icon

Politické rozpory s bratom

Dnes o 17:59

Ahojte, mám veľmi vážne rozpory s bratom po tom, čo som zistila jeho politické preferencie pred dvoma rokmi. Volil Smer. Jednoznačne Fica, aj s jeho milovanou manželkou. Od toho okamihu mám voči nemu obrovskú averziu. A čokoľvek Fico zase so svojimi ministrami vymyslí, dávam bratovi za vinu. Ja som slobodný matka, na invalidnom dôchodku a popri tom som mala živnosť, musela som pracovať, aby som uživila seba a deti a zaplatila nám nájom. Živnosť som zrušila. Išla som na ÚP, keďže som si odvádzala odvody a mala som nárok na podporu, žiaľ dostala som už len prvé tri mesiace plnú, čiže od apríla sa mi bude krátiť. Posielam životopisy, samozrejme, je problém pre invalidnú matku s dvomi deťmi, samoživiteľku. A teraz zistím, že ešte budp krátiť ID, ak budete pracovať. Strašne som sa pohádala dnes s bratom, keď sme sa stretli. Neviem mu prísť na meno. Ja chápem, že len hlas týchto dvoch ľudí nerozhodol o tom, ako je to teraz, ale hlavne hlasy týchto ľúdi, jeden po druhom rozhodli, ako sme na tom teraz. Ako dokážete odčleniť politiku z rodinného života, ak vám do nej denno denne zasahuje?

Strana
z2
anonym_7fd77e
Dnes o 18:13

@anonym_autor namiesto toho aby si sa sústredila na zlepšenie svojho života,tak úspešne hľadáš a chceš preniesť vinu za svoj nie úplne ideálny život na brata a ostatných FICO voličov 🙈🙈🙈noo ešteže vas v tomto zmýšľaní neni veľa..

anonym_12a175
Dnes o 18:15

A potom, že su vojny,ked sa nenávidíme medzi sebou za hocičo

motylik2559
Dnes o 18:17

@anonym_autor Ahoj, po jednej stranke- tej politickej mas pravdu, ze sme cim dalej v prdeli. Ale po druhej, je to tvoj brat a pokial ste inak mali dobre vztahy kym nevolil toho degesa, tak ako dokazes mat na neho averziu? Ved sa o politike vobec nebavte a vybavene🙄 Napriek tomu, ze nesuhlasim s tym co sa na SK deje, ale je to kazdeho osobna vec koho clovek voli bez ohladu na to ci je to brat, sestra, alebo bratranec s druheho kolena. To keby kazdy mal tak brat ako ty, tak v drvivej väcsine su rozhadane rodiny a kazdy na kazdeho by chytal averziu. Kedysi som mala partnera, ktory mal ine nazory v ramci politiky nez ja a tak sme sa prestali uplne o nej bavit, kedze v inom sme si rozumeli. Temy, ktore dvom ludom, ktorí sa inak maju/mali radi, nejdu, na co to silit? O politike sa rozpravaj s tymi co su toho nazoru co ty, ved nemusis sa o nej bavit s kazdym a je fuk ci rodina, kamaratky atd. Hadam nechces prist o brata len za to, ze ti z toho sibka v hlave, bez urazky.

huxy
Dnes o 18:19

A to sa nemáte o čom inom s bratom rozprávať? A že jemu nevieš prísť na meno, a máš voči nemu averziu? Mňa osobne nezaujíma nikoho politický názor, pokiaľ sa ma nesnaží presviedčať o svojej jedinej pravde, tak toho človeka rešpektujem. A nesúdim ho na základe toho.

autor
Dnes o 18:21

My sa o politicke nerozprávame, ja jednoducho ho už nemôžem vidieť. Je mi z neho fyzicky zle. A to len kvôli Smeru.

darmasiswa
Dnes o 18:23
@anonym_autor

My sa o politicke nerozprávame, ja jednoducho ho už nemôžem vidieť. Je mi z neho fyzicky zle. A to len kvôli Smeru.

@anonym_autor zda sa, ze ti chyba respekt a tolerancia voci postoju inych

huxy
Dnes o 18:23
@anonym_autor

@anonym_autor tak prepáč, ale máš problém sama so sebou. A za to nemôže ani tvoj brat, ani smer, ale tvoje nastavenie

anonym_c89ecc
Dnes o 18:24

@anonym_autor ja ti rozumiem, tiež to tak mám.

anonym_8bb17a
Dnes o 18:24

Politiku by som do rodiny neplietla. Ked sa na to pozries v sirsom svetle, ano, zije sa tu horsie a horsie. Tato krajina nema perspektivu, je to ale kvoli rozhodnutiu viacerych primitivnych tvorov, tvoj brat so zenou su len jednymi z nich. Ak by ste si inak rozumeli a zalezalo by ti na nom, preco sa hadat? Vyriesi teraz hadka a prerusenie vztahov nieco v momentalnej situacii u nas? Nie. A to pisem ako osoba, ktora osobne pozna rodinu, kde otec vyhodil z domu 18rocneho syna za to, ze volil PS… holt, tradicna rodina.🥲😆 Kazdopadne, vy si asi nerozumiete tak celkovo a politika je posledna kvapka.. mam taky dojem.

anonym_e7b8bf
Dnes o 18:25

Nerieš, nemá to zmysel. Môj otec, má tiež chce nachytať na hruškách, ignorujem. Je to ťažké,ale hrám mrtvolku. Nereagujem ani na bratove poznámky

o__o
Dnes o 18:29

Neviem, ci by som sa chcela rozhadat s bratom kvoli ficovi.. nestoji mi za to

autor
Dnes o 18:30
@anonym_8bb17a

Politiku by som do rodiny neplietla. Ked sa na to pozries v sirsom svetle, ano, zije sa tu horsie a horsie. Tato krajina nema perspektivu, je to ale kvoli rozhodnutiu viacerych primitivnych tvorov, tvoj brat so zenou su len jednymi z nich. Ak by ste si inak rozumeli a zalezalo by ti na nom, preco sa hadat? Vyriesi teraz hadka a prerusenie vztahov nieco v momentalnej situacii u nas? Nie. A to pisem ako osoba, ktora osobne pozna rodinu, kde otec vyhodil z domu 18rocneho syna za to, ze volil PS… holt, tradicna rodina.🥲😆 Kazdopadne, vy si asi nerozumiete tak celkovo a politika je posledna kvapka.. mam taky dojem.

@anonym_8bb17a nie, my sme si rozumeli velmi dobre, do volieb. Vtedy pre mna sa to zlomilo a neviem to jednoducho pochopit a preniest sa cez to. A ak to bude znamenat, ze s nim nebudem v kontakte kvoli tomu, radsej s nim v kontakte nebudem. Zdravie podlomene mam iba jedno.

malapepka
Dnes o 18:30

Si nespokojna so svojim zivotom a zlizol si to brat. Vsetok hnev a frustraciu z tvojho zivota si hodila na neho. Okrem toho si netolerantna a sebecka. Tvoj brat ma pravo na svoj nazor.
V politike sa ja a manzel rozchadzame. Kazdy sme ineho presvedcenia. Tak sme politiku vyhodili z nasich rozhovorov. Zijeme v mieri, lebo respektujeme jeden druheho.

darmasiswa
Dnes o 18:32
@anonym_autor

@anonym_8bb17a nie, my sme si rozumeli velmi dobre, do volieb. Vtedy pre mna sa to zlomilo a neviem to jednoducho pochopit a preniest sa cez to. A ak to bude znamenat, ze s nim nebudem v kontakte kvoli tomu, radsej s nim v kontakte nebudem. Zdravie podlomene mam iba jedno.

@anonym_autor mimochodom, ak by mal tvoj brat rovnaky politicky postoj tak co vtedy? zilo by sa ti lahsie? mala by si viac chleba?

autor
@malapepka

Si nespokojna so svojim zivotom a zlizol si to brat. Vsetok hnev a frustraciu z tvojho zivota si hodila na neho. Okrem toho si netolerantna a sebecka. Tvoj brat ma pravo na svoj nazor.
V politike sa ja a manzel rozchadzame. Kazdy sme ineho presvedcenia. Tak sme politiku vyhodili z nasich rozhovorov. Zijeme v mieri, lebo respektujeme jeden druheho.

@malapepka ma pravo na svoj nazor a ja mam pravo si vyberat do svojho zivota ludi, ktori mi vyhovuju. A ludi, ktori sa mi priecia zo zivota pustit.

anonym_bc59b5

Chapem Ta, tiez sa nebudem bavit s debilom, nech je to akokolvek blizka rodina. Ignoruj ho a venuj svoj cas rozumnym ludom.

huxy
Dnes o 18:33
@anonym_autor

@anonym_autor je to smutné. Zároveň robíš zle len sebe, živíš nenávisť aj voči vlastnému bratovi...

autor
Dnes o 18:35
@huxy

@anonym_autor je to smutné. Zároveň robíš zle len sebe, živíš nenávisť aj voči vlastnému bratovi...

@huxy pozri, rodinu si nevyberas, priatelov mozes. Ake stastie, ze mame toto privilegium. Sam si zvolil cestu, tak mu na nej prajem vela stastia. Ja som mu vtedy hovorila, ze tu niekde nasa spolocna konci.

huxy
Dnes o 18:37
@anonym_autor

@huxy pozri, rodinu si nevyberas, priatelov mozes. Ake stastie, ze mame toto privilegium. Sam si zvolil cestu, tak mu na nej prajem vela stastia. Ja som mu vtedy hovorila, ze tu niekde nasa spolocna konci.

@anonym_autor tak je to tvoje slobodné rozhodnutie. Akurát potom nerozumiem založeniu tejto diskusie. Čo má byť jej cieľom?

anonym_784e61
Dnes o 18:40

no a teraz si predstav ze u nas manzel je ficovolic a ja zas opacnu stranu 🙂 fungujeme 20 rokov normalne kedze politika u nas nie je na popredych miestach vo vecernych debatach

anonym_c422b2
Dnes o 18:41

Je to chore na hlavu,taketo cele zmyslanie.Naozaj hnusna politika dokaze tak znicit ludi a ich vztahy,ze tu ozaj pomoze len jedno a to riadna 3sv.vojna,nech preziju ti co maju a nech ludstvo zacne od znova.Chora doba,chora.Fakt chora.A bude este horsie,za chvilu sa tu vrazdit budeme navzajom.
Podarilo sa to super,tento projekt ako znicit ludstvo sa vydaril.Fakt,narod povstane proti narodu.Blizime sa k tomu tak extremne rychlo.

anonym_9397cc
Dnes o 18:43

@anonym_autor tak toto už je naozaj choré. Viniť brata za jeho názor za svoj nešťastný život..toto nepochopím nikdy. Tento politický fanatizmus všetkých PS karov. Mala by si sa zamyslieť nad sebou a nie viniť celý svet.

petronelag
Dnes o 18:44
@anonym_autor

@malapepka ma pravo na svoj nazor a ja mam pravo si vyberat do svojho zivota ludi, ktori mi vyhovuju. A ludi, ktori sa mi priecia zo zivota pustit.

@anonym_autor Toto je úplny nezmysel, každý volí koho uzná za vhodné. A na koho sa budeš hnevať ak budúce voľby vyhrá opozícia a obmedzí doterajšie rôzné sociálne pomoci, na seba, že si ich volila?

wolf_

Ja osobne by som nedokázala mať muža s inými politickými názormi. Ale čo sa týka ostatného okolia tak to beriem inak.. mám takých ľudí v rodine.. a rozlišujem to na dve skupiny - takí, ktorí to nemajú potrebu agresívne rozoberať alebo keď sa o tom aj rozprávame tak vedia kľudne asertívne debatovať - a s touto skupinou vychádzam dobre a nemám im nič za zlé. Ja chápem, že politika zasahuje do každodenného života a tiež som nahnevaná čo sa tu deje (nie som volič dnešnej koalície), ale absolútne nemám záujem kvôli politike prísť o svojich blízkych. Proste nie.
Ale na druhú stranu tá druhá skupina - tá, čo nedokáže v pokoji debatovať, ale len osočuje, rýpe, uráža,.. pri každej príležitosti do všetkého spomenie politiku/neznášanlivosť/hoaxy/konšpirácie a to agresívnym spôsobom.. s takými ľuďmi som aj ja obmedzila kontakt na nutné minimum. Ale nevnímam to, že je to vyslovene kvôli politike, skôr, že "vďaka" politike sa ukázala skutočná osobnosť.
Ale to je moje vnímanie a rozhodnutie ako sa k tomu staviam. Ak ty si sa rozhodla s bratom tak ako si sa rozhodla, tak to je zas tvoje rozhodnutie.

autor
@anonym_9397cc

@anonym_autor tak toto už je naozaj choré. Viniť brata za jeho názor za svoj nešťastný život..toto nepochopím nikdy. Tento politický fanatizmus všetkých PS karov. Mala by si sa zamyslieť nad sebou a nie viniť celý svet.

@anonym_9397cc podotykam nie som volic PS ani SAS.

anonym_6e0217
Dnes o 18:46
@anonym_autor

@anonym_autor ty potrebuješ psychiatra

anonym_c89ecc
Dnes o 18:47
@darmasiswa

@anonym_autor zda sa, ze ti chyba respekt a tolerancia voci postoju inych

@darmasiswa tak ale niekto nedokáže rešpektovať okolie ktoré sympatizuje napríklad s kokotlebovcami, Danym Kollárom Bombicom 🧐
Či ty by si akože v pohode šla s takou osobou na kávu, dovolenku, oslavu a tváriť sa, že sme kamoši??? Ja teda nie

malapepka
Dnes o 18:49
@wolf_

Ja osobne by som nedokázala mať muža s inými politickými názormi. Ale čo sa týka ostatného okolia tak to beriem inak.. mám takých ľudí v rodine.. a rozlišujem to na dve skupiny - takí, ktorí to nemajú potrebu agresívne rozoberať alebo keď sa o tom aj rozprávame tak vedia kľudne asertívne debatovať - a s touto skupinou vychádzam dobre a nemám im nič za zlé. Ja chápem, že politika zasahuje do každodenného života a tiež som nahnevaná čo sa tu deje (nie som volič dnešnej koalície), ale absolútne nemám záujem kvôli politike prísť o svojich blízkych. Proste nie.
Ale na druhú stranu tá druhá skupina - tá, čo nedokáže v pokoji debatovať, ale len osočuje, rýpe, uráža,.. pri každej príležitosti do všetkého spomenie politiku/neznášanlivosť/hoaxy/konšpirácie a to agresívnym spôsobom.. s takými ľuďmi som aj ja obmedzila kontakt na nutné minimum. Ale nevnímam to, že je to vyslovene kvôli politike, skôr, že "vďaka" politike sa ukázala skutočná osobnosť.
Ale to je moje vnímanie a rozhodnutie ako sa k tomu staviam. Ak ty si sa rozhodla s bratom tak ako si sa rozhodla, tak to je zas tvoje rozhodnutie.

@wolf_ toto je tiez cudny nazor, ze by si nemohla mat muza s inym politickym nazorom.
Predstav si, ze ked sme sa s muzom brali, boli sme rovnakeho nazoru. 10 rokov sme volili rovnako, nazory na svet sme mali rovnake. Posledne roky, cca od kovidu, sa nase nazory zacali odlisovat.
A teraz co... mam muza pobalit a rozviest sa?
Kde sa podela tolerancia a respekt?

anonym_21a0a8
Dnes o 18:49
@anonym_c89ecc

@darmasiswa tak ale niekto nedokáže rešpektovať okolie ktoré sympatizuje napríklad s kokotlebovcami, Danym Kollárom Bombicom 🧐
Či ty by si akože v pohode šla s takou osobou na kávu, dovolenku, oslavu a tváriť sa, že sme kamoši??? Ja teda nie

@anonym_c89ecc politický názor nie je to, podľa čoho si vyberám priateľov.

anonym_3c5daa
Dnes o 18:50

Mozem sa spytat, kde zistim detailnejsie informacie o krateni ID v pripade, ze sa invalidny dochodca zamestna/pracuje? Mockrat dakujem.

Strana
z2