“Pomoc” od svokrovcov
Baby prepáčte, toto bude skôr výlev ako nejaká otázka. Mam 9m dieťa, rodina žije daleko od nás, ale teda pomáhajú, ako sa da. Kameňom úrazu sú moji svokrovci. Po narodení dieťaťa začali chodiť častejšie, všade prezentujú, koľko času s nami trávia, ako pomáhajú. Ale to si myslia len oni. Áno, boli u nás cez leto asi 5x, ale o pomocí nemôže byť ani reč. Chodia na návštevu, nikdy s ničím nepomohli, nikdy svoje vnúča nevzali ma vychádzku, von. V podstate len čakajú, kedy ja poviem, že ideme von a oni sa pridajú. Za to zakaždým musim chystať obed, poobedne občerstvenie, nechajú sa obsluhovať, prídu vypiť kávu, musí byt nachystana fľaša pálenky, lebo môj svokor si nikdy neodpustí komentár, či nevieme niečo poriadne poliať a či bude sedieť na sucho. Svokru stále niečo boli, keď si má sadnúť k malej na podložku a hrať sa, je okolo toho pol hodinový monológ, ako ju bolia nohy, koleno, členok.. svokor sa malej venuje tak max hodinu. Navyše druhé dieťa je na ceste a mne osobne sú ich návštevy príťažou, lebo lietam ako handra a do toho sa točím okolo malej. Muž hovorí, že super, že chodia, lebo často hovorím, ako nám chýba rodina a starí rodičia, ktorí by občas pomohli. Lenze pre mňa nie sú pomocou, práve naopak a vkuse sa kvôli tomu s mužom doťahujeme. Neviem, či ja som tá čudná, mam voči ním averziu alebo ako ich normálne prijať.
Tvojim najvacsim problemom je muz, ktory nerespektuje pocity a potreby svojej zeny, radsej povie “no tak pridite” ako keby sa mal s nimi pohadat. Ako by reagoval, ak mu povies ze obed varit nebudes ?
On nevidi, ze ich obskakovat a varit musis ty.
Ja mam taky isty problem, mne svokra ani nepomoze ked vidi ze im ohvieram vecru, vseci si spokojne sedia v obyvacke a cakaju na jedlo.
Zajtra svokor opät pride, avsak ja mam zajednanu kozmeticku a este aj nechty, cize schvalne dlhooo nevudem doma po robote. Nebude im mat kto veceru nalozit.
@reddflowerlife nepisala si tu nedavno temu, ako sa ti viackrat do tyzdna muzova familia nasackuje na obed/veceru? Tieto samozvane navstevy, to su ludia bez chochmesu 🤦♀️
Autorka, uplne chapem a viem si predstavit, ake starosti a robotu mas s takymito pobytmi svokrovcov niekolkokrat do mesiaca. To nie je navsteva. Oni si robia u teba vikendove pobyty all inclusive. A tato posledna ohlasena navsteva, to je uz vrchol. Tvoj muz je tiez bez chochmesu. On sa zatvori robi a ty mas mat na starosti okrem vasho dietata este dalsie dve - jeho rodicov. Pekne sa spakuj ako ti tu radili a nech sa im o obed a program postara synacik. Musis si v tomto stanovit hranice, ale razne.
Ja mam tiez svokrovcov 350km, cize ked pridu, tak na cely vikend. Ale na rozdiel od tvojich sa nenechaju obsluhovat, plne sa venuju detom, alebo mi svokra pomoze s varenim. A stretavat sa 5x do mesiaca? 🙈🤯 to fakt nemate nic lepsie na programe?
Pises ze v piatom mesiaci.. ja som pripravovala celu vianocnu veceru a mala som 2 tyzdne pred terminom, uz som kvoli bruchu skoro ani do hrncov nevidela. Ona nepomohla nic, pozerala telku, ze nebude sa mi do toho miesat, najviac dolezite bolo pre nu sa pred vecerou namalovat 😂 aspon muz mi pomohol aj ked on si vzdy na vianoce vybere nejaku najmenej dolezitu robotu ktora trva aj pol dna alebo stavia stromcek len aby sme sa nehadali.
@jana0215 išla som v nedeľu s dieťaťom von, po návrate nás svokrovci stále čakali doma 😵💫 s mužom sme sa o tom otvorene znova porozprávali. Uznal, že je toho asi viac, akoby sme si želali. Povedal, že bude rešpektovať môj názor a mam si návštevy sama riadiť. Myslim ich frekvenciu, kto kedy príde. Zvedavá som, ci to bude v budúcnosti fungovať 🫣
Držím palce
Ako to myslel ze si mas navstevy sama riadit? Prehodil na teba zodpovednost a ty mas byt za zlu ked svokrovcom oznamis ze nemaju chodit? To musi svojim rodicom povedat ON. On ma rodicom normalne oznamit ze nepr.cez vikend mate svoj program, ze napr. v stredu nsa navsteva nehodi lebo idete tam a tam, chcete robit to a to.
Jedna vec je, ze tvoj muz uzna, ze ok, chodia k nam vela, a dalej s tym nic nerobi. Druha a ta podstatnejsia vec je, ako to vyriesi. Presne na to riesenie sa ho opytaj! Nie ze on pokyvka hlavou na suhlas len aby ti dal zapravdu a mal pokoj.
a kedy si išla von? Išla si von tak, že si im navarila obed ??? A nechala si ho tak a odislá si? Alebo si nenavarila?
Lebo to by bolo fakt smiešne že si šla von tak že si nenavarila obed - a oni čakali kym prijdeš domov aby si im navarila🤣
@reddflowerlife mali sme ešte obed z predošlého dňa, nič som nevarila.. narovinu poviem, že hoci ubehol ešte krátky čas, situácia sa zlepšila.. naposledy sa svokrovci opýtali, kedy najskôr nám vyhovuje návšteva, kedi by mohli prísť 😃 no a teraz už len čakať, či im to vydrží
Ale predpokladam, ze muz im teda ten obed z predosleho dna nalozil :D
tak z takýchto svokrovcov by ma asi porazilo 🤦🏽♀️ no hlavne že sa vychvaluju, aká sú pomoc. úprimne, asi by som zakaždým keď by som to počula ako sa chvastaju že pomáhajú hneď okomentovala že kde? komu? lebo ja vam musím aj kavu zalievať a obed naložiť na tanier, tak ma to zaujíma že kde to chodíte toľko pomáhať?
hlavne zredukovať navstevy. nie sme doma. mame program, nabuduce. a keď už prídu, tak nech sa ta ani nehne im naberať obed! nohy majú a ty nie si slúžka. keď budú poznámky, tak im rovno povedz že môžu byt vôbec radi že si navarila, lebo nabuduce to čakáš od svokry, že teda keď tak pomáha, tak reálne aj môže začať

@jana0215 ja už by som o 11.00 pleskla dverami, a nech je akékoľvek počasie, idem preč.
Ak sa dá, zaleziem niekde do OC, bokom kde je kludnejsie, do detského kútika, hernicky, dohodnem s babami čo majú deti , skrátka základná vec - nie som doma.
Že útek ? No keď to inak nejde... A stretávať sa 5x do mesiaca ? Ani omylom, ani náhodou.
Muž nech skáče okolo nich, ani by som nevarila, kávu schovala, iba nejaké zvyšky staré nechala, ani keksy, Max iba zvyšky.