Potrebujem sa vyrozprávať o minulosti

6. okt 2023

Ahojte, chcem sa aspoň sem "vyrozprávať" s tým co ma trápi. Od malička som bola slušne dievča, puberta nebola žiadny rozdiel. No potom keď som mala 18 som sa zaľúbila asi ako každé mladé dievča, chlapec bol úplne "môj typ". Nikdy som nechcela mať niečo viac len tak s niekym. Povedala som si ze to dovolím iba jednému mužovi a to bude môj manžel. S tým chlapcom sme boli veľmi dlho kamaráti až to začalo vyzerať vážnejšie. Naozaj sme si veľmi rozumeli. No a raz prišiel deň keď mi povedal ze môžme náš vzťah posunúť na vyšší level. Keď sme raz večer boli u neho tak mi povedal ze chce aby sme boli oficiálne spolu a teda, v ten večer som sa mu "podvolila ". Nechápem prečo som tomu nezabránila a ľutujem to dodnes. Keď sa všetko skončilo obliekol sa a povedal ze somnou už nič nechce mať a by som odišla. Vtedy sa začalo moje peklo. On mi začal vypisovať že som klamala ze som nikdy nikoho nemala a ze som musela už spať minimálne s 5timi. Začal o tom hovoriť všetkým kamarátom a stala som sa výsmechom pre celé široké okolie jeho a mojich kamarátov. Prepáčte že to tak napíšem ale začal každému hovoriť ze som "rozťahana" ako stará slapka. Bol môj jediný.. Od vtedy som sa na mužov nedokázala ani pozrieť, no potom prišiel chlap ktorý je mojím manželom. Nikdy som mu o tom nepovedala a ani nechcem. Nebudem ho tým zbytočne zaťažovať. Preto to chcem vypustiť aspoň sem. S mojim manželom som veľmi veľmi dlho počas nášho vzťahu nič nemala. A čím to bolo dlhšie tým to bolo krajšie. Samozrejme ze potom k tomu prišlo. A bolo to úplne iné, mala som veľký strach z toho co sa bude diať. A on ma začal ľúbiť ešte viac. Samozrejme ze to je stále tak. No stále ma trápi ta moja minulosť, cítim sa tak odporne vždy keď na to pomyslím. Ja viem ze by som to mala hodiť za hlavu. Ale nedokážem to.






m.

h2
6. okt 2023

Nemáš sa absolútne prečo cítiť zle, nič zlé si nespravila. Ale na správanie toho tvojho prvého priateľa nemám slov! Ja by som mu povedala (najlepšie pred tými, pred ktorými to o tebe hovoril), že to nie ty si rozťahaná, ale to on má malého, keď sa mu ešte aj panna zdá voľná. Je to absolútny chrapúň, nestojí ti už ani za jedinú myšlienku.

deti95060810
6. okt 2023

to si len natrafila na blba... to sa stáva.
hlavná vec že si našla svoju lásku, v živote si sa posunula ďálej a na tamto hovädo môžeš s kľudom zabudnúť...
mne osobne by nestál ani len za pozdrav...

autor
6. okt 2023

Viem ze je to odporný človek, ale mňa tak veľmi mrzí ze som o svoju "poctivosť" prišla práve s nim.

akiana
6. okt 2023

Zrejme si vyrastala v okoli, ktore kladlo az chory doraz na panenstvo a glorifikovalo ho ako nieco, co definuje "slusnu" a "neslusnu" zenu. Tento chlapec to sikovne vyuzil ako paku, ktorou ta mohol manipulovat. Neviem, ake mal k tomu dovody, mozno je len zly clovek, ktory ma radost z toho, ze ublizuje inym. Ale to nie je relevantne.

Skus sa na to pozerat tak, ze on iba reflektoval nejake kolektivne zmyslanie, skaredo ho zneuzil, ktore sa nezaklada na pravde. Aj keby mal pravdu a mala by si tych chlapov aspon 5, nedefinuje ta to ako osobu, neurcuje to kvalitu tvojho vnutra. Tliachal do vetra nieco, co nema ani zaklad v realite. Teda ta to nemusi vobec trapit.

Tvoj terajsi manzel vobec neriesi minulost z tinedzerskeho veku. Mozes a nemusis mu to povedat, je to tvoja vec.

telusikk
6. okt 2023

je to len jeho problém 🙂 a úplne jeho správanie svedčí o jeho charaktere, nesmieš si to brať na seba, pretože ty si rozhodne nespravila nič zlé. bol to imbecil 🙂 všetko je ako má byť, ty si spoznala človeka, ktorý je ti oporou, zabudni na minulosť. tá ťa nedefinuje.

katkati
6. okt 2023

Mala si povedať, že nie ty si rozťahaná, ale on mal malého. Hneď by s tým prestal.

miadi
6. okt 2023

To si len mala smolu ze si sa zalubila do mega idiota za komplikovaneho s uzkym pipikom ako vystruhana ceruzka. Podla mna by si mala doverovat manzelovi a povedat mu to. On je tvoj naj kamarat tvoj partner clovek co ta pozna aj po sexualnej stranke a moze ta uistit ze si dokonala . Ten prvy zazitok ti sposobil traumu a ked o tom budes hovorit zbavis sa jej. A tvoj muz by potom vedel lepsie pochopit v urcitych veciach preco reagujes ako reagujes. Drzis v sebe spomienky ako emocionalny odpad. Zbytocne sa trapis. Jedina chyba bola ze si doverovala zlemu cloveku . Tvoj muz taky nie je. Potrebujes si obnovit sebadoveru Lebo celu tu story beries ako svoje zlyhanie.

autor
6. okt 2023

@miadi určite nikdy to manželovi nepoviem aj keby ma rezali. Viem ako to boli mňa keď nejaký jeho kamaráti predomnou ho podpichnu ved keď si bol s tou tam a tam a robili ste tam to a to.. Je to pre mňa odporne a hnusne keď viem ze proste daný človek s niekym niečo robil.. Moja teta podviedla môjho uja a ja sa dodnes za to na ňu nedokážem pozrieť. Neviem ale aj keď sa ma to netýka je mi z toho odporne a nedokážem to nijak prijať, dlho sa potom musím ukludnovat len pri myšlienke ze môj manžel mal predomnou niekoho. Preto ja o sebe nepoviem nič, tiež ho to môže trápiť. A radšej si to vytrpim sama lebo ten pocit aj tak nikdy nezmizne

lily246
6. okt 2023

Po prečítaní ďalšieho tvojho príspevku vidím, že úplne choro sa fixuješ na dôležitosť panenstva. Skús o tom popremýšľať, to je koreň tvojho problému.

miadi
6. okt 2023

Uff to mas okolo seba velmi jednoduchsich ludi . Ked pred tebou kecaju o tom co skym tvoj muz robil nez ste boli spolu . Dost primitivne. Ale to co si skym robila nez si stretla muza sa neda porovnavat s tym ze teta podviedla svojho muza. Je uplne normalne ze ste obaja mali sexualny zivot nez ste sa stretli. To je minulost. Celkovo zvlastny vztah k sexualite. Ja mozem mojmu muzovi povedat vsetko aj on Mne. Chapeme sa neodsudzujeme podporu v sebe mame. Tak hladaj odbornu pomoc . Lebo toto mas dost hlboku traumu. Moj prvy sex bolo znasilnenie a trvalo mi par rokov sa stym vyrovnat no davno ma to netrapi . Nechcela by som aby mi jedna dve tri ci 10 negativnych zivotnych zazitkou nicilo zvysok zivota. To zle co sa stalo ma nedefinuje.

ketrint
6. okt 2023

S týmto Ti naozaj pomôže psychológ a nemyslím to vôbec v zlom. Je to samozrejme nepríjemne a zraňujúce (obzvlášť v tom veku), čo sa Ti stalo, ale je to už dávno a bolo by fajn, aby si to konečne v sebe spracovala a prijala. Vhodne vybraný psychológ Ti určite pomôže tuto vec (až traumu) spracovať…

Veľmi sa Ti duševne odľahčí, keď to nebudeš v sebe ďalej nosiť a možno aj zmeníš pohľad na udalosť ako takú.

Drz sa 💕

autor
6. okt 2023

Ďakujem vam

mikadooo
6. okt 2023

Fuha... story o tom, ako dokáže jebnutý puboš zničiť život babe... no, mrzí ma tvoj zážitok, to musel byť fakt korunovaný kkt. Snáď sa mu to desaťnásobne vrátilo. Som rada, že si potom ešte dokázala nájsť dobrého chlapa a lásku. Máš traumu, neviem ako treba pracovať s traumami, aby sa vyliečili. Ale držím ti palce, aby si na to prišla (tiež si myslím, že ideálne pod vedením odborníka - psychológa, psychoterapeuta) a vedela to v sebe nejak spracovať a uzavrieť, aby ťa to už netrápilo.

autor
6. okt 2023

@mikadooo a neskôr som sa dozvedela ze ako to urobil mne urobil to asi ďalším 2 babám. Ale teda, mnou začal.

mikadooo
6. okt 2023

On musí byť hrozne nešťastný človek, keď má toto potrebu robiť babám. (Alebo teda bol). Kto vie, prečo mal potrebu vás takto ponižovať. No, nechcem byť sviňa, nebudem to rozpitvávať, každopádne, podľa mňa o teba vôbec nešlo, skôr on si potreboval niečo nejako kompenzovať, aj keď fakt hnusným spôsobom a keď to spravil ešte dvom babám po tebe, tak evidentne ten svoj problém aj tak nevyriešil... mrzí ma to, že si to schytala zrovna ty.

zuzanka.zuzu
6. okt 2023

stačí svoju hodnotu nezakladať na panenstve/nepanenstve 😉 príliš veľkú hodnotu kladieš sexu, však to je len sex, nie zapredanie duše 🙄

autor
6. okt 2023

@zuzanka.zuzu áno ale je to vec ktorú máš s niekym prežiť a prežívať. Akože neviem hnusí sa mi to napr keď ma niekto každú chvíľu len také jednorazovky. A nemyslím ze je to len "sex". Ved sa to deje s tvojim telom. Neviem no, mne to len tak nepripada

miadi
6. okt 2023

Ved muzovi mozes povedat o tom co ti ten chlap urobil po sexe nie detajli co ste spolu robili. Nejde o sex ale o to ako ta ponizil poohovaral klamal odkopol zranil. Tvoja prva laska. Ved si bola zalubena. A hnet po prvom sexe toto.., uplne psycho sa zachoval. Neodhadla si jeho charakter bol falosny pretvaroval sa vobec ta nemal rad. Toto by ti normalny clovek neurobil. Ok nesedite si fyzicky da sa slusne ukoncit vztah . A nie ta ohovarat a klamat o tebe . To ta muselo dost šokovat zranit ponižit. Ale nieco mi hovori ze tvoj muz Asi tiez nie je normalny v tomto smere ked kamosi vedia detajli kde co s kym robil sexualne a maju potrebu o tom hovorit pred jeho ženou. Moj muz by takych kamosou poslal do …. Takze ked mu nemozes doverovat Mala by si zajst za odbornikom a dostat to zo seba. Zivit v sebe traumu nie je dobre .

autor
6. okt 2023

@miadi to sú situácie kedy o tom vedeli oni sami, on nikdy nič o svojom živote nehovoril

miadi
6. okt 2023

Hmm teba trapi ze si nepockala a Nebol tvoj prvy tvoj muz .. a jeho kamosi pred tebou spominaju kde s kym co kde robil s ex frajerkami. On si uzival nez ta stretol a ty si mala smolu na jedneho jedineho kretena najvacsieho vo svojom okoli.

vroni
7. okt 2023

Môj ty boh, minule tu jedna fnukala, ze je ešte panna. Teraz ďalšia, ze nie je. Baby bláznivé, fakt si myslíte, ze vašu ľudskú hodnotu určuje použitie vášho rozkroku???? Keby si sa kdesi opila a vrzla si s niekym, koho poriadne nepoznáš, tak tu ľútosť pochopím. Ty si však len uverila malému zakomplexovanemu kokotovi. Keď by sa za to niekto mal hanbiť, je to on a nie ty. Na druhej strane,je lepšie stretnúť uboziaka pri "prvom raze" ako odhaliť ho po 20 rokoch manželstva a troch deťoch. Bol to len sex. Síce prvý, ale nenakazil ta žiadnou chorobou, nezostala si tehotná, jednoducho si naletela smejdovi. Nemá to žiaden vplyv na tvoj ďalší život ani vzťah, treba to v sebe uzavrieť a ísť ďalej. Ten človek nestojí ani za oplutie.