icon

Podvodník zo Somálska vypisuje mojej sestre

4. okt 2020

Ženy, potrebujem súrne radu. Píšem anonymne, lebo nechcem poškodiť "obeť". Mám sestru, ktorá je po operácii nádoru na mozgu čiastočne invalidná, má aj psychické poruchy. Bola u nás na maily prihlásená a zabudla sa odhlásiť, manžel tam šiel pôvodne na svoj účet, až keď si všimol, že je to vlastne jej mail a zbadal, že si vypisuje s nejakým "americkým doktorom" pôsobiacim v Somálsku či kde. Že ho nechcú uvoľniť zo služby, má napísať mail jeho vedeniu, aby mu dali dovolenku, tam od nej samozrejme požadujú už platby. Ako jej vysvetliť, že je to podvod? Som zúfalá, žije v ČR, kvôli korone sa tam ani nevieme dostať. Nemôžem jej povedať, že sme čiítali jej emaily a ona je pravdepodobne totálne zamilovaná, už pár dní je úplne vo vytržení, vraj jej nikdy nebolo lešie atď. Prosím pomoc a výsmech si n3chajte, ak neviete, čo sú to psychické choroby...

Strana
z3
autor
6. okt 2020

@simca06022011 neviem, ako pozorne si citala. Ale pisala som, ze sestra mi mobil nezdvihala cely den (neskor sa to vysvetlilo). A ci ma rozum mlada zena, to prosim ta, nehodnot, pokial o tom prd vies. Prekonala 2 deväťhodinove operacie mozgu, po ktorych musela lezat v uemlom spanku, sme radi, ze zije, zial takyto zasah do nervoveho systemu na nej zanechal kopec nasledkov, fyzickych aj psychickych... A ano, keby som mohla, tak pobezim davat rozumy dospelej zene, pretoze moja sestra nevahala ani minutu po smrti nasej mamy, ked som ja bola este dieta, ci sa o mna postara alebo nie, ci jej to zasiahne do osobneho zivota atd... uz na zaciatku som vyslovila poziadavku, aby ste nehodnotili, ci ma rozum a pod. Aj napriek svojmu velmi zlemu zdravotnemu stavu zabojovala a zije plnohodnotny zivot. Samozrejme, ze taka mudra som aj ja, ze hned vidim, ze je to podvod. Nastastie to prekukla uz aj moja chora sestra.

karolinakr
6. okt 2020

Ja som zastanca toho, že ked sa niekto ruti do zahuby, treba ho ratovať i proti jeho vóli.Nestretne sa to s ďakovanim, ale vieš, že si spravila dobrú vec
Moja mama tiež išla podpisat nevýhodnú zmluvu.Keby som o tom vedela, priviažem ju doma na stoličku a sú veci ktore človek nevidi momentálne, ale neskór sa zato poďakuje
Boli babky čo vyhadzovali z okna 5000€ v igelitke, lebo im to neznamy hlas v telefone kazal a nie jedenkrát
Treba byt mudry a opatrný a chránit slabších
Toť vsjo

simca06022011
6. okt 2020

Ja som sa nikde nevysmievala, ale ok... Kľudne to rieš a trap sa kolko len chces. Fakt je ten, že keď bude chcieť tak aj tak neustriehnes co robí a co nie... A nie nikde som v pôvodnom príspevku nečítala že sa jej nevieš dovolať.

autor
7. okt 2020

@simca06022011 pisala som to v komentoch. Ja sa netrapim, zijem stastny a spokojny zivot

kataka10
7. okt 2020

Moja mama tiez skoro naletela takemu podvodnikovi. Vydaval sa za Americana, pisali si spolu denne a potom si vymyslel nejake klamstvo, ze dcera je v nemocnici a potrebuje sa k nej dostat, ale nema dost na letenku ci co. Este jej zacal aj vyvolavat, tak ju dostal do stresu. Nastastie mama nevedela operovat so zahranicnym uctom, tak chcela aby to bracho poslal a tem ked videl, kam tie peniaze maju ist, tak jej hned povedal, ze to je podvod a nic posielat nebude. Hned mi volal, ze nasa mama sa zblaznila 😄
Mame to najprv nedochadzalo, ale ked som jej zavolala a vysvetlila, ze to je podvod a aj ked nie (aj ked mi bolo jasne ze bol), tak nech ziadne peniaze neposiela. Ved si s nim iba pise, je divne, ze hned pyta peniaze. Zrovnala si to v hlave, vygooglila si o Somalskych podvodnikoch info na internete a potom na nich nadavala, ked videla ako sa fotia s prachami v kure a chvalia, ako super zarabaju. Hlavne ked si zacala premietat fakty, co jej pisal, fotky ktore poslal, tak si sama vsimla nezrovnalosti. Nakoniec to cele zobrala s humorom, ze mala zadarmo mesacny kurz anglictiny 😄

Strana
z3