Pomohli vám rodičia, keď ste potrebovali pomoc?
Ahojte. S manzelom si chcem zobrat hypo na dom. Zijeme momentalne v podnajme, ktoreho mesacnu splatku majitelka zvysila a je to pre nas dost. Resp by sme tu ciastku ktoru platime, radi platili ale uz za svoje byvanie. Do hypoteky pojdem len ja, pretoze manzel este nema po skusobnej dobe.
Rodicia mi slubili, ze budem mat byt, v ktorom zila babka. Napriek tomu ho vsak predali. Chcela som si peniaze na dom pozicat od nich, no oni nechcu. Aj teraz budeme mat zvysene vydavky, ( zaloha realitakovi, znalecky posudok na dom atd) a odmietaju nam pomoct. Ked vsak trebalo bratovi, vtedy nebol problem.
Som z toho smutna, ze nam odmietaju pomoct, aj ked by mohli. Mate to aj vy tak?
JE MI S TAKYCHTO LUDI AKO TY ZLE...VOLA SA TO PRIZIVNIK
@teleskop ja ked tak pozeram na tvoju foto, tiez sa mi robi nejak nevolno. 🙂 Vola sa to namyslena princezna z ktorej uzasnosti sa teraz vsetci zblaznime... Napisat taky koment cloveku ktoreho nepoznas ... Topka.
Keď je problém zaplatiť znalecký posudok, neodporúčam ísť do domu, tam vás čaká x ďalších výdavkov, ktoré dnes nevidíš. Radšej byt, to máš bez starosti.
@tiezjedna asi na zaklade autoprojekcie ... 🤮
@slniecko5 viem. Mame dve deti, oba hyperaktivne a v byte je to pre nich peklo. Potrebuju vybit energiu atd. Ale dik za radu
Vies. Ale skus sa zamysliet. Budes mat dospelu dceru, pride za tebou a povie. Daj mi zadarmo peniaze na byt, auto,... inak ta nebudem mat rada ... Ako sa budes citit? Ty tie peniaze nemas, alebo si na ne pracovala 20 rokov a su tvoje jedine, pripadne potrebujes ich ako rezervu na zle casy a ona si to nenecha vysvetlit. Ze ked to nejde, tak sa kazdy musi postavit na vlastne nohy sam.
@tiezjedna ano
Moji rodičia by mi, keby som chcela, určite nejako pomohli, ale ja osobne by som sa v riti videla, keby som za nimi mala prísť s prosikom o peniaze ....
@liljana ja som od rodicov nepytala aby mi dali, ale pozicali. Ze by som miesto splacania banke s neskutocnym urokom, splacala nasim.
Kupovať v tejto dobe starý dom s víziou že ho postupne budete renovovať je úplná sprostosť, to vám nikto ešte nepovedal? Kto ho bude renovovať, za čo?
A treba sa vedieť už v tvojom veku spoľahnúť len a len na seba s manželom, rodičia už nie sú povinní ti nijako pomáhať najmä keď je tam zjavne niekde problém so vzťahom k tvojmu manželovi.
Skôr sa uskromnite, keď tak lacnejší podnájom alebo ak chceš silou mocou to svoje tak určite zo začiatku nejaký menší byt nie rovno veľký starý dom
@tiezjedna dom bude aj z pravneho hladiska len moj, lebo musime zuzit bsm kedze on uz je rucitelom v otcovom uvere. Inak, to rucenie podpisal pred mnohymi rokmi, kedy sme sa este ani nepoznali.
Ked to citam a sli by sme do hlbky, tak tvojich rodicov chapem. Skus sa na to pozriet z ich strany.
A máte nejakú rezervu?
@tiezjedna Ved pise, ako je smutna, ze jej nechcu pomoct. A ak jej nechcu pomoct, uz to asi riesili spolu. Normalneho cloveka nenapadne sa stazovat na nete, ze mu rodicia nedaju peniaze na byt. A pozicky od rodicov vacsinou koncia ako dar, dotacia, ze sa prestanu splacat. Skus pozicat niekomu peniaze. Dlznik ta nebude znasat uz len preto, ze ma k tebe zavazok. Ak sa chces zbavit nejakej otravnej kamaratky, pozicaj jej peniaze. Zacne sa ti vyhybat, budes mat od nej pokoj.
@tiezjedna asi tak. Na mojom vztahu k rodicom sa nebude menit nic. Aj ked pomozu aj ked nie. Jedna krasavica napisala, ze som prizivnik, lebo som si dovolila sa opytat aj inych zien tu na konovi, ci im rodicia pomohli. A tiez som mala na mysli POZICKU nie DAR.
A preco dom? Preco nie byt? Ked potrebujete peniaze od rodicov, tak co tak zlavit z narokov?
Duplom ak muz je rucitel na nesplacanom uvere, nepracuje, resp snazi sa teda aktualne v skusobnej dobe.
A nie, nepomohli mi rodicia. Vsetko pekne od nuly sama
@liljana nie, ak su podmienky vopred dojednane. Platim podnajom vzdy nacas a nikdy sa mi nestalo, aby som ho nezaplatila.
@tahomi lebo ten dom si vieme z hypoteky dovolit a je lacnejsi ako byt.
Lenže vy si síce kúpiť dom s pozemkom ale za čo ho chceš renovovať? Preto len logickejšie kúpiť menší byt ktorý už nemusíš renovovať.
Mam kamaratku, ktorej mamka s otcom si vzali hypoteku, aby si ona s muzom mohla kupit dom. Pretoze jej hypo nechcela banka schvalit. Prislo mi to od jej mamy ozaj obetave. Samozrejme, necakam, ze to iste urobia aj nasi samozrejme. Len konstatujem
Vedia rodicia, ze by ste na ten dom zuzili BSm a ze bude len tvoj? Podla mna je trnom v ich ociach tvoj "v ich ociach nezodpovedny a nespolahlivy" manzel a nechcu ho tymto zivit
@kaitlin3 neviem, ci by mi schvalili hypoteku na mensi byt. Tu stoja byty jednoizbaky okolo 70 000
A nebolo to tak, ze ty si o tom muzovom ruceni za spotrebak ani nevedela? Neprevalilo sa to az ked jeho otec prestal splacat. Rodicia su velmi opatrni, to ano, ale je to take cudne cele. Tvoj muz mi trosku vychadza ako taky prizivnik voci tebe. Jemu vobec nevadi, ze sa zuzi BSm a on vlastne nebude vlastnit nic, bude s holou ritou? Ked by ti aj pozicali na zmluvu, ked nebudes mat prachy lebo budete prerabat ako im to budes splacat? Oni sa proste niecoho fakt boja...
@pbra40 neviem ci tomu chapu, ale hovorila som im to

@yvanielka bol so synom na rodicaku, teraz ale syn chodi do skolky