icon

Potrebujem sa vyrozprávať - manžel ma týra

zufalka123
30. nov 2012

Ahojte žienky
Prihlásila som sa sem lebo potrebujem sa vyrozprávať, prečítať si názor a možno som si prišla aj o nejakú radu.S manželom sme spolu 3 roky zo začiatku to bolo skvelé milovali sme sa,nič čo mu vadí teraz mu vtedy nevadilo a hlavne netýral ma psychicky.Teraz som tehotná a v januári sa nám má narodiť dcérka.Lenže mám pocit, že on ma už nemá rád a ja jeho čím ďalej tým viac. Najviac čo mi vadí je, že keď sa pohádame mi vulgárne nadáva, ponižuje ma a stalo sa aj to, že mi dal facku. Keď sme sa pohádali včera tak mi tak vulgárne nadával, že ja by som tak nevynadala ani najhoršiemu nepriateľovi a priznám sa, že vačšinu tých nadávok som ešte ani v živote nepočula. Pred pár dnami ma bolelo brucho a kríže, že som myslela, že už pojdem rodiť a keď som mu to povedala tak jediné čo som sa dočkala bolo, že bol naštvaný, že som sprostá veď celý deň sedím na internete a neviem či už idem rodiť alebo nie. Samozrejme som preplakala celý deň a potom ma to prešlo to boli asi tí poslíčkovia. Mám strach z dna mojho porodu ale nie preto, že sa bojím bolestí, ale z toho ako sa tam dostanem kedže mám porodnicu 50km vzdialenú a manžel sa vyjadril, že si mám niekoho iného nájsť kto ma zobere do porodnice. Že on na mna kašle a je mu to jedno ako sa tam dostanem. Čím ďalej viac nad tým rozmýšlam, že kde som spravila chybu. Som ja tá zlá? Naozaj ja za všetko možem? Správa sa aj ku vám takto manžel? Možno vám pripadám ako nejaká trúba, že som už dávno neodišla od svojho muža, ale ja už mám taký pocit, že to prerástlo až k takému bodu, keď mi už vážne šibe. Seba vobec neľutujem to skor jeho ľutujem,že keď sa pohádame a pozerá na mna tak mi ho je ľúto, že mu ubližujem aj keď popritom viem, že ja som nenadávala a hádku zakaždým vyvolá on. Ja len potichu sedím a počúvam ako mi nadáva. Myslíte, že toto je presne moj prípad ? Prosím prečítajte si to http://www.manzelstvo.sk/kazici-vztahu/96 Lebo ak nie to tak ja sa už vážne nechápem a viem, že poniektoré mi tu napíšu,že sa mám dať liečiť, ale to ma nezaujíma. Prosím o odpoveďe ja už fakt neviem ako ďalej v najlepšom prípade spácham samovraždu 😒

Strana
z3
cawes
30. nov 2012

@zufalka123 prosim zi preto dieta urcite je vytuzene. To ako sa sprava tvoj muz je hrozne a nepripustne. Moj sa ku me takto nesprava a keby ano tak beriem syna odidem a v zivote by nas nevidel. Nemas kam ist? Rodicia priatelia? Rozhodne by som konala lebo takto ta psychicky znici

zabka88
30. nov 2012

@zufalka123 k rodičom ísť nemôžeš? kludne sa im zďôver so svojimi problémmi, určite ti dobre padne odísť od neho aspoň na chvílu a budeš mať istotu že ti má kto pomôcť keď to na teba príde.
Neobviňuj sa!!! ani keby si bola neviem aká zlá, určite si nezaslúžiš takéto zaobchádzanie! Drž sa, kvôli dieťatku aj kvôli sebe, zaslúžiš si úctu a lásku ako každý iný človek!

kris557
30. nov 2012

@zufalka123 Raz by na mňa zdvihol ruku a bol by koniec. Jasné, že máš od neho odísť od tyrana. Fakt nechápem ako môžeš obviňovať seba keď ti robí zle a ešte k tomu tehotnej a že ťa nezavezie do pôrodnice. Fuj hnus! Jemu sa všetko zlé vráti. A s tou samovražou si to dúfam, myslela obrazne, to robia iba slaboši a už len na to pomyslieť je hriech. Držím ti veľmi palce a nech máte pekné sviatky 🙂 a úplne súhlasím so @zabka88

elen3
30. nov 2012

dievca, ty utekaj co najrychlejsie prec od toho chlapa, kym este nemas horsie zazitky. urcite to spravanie nie je normalne a pravdepodobne sa bude este zhorsovat. netrpela by si iba ty ale aj tvoje dieta. to isto nechces. odid co najrychlejsie aby si nemusela bezat neskor aj s polamanymi rebrami... jedina chyba co si urobila ty, ze si ho neprekukla este pred sobasom...

liz_lemon
30. nov 2012

@zufalka123 pises, ze ti mas pocit, ze ta nema rad? myslis, ze ten kto by tam mal aspon trochu rad, by ti povedal, ze je mu jedno, ako sa dostanes do porodnice?
je debil a ty od neho rychlo utekaj prec

andreaka11
30. nov 2012

ja som mala tiez priatela, co ma tyral, psychicky a parkrat aj fyzicky. tiez mi nadaval a nielen doma, ale aj vonku pred kamaratmi. bol zo mna nervozny (myslim si, ze mal zaujem o inu a mozno mal aj iny vztah). raz, ked sa uz nedal ukludnit, tak som mu jednu strelila. bolo mi jedno, co mi potom spravi. potom bolo ticho... na chvilu. najlepsie, co som spravila bolo, ze som od neho odisla. ignorovala som jeho telefonaty, smsky, maily... lebo viem, ze keby mu zdvihnem telefon, tak zase prehram a vratim sa k nemu (co by mi vkuse vyplakaval a hovoril, ze sa zmeni a ze sa to uz nikdy nestane).
ja viem, ze je lahke povedat, odid od neho, ale ja viem, o com hovorim. urcite mas rodinu/ znamych, kde by si mohla ostat, lebo hadat sa pred babatkom je to najhorsie... lepsie byt sama, ako byt s takym chlapom, ktory ti urcite s dietatom nepomoze, nakolko ta nechce zobrat ani do porodnice a byt tam s tebou, ked sa vam narodi spolocne dieta.

lucka1987
30. nov 2012

@zufalka123 😒 v prvom rade nemysli na neho ale na seba a dobro dietatka. Voci dietatku je tvoje konanie teraz nezodpovedne.
A tvoja veta ze v najlepsom pripade spachasa samovrazdu...... 😔 a co tvoje dieta ? s kym bude ? s otcom tyranom ? a teba bude nenavidiet za to, ze si ho opustila aby ti bolo lepsie a nechala ho s nim ?
nie si len manzelka, ale teraz si predovsetkym buduca matka. Ak nie koli sebe tak koli tomu drobatku malickemu co nosis v brusku nazbieraj sil, neobvinuj sa , hlavu hore, povedz si aka si skvela zena, ze si ZENA DOSPELA , a nie nejaky fackovaci panacik.
nie si o nic menej ako tvoj muz. Nadavky z jeho ust urcite zabolia ☹ ale su to len slova. nenechaj sa nimi zranit.

tak ako tvoj manzel, konaju len slabí bezduchí ludia, ktorí maju potrebu dokazovat si, ze su nieco viac, nez v skutocnosti su a kompenzuju si ine komplexi vo svojom zivote.
To, ze by bolo najracionalnejsie odist od neho, myslim, ze to ti pisat nemusim.
No sama to urcite neuvladnes. Zdover sa rodine, priatelke blizkej, niekomu komu doverujes. pretoze v tomto musis citit podporu, ak nie, som si ista, ze aj ked si povies, ze ano, nema to zmysel zit v takomto vztahu a toboz don priviest babatko, tak pri najblizsesj konfrontacii s manzelom cuknes vzdad a myslienku na odchod zahodis daleko od seba.

kris557
30. nov 2012

@zufalka123 prepáč, ale musím ti ešte napísať, že posledné, čo by som na tomto svete urobila je, že by som sa zabila kvôli nejakému chlapovi 😀DD Povedala by som to rodičom a chystala rozvodové papiere a nebola pri ňom ani sekundu.

sissy27
30. nov 2012

@zufalka123 ty nerobíš zle nič, ani si nerobila... nech je hádka akokoľvek vážna, aj keby to nebola malichernosť, ale vážna vec, tak nemá právo ti vulgárne nadávať a už vôbec nie ťa udrieť... a ľutovať jeho? ani omylom... nikto ťa na liečenie posielať nebude, ty by si potrebovala tak akurát wellness pobyt a možno psychoterapeuta, ktorému by si sa vyrozprávala, aby ťa trošku "nakopol" k životu bez neho, ale liečenie potrebuje tvoj muž... ťažko povedať, z čoho mu tak preplo, možno si v stave zamilovanosti prehliadla nejaké tie varovné signály, ale to už teraz nemá zmysel riešiť... zariaď si život bez neho, aj keď ľahké to nebude, ale určite nie také ťažké, ako by to bolo pri ňom - tvoji rodičia ťa nevychovali na to, aby ťa niekto otĺkal a urážal... a takisto ty nechceš dať dieťaťu takýto vzor do života... sama som si prešla niečím podobným, aj horším ako ty, a poviem ti, ten kameň čo mi padol zo srdca keď sa za ním zavreli dvere - fuuuuu to bola úľava a ani to nebolelo tak ako to všetko predtým 😉 držím palce, nech sa z toho dostaneš čo najskôr, bez neho tebe a drobcovi bude neporovnateľne lepšie

vonicka
30. nov 2012

Nezvyknem reagovat na taketo temy, ale po precitani tvojho prispevku je jednoznacne, ze s tym chlapom ostat nemozes. A prosim ta, tie myslienky, ze ci si urobila chybu, alebo ze v krajnom pripade spachas samovrazdu, daj naozaj bokom. Sustred sa na porod, potom ked budes mat dieta, bude to este tazsie ako teraz. To ti potvrdi kazda jedna mama. Bolo by lepsie, ak by si sa uplne vazne zbalila co najskor a nasla si nahradne riesenie byvania, kym sa dieta nenarodi, lebo potom sa uz od toho tyrana vobec nepohnes. Mimochodom, preco sa vobec pytas, ci si niekde pochybila. ked on je ten co na teba v tehotenstve dvihol ruku? Sama uznaj, nedava to zmysel. Zober rozum do hrsti a konaj pre dobro toho maleho dietata. Lebo s takym otcovskym vzorom z neho vyrastie bud dalsi tyran, alebo tyrana zena. To si to male dieta nezasluzi.

slniecko41
30. nov 2012

Neopováž mylsieť na také veci, že by si si zobrala život, pre žiadneho chlapa sa to neoplatí, mysli na dieťatko, ktoré sa Ti narodí, uvidíš koľko lásky Ti daruje....mysli na bábätko a seba....to čo prežívaš, že plačeš, trápiš sa sa prenáša aj na malinké, Tvoj partner je úbohý slaboch, keď Ti tak ubližuje........ak máš možnosť urob čo Ti tu už radili baby, povedz všetko rodičom, blízkym a odíď od neho, myslím, že keď sa tak hrozne správa v období kedy by Ti mal byť oporou, v budúcnosti to môže byť ešte horšie.......

kabelka11
30. nov 2012

odid,rozved sa,kasli na neho,ale zivot mas len 1,preto sa ho oplati zit a navyse teraz ked mas zivot darovat malemu stvoreniu mas o dovod viac byt na tomto svete.tvoj muz si zrejme ani neuvedomuje ake hluposti trieska.aj moj muz ma svoje dni,totalne mu hrabe v bedni,ale aj ked sa my pohadame,jeho dieta je pre neo posvatne,nikdy by nevypustil z ust,ze ma neodvezie do nemocnice a podobne.uz musi byt fakt cvok.ak nie si stastna,ak sa pri nom necitis dobre,ak mas pocit,ze to prerasta do tyrania,ze vyvolava hadky,hrubo ta uraza.udrie ta,zbal si kufor a odid co najskor.ak mozes k rodicom.nie som typ ktory by sa s niecim takym zdoveroval kamaratke,ale mam v rodine cloveka ktoremu by som to povedala a ten by konal..proste suma sumarum,teraz pride obodbie kedy tvoje dieta bude potrebovat teba,mlieko,citit tvoju psycicku pohodu a lasku.hadam nechces aby bolo nervozne.preto ti radim odid,si vo velmi zlom psychickom rozpolozeni;ak by si spomenula rozvod,odchod zo spolocnej domacnosti,chapem.ale ty spominas slovo samovrazda,preto si myslim,ze si naozaj vo velmi zlom citovom rozpolozeni a toto nepotrebujes.mozes porodit predcasne aj ked nemusis,mozes potratit,mozes stratit mlieko ined po narodeni,mozes mat silne depresie,je toho dost,....a to nechces...co najskor odid.ak sa takto muz sprava k tehotnej zene,neviem si ani len predstavit co s tebou bude robit ak porodis.....

ena1903
30. nov 2012

@zufalka123 Je to smutne, ze sa ti vztah takto vyvinul, hlavne teraz, ked cakas babatko. Ale podla mna chlep si dovoli tolko, kolko mu ty dovolis. Teda mozno keby si ticho nesedela, ale obcas zvysila hlas aj ty, ze by si to nabuduce tak lahko nedovolil. A nehovorim ani o facke. Toto by mal kazdy chlap vediet, kde su hranice. Ja by som si rozhodne dobre rozmyslela, ci to ma zmysel riesit dalej, keby ma chlap udrel. Kedysi som rezolutne vravela, ze by som okamzite odisla, keby na mna zdvihol ruku, dnes by som tomu asi venovala aspon par myslienok a zvazila vsetky okolnosti. Ale jedno viem isto. Druhykrat by to uz neurobil. To by bol koniec bez vahania. Tiez si nemyslim, ze by si mala byt s chlapom, ktory ti vulgarne nadava, ale este viac by ma zranilo to, co povedal o odvezeni do porodnice. Suhlasim s nazorom, ze by si sa mala aspon na cas odstahovat k vasim alebo proste prec od neho. Ak si uvedomi, co robil a unormalni sa, mozes mu skusit dat este sancu, ak nie, aj tak by to raz prislo ze by si od neho odisla. Tak radsej skor, kym nemas este dalsie traumy.

zuzu278
30. nov 2012

ahoj....je hrozne ze sa clovek dostane do situacie, kedy mu ublizuju ludia, co by mali pri nom stat.....ten clanok vystihuje to ako sa asi citia tyrane zeny.....je tazke nazbierat odvahu, urobit to a nespravit krok spat.....asi sama citis, ze co sa s tebou deje nie je normalne.......to rozhodne nie je a takyto zivot si nezasluzi nikto...........a urcite sa citis ovela viac zranitelna...ako kazda tehotna zena.....,ale je najvyssi cas odist!....a on sa urcite nezmeni!!....ak je to mozne, popros niekoho z okolia, rodiny o pomoc, kto by ti bol oporou, zavolaj do krizoveho centra ak nemas tuto moznost, len neostavaj pri tyranovi.....mozno si povies, ja to vydrzim, bude lepsie, ale nebude a mozno nevydrzis, resp. ublizi ti tak, ze bude neskoro....ale mysli aj na svoje babatko, nezasluzi si takehoto cloveka mat pri sebe a prezivat to co uz preziva s tebou teraz aj po narodeni! Muz co ublizuje tehotnej zene si ju viac nezasluzi a ani to dieta! Velmi ti drzim palce, neboj sa ty to zvladnes a pripravis svojmu drobcovi aj sebe krajsiu buducnost....vela sil ti zelam a odvahy! ....

emmushka
30. nov 2012

@zufalka123 Netusim ake mas moznosti, ci alternativ aist k rodicom, mozno ku kamoske, mozno mas nejaku rodinu dalej od neho u teba pripada do uvahy, ale kazdopadne - by som nejaky zacala velmi rychlo zvazovat na tvojom mieste. Bude to zniet tvrdo a neprijemne, ale je jasne ze tvoj muz ta nelubi a nepotesim ta zrejme, ale ani po narodeni dietatka sa to nijako nezmeni k lepsiemu ☹
Tvoj muz znie ako ako citovo tupe ho.va.do (sorry za vyraz) ktore si potrebuje dokazovat svoju nadvladu a silu nad slabsim tym najhorsim sposobom a to je tyranie. O to je horsie ze ho nezastavi ani fakt ze si tehotna (osobne si myslim, ze to ze si v takom vysokom stadiu tehotenstva ho jedine brzdi ze ta nemlati este ako zito bohuzial ☹ ) Prosim ta, necakaj na to, ze ked sa ti narodi babatko ci mam pravdu, lebo u teba nech nastane akykolvek scenar - pekny zrejme nebude.
Sustred sa na to KAM odides od neho. Poriadne si to premysli, ziadne hrrrr rozhodnutia, lebo to nedopadne dobre, dohodni sa najprv s tymi ludmi kam chces ist, dohodni sa aj na pripadnom odvoze do porodnice, vsetko si starostlivo naplanuj a odid. Nenechaj sa od neho takto tyrat a NIE nezlepsi sa to, zbytocne budes v tom vztahu pretrvavat.
A tu poslednu vetu snad nemyslis ani vazne? To budem brat ako ze si ozaj zufala, lebo nechce sami verit ze by si len tak vymenila zivot s tvojim dietatkom niekde daleko od neho za studenu truhlu s vedomim ze babatko zostane s tym prasatom?! 😠

lea641981
30. nov 2012

☹ nemas brata?nech sa najde chlap ktory mu ukaze ako sa citi prefackany clovek a ponizovany 😠
mlatit tehotnu zenu 😠 nech sa opovazi seberovneho mlatit a revat po nom 😠 😠 😠 😠 😠 moj brat by mu krk vykrutil 😠 😠 😠
svina to je ☹

zivika
30. nov 2012

@zufalka123 ked tehotna zena napise, ze v najlepsom pripade spacha samovrazdu, tak sa jej neda napisat nic ine, ako nech vyhlada odbornu pomoc...jasne, ze ti tu nikto nenapise, ze jesne, je to tvoja chyba, ze sa muz ku tebe takto sprava, lebo to jednoducho tvoja chyba nie je!!!! pokus sa najst riesenie, ako od neho odist, inac neviem, kam vas vztah az dospeje, ked sa malicka narodi...ona si nezasluzi vyrastat v takomto prostredi, kde otec tyra matku...myslis, ze z nej potom vyrastie zdrava zena??? bohuzial si nemyslim, ze by sa tvoj muz este mohol zmenit k lepsiemu, lebo ked sa takto sprava k tehotnej a este jej povie, ze ani do porodnice ju neodvezie, na takeho cloveka ani pomenovanie nemam...len dufam, ze sa rozhodnes spravne...

meiwe
30. nov 2012

Clovek ktory sa takto sprava k tebe sa nezmeni a darmo budes dufat a obvinovat samu seba radsej sa postav a chod k rodicom, pribuznym, kamaratkam. Ja som zahodila 8 rokov zivota s takymto clovekom a to ti radsej ani nepisem ako sa ku mne spraval.

kaara1980
30. nov 2012

@zufalka123 vo vzťahu sú síce dvaja,obaja robia chyby,vzťah sa rozpadne vždy vinou oboch strán...ale toto čo robí s tebou tvoj mm je strašné.Takto normálny človek nezaobchádza so žiadnym živým tvorom,nie to ešte s tehotnou ženou.Aj keby si bola spúšťačom jeho zlosti ty,nemá právo sa takto k tebe chovať.Čo bude až porodíš?Bude ťa mlátiť hlava nehlava?Čo ak taký bude aj k vašej dcére?Ak už nie kôli sebe,ale kôli dieťaťu utekaj od neho kade ľahšie.Fackou sa to začína...a často končí pohrebom.Jedna moja kolegyňa tak skončila,len preto,že nedokázala odísť od muža tyrana.Aj keď podala trestné oznámenie,vždy ho stiahla.Je to syndrom týranej ženy,obhajuje muža tyrana,viní za všetko seba...TY si tiež ľudská bytosť,ktorá má právo na spokojný život a tak ako máš svoje povinnosti,máš aj svoje práva.A hlavne máš HRDOSŤ.Vaše manželstvo je choré.Neexistuje ideálne manželstvo,všetci sa hádajú,občas aj nadávka ujde (a kto tvrdí že nie,nech si počká pár rokov),ale všetko je to v rámci ,normy,.Fyzické násilie nemá čo v manželstve robiť.Ja ti veľmi držím palce,aby si to zvládla vo svoj prospech a v prospech svojej dcéry,ktorá má právo hlavne na spokojnú mamu a šťastné detstvo.Otvor oči!A ak neveríš na toto,čo ti tu baby radia,choď k psychologovi a to čo najskôr,myslím že ti povie to isté,čo my tu.

abab
30. nov 2012

Zúfalka nezúfaj, nie si jedina, ktora pozna co prezivas a nie si jedina, ktora od svojho muza nevie odist, poznam sebaobvinovanie a viem aj co je, ked ti nikto, ani najblizsia rodina neveri a myslis si, ze nemas kam odist. Rozhodne nemysli na samovrazdu, tvoje dietatko POTREBUJE zit a zit s milujucou maminou, ktorou ty si. VZDY je cesta, ktorou ist aj bez tyrana. Uvidis, ze ked sa ti dietatko narodi, ani ta nenapadne, mysliet na to, ze by si tu nebola pre dcerku, ktorej nebude nikto lepsou mamou ako ty. Nezabudaj na to, ze ty mas pravo zit, rovnako ako tvoje dieta. Nepotrebujes tyrana na to, aby ta odviezol do porodnice, su sanitky, taxiky a dobri ludia, ktori ale musia vediet v akej si situacii. Hlavne ries, pomaly dopredu vsetko co budes potrebovat, ked sa mala narodi. Ak by si zas mala pochybnosti o tom, ci situaciu zvladnes, napis.

haka007
30. nov 2012

ak mas kde ist nevahaj ani minutu ked nie kvoli sebe tak kvoli dietatu,co ked bude robit zle aj dietatu?nikdy ti to neodpusti.co to je za cloveka ze sa takto sprava,fuj.teraz idem a podakujem mojmu manzelovi aky je na mna dobry a ja si to nie vzdy vazim

anibas
30. nov 2012

1. Bude sa to zhoršovať !
2. Rieš situáciu ešte do pôrodu, môže ublížiť aj dieťaťu.
3. Hľadaj pomoc u rodiny, známych, priateľov.
Veľa síl prajem !!!!!

raona
30. nov 2012

zbal kufre a utekaj a viac sa k nemu nevracaj !!! môže sa to len a len zhoršovať a potom bude neskoro s dieťaťom utekať...
zle nerobiš, akurat tak jemu to klape riadne na mozog... chod od neho prec !!! aj ked to nie je lahke..

p.j.jacky
30. nov 2012

@zufalka123 tak ako pisu tu mnohe zienky.Ziadne myslienky ze by si sa zabila kvoli chlapovy,Aj keby mal zlate gule,tak NIE!
Mysli na svoje dietatko,co mas pod srdieckom,to ta potrebuje naviac a este potrebovat bude.Takze nedovol nejakemu hnupovy aby ta nicil.
Co sa tyka porodu,ze ta nema kto odviest.Ma zavolas si rychlu 112.Nieje jediny clovek co ma soferak....netrap sa.Ak mas kam ist napr k rodicom,chod cim skor.Ten clovek ,co mas doma,nevie co je laska.Viem ze je to tazke,ale ver ze ak toto vsetko ti robi teraz,co bude az prinesies male babatko domov?bude ti plakat a to mu istotone pojde na nervy.Odid kym je cas.drz sa.

nika83k
30. nov 2012

@zufalka123 dakujem za odkaz na super stranku,urcite ju poslem dalej osobe,ktora to potrebuje asi takto odborne citat,aby pochopila,že je tyrana,ziarlivcom a ožranom Fakt Vdaka a Tebe prajem vela sil a vsetko dobre...... 😉

matozazzo
30. nov 2012

@zufalka123 Ahoj, ty nerobis nic zle.... stalo sa, mozno si to doteraz nevidela, mozno nebola pricina... Si najlepsia mamicka, ktora bude mat onedlho babatko a citis, ze to "nie je ono" a chces to riesit. Si na spravnej ceste, uz len najst odvahu "nieco" urobit... Kazde rozhodnutie bude tazke, velmi tazke, ale... poloz si otazku, co chces dalej viac... Byt s muzom, ktory ti moze este ako tehotnej ublizit (co ked mu rupnu nervy, zbije ta a ty prides o babatko?) alebo moze ti ublizovat aj po narodeni nielen tebe ale aj babatku... to dopustis? toto chces? Aby sa balo aj tvoje babatko???
Co mozes urobit hned, je postavit sa mu. A povedat DOST! Takto sa ty ku mne spravat nebudes! Ak mas rodinu, znamych, povedz im o tom, urcite sa najde nejake riesenie a do porodu urcite od neho odid, odrodis vklude, bez strachu... aj ked s bolestou, ze pri tebe nie je. A mozno mu tym docvakne, ze ak ta chce spat, stalo sa to, ale uz nikdy viac. Tym, ze si TICHO, bude sa to len zhorsovat... Nebudes ani prva ani posledna, ktora od takeho manzela odide a zariadi si svoj vlastny a pokojny zivot.. Alebo sa zaradis medzi tie, ktore potichu trpia, nosia slnecne okuliare, aby nebolo vidiet, ako ich muz zmlatil, chudnu, chorlaveju, deti sa boja, skrivaju v skrini, zamykaju, aby im tatko "neublizil... a trpia dalej a nakoniec si najdu aj oni takych partnerov, ktori ich budu tyrat... Vsetko je v tvojich rukach...

matmis
30. nov 2012

Mila zufalka, z vlastnej skusenosti vravim - utekaj!!! Cim dlhsie s nim budes, tym viac budes odchod oddalovat, chran seba i babatko od tohto tyrana. Chce to vela, vela sil, je to tazke rozhodnutie, no verim, ze mas rodinu, priatelov, znamych, ktori ti urcite pomozu ako mne. Utekaj, bude sa to len zhorsovat, tvoje sebavedomie bude zufalo upadat. Zelam ti vela sil, stoji to za to, dnes je zo mna silna a sebavedoma zena 🙂 Chces byt predsa milovana zena, nie tyrana... Drzkaj sa.

maruska24
30. nov 2012

asi nechceš vianocovať s takýmto chruňom, či? ak nemáš kam ísť tak rýchlo vyhľadaj najbližšie centrum pre týrané ženy, zavolaj trebárs aj na linku dôvery, poradia ti kde je najbližšie. Ale od neho preč, lebo o bábo prídeš skôr ako porodíš. Zjavne máš na krku idiota čo o teba nemá záujem a preplo mu v hlave.

ktore
30. nov 2012

@zufalka123 ty urcite nie si na vine.nemozews s nim takto zit.odid od neho co naskvor lebo sa to skonci viac nez zle.muz nesmie udret zenu aj ked neni tehotna a nie este ked aj tehotna je.

utec od neho.ja nemozem taketo ani citat.vobec nehladaj chybu v sebe.ak bol iny tak by pri hadke radsej odisiel k telke.a nie este vylepil.musis to povedat vasim alebo dokonca jeho rodicom.len si nic preboha neurob.budes mat svoju lasku zachvilku pri sebe uvidis ze cele tvoje srdce bude patrit iba babetku.kasli na neho.ak treba ist do porodnice.tak zavolas starostovi alebo primatorovi a povies o co ide.a vobec sa nehanbi.ja sojm nemala nikoho doma tak som rozmyslala ze zavolam niekoho z obecnehjo uradu.nic na tom neni.a dokonca by si ho aj mala udatr kym je cas,lebo sa moze aj to statr ze ti vylepi ked budes mat male na rukach a kricat bude vzdy pred dietatom a to dieta bude najviac psychicky trpiet.

luciferkax
30. nov 2012

Byť tebou , balím veci a utekám, utekám, kým mám bábo v brušku. Ked si tehotná, a správa sa k tebe tak svinsky, ako sa bude správať potom , ekd u vás bude nonstop plakať bábatko,? Neviem, odkiaľ sii, rada by som ti pomohla, existujú centrá pre matky s malými deťmi, spomen si na kamošky, na rodinu, či nemáš kam ísť..... Nemá zmysel pri nom ostávať, načo?
a čo sa týka odvozu do pôrodnice, daj sa odviezť sanitkou, zavoláš 112 že rodíš, žiaden problém 🙂 🙂 len neudávaj do rodného listu otca :D

Strana
z3