Pomôžte mi pochopiť svokru
Ahojte,
za chvilku ideme s manzelom a 6 mesacnou dcerkou na navstevu k svokrovcom a ja uz mam teraz kamene v zaludku. Nikdy by som si nemyslela, ze so svokrou nebudem ok, pred narodenim dcerky sme mali sice skor formalnejsi, ale fajn vztah. Teraz robi veci, ktore ma stresuju a zranuju. Ked prideme k nim alebo oni k nam, ocakava, ze jej dcerku "odovzdam" a pojdem si robit svoje. My vsak mame kontaktny vztah, rada ju mam pod dohladom, aby som dokazala reagovat na jej potreby, casto sa stiskame a hladkame. Samozrejme, svokre ju rada doprajem, ale chcem mat slobodnu moznost priblizit sa k svojmu dietatu. Ked napriklad vezmem hracku a pridam sa na chvilku k nim, hned mi povie, nech odidem. Cudne sa sprava aj ked s malou nieco robim. Sleduje ma a komentuje to. Ze s nou narabam prilis citlivo, lebo s nou nehadzem v kociku, je malo oblecena, prilis oblecena a bla bla. Svokre prednedavnom umrela sestra a je z toho nestastna. Preto jej chcem vyjst v ustrety a dopriat vnucatko. Na druhej strane ma vsak dostava az do uzkosti a absolutneho diskomfortu. Ako s nou o tom hovorit? Preco jej tak vadim, ked som pri nich? Som dost empaticky clovek, ale dobtohyobsa akosi nrviem vvitit. Dakujem za kazdy vhlad 🙂.
Zaujímavé, že tu nezaložila žiadnu tému svokra, ktorá sa sťažuje na nevestu. Môj osobný názor je, že kým sme mladí, nevieme si predstaviť, že aj my budeme o 20, 30 rokov v pozícii starých rodičov. Myslíme si, že je to v nedohľadne a my budeme isto úplne iní a nebudeme sa takto správať. Absentuje pokora, neriešiť blbosti, dopriať v rámci širšej rodiny tešiť sa zo spoločných chvíľ, mať vzájomnú úctu a dopriať starším ľuďom, ktorí už nemajú toľko radosti v živote, aby sa cítili so svojimi vnúčatkami a ich rodičmi dobre.
@katkati ked citam temu o svokrach, casto myslim na to, ze raz mozno budem mat vnucata. Mam 2 synov, takze normalne sa obavam ake nevesty budem mat. Snad budeme spolu vychadzat. Ale najviac sa bojim, ze mi bude vytykat ze sa neviem postarat o babatko. Ze s nim neviem narabat. V tuto chvilu mi pride aj smiesne a nepredstavitelne, kedze mam 2 synov z toho jeden ma len rok. Ale urxite viem, ze by mi to bolo luto ☹
@katkati myslím, že je to preto, lebo dnešné svokry (ženy ,,v ich veku,,) nie sú zvyknuté na sociálne siete a riešiť všetko cez ne. Tieto témy pribudnú o pár rokov, keď sa z dnešných neviest, ktoré majú problémy so svokrami, stanú svokry.
@miroslava21 neboj kým dorastú tvoji synovia, pri tých dnešných babách, ktorým sa nič nechce a nič nevedia - samozrejme sú aj výnimky, možno budú svokry na roztrhanie. Budú chodiť variť, upratovať, kočíkovať. Možno to aj bude s komentárom, ale bude im dovolené niečo robiť. To len na odľahčenie 😉 (ale ktožvie ....)
@kvetinka75 Ja si myslím, že veľa žien 50-60 ročných denne trávi čas na internete, ale pravdou je, že nerozoberajú svoje problémy tak často ako mladí ľudia na sociálnych sietiach. Skôr sa pochvália rodinkou, záhradkami, dovolenkami a tak ...
@katkati presne tak, moja veru trávi na nete casuuuu 😂 a aj mama aj svokra.
Toto isté so mnou chcela robiť moja svokra.Tiež sa rada zatvárala do izby s mojim vtedy novorodencom.A ked som prišla za nimi tak sa tvarila že som ich prepadla alebo čo.Samozrejme som to zatrhla a nebola som za milú nevestu.Ale bolo mi to jedno.

@dorotik no vidis, svokra nebude taka hrozna,urcite sa tesi z vnucatka a chce dobre 🙂 som rada, ze aj ty beries ohlad na nu , uzite si to . aj do buducna