icon

Pokazená dovolenka

20. júl 2023

Ahojte. ani neviem preco pisem sem, ale nemam sa komu vyrozpravat. Sme aktualne na dovolenke pri mori ja priatel a dcera plus priatelova sestra s muzom. Dcera je totalne drza na mna, ma len tata a jeho sestru. Minulu noc sme isli spat a vyhodila ma mala z postele, ze jej tam zavadziam (je tu len jedna taka manzelska postel), tak som da nahnevala, zobrala si periny a isla som spat von na terasu na gauc. Bolo mi to tak velmi luto, lebo u nas je dobry len tata a ja som ta zla pretoze len ja nadavam a vychovavam a tato vsetko dovoli ☹ dnes ma zasa vyhodila v mori z lehatka, ale tato jej tam uz nevadil, tak som si isla lahnut na plaz a potom som sa nasrala a isla som radsej na ubytko lebo som z toho bola smutna☹ toto iste je aj doma, absolutne ma nepocuva, len tata tata. Dcera ma 4 roky. S priatelom si vychadzame ale len kvoli malej, ten si ma ani nezastane, ani nic. Mam dokonca pocit, ze akoby malu stval proti mne a preto je aj dcera taka. Velmi ma to mrzi cele. S priatelom sme skor ako spolubyvajuci, zvazujem odchod od neho pretoze ma vobec nenaplna nas vztah, ale nechcem to robit kvoli malej kedze je este mala ☹ chcela som sa len postazovat pretoze mi je to tak velmi luto cele. S priatelom som sa x krat rozpravala ze ma to mrzi, ale jemu to ide jednym uchom dovnutra a druhym von. To akoby som hrach na stenu hadzala a teraz vidim, ze uz aj mala zacina taka byt po nom ☹ dakujem, ze ste docitali az sem 😢

Strana
z3
maranta_leuconeura
20. júl 2023

No dostala si tu nalozene, ale opravnene. Na druhej strane ja v tom vidim aj riesenie. Priatel je uz dospely a jeho uz nezmenis, on ta ma za nic, co si si uz aj vsimla a sama hovoris, ze chces od neho odist. Odid, za mna je to spravne. A co mozes zmenit je tvoj vztah s dcerou. A pojde ti to aj lepsie v podmienkach, kde neuvidi, ako ,,tata" priamo pred nou sa k tebe sprava ako k handre. Aj keby ste mali striedavku, dolezite je, ze budes minimalne polovicu casu ty s dcerou osamote a nastavite si vlastne pravidla. Rady si tu tie, uz dostala.
Toto co mate teraz vam nikdy fungovat nebude a ked v tom zotrvavas, ublizujes sebe aj dcere. Jediny, kto z tohto spoluzitia ma asi nejake vyhody je tvoj priatel, lebo povedzme si uprimne, z jeho spravania je jasne, ze ked mu to prestane vyhovovat, okamzite odide.

domkakvet
20. júl 2023

Tiez nerozumiem ako ta moze vyhodit, treba jej povedat razne nie a urobit s nou poriadky, kym ti naozaj nebude skakat po hlave a co sa tyka tvojho priatela, ak to takto citis treba to ukoncit a nie cakat.

portret7
20. júl 2023

Pomoze, ak sa naucis pivedat dcere nie. Ak ta chce vyhodit z postele, povedz nie a viac nereaguj. Bude ta vydierat kricanim, plakanim, zalivanim tatovi. Iba zopakuj nie. Takto nastavis hranice, ktore nebudu moct byt prekrocene - dcera to postupne pochopi. Drzim palce💪

martinka13
20. júl 2023

To si robíš srandu? "Oduť " sa na 4 ročné decko? To treba vychovávať, ukázať mu hranice a nie urazene odísť. Teda ak je to Tvoje dieťa, nie len priateľove

lujza123
22. júl 2023

Ach jaj 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ chápem ze nie každý má cit na výchovu a pochopenie dieťaťa, ale toto je naozaj bizár.
Našťastie je obrovské množstvo literatúry, podcastov o výchove, za to nič nedáš keď si vo voľnom čase niečo precitas/vypočujes, pomôže ti to.

Zbytočne sa ofukujes na malé dieťa, nič zlé neurobilo, je to také isté dieťa ako ostatné. Ma len 4 roky, v tomto veku je jej IQ aj EQ veľmi nízke. Male deti su prirodzene sebecké, zamerané na seba, kruté, nechápu suvislostiam, je na nás rodičoch aby sme ich nasmerovali, ukázali rozdiel medzi dobrom a zlom, naučili žiť v spolocnosti/rodine/kolektíve, naučili ich deliť sa o hračky, jedlo, postel, lehatko..
Si jej mama, toto je tvoja úloha, vychovávať. Nie sa oduvat a teatralne odchadzat z plaze ci spat vonku na gauci.

Zle vyhodnocujes situácie, si príliš vztahovacna. Decku je v noci teplo, nemôže zaspať, tak povie ze jej zavadzas. Ty si jej mala možno vyzliecť pizamo, dat tenisu prikrivku, možno dať na kraj postele kde je chladnejšie, pohladkať po vlasoch, ukludnit a spat ďalej. Nie sa ofukovat a ľutovať vonku na gauci.
S lehátkom detto, vysvetliť je len jedno, musíme sa podeliť nie odchádzať z pláže.

Ak máš takéto divne reakcie stále ani sa necuduj ze dcéra uprednostňuje iných. Dieťa potrebuje stabilitu, jasne hranice nie nepredvídateľnu matku ktorá sa 20 x denne na niečo urazí.

winki13
22. júl 2023

Najlepšie urobiš, keď odideš. Keď dcéra chce nech ostane bývať u otca, ty si vybav kazdy druhy vikend s nou a ver mi, že to bude najlepšie. A hlavne navštív psychológa a pracuj na sebe. Budeš sama oddychneš si usporiadaš si myšlienky a priority. Cez vikend zober dceru na zmrsku do kina na vylet....najte pyzamove party... ano bude ta zo zaciatku odmietat, ale neboj keď bude musieť byť tato plnohodnotným rodičom ver, že už nebude tato čo všetko dovolí.
Neostavaj v tomto vzťahu pomozes tym sebe aj dcere.

Strana
z3