icon

Pomoc v domácnosti a vzťah

bodkaa45
6. júl 2017

Ahojte dievčatá, v poslednej dobe je u nás doma napätie kvôli tomu, že žiadam partnera, aby mi občas pomáhal pri domácich prácach. Bolo to preto, že mne dochádza energia, tak som povedala, že v sobotu by sme si rozdelili úlohy, napr.že on urobí niečo čo treba v domácnosti, príp.sa naučí s deťmi alebo navarí, to čo bude chcieť, a takto spolu to rýchlejšie zvládneme. Začalo sa to jedno sobotné ráno kedy som išla do práce, a predtým som upratovala kuchyňu, vešala prádlo, chystala raňajky a prišlo mi to ľúto, že mne nikdo raňajky neurobí, aspoň raz do týždňa, že nemusím rozmýšlať, čo kúpiť, čo treba, taký prejav lásky. Bola z toho hádka, ako vždy keď niečo chcem, a v takýchto situáciach dostanem odpoveď že on mi nebude sľubovať, čo nemôže splniť, lebo čo ak v sobotu nebude doma, alebo že on nemá problém to robiť aj každý deň (urobil to raz po tomto rozhovore) alebo prečo to nerobia deti, alebo že on sa rozviedol preto aby ma pokoj a ja stále do neho ryjem a on nepovažuje pomoc v domácnosti za základ vzťahu, pre neho je to nepodstatné,že vzťah má byť o niečom inom, nie o domácich prácach. Vysvetlila som mu, že to chápem, ale pokiaľ ja nevládzem, tak je prirodzené, že si úlohy rozdelíme a aj takto náš vzťah budujeme. Keď mu poviem, že by sa mohol deťom (mojim deťom s ktorými žijeme) povenovať v štvrtky večer, sadnúť si s nimi , porozprávať sa ako sme sa dohodli na začiatku, že štvrtky bude doma, tak mi povie že on je predsa doma (pozerá zavretý telku) a že prečo my za ním neprídeme. Každý iný deň má totiž nejaký iný plán mimo domu, aj keď hovorí že to nie je pravda, povedala som mu, že nech si odsleduje další týždeň, ako to vlastne je. Chcel aby som šla s ním na koncert večer na 19.00, robievam do 18.00, doma po práci deti škola, večera, úprimne sa mi nechcelo, čo mi vyčítal, že sa ho všetci pýtajú prečo bol sám a on nevie čo im má povedať.Povedala som mu, že nech im povie, že keby mi pomohol s deťmi kým ja prídem, skontroloval školu a dal im najesť, tak by som to určite stihla, čo ho samozrejme zas nahnevalo.
Viem že to nie sú jeho deti, a preto ho nechcem zaťažovať, ale ako inak si vieme budovať vzťah, keď sa nechce podieľať na spoločnom živote aj každodennou pomocou, a tým nemyslím každý deň. Občas umyje umývadlo a má pocit že ako pomáha, som z toho nešťastná , príde mi to necitlivé, ja vediem deti k tomu aby pomáhali, aby to bola ich prirodzená súčasť života, že keď žijeme spolu, tak každý musí niečo urobiť. Keď mi povedal, že pre neho sú domáce práce nič, že to nepatrí do vzťahu a je to triviálne, povedala som mu že dobre, pokiaľ to pre neho nepatrí do vzťahu, a on nemá s tým probleím a mňa to unavuje, tak nech si to vymeníme, že on to môže robiť a ja urobím všetko preto, aby tu bol pokoj, kľud, dobrá atmosféra.... ani neviem neviem čo mi na to povedal, asi to, že nie som normálna, že chcem od neho niečo čo mi nemôže sľúbiť na sto percent.
Ja by som si želala aby bral do úvahy aj moje pocity. Keď mu niečo poviem, berie to ako útok, ja mu vysvetlujem, že ma to trápi a hľadám riešenie, že ja to čo cítim mu poviem, na rozdiel od neho , čo nepovie nič, a potom po mesiaci začne.
Chcem od vás nadhľad nad tým, čo som napísala, neviem sa z toho vymotať a nie je to dobré, ďakujem

Strana
z2
bodkaa45
autor
6. júl 2017

@vroni AMEN
Pochopila som to po precitani prispevkov Toto je jedina cesta Super si to napisala

Dakujem aj vam ostatnym na ktorych som nereagovala

Drzte mi palce

juliet86
6. júl 2017

@bodkaa45 a v inych veciach vo vztahu nemate problem??? Toto je jedina?? Peniaze mate ako podelene soboty nedele ako travite? V sexe ako? Podla mna mate problem s ocakavaniami a komunikaciou

deti95060810
6. júl 2017

tvoje deti sú tvoje deti, ale nie jeho....To sú tie dnešné partnerstvá a manželstvá. Každý sa tvári na začiatku že mu to nevadí a po čase mu to už vadí....
odbehni niekde na 2-3 dni , celú domácnosť nechaj jemu aj s deťmi a uvidíš čo sa potom bude diať....možno že ťa bude nosiť na rukách....

alex49
6. júl 2017

prestať ho nazývať partnerom toto je iba spolubývajúci, čo má sex ako bonus k bývaniu
per sebe a deťom, var sebe a deťom, upratuj po sebe, napíš mu návod na pračku, možno si aj trenky začne prať ked nebude mať v čom chodiť
takto si vzťah, milujúci vzťah nepredstavujem, dvaja čo sa lúbia, si budú pomáhať aj keby to malo byť vykladanie práčky, utretie prachu atd. Aspoň kávu a raňajky by ti raz za uhorský rok spravil keby ťa lúbil. Ani môj otec nie je na domáce práce, ale chodí do obchodu, aby sa mama nevláčila s fľašami a 10 kilovým nákupom sama, spraví jej kávu, aj práčku vyvesí ked treba. Keby mám takého chlapa ako tvoj, tak by asi prišiel a vyrazil s ním dvere.

bodkaa45
autor
6. júl 2017

@juliet86 peniaze sa snazime tak fifty fifty ,deti mam kazdy druhy vikend tak ten vikend co ich mam vzdy chcem aby bol aspon jeden den s nami, a sexu pomenej lebo ja chodim spavat skor, on neskoro moje prianie je aby si isiel niekedy lahnut skor ako ja cca9.00 a sa budeme rozpravat a tak ale on nie a nie lebo on tak skoro nechodi Preco teda ja nechodim neskor .... a dookola

kikusa008
6. júl 2017

Ked toto čítam,som taká rada za môjho manžela,fakt..nema problém mi pomôcť umyť okná,dnes,pred robotou videl,že varím,pomedzi to robím kúpeľňu,chytil sa sám od seba a povysaval a až tak išiel do práce,keďže malá do škôlky teraz nechodí....varit nevari,ale to od neho ani neočakávam,inak mi pomáha fakt so všetkým...

cecilia68
6. júl 2017

@bodkaa45 Ale na to predsa nie sú tabuľky....na dobrý vzťah 😅 Je to o komunikáciii, aj keď väčšina chlapov ani rozprávať nechce...Prídu z roboty a chcú mať pokoj, nie ufrfľanú ženu :( Ja viem, že je to na figu, ale toho starého capa novým zvykom nenaučíš :( Nechce ti pomáhať, nechce byť s deťmi, ale zato ty mu vyperieš, ožehlíš, navaríš, upraceš, nakúpiš, aj "podržíš" na žiadosť milosť pána a na revanš zaplatí sprosté inkaso. Prepáč, ale k čomu ti je vlastne taký pako? Len nepíš, že ho miluješ, lebo ma rafne 😅

novana
6. júl 2017

@bodkaa45, neklame ma zrak? Dobre čítam? 😲 Sexu pomenej a nechce ísť večer do postele keď ho voláš? Smutné, ale nie si pre neho sexuálne príťažlivá a vzhľadom na Tvoje ostatné príspevky - neváži si Ťa.

lija22
6. júl 2017

mne by sa toto delenie moje deti, moje riady, moj neporiadik po mojich detoch nepacilo.
vsak lubite sa, ste v spolocnej domacnosti tak ako ste rodina ci ne? v rodine nie je moje tvoje. vsetko je nase, nase deti, nase peniaze, nase radosti aj starosti, nas dom, nase zavazky
nemienis hodit rec tymto smerom alebo ti to vyhovuje?

bodkaa45
autor
6. júl 2017

On chce ale neskor kedy som ja uz v polospanku ☺ .... je to smutne preto som tu napisala
aj som sa zamyslela nad vasimi postrehmi aj som sa zasmiala na @cecilia68 😁 a teraz si musim tie dobre veci kt by mohli fungovat zapamatat a vybalit to na neho
Uvedomila som si ze vacsinu veci nezmenim a nebudem sa nad tym trapit, som rada ze som to mohla niekomu povedat a hlavne sa uz necitim ako idiot .... aj ked velakrat uvazujem nad tym ze ja by som sa hanbila sa tak sebecky spravat keby tu bol on s dietatom a ja sama .... ale asi preto ze som zena

alex49
6. júl 2017

držíme palce, nech si šťastná s detičkami, či s ním alebo bez neho 🙏

bodkaa45
autor
7. júl 2017

@alex49 to je krasne , dakujem 💑

libawet
7. júl 2017

@bodkaa45 keď chcel mať pokoj po rozvode, načo do toho znovu šiel? Mal zostať sám, toto je čistý egoista, kopla by som ho a nech si ide kade ľahšie. Načo Ti je takýto hlupák?

cacianka
7. júl 2017

presne, ked chcel mať po rozvode pokoj, mal zostať bývať sám a nie sa dávať dokopy so ženou s 2 deťmi. asi si nevedel oprať, upratať, ožehliť , navariť, obe ruky ľavé aj na sex, tak potreboval gazdinú -slúžku-opatrovateľku = škrtnite správnu odpoved. len škoda že má aj dve deti, nechcený bonus. ale čo už, ved aspoň sa postará o domácnosť kým som na pive, futbale a pri telke !
no kopla by som takého do gúl a len by sa po ňom futrá zatrepali a vôbec by mi nevadilo že aj dvere vytrhne. Len nech je preč z môjho dosahu !
skúšala si s ním pohovoriť, navrhovala si riešenia, nič mu nevyhovuje a to ty si tá zlá, nespokojná, náročná ! a ešte sa nás tu pýtaš, ako s ním máš jednať ? no môj zlatý ked ti nevyhovuje spoločná domácnosť a spoločný život a spoločná práca a starostlivosť tak chod do riti. ked ani tú kávu ti nevie spraviť - ved hociktoré tvoje dieťa ti ju urobí s radosťou, lebo aj ty im robíš kakavko a čajík, ale nedávaj im príklad do budúcnosti ako to má chodiť v rodine - tento chlap veru nie je vzor pre tvoje deti. zobud sa, ty si takého chlapa nezaslúžiš, ani tvoje deti. ja by som bola radšej sama ako s takým egoistom. a nehľadala by som po toľkej snahe o spoločné riešenie ešte stále nové rady. už neexistujú !!! budíček!
ale ak chceš trpieť, makať a nechať tom rochniť aj tvoje deti, tak sklapni uši a nestrácaj čas na MK.

mimiqa
7. júl 2017

@bodkaa45 vies co zacni sa venovat sebe...chod cvicit zabehat si..neboj jak sa spamata ze kde si co ta zmena....pred tym ako pojdes behat mu povec laska zohrej detom idem behat a zavri dvere..hadam ich nenecha o hlade...v robote ked budes mu zavolaj laska skontroluj detom aspon ulohy pridem neskorej idem na poharik s kolegynou..bud mila..najmilsia a ver mi ze ho porazi xixi...rozumies trosku ho potrap😘

Strana
z2