Potenciálne manželstvo
Ahojte,
mám báječnho priateľa temer 3 roky, rozvedený, dospelé dieťa, on 46 a ja 25, ....
/to, že je skvelý viem, to že sa máme radi viem /
- ja chcem svadbu, a dieťa v budúcnosti , on nie.
Nie, že nie so mnou, ale vo všeobecnosti. Omáčka o tom, že on je zástancom svadby, atď, ale proste raz to zažil, a že už druhý krát nie, a že je starý na to..
všetkému rozumiem, moje argumentovanie bolo podložené, že ja nie som jeho ex,
že je to lehce egoistické, pretože za to, že on to zažil, neznamená, že ja to nemôžem zažiť..
no a k deťom, tie miluje, moje priateľky niektoré deti majú, trávime s nimi čas, neskutočne si ich užívame, ale opäť je to o tom, že svoje nie. / Viem, že keby sa stane, že sa "pošmykne" tešil by sa, ale ja som férová a nepodrazím ho a on si vie dať pozor kedy jak sa hovorí - vytiahnuť.
Ešte aby sme preišli vekovému rozdielu, to riešiť netreba, máme to vysporiadané, sme zo všetkým stotožnený a chápem, že má on prežité niečo, čo ja nie..
Takže dievčence poraďte k veci, ako ho nenápadne prívítať pred oltárom, resp. kľudne aj opačne - reálne ukázať, že bábätko zvládneme. Je to tvrdý orech, a dlhšie mu trvalo, než si priznal, že vlastne spolu žijeme, fungujeme a je nám dobre. 🙂
tak zrejme vsetko okolo veku vysporiadane nemate ... laska nelaska isla by som od neho ... ako je on presvedceny ze nieco nechce ty zas chces... a je to velmi zavazny problem ... moze sa stat ze otehotnies a hold ostanes sama ... alebo budes cakat a cakat a nakoniec budes uz moc stara
toto perspektivu nema
@woman004 sice pises, ze vekovy rozdiel riesit netreba a mate to vysporiadane, ale podla mna zalozenie tejto diskusie je presne dokaz, ze s tym stotoznena asi nie si. Kazdy mate ine predstavy o buducnosti a o tom to je. Preto nie som zastanca takychto vztahov a osobne by som do takeho nesla, lebo tie rozdiely sa proste prejavia. Hovori sa, ze vek je len cislo, len tie priority v kazdom veku su prave dost ine. Ale jasne, je to kazdeho osobna vec ako sa rozhodne.
Stracas čas, hľadaj si niekoho iného. Ja sa mu ani nečudujem, on si už len chce užívať život s mladou priateľkou a nie počúvať v noci plač a cez deň meniť plienky
Ja ho chápem že v takom veku už deti nechce.. akože ok ešte starý nie je, ale už si svoje vychoval a asi nechce do 60tky vychovávať pubertiaka, keď sa ma chvíľu potešiť s vnúčatami
@henrieta16 čakať a načo?ona stratí roky a evidentne po dieťati túži a on nie a nemyslím si, že ho nic nepresvedci.Uz povedal svoj názor v tomto majú obrovský vekový rozdiel kde ona chce zažiť princeznú v šatách a dieťa a on už nie.paci sa mi veta nenápadne privítať pred oltárom🙂Chlap rozmysla reálne a ty sa buď podvolis, alebo ešte pár rokov budeš dobiedzat a nájdeš si iného.
Nechapem, co mate vysporiadane a stotoznene, lebo podla mna zakladne a podstatné veci manzelstva/partnerstva doriešené nemáte...ved vase cesty su totalne odlišné, on ide uplne iným smerom ako ty...a tvoje predstavy a sny su niekde, kde on uz ist nechce, kedze to uz raz zazil...
Pre mna je to mrhanie casom pri nom...ak sa mu prisposobis a budes snim zit bez svadby, bez detí, časom ťa to zacne zozierat a ten vztah ajtak pojde do zatratenia....
Chapem ale obe strany...je len o par rokov starsi odomna, rozumiem ako to vnima a tiež chapem teba...
Ja by som mu narovinu povedala, po com tuzim, co ocakavam...
v 46 dieťa? ani sa mu nečudujem že nechce....skôr by som sa čudovala keby v tomto veku dieťa chcel...😉
Ak túžiš po dieťati tak sa musíš poobzerať po niekom inom...😉
@eliska13 ako úprimne, vieš, že ona to tak nevidí - čokoľvek my tu napíšeme, urobí si po svojom. Preto som to napísala takto. Ja by som tiež nechcela partnera o toľko staršieho. A už vôbec, keď netúži po tom, čo ja... lebo už to zažil. Ale toto nikdy nikomu nevyhovoris, na to musí prist človek sám 🤷🏻♀️
🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️
Vieš, čo? Má rozum v hlave, nie v trenkách. Rozumný človek.
Ak silou mocou chces byť nevestou a mať vlastné deti, bohužiaľ, musíš hľadať medzi rovesníkmi 🤷
Ďakujem za vaše odpovede.
Ale v tomto ho poznám dobre.
My sme mali srandistický vzťah - nemal byť vzťah, potom sme nemali spolu žiť, a teraz fungujeme, máme svoj spoločný dom, každý vlastný biznis, a deti a svadba je u nás o tom, ako na začiatku vzťahu. On je akoby stratený a viem, že je ten typ, že sa dá na to prehovoriť.
Pýtala som sa na tie rady ako, nie či s ním byť.
Vzťah perspektívu má, len sa bavíme o posunutí.
Ďakujem za reakcie k téme.
@woman004 diskusie nečítam, takže ak to tam bolo spomenuté, ospravedlňujem sa. no a k danej téme... dievča zlaté....toto nedáš. nič v zlom, ale je úplne jasné, že je skvelý a zbožňuje ťa. si o 21 rokov mladšie mäsko (prepáč za úprimnosť) a on je z teba úplne hotový, čo je jasné ak facka. neviem, ako dlho ťa "lámal" na vzťah alebo na sex. ak mu to dlho netrvalo, nečuduj sa, že nechce o sobáši už ani počuť. ak mu to trvalo dlhšie ako 6 mesiacov, tak zrejme (mysli si, čo chceš), ťa k životu až tak nepotrebuje a možno s tebou reálne ani nepočíta. teraz to vidíš naozaj super, on možno nie. on sa poteší momentálnou situáciou a mladou ženou, ale či si v jeho predstavách ako matka a manželka? proste nie. ak som sa ťa dotkla, tak sa nehnevaj, ale ako sa trápne hovorí: mohla by som ti byť matkou a tvoj priateľ je prakticky takmer moja veková skupina, takže veľmi dobre viem, o čom píšem. poznám xyz takých, čo mali o 20 a viac rokov mladšie partnerky, a ani jeden z nich neuvažoval nad sobášom, nebodaj nad deťmi...
@panelacikova ďakujem, toto bolo konečne trošku k veci.
My máme spoločný dom, a lámala som ho ja. Spolu sme 3 roky...
tak neviem...
@woman004 no tu je problém presne ten vek o ktorom si myslíš, že máte vyriešený 🙂
Ja som v podstate jeho veková kategória (40) a som úplne rovnako nastavená ako on. Svadba aj deti sú fajn, krásne, milé - ale u druhých. Ja to už nepotrebujem a nechcem. Nie kvôli tomu, že už to raz nevyšlo, toto mám dávno vysporiadané. Ale načo? Deti to isté - to moje milujem, neľutujem jedinú sekundu že ju mám a bez preháňania je to najlepšie čo ma v živote stretlo, ale druhé nechcem ani za milión. Máme svoje pohodlie, nechce sa mi v noci vstávať, riešiť mlieko, plienky, kombinovať s prácou a záľubami.
V 25 som to videla inak, v 40 to vidím takto. A som si takmer istá, že ten tvoj to tak má tiež. Takže či sa ti to páči alebo nie, váš vekový rozdiel je problém. On má rád svoje pohodlie, zázemie, k tomu mladé mäsko, radosť žiť. Ale mať na krku živenie troch ľudí, prebdené noci a bsm to už taká sranda nie je.
Len tlač na pílu a jedného milého dňa budeš mat len vlastný dom a vlastný biznis, ale bez srandovneho vzťahu
Neviem čo vlastne čakáš od tejto diskusie, baby ti tu píšu životne skúsenosti a postrehy.
Ty proste tlacis svoje a nič viac len svoje. Ale zrejme nevidíš tu základnú premennú a to, že on už dieťa má a ďalšie nechce, nepotrebuje.
@tosomja toto je vynikajúci postreh, šikovná.... veru, načo by sa s mladou milenkou mal deliť jeho dedič.... fakt. toto mi uniklo. pretože faktom je, že keby si ju vzal a potom niekedy umrel, tak polovica jeho majetku pripadne jej....
@panelacikova my mame spolocny dom 🙂 takze ked sa cokolvek stane mame pol na pol
@woman004 nechcem brať ideály, čím viac budeš tlačiť tým nič nedosiahneš. On má už dospelé dieťa, život bez záväzkov. Dieťa si už zažil, i to, čo to obnáša. To, že deti má rád je jedna vec, ale je rozdiel byť s dieťaťom 2 - 3 hodiny alebo na ďalších 20 rokov nonstop. Si mladá, radšej sa o tom porozprávajte a potom rieš. Radšej odísť z krátkej cesty ako si po 10 rokoch niečo vyčítať.
Nemate vysporiadane nic,to on ma vysporiadane. Skusil manzelstvo,dieta ma,mladu pipku nasiel,co jemu chyba ku stastiu? Jedine,co je super,ze je uprimny a jasne ti povedal,ze nechce a neslubuje ti nic. Takze necakaj,ze 46 rocny zatuzi po vonavom uzlicku stastia. Hladala by som inde. Toto nie je laska. Ak niekoho lubim,chcem s nim rodinu. Svadbu by som ozelela,ale vzdat sa deti kvoli chlapovi,to nie.
Ak by ťa ten chlap miloval, tak stou svadbou by prišiel sam...ak by ťa miloval, tak by nebol proti dieťaťu, ale sam by prišiel stym, ze nema pravo ti ho odopierat a zatuzil by po spolocnom potomkovi...
Mne to vychádza stale tak, ze mu vyhovujes tak ako si, ziadne vazby a mozno niekde rata aj stym, ze snim nebudes naveky...a ze mate spolu dom, to az taka vazba nie je...
@woman004 nechcem nejako rýpať do témy dedičstvo, ale ak sa niečo jemu stane, tak jeho polovicu zdedí jeho dieťa, nie ty ako majiteľka druhej polovice 🙂 ak by si ho predsa len dotlačila pred oltár, tak budeš mať ako vdova nárok na polovicu jeho podielu, druhá pripadne potomkovi.
A ešte k tvojej poslednej vete v úvodnom príspevku -.takto si fungujete a je vám dobre a preto on nemá dôvod na tom niečo meniť.
Presne keby ta ozaj ľúbil nemal by problém s rodinou ale zjavne mi ide o daco iné.
Ako nenapadne? Zviazat, roubik do ust a dotlacit pred oltar.
Ved ti jasne povedal co chce a ocakava a ty ho tu nutis.... Vas vekovy rozdiel je znacny najdi si muza co to ma vsetko pred sebou
... Nie za sebou

@woman004 asi by som ho nechala tak. Veď 3 roky nie je dlha doba. Kam sa ponáhľať? Netreba nikoho tlačiť tam, kam nechce. Je už dosť starý na to, aby vedel, čo chce. A ak to bude chcieť, tak to budeš vedieť ako prvá. Sústred sa na iné veci, aby sa to nepokazilo. Držím palce 🍀🌸