Postihnutý príbuzný sa ku mne správa nevhodne
Dievčatá, máme v rodine ment.a telesne postihnutého. A on je proste "do mňa". Stretávame sa pri vsetkych rod.stretnutiach. Vždy si sadnem do kúta ale on sa vždy prepcha ku mne. Chce sa má dotýkať, hladiť po hlave. Bozkáva mi ruku. Znakuje. Pár základných znakov. Vie ukázať aj "trtkat". Vždy, keď ma uvidí začína jancit a robiť rukov ten pohyb. Je mi to strašne nepríjemné. Aj sa na tom ostatní smejú, aj ho zahriaknu. Proste, akonáhle má zbada, furt na mňa vykikuje , ukazuje. Máme sa zase stretnúť budúci týždeň a ja už mám z toho nočnú moru. Ja nedokážem ho oblapit abo čo. Je to pre mňa cudzí človek. Neviem ako sa mám správať a ako na to reagovať. Kto máte v rodine takýchto ľudí, ako reagovať?
Čo tak sa porozprávať s príbuznými, že je ti to nepríjemne. On asi nevie čo robí. Jednoducho sa mu páčiš a snaží sa ti to nejako prejaviť.
@jeliz59 kiežby
Och tak toto je riadne neprijemna vec veru 🥶 mala som raz davno priatela, ktory mal takeho brata a robil zial to iste 😣 bolo to neprijemne, az nechutne(bohuzial tak to je, fyzika nepusti😔)
Prestala som tam chodit uplne, az sme sa rozisli nakoniec. Ale nie kvoli nemu. Drzim palce.
@annamalaga sú to príbuzní, príbuzných. Nemáme taký vzťah. Predsa je to len citlivá téma. Verím, že to je aj im nepríjemné. Dnes si sadol jeho otec medzi nás. Ale on je proste ako malé decko. Len kričí a ukazuje na mňa. Tak sme sa dvihli a po 20 minútach išli domov
Kolko ma rokov? Predpokladam,ze ma rodicov, treba im to povedat, nech si ho stražia, ze ti to je neprijemne.popripade to povedz otcovi, bratovi a sadni si k nim a oni uz budu vediet kedy zakročit...
Tak ja by som tam nechodila keď je tam o,tak by som to riešila ja ak nepomôže upozornenie..ale to som ja... Držím palce nech sa ti tato situácia vyrieši viem že on nevie neuvedomuje si ale aj teba chápem je to to nepríjemné aj mne by bolo.....
@mata1001 ono to je presne ako píše
@cocolino234 proste rodina to už nerieši, bo vedia, že s tým nic neurobia. Preto sa aj tomu zasmejú,lebo čo majú robiť. Ale máš pravdu. Nič s tým neurobím. Prestanem úúplne chodiť na rod. akcie
Hlavne to ty neber nejako vážne v zmysle, že by to naozaj chcel...ono postihnutí ľudia nemajú hanbu ukazovať a hovoriť o takýchto veciach, treba to brať s rezervou a ak ti to je nepríjemné vyhnúť sa návšteve
Hej chapem...tak ked to neriesia, tak si sadni k otcovi, k mame s tym, ze keby daco, tak zasiahnu...alebo poprip.sa nestretavat..
@marcellka32 veď to ja viem. Veď on určite nemal nikdy sex. Veď on si myslím, že ani nevie čo to je. Aj keď rodina zakročí, zahriaknu ho, on proste stále vykrikuje
@cocolino234 veď on je strašne rád, že je v spoločnosti. On nie je autista, len mentálne mimo. On sa nevie ani sám najesť. Aj pohyby rukou ma obmadzene. Oni ho veľmi zaclenuju do spoločnosti, chodí všade.
To si mi pripomenula!! moju traumu z detsva!!! Aaaah preco som to citala. Nasa suseda pracovala na detskej psychatrii - stacionar, alebo deti na stalo - no neviem presne, bola som mala. A raz sme ju stretli s mamou ked sme isli z obchodu. Mala som 10-12 nespominam si. Ta sa pri nas zastavila, a hovorila, ze chlapec postihnuty a dievca - tam kde pracuju, ze ich nasli ked to robili. Do toho este rukami gestukulovala ako to vypadalo - a mala tak krcovo zohnute ruky a hovorila, ze chudatka su postihnute ale maju pudy. No ja mam skoro 40 a nikdy som na ten pribeh nezabudla. Bojim sa postihnutych chlapcov a muzov od toho dna ... Teraz ako som precitala tvoj pribeh tak sa mi to cele objavilo 😩😩😩
@cocolino234 to je to najhoršie, že rodinu mám rada. A už pár akcií bolo s výhovorkami.
A oni ho musia brat na kazdu rodinnu oslavu? Ked vedia co robi a je ti to neprijemne? Podla mna jemu musi tiez slusne drbat (resp.este viac) ked ta vidi a biju ho pudy a nemoze....musis razne povedat,ze ti to je neprijemne,prekaza ti to atd....tak sa bud striedajte na akciach,alebo nech nechaju syna doma obcas....ty si sadni medzi otca a brata alebo nejakych dvoch chlapov,ktori ho k tebe jednoducho nepustia....lebo je nespravodlive,ze sa musis stale len ty obmedzovat, pripadne ked si tam tak trpiet.....je sice pekne,ze syna sa snazia zaclenovat atd ale ked nepojde s nimi na kazdu oslavu ale napr na kazdu druhu tak mu to urcite neublizi....
-> autorka ak chceš, napíš mi do správy, pracujem s nimi už roky, niečo vymyslíme 😉
Mali sme suseda, tiez zaostaleho.. A kvoli tomuto, aby nikoho neohrozil, tak uzival lieky na potlacenie sexuality.. Ako decka sme ho mali rady, chodil s nami von a sranda bola s nim 🙂
@nikaeli napiste aj sem.. ak su nejake grify na to🙂
Ako to že sa veselo stretávate počas korony?
ojoj viem si predstavit...ja som bola raz na nakupe v kaufe pri zelenine a isla rodinka 2 chlapcami - muzmi obidvaja postihnuti jak telesne tak ocividne mentalne so svojimi rodicmi uz dochodcami..jak som ich zbadala hovorim si no idem im z cesty lebo bolo to take no neprijemne pre mna ale hovorim si nebudem trapka no a jasne ze jeden z nich hned ruka na mna a ma ako keby pohladil.....zmrzla som a bolo mi z toho biedno cely zbytok dna..ja viem oni za to nemozu ale fu...no ja by som asi nikam nechodila ak by bol on pritomny a hento vyvadzal...
treba si hlavne uvedomit, ze takyto ludia to nerobia cielene, oni za to nemozu, nevedia svoje pudy a emocie ovladat ako zdravy clovek. ako tu bolo spominane, zvacsa takyto chlapci/chlapi beru lieky na potlacanie chticu. ja som bola s dcerou v kupeloch par rokov dozadu a bol tam taky 16r.chalanisko s mamkou. pri procedurach, kym sme cakali na nase deti, sme sa zakecali a z reci do reci prislo aj na tuto temu a ona vravela, ze na nu ako na matku vlastny syn takto 2x vystartoval, nahy so stoporenym penisom, teplaky jej stahoval. tak sa zlakla, ze aj ked jej to bolo prvotne proti srsti, suhlasila s tymi liekmi na potlacenie pudov. a ze odkedy ich berie, vobec ho dievcata nezaujimaju, ani na ne nepozrie.
@tehulka2011 ak mas nieco k veci, napis. ak nie, spamuj inde. politici si veselo zurkuju v restikach, myslim, ze aj bezny clovek ma pravo zit aspon trochu normalne. covid tu bude aj o rok, aj o dva, to vieme vsetci a nie vsetci sme ochotni zit v jaskyni.
Ďakujem pekne všetkým. A asi jediná možnosť fakt nechodiť.
Ježiš, ja by som tam asi ani nešla na návštevu. Strašne nepríjemne by mi to bolo. Ale máme známych, ktorí majú postihnutého syna a on začal tiež takto na dievčatá vykrikovať na ulici... proste nevie to inak povedať, ani ovládnuť, príroda ho takto naprogramovala... ja to chápem z druhej strany tiež. No ale príjemné to nie je
Sex nemusel mať, ale sexuálny pud má a ten je veľmi silný. U postihnutých chlapcov, mužov to tlmia liekmi, ale tie sexuálne narážky tam budú. Oni bez hanby sa odhalia napríklad, ale v tomto musím povedať, že rodina a výchova zohráva veľkú úlohu, oni sa dokážu naučiť, že sa to nesmie. Takže, ak sa tomu smejú a neriešia to, nie je to úplne v poriadku.
@matkahelka písala, že sa s ním stretla dnes a ešte sa majú stretnúť na “akcii” aj budúci týždeň, a ide o príbuzných jej príbuzných. Toto je podľa mna divne aj v časoch keď nie je lockdown, preto mi téma pripadá nereálna
Koľko máš rokov? Ak si dieťa, tak normálne vysvetlili rodičom že ti to je nepríjemne.
A ak si dospela, tak jednoducho nechod.

To je vymyslené ....Či akože ozaj reálna téma....