icon

Potrebujem sa vyrozprávať - manžel ma týra

zufalka123
30. nov 2012

Ahojte žienky
Prihlásila som sa sem lebo potrebujem sa vyrozprávať, prečítať si názor a možno som si prišla aj o nejakú radu.S manželom sme spolu 3 roky zo začiatku to bolo skvelé milovali sme sa,nič čo mu vadí teraz mu vtedy nevadilo a hlavne netýral ma psychicky.Teraz som tehotná a v januári sa nám má narodiť dcérka.Lenže mám pocit, že on ma už nemá rád a ja jeho čím ďalej tým viac. Najviac čo mi vadí je, že keď sa pohádame mi vulgárne nadáva, ponižuje ma a stalo sa aj to, že mi dal facku. Keď sme sa pohádali včera tak mi tak vulgárne nadával, že ja by som tak nevynadala ani najhoršiemu nepriateľovi a priznám sa, že vačšinu tých nadávok som ešte ani v živote nepočula. Pred pár dnami ma bolelo brucho a kríže, že som myslela, že už pojdem rodiť a keď som mu to povedala tak jediné čo som sa dočkala bolo, že bol naštvaný, že som sprostá veď celý deň sedím na internete a neviem či už idem rodiť alebo nie. Samozrejme som preplakala celý deň a potom ma to prešlo to boli asi tí poslíčkovia. Mám strach z dna mojho porodu ale nie preto, že sa bojím bolestí, ale z toho ako sa tam dostanem kedže mám porodnicu 50km vzdialenú a manžel sa vyjadril, že si mám niekoho iného nájsť kto ma zobere do porodnice. Že on na mna kašle a je mu to jedno ako sa tam dostanem. Čím ďalej viac nad tým rozmýšlam, že kde som spravila chybu. Som ja tá zlá? Naozaj ja za všetko možem? Správa sa aj ku vám takto manžel? Možno vám pripadám ako nejaká trúba, že som už dávno neodišla od svojho muža, ale ja už mám taký pocit, že to prerástlo až k takému bodu, keď mi už vážne šibe. Seba vobec neľutujem to skor jeho ľutujem,že keď sa pohádame a pozerá na mna tak mi ho je ľúto, že mu ubližujem aj keď popritom viem, že ja som nenadávala a hádku zakaždým vyvolá on. Ja len potichu sedím a počúvam ako mi nadáva. Myslíte, že toto je presne moj prípad ? Prosím prečítajte si to http://www.manzelstvo.sk/kazici-vztahu/96 Lebo ak nie to tak ja sa už vážne nechápem a viem, že poniektoré mi tu napíšu,že sa mám dať liečiť, ale to ma nezaujíma. Prosím o odpoveďe ja už fakt neviem ako ďalej v najlepšom prípade spácham samovraždu 😒

marisenka
30. nov 2012

Najlepsie riesenie bude od neho odist a sa rozviet.Preco by si si mala brat zivot kvoli takemu niktosovi.Treba to ukoncit cim skor,aby dietatko potom netrpelo spolu aj s Tebou.

anibas
30. nov 2012

@luciferkax otec - čiže manžel bude v rodnom liste uvedený aj keby nechcela

b1105
30. nov 2012

Odid kym si este neporodila potom budes mat ine starosti ako znasat takeho debila pri sebe, to uz nie je iba o tebe ak ostanes bude to robit aj vasmu dietatu.

veriiii
30. nov 2012

@zufalka123 tak po prve-nenechaj sa zaskatulkovat do ziadneho syndromu!Ty sa rozhodni co najskor, ako dalej,ale poviem ti- s tym chlapom to nevyzera dobre!Aj ja som sa 100 x pohadala s priatelom, aj skarede slova padli,ale nikdy,nikdy ma fyzicky neranil!a toboz sa ku mne spraval takto, ked som tehotna..a ze ta neodvezie do porodnice-tak potom aky otec z neho bude?prepac,ale chcem ti len pomoct k tvojmu rozhodovaniu-UTEKAJ OD NEHO !urcite mas rodinu, ktora ti pomoze s babatkom,ale s nim nerataj!vsak on sa asi ani netesi na toho maleho cloviecika☹(.PROSIM, NAJDI TOLKO SILY A DOSTOJNOSTI V SEBE!

monyccka
30. nov 2012

@luciferkax ide o manzela a dieta narodene v manzelstve ma otca uvedeneho automaticky. Matka moze dodatocne ziadat zapretie otcovstva na sude v pripade, ze tento nie je jeho biologickym..

mojka2310
30. nov 2012

prosím ta pozbieraj všetky sily a odíd aby sa dietatko narodilo do pokojného sveta ku spokojnej mamičke, podľa toho čo píšeš, tak on je fakt iný alebo má další vzťah a nevie to po chlapsky ukončiť s tebou. V každom prípade ak máš kam, tak chod, ostatné veci sa poriešia, ver mi. Budem na teba myslieť aby si urobila správne rozhodnutie pre seba a pre dieťa.

14petulka88
30. nov 2012

Necakala by som ani den, zobrala by som si veci a s prepacenim sa mu ,,vysrala,, na hlavu...

mahalo
30. nov 2012

tvoj manzel je priserny!!!!!!!!!!!!!!!!!! naozaj daj mu kosom..mozno ma milenku, alebo je jednoducho taky debil aj bez milenky, ale takyto stav sa maximalne upokoji na nejaku dobu a potom vrati naspat..nedovol nikomu aby sa takto k tebe spraval..ja viem ze to je takze ked cakas malinku..ale prajem ti aby ti vsetko dobre dopadlo

luciferkax
30. nov 2012

@anibas pravdu máš, akosi mi ušlo, že sú manželia 🙂

luciferkax
30. nov 2012

@monyccka hej hej, už som postrehla, že sú manželia 🙂 predtým mi to akosi ušlo :D

mamiedi
30. nov 2012

@zufalka123 Toto je strasne aj citat nie to prezivat. Mas kam ist? A vies ze to miminko pod tvojim srdieckom to vsetko citi? Na take co si pisala na konci ani nepomysli,kto by potom zostal tvojmu babatku?

mamavera
30. nov 2012

@zufalka123 kde si urobila chybu? Neprávny výber partnera pre seba a otca pre tvoje dieťatko, tam si urobila fatálnu chybu. Je najvyšší čas ju napraviť, zbaliť sa a odísť. Neriešiť už absolútne nič, lebo tu ani nie je čo riešiť. Ak ťa nezobudia tie slová, čo ti tu písali ostatné baby, tak naozaj potrebuješ sem- tam prefackať. Čo si tu vlastne chceš prečítať:? Pripadá mi to, ako ďalšia z vymyslených tém, pretože asi máloktorá z nás by ostávala s človekom, ktorý ju neznáša.

ivka_666
30. nov 2012

@zufalka123 Opusti ho kým je čas a neublíži aj bábatku resp. ťa neutýra tak, že z teba zostane troska! Už teraz máš myšlienky, že je to tvoja chyba a to je jasný signál týranej ženy. Nezostávaj s takým (s prepáčením za výraz) chrapúňom!!! Nič iné totiž nie je a bez neho ti bude lepšie aj tvojmu bábatku!!!! Veľa šťastia a síl ti prajem!!!!!

igiana
30. nov 2012

@zufalka123 prosim Ta cim skor sa ozvi na niektory z kontaktov http://nanicmama.sme.sk/poradne-pre-tyrane-zeny..., oni Ti pomozu aj s porodom, ak potrebujes hned odist tak im zavolaj, nemysli prosim Ta na samovrazdu, mysli na babatko, mas pre koho zit

sampo
30. nov 2012

achjaj moja ... nohy na plecia a co najdalej od neho 😔 to co pises, je hrozne citat, nie este zazit 🤐 normalne by som ho nakopala 🙄

majaga
30. nov 2012

Ahoj. To je hroznééééééééééééé len čítať...PROSÍM ŤA, zozbieraj všetky sily a ODÍĎ od neho!!! Už len pre to tvoje ešte nenarodené bábo.A v žiadnom prípade TY NIE SI ZLÁ. NIE JE TO TVOJA CHYBA, že on sa tak správa. Keď sa on správa takto ktebe , ako sa bude správať k tvojmu bábätku? Odíď, kým máš ešte čas... Prajem Ti veľa síl a šťastia. 😵 😵 😵

sendy182
1. dec 2012

@zufalka123 nečítam celú diskusiu.............čo tam ešte robíš? ak máš rodičov ja by som neváhala............odišla by som od neho....tam nie je čo vysvetľovať........tak sa k tebe hrubo správa a čo potom? nebudeš nič stíhať pri takomto mužovi.......ťa zdeptá aj za hlúposť........ty teraz potrebuješ pokoj,kľud,prechádzky........spokojné tehulkovanie............oddych....aktivity.....príprava ná bábatko....výbavička.....tešiť sa na bábatko a nie problémy s mužom...........

kikatko
1. dec 2012

čo najskor preč- nech neprerastu verbálne utoky do fyzického ataku... novorodencovi stačí pár zatrasení a nemusi to skončiť dobre

samika
1. dec 2012

utekaj čo najskôr!!!babatko to všetko vníma atým je veľmi ubližované aj jemu. a to predsa nechceš. mysli len a len na svoje dieťa. odíď od neho čo najskôr, a to ešte pred pôrodom!!! s babatkom sa ti v januári bude veľmi zle utekať. držím všetky palčeky!!!!

elen3
1. dec 2012

kde zmizla zufalka?

rencakm
1. dec 2012

Neviem, asi spi 🙂 ale vsetky tu mate pravdu, mala by cim skor pobalit a odist prec, najma koli dietatku,ak nie koli sebe...Lebo prichod maleho obcas uplakaneho cloviecika vie takychto chrapunov este viac rozcertit a ktovie co je potom schopny spravit...takze ja tiez myslim, ze cim skor prec,tym lepsie.....a postrehla som, ze pises,ze ho mas rada,skor si myslim, ze sa bojis, ze zostanes sama....ale nezostanes,pride maly cloviecik,co Ta bude milovat a Ty jeho...a partnera iste este najdes ovela lepsieho ako je ten terajsi.........Tak hore hlavu a urob ten spravny krok pre svoje dieta.......

gombocka
1. dec 2012

tak ako uz viacere pisali, najlepsie pre Teba a dcerku bude od manzela odist... kde mas istotu, ze po porode bude vsetko ine a co ak nahodou ublizi aj dietatku? Ak mas rodinu ci blizkych priatelov, poziadaj o pomoc. Pokial Ti nema kto pomoct, su tu krizove centra pre matky s detmi alebo pre tyrane zeny (Fenestra, Unia zien Slovenska a ine...staci pozriet na nete), kde Ti podaju pomocnu ruku. Ci uz pomozu s oblecenim pre babatko, poskytnutie ubytovania, poradenstva a pod. (zalezi od jednotlivych centier, aku starostlivost ponukaju). Pracovala som v KC a zazila som rozne pripady.
Si ludska bytost, mas svoju dostojnost a nikto nema pravo Ta takto ponizovat. Ziadost o pomoc nie je prejav slabosti, skor prejav odvahy, ze chces svoju situaciu zmenit. Drzim prsty!

miruska7979
1. dec 2012

@ena1903 Ja by som mu druhu sancu nikdy nedala, boo on sa nikdy nezmeni. Ako zo zaciatku budu sluby a bude sa snazit, ale potom sa to vrati do starych kolaji a podla mna to bude este horsie..Mal moznost sa polespit, mal moznost ukazat, ze aky v skutocnosti je..A on sa aj ukazal, ze je tyran a neni dobry clovek..Tak to sa spravat k zene a nadavaj jej?? A co to je za otca ked ani do porodnice nechce ist a byt pri tom ked sa mu ma narodit najkrajsie co moze byt DIETA..aky je to potom clovek?? Zobrat sa a odist k rodine...prec od neho...moj nazor 🙂

ena1903
1. dec 2012

@miruska7979 Ja viem, ze druhe sance asi vo vacsine pripadov nefunguju. Ale pedsa len v kazdom pripade treba zvazovat individualne. Ale rozhodne by mala momentalne od neho vypadnut - neviem si predstavit, ze zacne rodit a bude s placom obvolavat znamych, kto by je zobral do porodnice, kym drahy otec dietatat si napr. bude vedla nej sediet a pozerat telku. To je fakt chore a veeelmi smutne.

huncut
1. dec 2012

@zufalka123 žiadny chlap nemá právo sa takto správať k žene, nech sa deje čokoľvek a už vôbec nie ak je ešte aj tehotná, to je moj názor 😒 ak sa k tebe teraz takto správa, myslíš že po pôrode sa to zlepší, ja si myslím že nastane pravý opak, bude ešte nervoznejší, pretože dieťa všetko zmení, na tvojom mieste by som čím skor rozmýšľala kam odísť, k priateľom, rodičom, rodine, do nejakého centra ale čím skor kým ešte bábo nieje na svete...škodí to tebe a samozrejme aj tomu nevinnému stvoreniu... aby si svoju zlosť potom nevylieval aj na ňom až sa narodí...a čo sa týka tej samovraždy tak nad tým ani neuvažuj, je to sebecké voči bábätku, ved je to už malé stvorenie ktoré si nezasalúži zomrieť a nezaslúži si ani byť bez matky ☹ radšej zavolaj nanejakú linku dovery, isto ti poradia ako ďalej...držtím palce nech urobíš správe rozhodnutie

katka2309
1. dec 2012

urcite nie je chyba v tebe.....teda myslim, ze problemy maju vzdy korene v oboch partneroch, ale nema ziadne UUUUPLNE ziadne pravo, aby ta tyral - akokolvek, fyzicky, psychicky...nadaval ti a fackal ta......je to prejav slabocha....podla mna by bolo dobre sa poradit s psychologom, neradim ti liecit sa, ale vyrozpravat sa niekomu, kto moze pomoct a poradit a kto ma skusenosti s podobnymi pripadmi......but sebec, lebo on bol sebec doretaz, mysli na seba a hlavne na babenko, to je absolutne prvorade....ja viem, ze sa to asi radi lahko, a urobi tazko, ale podla mna treba razne konat teraz, ked sa baby narodi, budes este v tazsej situacii....kazdopadne prestan pochybovat o sebe, si silna, mlada shopna zena a nikto nema pravo po tebe dupat.drzim silno vsetky prsty, nech sa situacia vyriesi co najlepsie v tvoj prospech a v prospech tvojho dietatka, lebo takyto 'otec' nie je hodny vychovavat ho.

santiega
1. dec 2012

vacsina tyranych zien vidi chybu v sebe, beru to tak, ze si to asi zasluzia. Nebud jednou z nich a ak nie koli sebe, koli dietatu chod od neho prec .Nechces predsa, aby malo tvoje dieta modriny po celom tele, alebo nebodaj nieco horsie, aby sa schovavalo ucupene niekdy v skrini, ked u vas bude peklo.
Z porodnice uz nechod domov!

lilysk
1. dec 2012

@elen3 Tiez som si vsimla,ze vsetci jej radia a ona ani na jedu vec nereagovala.

papiernicka
19. jan 2013

@zufalka123 ahoj prvom rade ma zaujal tvoj clanok rada by som si s tebou o tom popisala diana762@azet.sk

samantha223
19. jan 2013

@zufalka123 ste otrokyna, alebo manzelka? Clovek menom PARTNERKA si toto od partnera nezasluzi, mozno v nejakom filme o psychickom tyrani, nie v pribehu, kde by mala fungovat vzajomna laska, dovera, a hlavne RESPEKT. Toto je zly sen a ked to je uz po 3 rokoch co bude po 10? Som vydata vyse 10 rokov, ale NIC, vobec nic by som s tohto netolerovala. Chova sa ako keby ste rodili dieta jeho najlepsieho kamarata!! A to by si nemohol dovolovat ani tak taketo nieco! Mate svoje prava, ktore on ignoruje. Lepsie to asi nebude, lutujem. Nedajte si nahovorit ze ste navine vy, vacsinou to muzi dosiahnu, aby tie zeny mali vycitky a nulove sebavedomie. Jedina rada : NEDAJTE SA. Prec od neho, kym ste mlada a mate sancu na plnohodnotny zivot s niekym inym, ktory si Vas zasluzi!!