icon

Ponižovanie od priateľa

kamiska098
25. dec 2022

Najprv bol úplne iný, choval sa ku mne slušne a pekne až naraz, o pár mesiacov nastal obrat o 180 stupňov. Bola som naozaj veľmi zaľúbená a tak som mnohe veci prehliadla resp. tolerovala ich. Začal mi vravieť že som hlúpa, keď mi poslal nejaké video alebo článok a ja som sa pýtala že o čo tam išlo (bolo to z nejakej technickej oblasti) povedal že to vedia ľudia s podpriemernou inteligenciou... Nepáčil sa mu štýl obliekania povedal že on keby bol žena hneď by si dal urobiť vlasy nechty a neviem čo... Ja som skôr prirodzený typ a odmietam sa obliekať denne akoby som šla na vykricanu diskotéku... Keď mal prísť ku mne na internát (bol to vzťah takpovediac na diaľku keďže ja som z iného mesta ale videli sme sa tak 2krat týždenne) sa ho pýtam čo ti navarim a on bez toho žeby vôbec jedol niekedy niečo odo mňa povedal že ty nevieš variť... Skrátka sa začal do mňa navážať v každej možnej oblasti čo sa týka môjho vkusu a obliekania, mojej inteligencie, schopnosti, dokonca aj zručnosti v posteli... Aj v tomto ma ponizil... Keby to povedal aspoň. Slušne ale takým neurotickym tónom ani neviem jak to napísať proste Jakeby má mal za handru...samozrejme som sa snažila zistiť a pýtala sa ho či sa nieco deje abo čo sa sakra stalo... Nepovedal mi na to nič...naďalej bol akob y bezcitný chladný aj z tých správ bolo vidno že len čaká kedy má môže chytiť za slovíčko a pustiť sa do mňa resp sa do mňa navážať... Keby som fakt bola nejaká neschopná, alebo že zle vyzerám ale snažila som sa stíhať školu robotu jeho aj cvičenie... Začal sa vyhovárať že má toho veľa že nemá čas sa stretnúť, veľakrát som videla že je online niekedy o 3 abo o 4 čiže mi doplo že je na nejakej disko ani mi o Tom nepovedal...keď som mu kúpila darček ani na to nepozrel povedal že on to nechce skrátka ofrflal to... Už som mala toho jednoducho dosť a tak som povedala že najlepšie bude sa rozísť a on Jakeby o nič nešlo že ok súhlasí... Potom som si uvedomila že asi to bol jeho plán znechutiť sa mi aby som sa ja sama s ním rozišla lebo on na to nemal asi gule...nerozumela som ničomu nedostala som žiadne odpovede čo toto celé malo znamenať potom ma opäť vysmial povedal že už ma nechcel keď som sa ho pýtala na dôvod toho celého tak blokol si ma... Ako sa mohol takto zachovať strašne to celé boli on už sa mi komplet zhnusil ale zároveň mi to strašne ublížilo sebavedomie mám na nule vďaka nemu.... Čo vám pomohlo sa preniesť cez podobne ťažké o dobie? Ako ste opäť nadobudli sebavedomie? Najviac na Tom boli to že ste toho človeka úprimne ľúbili a on vás využíval resp som nadobudla pocit že ma až nenávidel .. ak vás kritizuje niekto koho milujete beriete to oveľa osobnejšie a ja som sa postupom času začala nenávidieť a myslieť si že je so mnou niečo zle že nie som hodná lásky a dobrého zaobchádzania... Keďže na mne kritizoval pomaly vsetko
vďaka tomuto chcela som to napraviť celé lebo som ho ľúbila ale pre neho

kamiska098
autor
Autor odpoveď zmazal
kamiska098
autor
25. dec 2022

Tie posledné dve riadky tam už nemali byť zabudla som ich vymazat

nikto2234
Odpoveď bola odstránená
minilla
25. dec 2022

Si klasicka obet manipulatora. Pomoze ti, ak si o tom nieco nastudujes a popracujes na svojom sebavedomi. Nateraz staci za tym urobit hrubu ciaru a nedavat druhe sance (manipulatori sa po pauze radi vracaju, aby cloveka vysavali dalej). Ak chces pisni ss. Venujem sa toxickym vztahom.

viestta
25. dec 2022

@kamiska098 mne by pomohlo uz len vedomie, ze som sa zbavila debila. Pochvalila by som samu seba za to, ze som sa dokazala postavit a odist zo vztahu kde mi bolo ublizovane. A urcite by som sa uz za takym clovekom ani neobzrela. Bol by definitivny koniec raz a navzdy, ziadne odpustanie a uz vobec by som v sebe nezivila nejaku nadej, ze raz sa zmeni. Je to blbec a od takych sa treba drzat daleko. Si poucena, nabuduce si lepsie vyberaj s kym sa zblizis a s kym zacnes vztah.

akbara77
25. dec 2022

@kamiska098 ženy, preboha...trochu sebaucty

liljana
25. dec 2022

Bud sa chce rozist a nevie, ako na to, tak chce aby si to urobila ty. Alebo je jednoducho magor a lieci si na tebe svoje vlastne komplexy. Posli ho niekam a najdi si niekoho normalneho.

iv007
25. dec 2022

Si este mladucka a mozno menej skusena vo vztahoch.Chapem ze teraz to boli a citis sa nafigu, ale rozchod bolo to najlepsie rozhodnutie.Vobec nemas za cim banovat..Casom sa ti ulavi a isto stretnes chlapa, ktory si ta bude vazit.Drzim palce💙

kamiska098
autor
25. dec 2022

@nikto2234 áno súhlasím to čo si napísal napísala je pravda... Do istej miery...ale bolo tam kopec iných okolností...asi si nikdy naozaj nelubila a tiež nebudes mať veľký level eq podľa tohto štýlu písania... Úprimne ani sa nedivím že ľudia nechcú nadväzovať vzťahy a priateľstva v dnešnej dobe pokiaľ by to malo byť s človekom ako ty tak to je radšej byť sam

nikto2234
Odpoveď bola odstránená
sima338
25. dec 2022

@kamiska098 Píšeš, že si na internáte, tak predpokladám, že si mladé dievča a bola to prvá tvoja takáto negatívna skúsenosť. To sa stane niekedy aj žene v rokoch, netvárme sa, že nie. Ja som na výške mala možno niečím podobnú skúsenosť, ale teda v oveľa menšej miere. Vtedajší priateľ bol zo mňa síce nadšený, dával mi krásne komplimenty, chválil ma, tvrdil, ako sa mu všetko na mne páči, ale časom som sa stala preňho ukradnutá a rovnako mi nato, že by sme to mali asi ukončiť odpovedal len stroho, že okej, je koniec. Nič viac. A potom chvíľu po rozchode zo mňa ešte urobil mladú hlupaňu, ktorá sa chce hrať na dospeláčku, ale že som ešte hlúpe dievča. Hlavne, že celú dobu mi nevadilo, že bol o 10 rokov starší. No poviem ti, ešte pár rokov aj v novom šťastnom vzťahu mi trvalo, kým som sa z toho spamätala, ale som hrdá na moment, keď som už v nefunkčnom vzťahu dokázala povedať, že takto to nejde, je čas to ukončiť a posunúť sa ďalej. Teraz sa venuj sebe, svojim veciam, škole, kamarátkam. Čas je liek na všetko, uvidíš, ale poučiť sa musíš ty sama a vziať si z toho príklad.

ckocka
25. dec 2022

Priatel ťa neponižuje = toto nebol priatel.

kitycat
25. dec 2022

@kamiska098 nesklonuj slova laska a lubit, dobre?

Nechala si sa deptat a obrabat debilom, co ti isto vycital aj dlzku chlpkov na pinde a ty mu rstecteplu veceru a vlastne pokanie budes servirovat.

Bez ucty k sebe samej 🤢
Uz si ho nebavila, vlastne si z teba asi robil srandu a dufal, ze to coskoro pochopis

brembo
25. dec 2022

@kamiska098 to si už mala urobit dávno,že mu dáš kopačky. On to neba skušal,že do kedy mu to budeš tolerovat,lebo on ti skrátka nevedel povedat pravdu a takto sa ta chcel zbavit a nebyt za zlého. Ved si ho ty pustila k vode,takto si ty tá zlá.Skrátka čakal,kedy ho vykopneš. Bud rada,že si ho zbavila,bol to debil.

negymama
25. dec 2022

"Jakeby má mal za handru...samozrejme som sa snažila zistiť a pýtala sa ho či sa nieco deje abo čo sa sakra stalo."

tu som sa zasekla v polovici tvojho elaboratu a dam ti radu, SAMOZREJME si nemala nic zistovat, ani sa ho pytat, ale ho SAMOZREJME poslat ehm, .. som uz starsia dama takze to napisem slusne, skratka posli ho do P ***

negymama
25. dec 2022

@kamiska098 ale co ty vypisujes
@nikto2234 ze asi nikoho nelubila. To ze ma niekto svoju uctu a sebavedomie a ze sa v ziadnom vztahu neda ponizovat, neznamena, ze nemoze mat vztah plny lasky. prave naopak. Takito ludia nestracaju roky v toxickom vztahu, a ak sa im taka osoba vo vztahu vyskytne, velmi rychlo ukoncia vztah, kde je im ublizovane a posunu sa dalej.

salamistka
25. dec 2022

@nikto2234 veru, tvoj príspevok je hodný "nikoho", takto dupať po mladej babe, ktorej jeden chuj vzal všetku sebaúctu, je naozaj chválihodnè, teba to očividne nič nenaučilo, hlavne empatii nie...všetky sme si už niečo bolestivé vo vzťahoch zažili, ale vyčítať autorke, že si za to môže sama, je cez čiaru...veď sa zachovala správne.

nikto2234
Odpoveď bola odstránená
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
toiba
25. dec 2022

@elizabet173 super ze presla do protiutoku nie? znamena to, ze uz sa psychicky dava dokopy po tom vztahu a poucila sa, nenecha si od toxickych ludi znicit zas sebavedomie...zeby ako mozte nyt tak toxicke? ani vianoce s vami nic neurobili? ja cumim a ziram kolko zloby... ako trochu empatie vam nehovori nic? v zivote vas nikto nesklamal, nezlomil vam srdce? asi nie, vy ste dokonale, len eq nula bodov.... jejda zeny, majte krasne vianicne sviatky a hlavne viac lasky do zivota vam prajem, menej jedu nech vam ide z ust

toiba
25. dec 2022

@kamiska098 je mi luto co si si zazila, bohuzial jedine cas asi... sama vies a uvedomujes si svoje chyby, poucis sa do buducnosti a uz si nikoho k sebe tak lahko nepustis... aspon u mna po velkom sklamani to tak bolo, radili mi chodit von, ale nebavilo ma to... ani veci, co ma bavili mi nepomahali... mne vazne pomohol iba cas, nic viac a nic menej. ak mas dobre kamosky, tak si s nimi niekam vybehni, aspon na chvilu ine myslienky. nevycitaj si nic, je to uz minulost, nezmenis nic, nehanbi sa za seba ak mas taky pocit uz, verila si jemu a vasej laske... ked stretnes naozaj dobreho chlapa, tak uvidis, ze to bude o niecom inom 🙂. tiez vlastna skusenost. pozrraj sa dopredu, zivot ide dalej, nepozeraj sa spat, pracuj na sebe... drzim palce a hlavne zober si z toho ponaucenie, aby si nemala tu smolu znovu stretnut takeho debila (nech ti blika kontrolka uz v zaciatkoch a ukoncis to z kratsej cesty)

siska53
25. dec 2022

@kamiska098 bud rada, ze si sa ho zbavila. Aj ked ti to tak teraz nepripada. Cas to vylieci.