Poradíte ako postupovať pri rozchode aby deti boli v mojej starostlivosti?
Ahojte s otcom mojich detí žijem skoro 11 rokov . Máme dve deti niesme manzelia žijeme v spoločnom prenajme. No v poslednej dobe sa ožiera robí cirkus, dokonca padla aj facka. Viete poradiť ako postupovať či musím si dať svoje deti do mojej starostlivosti úradné či stačí že odídeme . Ďakujem
@viktoria12 No ano ked je zapisany otec v rodnom liste,sla vy som radsej sudnou cestou nech mas vsetko cierne na bielom.podaj ziadost a medzitym sa odstahuj ked je to neunosne s nim
Pridaj sa do tejto skupiny https://www.modrykonik.sk/group/1900/
Na súd je najlepšie podať Návrh na zverenie maloletých detí do Vašej osobnej starostlivosti, kde si súčasne vyčíslite aj náklady na maloleté deti a požiadate o výživné. Ak by ste sa s partnerom vedela dohodnúť je výhodnejšie pre rýchlosť a hospodárnosť konania uzatvoriť rodičovskú dohodu, ktorú súd následne len schváli. Pripomínam, že rodičovská dohoda musí byť schválená súdom (inak je neplatná).
I keď toto znie možno teraz nepodstatne, je dobré si ponechať aj dôkazy o správaní sa partnera ( o jeho výstupoch a podobne), keby neskôr robil v konaní problémy a aby ste vy vedela preukázať dôvod rozpadu partnerského vzťahu a rodiny.

Ak su deti aj jeho a je zapísaný v rodnom liste, musite si poziadat o zverenie do svojej starostlivosti. Alebo sa skuste dohodnut. Myslim, ze súdnou cestou je to istejšie. Hoci v dnesnej dobe uz ani tomu neverim. Drzim prsty. Len nezabúdajte, ze deti otca potrebuju.