Poľutuje vás niekedy svokra?
Polutuje vás niekedy svokra? Vie ze to mate ťažké s deťmi a hocikedy zavolá a chce vám nejako pomôcť? Ci kašle na vás a je rada ze vás nepočuje. Čaka ze vy zavoláte jej a ona nikdy nezavola? Mate svokru herečku? Ďakujem za všetky odpovede.
@patys123 myslim, ze autorka sa zle vyjadrila a ine mamky sa toho chytaju. Zije daleko od rodiny sama, mozno sama bez priatelov a zazemia. Muz chodi neskoro a nepomaha. Predpokladam, ze skusala s nim rozhovor a zmena nie je. Citi sa na vsetko sama a zaujima ju ci aj ine zeny su na domacnost a deti same. Bez akejkolvek realnej alebo len slovnej pomoci rodiny - starych mam deti. Alebo ci je zaujem o nu a deti slaby aj tam. Lebo oddychnuta a stastna matka-=stastne deti a rodina. Zrejme siaha na dno sil, fyzickych aj psychickych a hlada len obycajne ludske pochopenie. Nic viac. Nakoniec sama sa tak ci tak postara.
žena vzchop sa...máš jedno dieťa...niektoré majú štyri ( piate na ceste )a zvládajú to...až by som tu jednu maminku označila...
@mimi2018 ahoj, polutuje. Ale viem, ze miluje svojich synov a keby mohla tak by nas najradsej vsetky vyprasila, a nastahovala by si ich domov a tam okolo nich lietala. Jej synovia - jej milacikovia az za hrob 😂 Je mi uplne jasne, ze svojich synov bytostne zboznuje a my nevesty sme vlaky na 25 kolaji 🤣🤣🤣 Ale musim jej dat kredit ze je skvela babicka a snazi sa byt aj skvela svokra a ide jej to velmi dobre.
@mimi2018 mila autorka, ja mam dve deti, 4 a 5 rokov, ver mi, ze to je iny zahul ako 1 rocne, rodina daleko, svokrovci tiez, nikdy u nikoho neboli "na prazdniny", ani " na strazenie", ani ich nikdy nikto nekocikoval okrem mna a manzela a tiez sa staram o domacnost a zahradku a mam pracu, som na nich vacsinu casu sama, ale nikdy v zivote by mi nenapadlo, ze mi ma niekto volat a polutovat ma :D rodinu si snad chcela dobrovolne, je to tvoje dieta, je ti zatazko sa o neho postarat bez pomoci? predstav si kolko je zien samozivoteliek s viac ako jednym dietatom, kolko je matiek s postihnutymi detickami a ty sa stazujes, ze ta nepolutuje svokra a vobec, preco prave svokra? preco nie manzel? preco nie mama?
@mimi2018 a preco by to mala robit? :D
@mimi2018 sme v zahranici, daleko od akejkolvek rodiny. Ked bol syn malicky, do 3 rokov, bola som na vsetko sama, pretoze manzel bol casto v praci do vecera, pripadne pracoval aj po nociach. Syn do cca 3 rokov nespal.. a ked myslim, ze nespal, tak fakt nespal. V noci bol hore kazdu hodinu, dve. Pocas dna nespava od roka a do roka mal cez den 2 spanky po 20 minut.
Prvy rok si poriadne ani nepamatam, pretoze som fungovala na autopilota. Syn vzdy a vsade plakal, na rukach nie, v postielke nie, v kociku nie, v nositku nie... nikdy som nezazila, ze by sme si v pohode vysli kocikovat tak, aby sme nemuseli riesit rev na celu ulicu. Mal strasny ekzem, skrabal sa do masa.. kazdy den som prala krvave pradlo. Do toho ho bolelo brusko, pretoze ma histaminovu intoleranciu. Kym sme to zistili, ze vlastne place kvoli tomu a kym zabrala nejaka dieta, tak to trvalo. Bolo to obcas fakt o hubu, boli obdobia, kedy som bola naozaj na pokraji sil.. a kolkokrat som si hovorila, aka som strasna matka, ze sa nezvladam o dieta postarat, resp. ze mu neviem pomoct...
Ale nikdy som necitila potrebu byt lutovana.. nelutovala ma ani moja mama, nie to este svokra. A asi by som sa aj pod zem prepadla, keby by mi svokra vyvolavala s nejakymi lutostivymi telefonatmi. Svokra doteraz vylucne vola iba manzelovi, ja volam s nasimi. Jasne, ak sme obaja pritomni pocas telefonatu, tak kecame vsetci, ale ja napr. ani necitim potrebu sama od seba volavat svokre, to iste manzel s mojimi rodicmi. A to sme spolu 16 rokov.
Skus poďakovať za to, že máš muža, kopec žien je bez, skus poďakovať za zdravé dieťa, kopec žien sa stara 24hodin denne o choré dieťa. So svokrou mam pekný vzťah napriek tomu strážila dcéru jediný krát a to ma 8 rokov. Svokru nemám na to, aby ma obskakovala, varila, "lutovala" práve naopak ja obdivuje ju, že sa starala o synov ktorých mala rok po sebe. Hádam takmer všetky sme doma vychovali deti a muži boli v práci. Ty sa sťažuje pri ročnom dieťati? Tak ho daj do jasličiek a choď do práce. A je logické, že moja mamka vola mne a svokra vola synovi. Občas napíše na msg ako sa mame, keď je doma prídeme na návštevu cca 1-2 do mesiaca. Ale deti sú naše, starať sa mame my. Už je iné ak treba dieťa postrážiť, keď chodí do školy. A očakávaš toto všetko od svojej mami? Res toto všetko tvoja mama robí?
Mas jedno dieta, predpokladam ze si na materskej...aku pomoc vlastne potrebujes? to je problem sa postarat o dieta a ako tak o domacnost? mimochodom je kopec zien, ktore maju dve, tri deti za sebou...a niektore aj popri materskej pracuju...
@mimi2018 Ja som po narodení dvojičiek bola pol roka sama, manžel bol v zahraničí. Svokra sa ponúkla, že pride na celý čas ku mne. Poďakovala som sa a odmietla. Prišla ale na týždeň a odišla. Dala som to nejako aj bez nej. Ona sa urazila a odvtedy u nás nebola (8 rokov). My k nej ideme raz za rok, býva 400km od nás. U nej si dokonca aj sami varíme, chalanov počas tej návštevy nikdy nevezme ani na zmrzku. Zasa pohľadnicu k narodeninám im vždy pošle.
@mimi2018 manžel. Sme na dve deti dvaja rodičia. Manžel pracuje do 4tej - 5tej každý deň, takže som dovtedy na deti aj dom sama. Ale nemám pocit, že by som to nezvládala ani nemám potrebu sa žalovať svokre. Veď ona má svoje starosti zas.
Tiez nechapem, co by sa aj zmenilo, ked by ti zavolala a lutovala ta? Uz ti nebude treba ist na nakup, alebo sa ti samo povysava, alebo vyperie, alebo sa ti navari, alebo ti dieta zazracne vyzdravie, ak ta svokra polutuje?
Tu je toľko pozitívne naladených mamiciek, ste mi neskutocnou oporou. Ďakujem všetkým zo srdca! Ste skvelé a úžasné 👍😘
uprimne mohla by ma lutovat a zaujimat sa menej 🤷♀️ nechcem zniet nevdacne mam vybornych svokrovcov a som za nich vdacna ale svokra je prototyp "opicej" matky a co je vela to je prilis a hlavne odkedy sa nam narodil maly - pise v kuse, videa a fotky vypytuje, lutuje sa ako ho nemoze vidiet, lebo korona a nechceme, aby sem chodila vlakom - takze asi tak, ked by sa to dalo, kludne ti polovicu jej zaujmu darujem 🙂 lebo dieta zvladam, manzela tiez mam a vychovava dieta so mnou a big brothera v podobe svokry fakt nepotrebujem a obcas je to na palicu, ze mam pocit, ze ma stalkuje - co liknem, ci som online... takze aj prilisna starostlivost vie byt des
Ak chceš, tak ja ťa môžem poľutovať 😌
@petka1402 toako o mojej keby citam. Prist nepride, nema cas, vyplakava ako maleho nevidi. ( pritom vzdy nosi muzovi jedlo, kolace popecene aby mala co robit ked je doma a nenudila sa.Ked sme vsak u nej, ma vtedy plno inej roboty a malemu len cosi povie a to tak max 5 minut ho vnima. A potom place, preco.ho nikdy nestrazila, ze vzdy iny iba, a ja si pomyslim ze naco by ho mala strazit, ze by len v postielke mohol byt, aby pna mohla robit svoje, ako deti svagrinej. A potom zas vyplakava preco u nej neprespime, ako u mojich rodicov, ale to ze moji rodicia maju pre nas izbu, kde je postielka a aj detske veci aby som nemusela vsetko prenasat ( vanicka, kocik, hracky-daco z druhej ruky, daco este po nas ako detoch) a aj my dospely mame kde spat. Ona ma velky byt a vzdy hovori ako vezme postielku od svagrinej a budeme moct tam byt-v obyvacke na gauci - spat. Lebo ona so svokrom sa podeluli do izieb a zapratali ich a uz neni kde a ja nebudem na gaucoch spat a tisnut sa , krd mozem byt v izbe velkej ( a to nasi a svokra maju rovnaky pocet izieb).
Ved ona nevie ze jej syn ti doma nepomoze nestara sa o dieta a o to aby si mala cas aj pre seba. Ale ked mas len jedno dieta hoci je chore 3m nie je invalidne a mà Iba rok Mala by si si vediet najst cas pre seba. Aspon ked spi .. nesustred sa na svokru ale na muza ten ti mà pomahat tak aby si nehladala polutovanje ze mas jedno zdrave zive dieta. Ja mam dve mamu za oceanom svokru susedu. Nikdy nepomohla detom sa nevenovala. Mne bolo len luto ze nema snimi vztah nema zaujem. Ze si ju nebudu pamatat . Ale co uz . Muza treba nahanat nech sa venuje nie lutovat sa
@mimi2018 moja svokra nás nevidela cca 8 rokov 🙄 kvôli jednej hlúposti ktorá súvisela s jej najmladšou dcérou sa úplne odmlčala. Videla len najstaršieho syna aj to naposledy ako myslím 7 mesačného.. má takmer 10 rokov.. x krát sme jej písali, odpíše, no sama sa neozve nikdy. Čo už s ňou narobíme. Naposledy sa videla s mojím mužom pred tými 8 rokmi..
@mimi2018 tak ja neviem preco by ma mala svokra lutovat, vyvolavat ci nieco nepotrebujem. Ona si svoje deti vychovala a teraz ma pravo na oddych. Ved budme radi, ze su nasi rodicia samostatní, nepotrebuju nasu pomoc. Nase deti- nasa starost a aj radost. O tu radost sa treba delit , o starosti nie, tie su nase

Mne by ani nenapadlo, že by ma mala svokra ľutovať. A to nemám zdravé dieťa... Tiež nikdy nestrážila syna, ani to od nej neočakávam. Občas mi zavolá, max. raz za mesiac, ale to skôr kvôli praktickým veciam. S manželom volá častejšie. Ja som celkom rada, že sa nám veľmi nestará do života.