Pomoc mužov v domácnosti
Ahojte. Tie, ktorým muž nepomáha v domácnosti so žiadnymi prácami, keďže sa vyhovára, že musí pracovať na záhrade, prispievajú vám aspoň na domácnosť? A čo v zime, keď nepracujú na záhrade? Ani vtedy nerobia nič doma?
A to je nejaký spolubývajúci? Či nebodaj manžel?
Preboha🤦♀️A keď nejaký manžel "pomáha" a v zime jej prispeje 50 eur na domácnosť, čo to zmení pre Teba?
Čó ? 🤣
Tak ked mu zena prispeje na zahradu, on moze prispiet na domacnost. Ale pravdu povediac, fakt nerozumiem tym dnesnym vztahovym zoskupeniam. A naco su vlastne spolu, ked si kazdy riesi vsetko sam?
To sa pytas, ci manzel prispieva manzelke a detom na domacnost? To fakt?
@dskjhfdlkdjhl áno pýtam. Nakoľko z rodičaku živím 2 dospelých a 2 malé deti a teda je to dosť ťažké, takže chodím aj do práce. Čo bolo po dohode a teraz mi je vycitane, že na úrok domácnosti chodím do práce
Autorka môj nepomáha, on sa SPOLUPODIEĽA na chodbe domácnosti, a mimochodom aj kosí, píli drevo a robí ostatné práce na záhrade. Nič neprispieva peniaze máme s manželom spoločné.
Prečo si s ním a máš s ním deti
Tá však nechoď do práce a nechaj jeho nech všetko platí. Vybavené.
Autorka, ja Ti napisem ako to mame my. Moj manzel normalne funguje v praci, aj doma. samozrejme, za tie roky uz vieme, co kto rad robi/nerobi a podla toho sme si nejako prirodzene rozdelili, co kto doma robi, ale ani jeden z nas nema problem urobit aj nieco ine a bez nejakych blbych reci. Peniaze mame spolocne, takze o tom, ci prispieva/neprispieva sme sa nikdy ani bavit nemuseli, jednoducho peniaze mame spolocne, tak ako aj dom, deti a aj povinnosti. Ale tato informacia Ti je teraz uz k nicomu. Vzala si si debila, takze je uplne jedno, ako to maju inde, ked vy to mate doma uplne na hovno.
A tie deti nie su jeho? Ci ako tomu mam rozumiet, ze "neprispieva"?
Tak podľa mňa to asi nie je ani otec, ani manžel. Pokiaľ áno, tak mu vždy vystav na konci mesiaca účet za pranie, žehlenie, upratovanie…a vyber si výživné za deti. No a na začiatku mesiaca si pýtaj za stravné minimálne na nho, lebo pokiaľ to vyplatí neskôr ako 1., ešte mu na to nauctujes aj daň.
Ako prispieva? Akoze tu mas dvacku za ozehlenie a pajdu za povysavanie?
Ty z rodicaku zivis 2 dospelých+2 deti?
Na konci mesiaca mu vyuctuj faktúru za: jeho stravu, pranie, žehlenie, vysávanie, starostlivosť o deti +peniaze za sex ...čo by to na to povedal ? Si niekto robí srandu
Čo? Nuž kto ti kázal, žiť s debilom a mať s ním deti?
Píšeš nejak zmätene. Tvoj muž ti nedáva peniaze? Prečo zivis dospelé deti? A prečo máte 4 deti keď to očividne nezvládate a muž na nich kašle, keďže všetky zivis ty sama z rodiča ku?
Píšeš nejak zmätene. Tvoj muž ti nedáva peniaze? Prečo zivis dospelé deti? A prečo máte 4 deti keď to očividne nezvládate a muž na nich kašle, keďže všetky zivis ty sama z rodiča ku?
@bielasovicka ake 4 deti?
Počkaj, chápem správne, že on je doma/nezamestnaný, robí v záhrade, ty chodíš do práce, plus rodičák, všetko platíš a on ti vyčíta, že sa nestaráš aj o domácnosť? Kde si tento poklad našla?
Moj nepomaha, ale spolupodiela sa… dnes napr uvaril obed, kym som ja zehlila.
Počkaj, počkaj, zastav sa, nie tak rýchlo. Takže on ti neprispieva na domácnosť a nepomáha? Ako si, prosím ťa, dospela k takejto situácii? Otrokarstvo bolo zrušené pred 160 rokmi. Hehe, na tvojom mieste by som ho za odmenu pozval do takejto super fancy reštaurácie: https://www.facebook.com/reel/1024506363167813
Mne to príde riadne zvláštne ako keby si sa s nejakým človekom cudzím dohodla že budeš bývať spolu ale zároveň sa deliť napoly …
Môj manžel pracuje v zahraničí staviame dom a dohdnuti sme že financie budem spravovať ja . Jemu sa nechce a nevie dobre hospodáriť. Peniaze posielame obaja na spoločný účet ktorý ja spracujem a vždy keď mu treba povie a pošlem mu . Neviem si to predstaviť keby mi on povie že vieš čo moja nedam ti nič a zober na stravu kde len chceš ! A keď by som šla do prace ešte by mi vyčítal že na úkor domácnosti ta to by už isto dostal vechťom po hube !
Môj muž keď nerobí na stavbe a je doma ta na záhrade porobi a potom aj doma povysava prádlo prehodí z pračky do susicky aj navarí keď som ja v práci , proste sa dopĺňame , veď sme manželia preboha pomáhame si navzájom so všetkým . Strašne divne to majú niektorí nastavené a nechápem to fakt .
Vieš čo, človeku sa stane že sa hlúpo zamiluje, príliš si niekoho idealizuje, ma dieťa s nevhodným mužom….
Skrátka shitt happends, taký je občas život. Čo sa stalo už sa neodstane, otázka je čo s tým ďalej urobíš. Čo ďalej. Či sa necháš stiahnuť hlbšie do bažiny alebo začneš normálne žiť.
Že tvoj vztah absolútne nieje v poriadku vieš aj bez témy na modrom koni.
Toto nie je chlap. Ja byť tebou, nie som s nim.
Manžel mi nepomáha, ale stará sa so mnou o domácnosť, v ktorej žije a podieľa sa na jej chode a ani mi neprispieva, ale spoločne platíme všetko, čo spoločne aj potrebujeme. Stále, keď vidím takúto diskusiu, rozum sa mi zastavuje, ako si ženy nevedia vážiť samé seba.
U nás to máme podelené podľa toho kto čo rád robí. Ja rada varím, tak manžel vari len keď ja nestíham. On neznáša žehlenie, tak zehlim ja, keď nie som doma, zatne zuby a ozehli si sám. Ja neznášam umývanie okien, to robí výhradne iba on. Nemám rada ani práce na záhrade, stará sa o komplet celú záhradu manžel. Ja som alergická na prach, prach utiera manžel. On neznáša umývanie podlahy, tak to robím ja. Ja milujem nakupovanie, tak nakupujem, o všetko čo treba pri dvoch autách sa stará on -tankovanie, poistky, servisy. Obaja pracujeme a platby máme podelené približne na polovicu. Ale neriešime to, keď chcem mám k dispozícii jeho kartu na ktorú môžem nakupovať pre seba alebo domácnosť. Sme manželia čiže peniaze máme spoločné, chcem len priblížiť že platby idú z oboch účtov. Ja mám na starosti sporenie, on investovanie, pričom má pravidelne informuje ako sa nám v tomto smere darí. Ked som čítala čo si napísala mala som chuť tvojho chlapa zbit lopatou po hlave...
@bielasovicka ake 4 deti?
@really8 aha, teraz som pochopila ze to myslí ich dvoch 🤦🏼♀️+2 deti. Som myslela ze ma 2 dospelé, a 2 malé deti.
Takto to je, mimo kosenia v záhrade aj práčku vyberie a vyvesi ak doprala a ja čistim zemiaky na halušky v daný čas. Bryndzu a slaninu kúpil muž v potravinách a ja fakt netuším, či zo spoločných peniažkov či zo svojej kreditky. No ver mi, že halušky zjeme spoločne. A áno, obaja pracujeme.
Kam chodíte na týchto chujov, to tu zostane navždy nezodpovedaná otázka🙄 Ale prečo s nimi ste a robíte si s nimi deti, na to ešte nikdy nikto rozumne odpovedať nedokázal, a to je to hrozné😔

To sa pytas, ci manzel prispieva manzelke a detom na domacnost? To fakt?