dievcata/ vychovavam v duchu "emancipacie". Ziadne poskakovanie okolo muza a robenie domacej sluzky. Proste, kazdy mame svoje povinnosti a tak.
Minule, si manzel tak pochvaloval pred znamymi, ze ako mu je dobre, ze ma 3 baby doma, budu ho obsluhovat a starat sa o neho...to ste mali pocut ako ho sfukla strasia 6- rocna 😉. No na druhej strane, ked manzel chodieva okolo siedmej domov z prace, takzo bude pomahat v domacnosti...ja som este na materskej. No ked pojdem do prace, to budeme musiet uz inak podelit.
Inak ja doma napr. nezehlim skoro vobec, ked ja mam pocit, ze musim upratovat /moja uchylka, priznavam, su ciste dlazky/, mm sa na mna "kuka", ze ved je poriadok...tak to je celkom fajn 😉.
Takze moj zaver, treba zacat aj od nas zien...pri vychove ci uz pri vychove deti, ale aj nastavenia pravidiel v manzelstve...
Este ma napada, ze ako deti, sme upratovali aj ja aj brat moj...pekne sme mali podelene svoje povinnosti....
ahojte všteci.ja som už vyskušala všetko ael nič som nezistila on ma v mobile ale 200čisel pod prezyvkami a to mam im čo každemu zavolat? 😨 chcela som sa snim rozpravat ale nema zaujem norm.mai ignoruje ale ja viem že sa niečo deje.skor nič neskor to zistim a nechce aby potom trpeli moje deti že otec nas celu dobu klamal a využil a smial sa nam za chrbtom
@yidaky Presne tak, kazdy si z rodiny do vztahu prinesie to, v akom duchu bol vychovavany. Moj priatel mal tazke detstvo, jeho mama sa rozviedla, v podste ho vychovaval dedko. Ked dedko zomrel, mama vsetky povinnosti okolo chalupy preniesla z dedka na neho. Nikdy sa nejako obzvlast o neho nestarala...aj teraz, ked jej pride na chalupu pomahat, nehrozi, zeby mu napriklad navarila. Ale to je uz uplny extrem, neviem si predstavit, ze mi niekto bude behat okolo riti a ja mu nespravim aspon prazenicu....
Na druhej strane vo vztahu je uplne nenarocny,ked uvarim, umyje riad, ked prideme chcipli domov z prace obidvaja, on je ten, ktory beha okolo mna... Nikdy nevyzaduje ziadny servis, je vdacny za kazdu veceru, ci oprate rifle... A ano, viem, ze to ma "z domu", proste zvyknuty, ze sa musi o seba starat sam, poripade starat aj o vsetkych ostatnych, co s nim ziju...
@digysa to bude tym, ze u nas je akosi zakorenene, ze zena citi potrebu si zasluzit svoj diel. sme tak vychovane. neberie porod a vsetko ako dar svojmu muzovi, ani to tak neprezentuje. skor sa stavia do polohy tej, ktora si to musi este odpracovat.
zena perie, vari, robi, maka, deti - aby sa zvadacila, ze jej nosi peniaze. tak s nou aj tak zaobchodi.
a zial beru to tak muzi i zeny!
ked by totiz zena napisala, ze doma sa ani moc v domacich pracach strhat nesla, ze sa skor sebarealizovala, hrala s detmi (mozno aj vyuzivala upratovacie sluzby a podobne, ak na to mali), a nechape preco jej muz si nasiel inu, tak by jej to tu 1000 zien objasnilo, ze to ma za to, ze sa hrala na panicku. a ze chapu, ze jej muz si nasiel tu pracovitu, tichu, co maka z vdacnosti, ze on nosi peniaze. taku ako oni. naucene, ze lasku si treba odpracovat zasluhami, potom mozu ratat, ze im manzel da aj tu pusu. kazda ina je urcite leniva hlupana a tak jej treba. a to preto, lebo pod tymi, co svoju hodnotu rataju podla toho, ze su kym su a nie podla poctu vydrhnutych hrncov, povazujeme za zlatokopky. to nas velmi myli.
polutovalo by ju mozno 0,5%.
a tiez tie blogy: tie zeny ich zacinaju doslova vzdy obhajobou - robim, makam, staram sa a aj tak si nasiel inu. akoby citili, ze sa musia najprv v ociach vsetkych vykupit zasluhami, aby im priznali skodu.
je to hrozne smutne.
@moonlight1210 Ja s Tebou až tak nesúhlasím. Vačšina žien, ktoré sa tu žalujú dopláca na vlastné chyby. Zo skúsenosti viem, že manželstvo a najma deti skor iniciujú ženy - veď denne tu nejakej mladici tikajú biologické hodiny a chce prehovárať či oklamať partnera na dieťa. Mnohé rodia bez toho, aby mali s partnerom niečo odžité vo dvojici, bez nastavenia základných pravidiel fungovania domácnosti. Dievčatá často nemajú žiadne záľuby, nijaký osobný život - len hľadajú, prípadne už majú partnera a okolo toho sa točí celý ich svet. Škola či práca je pre ne len povinná jazda, ktorú musia pretrpieť, aby sa mohli konečne vrhnúť do života - do manželstva a rodenia detí. Navyše, o materstve majú skreslené predstavy typu - tehotenské bruško je krásne, bábatko nádherne vonia, dieťa mi dá najviac lásky na svete... A z tejto stránky mám občas pocit, že výberu kočíka a handier pre dieťa venujú niektoré viac pozornosti ako výberu manžela a otca. A potom márne čakajú na zázračne zmeny.
Mnohé slobodné dievčatá vidia v manželstve a v materstve métu, ktorá dá zmysel ich bezobsažnému životu.
Realita potom do nich narazí ako kamión. Manželstvo, materstvo a najma roky na MD majú ďaleko od vysneného života, ale keď sa na to niekto dobrovoľne dal, musí bojovať. Ak si založím rodinu, všetko sa zmení, ale ak som ako slobodná viedla neuspokojivý život, tak ani ako vydatá nebudem šťastná. Nemyslím si, že porodením dieťaťa sa žena stáva bohyňou a muž sa jej má klaňať, ako niektoré očakávajú. Mne príde prirodzené, že žena porodí, stará sa o dieťa a domácnosť, keď manžel pracuje. Ale nemá zabúdať, že má na pomoc aj manžela a má si k pomoci do domácnosti vychovať aj deti. A hlavne, žena nemá byť len manželka a matka.
Život má každý len jeden a má ho presne taký, ako si zariadi. Každá nešťastná koníková si sama vybrala partnera a aj životný štýl a len ona ho može zmeniť. Existujú len 2 možnosti - som spokojná s tým ako žijem, alebo si život upravím do želateľnej podoby. Ak sa niekto vedome a pri zdravom rozume obetuje, nech nečaká od sveta ľútosť. Takmer každá tu okresala svoj život na jediný cieľ - dať deťom to najlepšie, aby mali šťastný život, ale nežijeme len prostredníctvom svojich detí, aj žena má byť šťastná a nielen ako matka, ale aj ako človek.
Keby som bola muž, tak sa smejem z toho, čo tu niektoré ženy píšu - na mužovi sa jej nič nepáči, ale žije s ním a ešte sa trasie, aby ju neopustil, žije v nevyhovujúcich pomeroch, je nešťastná a uštvaná, ale drží, dusí v sebe svoje predstavy a priania, ale nevypovie ich... Celkovo muži zvládajú život bravúrnejšie, lebo vedia byť sebeckí v správnej chvíli. Aj keď to na tejto stránke nevyzerá, sú aj normálny chlapi, manželia a otcovia a od nich by sme sa mali učiť.
@moonlight1210
@heleninamama Baby, Vase dva prispevky to vystihuju......podla mna mate uplnu pravdu obidve...treba tie okolnosti, co ste napisali spojit a mame tu krasne vykresleny problem....
Par dobrych komentarov, na ktore chcem upozornit od @heleninamama:
heleninamama ako si to myslela, ze denne nejake mladici tikaju biologicke hodiny? Ja som to pochopila tak, ze 16 rocne kocky sem pridu pisat, ako velmi tuzia po dietatku a musia ho mat a uz sa nevedia dockat, ze skoncia skolu a hor sa na rodenie...
Lebo ja osobne tu vidim pomerne vacsie percento velmi mladych mamiciek, pod 24 rokov.
Tato veta:
"Dievčatá často nemajú žiadne záľuby, nijaký osobný život - len hľadajú, prípadne už majú partnera a okolo toho sa točí celý ich svet."
Presne ...vsetko sa toci okolo muza...jej cely zivot venovala rodine a na seba jej cas nezostal......a vo vela pripadoch ta kocka ani vlastny zivot nemala....tak teraz ma aspon ciel. 😅
tato veta tiez stoji za uvazenie:
Mnohé slobodné dievčatá vidia v manželstve a v materstve métu, ktorá dá zmysel ich bezobsažnému životu.
a je taka pravdiva, ze je az smutna... 😒
No a s tymto tiez suhlasim do bodky, ja som to len zjednodusila na stratu tej identity:
Takmer každá tu okresala svoj život na jediný cieľ - dať deťom to najlepšie, aby mali šťastný život, ale nežijeme len prostredníctvom svojich detí, aj žena má byť šťastná a nielen ako matka, ale aj ako človek.
Ja som niekde polozila otazku (nejaka mamicka povedala, ze je stastna byt doma s detmi a moze to robit cely zivot):
Ked sa deti osamostatnia, tak co bude ta zena robit potom? AKo bude travit svoj volny cas? Potom sa z nich stavaju tie hnusne, dotierave svokry, pre ktore sa zivot skoncil a teraz budu strkat nos do rodiny svojich synov a dcer.....lebo doma nie je co robit....
@digysa Tými biologickými hodinami som nenarážala na puberťáčky, ktoré sa na MK zabávajú, ale presne na mladé kočky 20+, ktoré sotva skončia školu už zatúžia po bábatku, často s chlapcom, ktorý ešte nevie, kde je sever a prehliadajú všetky objektívne prekážky. Argumentom ZA sú práve biologické hodiny a to, že niekto určil, že dieťa má mať žena do 25 roku... Niekedy im stačí vidieť bábatko u kamarátky, či pekné fotky na MK a sú celé hŕŕŕ do materstva... Nikto im vtedy nepovie na plnú hubu aj mínusy a tak sa síce stanú mamičkami, ale unavenými a frustrovanými.
Inak, s tými svokrami súhlasím. Matky sme síce navždy, ale materské povinnosti sa časom skončia a keď žena nemá nič, čím by ich nahradila, je to tragédia pre ňu a hlavne pre okolie.
@digysa lenze najsmutnejsie na tom je, ze k tomuto zeny nutia casto zase hlavne len zeny.
Kto komu zvykne pozerat po neporiadku na navsteve? Kto ohovara, hodnoti, porovnava, posudzuje? Najma zeny druhe zeny.
Milenka je casto ohovarana tym, ze narozdiel od manzelky neponukne teply rodinny krb alebo skolabuje tiez na stereotype. A zena je velebena ze bola ta obetava umakana baba. V postate je tlacena do toho aby takou bola. Je to vyzdvihovane ako jej rozdiel. Inak je na urovni milenky.
Kolke matky povedia dcere ze jej kamoska na ulici viac vyzlecena ako oblecena je frajla co sa liepa po chlapoch a pouci dceru ze slusne fievca sa slusne oblieka, chlapov nebali a hlavne sa snazi aby bolo doma tak aby jej za takou lacnou frajlou neusiel. Inymi slovami aby hladela na jeho dobro ako prve a seba potlaca. Je to taky kruh ktory nie a nie pretrhnut.
Zase na druhej strane - preco zena ostava s muzom ktory jej rlbi zle? Casto deti a spolocnost nastavena tak, ze n tej istej pozicii zena zaraba menej nez muz. A kedze sposobom prezitia v nasej spolocnosti su financie, casto je iba na hranici schopna utiahnut domacnost sama.
A aj ked je tak spolocnost nastavena, este aj zeny samotne podporuju slogan: nemas chlapa, nemas pravdy.
Nevydata a pod, je casto synonymom starej dievky, nechcenej chuderky, hysterky. Tazsie sa presadzuje. A tomu prikyvuju aj ine zeny. Nie len chlapi.
Robime casto zle samy druhym, znevazujeme a pod, no lebo - konkurecny boj. chceme konkurenciu odstavovat preventivne vopred.
Fakt by chcelo nielen sexualnu vychovu na skolach ale aj partnersku. Vztahovu. A sposob ako sa uzivit, ako si planovat, ako sporit a udrzat si svoju mieru nezavislosti. Ucit deti financnej inteligencii - uvery, hypoteky, pozicky. Ako funguju a ako s nimi narabat. Vela ludi iba vie ake podmienky splnit na ich ziskanie. Potom nezmyselne skusaju zaplacnut jednu pozicku druhou.
Kedysi bola kniha encyklopedia mladej zeny a tam boli citovane aj zakony ohladom rozvodu, urcenia otcovstva a ine prakticke veci. Dnes nieco take chyba. Encyklopedie mladej zeny sa obmedzuju na to aky makeup a ktore farby najlepsie skombinovat. Akoby kult tela bol naozaj najdolezitejsi.
@digysa pises mi z duse a tiez som si hovorila ze moja materska bude ina. ano, v mnohom je...popri materskej sa snazim aj pracovat aby som "neosprostela" a po 3 rokoch mi nepovedali v praci adios, staram sa o seba co to da a bez make up-u za brany svojho pozemku nechodim, ale ten cas na konicky a kamosky, to je zapeklity problem. moje kamosky co deti este nemaju sa chcu stretavat vecer, kedy mam ja problem, lebo moja mala sa v noci dost budi a vyzaduje ma a moje kamosky s detmi zase maju tie nespravne priority a radsej uprednostnia zehlenie manzelovych koseli pred virgin mojitom so mnou. ☹
@ivana142 ahoj v tvojej situácii som našla toľko náznakov-proste presne ako u nás.Pokým som robila a manžel bol takpovediac závislí na mne-všetko bolo fajn,ako začal robiť v zahraničí-zraru seká prvotriedneho frajera-a taktiež som prišla na to že v našom vzťahu sa zrazu objavil niekto tretí-tvrdí síce ,že nie-ale "ukazovateľe" nepustia.KeĎ ho prosím aby sa správal zodpovedne veĎ ma rodinu-uráža ma,zrazu mi povie a urazí ma tak čo nikdy neurobil-proste si nedovolil.KeĎ sa ho opýtam či s achce rozviesť povie že mu je to jedno,nech si urobím ja ako chcem-z toho mi vyšlo,asi aby ho nikto nemohol obviniť že opustil rodinu,a aby mohol neskôr tvrdiť,že veď to ja som podala žiadosť o rozvod..Navyše teraz už tretí deň ma vypnutý mobil,neviem sa sním spojiť a neviem ako si to mám vôbec vysvetliť.Neviem ti poradiť,čo máš robiť ty-až máš na to odíď ,nemusíš sa hneĎ rozvádzať,možno keď odídeš preč,pochopí čo stratil....veľa mužov je takých,že pokým sa neocitnú zoči-voči neuvedomujú si čo robia 😠 .Ja tiež rozmýšľam nad niečím podobným-zároveň sa obávam sa aj tohto kroku,že už mu nebudeme stáť v ceste....

@nymeria Ano, ved o tom pisem..vyzaduje to od nas spolocnost, resp. spolocenske konvencie. Presne to archaicke, co je zakorenene v nas vsetkych...cize preto treba deti vychovavat v duchu rovnopravnosti, rovnocennosti partnerov...
Ale je doba sa uz predsalen trosku meni..vies, napriklad minule sa mi stazovala kamaratka , co ma dve deti, ze kedysi to byvali babky! Ta moja nas mala 6 cele prazdniny, my sme behali po vonku a ona cele dni upratovala, prala a zehlila nase veci, nam len vyvarala, aj 5 roznych obedov, lebo kazdy mal rad nieco ine. No a moja mama ma teraz problem na tyzden si zobrat na prazdniny moje dve deti...Ona je nastvana a ja si myslim, ze je to super, lebo jej matka sa starala ako matka o nu a nie je povinna starat sa aj o jej deti, napriek tomu, ze babka to tak robila. Je tu kosok z ineho sudka, ale zas tu ide o to cosi spolocensky zauzivane, a zaroven chore v nas...