Používa niekto rodičovský zámok?

celo
23. sep 2017

Ahojte,
v dobe keď som bol ešte teenager moc veľa rodičovských zámkov (alebo parental control) neexistovalo. Chcel by som o nich ale vedieť viac. Používa ich niekto z vás? Ako? Jeden som dávnejšie testoval, samozrejme pornostránky cez neho nešli, existoval tam nejaký zoznam stránok ktoré si mohol rodič nastaviť ako blokované ale čo am dosť vydesilo bolo napríklad prepojenie s facebook účtom dieťaťa, alebo nazeranie do e-mailov a smsiek an telefóne na diaľku. Príde mi to zbytočné, kebyže viem, že mi moja mamka pozerá do telefónu, tak cez neho neriešim absolútne žiadne veci, čo by ju mohli varovať, keby som mal problémy (depresie, zneužívanie, šikana, drogy, sex, tajné párty a pod...). Tak by som chcel vedieť,či mám na toto len nesprávny pohľad alebo je môj predpoklad správny a nik nepoužíva rodičovské zámky a rodičovskú ochranu.
Vopred ďakujem za každý názor a pripomienku ;)

adelaadelkaadela
23. sep 2017

áno, rodičovský zámok máme nastavený aj na pc aj na tv, chodí mi správa do mailu koľko hodín strávi syn na pc a aké stránky navštevuje, tak isto máme nastavený čas dokedy môže byť syn na pc, neviem si to predstaviť, žeby som to nemala, ako by som kontrolovala syna, keď som v práci..... no asi ti nepomôžem, keďže v domácnosti mám kopec veci na starosti, tak toto je manželova záľuba a pri našom mladom aj nutnosť....

celo
autor
23. sep 2017

@adelaadelkaadela môžem vedieť názov? znie to zaujímavo, možno by som tomu dokonca venoval aj blog.

veronikaavikinka
25. sep 2017

Na pc rodicovky zamok nemame dceru pc neberie. Ma svoj mobil na ktorom ma net no tak isto tam ma eset a moj ex ho ma tiez ma zablokovane niektore stranky tak isto ma obmedzenu dobu na hry. Keby sa jej mobil strati alebo jej ho ukradnu ex ho vie na dialku zablokovat a aj vystopovat vdaka GPS. Stoji to asi 20€ rocne no oplati sa ked ze slecna si uz raz nechala mobil v sportovej hale.

alazala
30. sep 2017

Áno, používali sme kým boli deti mladšie, tuším cca do 16. Používali sme kontrolu rodiny od microsoftu, čo je štandardne vo windows. Tiež mali určený čas, kedy môžu byť na pc a chodila nejaká štatistika. Kontrolu mailov a fb sme si nenastavovali, to by som ani nechcela. V skutočnosti sa ale dosť čudujem rodičom, ktorí povolia prístup na net bez kontroly.