icon

Pohodlnosť jeho dcéry

15. jún 2023

Ľudia chcem sa spýtať na váš názor... Priateľ má dcéru ktorá je tehotná a má čoskoro 26 rokov ...Bývame 20km vo Veľkom Blahove od jej bydliska kde býva s ostatnými súrodencami(štvrtok na Ostrove) a sem do Dunajskej stredy chodí na kontroly...A keďže jeho dcéra námietla že do DS nechce chodiť autobusom keďže sú preplnené tak priateľ chodí ide pre ňu domov zavezie ju do nemocnice a potom naspäť domov čo robí zhruba 40 km ..Je priateľ ju vozieva lenže keď nemôže tak ide priateľ (jej otec) ..Tak sa pýtam či je to normálne aby bol niekto takto pohodlný aj keď nieje ani v rizikovom stave a nemá ani problémy z chôdzou..🙈PS: Sama od seba ho navštíviť nevie ale keď niečo potrebuje tak sa ozve a pritom mala 21 keď sa jej rodičia rozviedli.

Strana
z3
haanovajana
15. jún 2023

Pár krát som išla,aj ja autobusom zvládla som to.Nič hrozne sa mi nestalo.

zmrzlinka2021
15. jún 2023

Autorka,

nemiesaj sa do cudzej rodiny - kazda rodina ma svoje pravidla, zvyklosti, fungovanie. Tebe to vobec nemusi vyhovovat a je to OK, ty nikoho nikam nevozis, ale tvoj sucasny priatel ma vlastnu rodinu a robi to, co mu vyhovuje.
A akymikolvek narazkami do vztahov druhych ludi si len podpilis konar sama za seba. Okrem toho, ze si len jeho frajerka (kamoska), asi byvas v jeho dome... takze ked sa voda preleje, pojdes opat domov k rodicom.

lenka2232
15. jún 2023

A nabuduce si najdi partnera ktory nema deti..aspon nebudes musiet ziarlit

panelacikova
15. jún 2023

autorka, čítala som len úvodné príspevky tvojej diskusie a na základe nich môžem povedať, že budem zrejme jediná, čo sa ťa zastane. pozrela som si mapu. vzdialenosť týchto dvoch miest je 4-5 km. čo je fakt smiešna vzdialenosť. keby si dcéra objednala taxík, nedala by zaň veľa (moja 78-ročná matka si bráva taxík na vzdialenosť 7 km k lekárom a hoci jej dôchodok patrí medzi naozaj tie nižšie, tak 1-2x do mesiaca si to zvládne uhradiť).... čiže áno, dcéra tvojho priateľa JE rozmazlená. o to viac, ak je pravdou to, čo píšeš, že ho pozná iba vtedy, keď ho potrebuje. ak ju vozieva otec dieťaťa, je to v poriadku. ak ten raz za čas nemôže, myslím, žeby si mohla v pohode vziať taxík. a teda, môj muž má tiež dospelú dcéru, tiež ju iste zbožňuje a nedá na ňu dopustiť, ale vychoval ju tak, že je samostatná jednotka a jediné, o čo ho poprosila za posledných 6 rokov bolo to, že jej pomohol vymaľovať izbu. a pritom sa stretávajú minimálne na sviatky, meniny, narodeniny.... čiže sa stretnú relatívne často, ale nezneužíva ho. spolu s exmanželkou si deti vychovali k samostatnosti.
mne sa panenky otáčajú, keď toto čítam. áno, je to jeho dcéra. ale je to čoskoro matka a mala by si vedieť poradiť v každej situácii, pokiaľ nejde o život. nepoviem, keby rodila a zavolá mu... ale na bežnú kontrolu? smiešne.

panelacikova
15. jún 2023

autorka, opäť čítam príspevok a čítala som prvýkrát rýchlo. ako to vlastne je? kto býva v DS, kto v Blahove a kto vo Štvrtku? lebo si to napísala dosť zmätene....

panelacikova
15. jún 2023

dočítala som zvyšok. čiže ak tomu rozumiem, autorka žije v Blahove, dcéra žije vo Štvrtku a chodí do DS k lekárovi... to znamená, že keď otec ide pre dcéru z Blahova do Štvrtku, zavezie ju do DS a potom nazad a znovu sa vráti domov, tak urobí nie 40 km, ale urobí 90 km. pretože ide pre dcéru (20), s ňou do DS (20-25), z DS ju odvezie (20-25) a ide domov (20). a to je už dosť času a dosť km. ale OK.
autorka, máte obrovský problém. v podstate všetci.
dcéra ten, že je vychovaná tak, že keď si zmyslí a pískne, otecko letí bez ohľadu na to, ako sa k nemu ona inak chová, že ho pozná len vtedy, keď od neho niečo chce a on, hlupák, jej skáče okolo zadku
otecko dcéry - tvoj priateľ má problém ten, ktorý tiež opisujem vyššie. nevie dcérenke, ktorá ho zrejme len zneužíva povedať "nie, zariaď sa sama". alebo povedať, nech si prehodí kontrolu na deň, kedy s ňou bude môcť ísť jej frajer.
ty máš problém s partnerom, s človekom, s ktorým žiješ. očividne sa vaše hodnoty a názory na život veľmi nezhodujú, inak by ste svorne tento "problém" vozenia dcéry riešili a aj vyriešili.
ak si predstavím, že táto situácia by bola u nás, viem si živo predstaviť, že ak by môjho muža jeho dcéra brala ako otca iba vtedy, keď niečo potrebuje, tak by jej odvoz neodmietol, ale povedal by jej, že PHM si uhradí sama. pretože podporovať dieťa (dokonca dospelé) v tom, že som tu pre teba vždy, hoci ty na mňa väčšinou ser.... , je dosť chybný prístup k výchove. nuž a tvoj partner sa s ňou zjavne takto piple.
navyše uvádzaš, že už mu predtým jedna či dve partnerky ušli a presne kvôli tomuto problému. nuž, tak ujdeš aj ty a on ostane sám a bude dcérenke vždy poruke. tá ho bude zneužívať tak ako doteraz. a tebe odľahne. ja na tvojom mieste ukončím takýto vzťah, kde si chlap nevie urobiť s takouto dcérou poriadky.
a šup, obujte sa všetci do mňa....

marca12
15. jún 2023

Boze moj,rodic spravi prve,posledne pre svoje deti a preco by tehotnu dceru neodviezol? Nestaraj sa do toho. Verim,ze aj teba by odviezol,keby si potrebovala. Ja nechapem vas macochy ako nicite otcom vztahy s detmi.

heni79
15. jún 2023

Dievčatá, tak ja som bola tehotná a cestovala som do práce denne 30km/2x denne buď autobusom alebo vlakom. 🤔😉 Až do poradne pred pôrodom ma odviezol manžel. To ste žiadna nezažili? A bývalo mi všelijako. A nie, nešla som na rizikové, ani som nehľadala iné „finty".

heni79
15. jún 2023

@panelacikova Len na okraj, kde žije tvoja matka? Lebo má výbornú cenu za taxík. U nás ti za 3km zaúčtujú minimálne 5€. To iba vtedy, ak to nie je úplný chrapúň.

didip
15. jún 2023

Prepáč, ale ja som tehotná a niesom riziková ani nič podobné, pribrala som niečo len cez 2kg a to som 32tt. Napriek tomu nezvládam ľudí okolo seba keď na mňa dýchajú a nemám prísun čerstvého vzduchu. Minule som bola u GYN a v čakárni mi bolo z toho množstva žien tak zle, že som to skoro nevydržala. Síce je to moje prvé ale toto treba chápať a pre svoje dieťa by som to urobila tiež

panelacikova
15. jún 2023

@heni79 v okrese poprad... mimochodom, kde si sa dočítala o cene za taxi, ktorý si berie moja mama?

panelacikova
15. jún 2023

@heni79 nadviažem na tvoj príspevok, ja som aktívne šoférovala do konca svojho 8. mesiaca. a to som mala fakt už brucho ako balón. síce len po meste (medzimesto len tak do konca 6.mesiaca). ale k lekárovi (u mňa to bola vzdialenosť asi 5 km cez mesto), na nákupy, do úradov, všade som si to odšoférovala takmer do samého konca. až do pôrodnice ma viezol vtedajší partner.

heni79
15. jún 2023

@panelacikova Teraz pozerám, že cenu si nespomenula. 🤔 Tak pardón! 😂 Ja som vyšla z informácie, že dôchodkyňa to zvláda. A ešte k môjmu príspevku. Ja som v čase tehotenstva nešoférovala vôbec. Ani pri jednom dieťati. A cestovanie som zvládla. Iba do poradne už v nemocnici ma odviezol muž. Ale nesedel tam so mnou.

haanovajana
15. jún 2023

Koľko žien cestuje autobusom,sú tehotné a musia všetko zvládnuť.Tehotnost nie je choroba.

kate211
15. jún 2023

To je ich problem ako a kto ju vozi. Napis este podrobnejsie informacie, nech ta niekto spozna.

didip
15. jún 2023

@haanovajana to nie je, ale každá to ale bohužiaľ zvláda inak. Mne stačí hocijaký podnet a idem vracať a to som 32tt.

haanovajana
15. jún 2023

@didip a keby bola odkázaná sama na seba.Musela by ísť aj autobusom.aj do prace chodiť.

panelacikova
15. jún 2023

@heni79 momentálne som to pozerala na nete, je to 1 cesta cca 5-7 eur. ak ide mama 1x do mesiaca v priemere, tak tých cca 10-14 eur ju fakt nezabije, hoci ten dôchodok nie je vysoký. ale to som písala v "čase", keď som zle pochopila autorku, myslela som si, že tá dcéra partnera je od DS 4 kilometre... potom som pochopila, že je to inak. tak či onak, stále som na strane autorky 😉

espeo
16. jún 2023

Mňa by ani nenapadlo toto chcieť od otca. A vlastne ani od muža. Ale to som ja. Všetko, čo sa dá, vybavím/ zariadim sama. Isla by som busom v ktorom su bacily. Tehotnu by ma urcite niekto pustil sadnut. Po odchode z nemocnice (kde su tiez bacily) pri cakani na autobus domov by som si dala kavu (možno s tým otcom, aby sme sa videli) nieco precitala niekde na lavicke... Ked vidim, ako v okolí skáču rodicia okolo riti dospelym detom, mi to pride normalne smiesne. Ale tak asi aj tí rodicia to robia radi...

Strana
z3