Povedal mi niečo nepríjemné
Včera pri menšej hádke kde som mala trochu monológ mi priateľ nepríjemne povedal niečo v zmysle že ty radšej prestan hovoriť slova kde je S lebo sykas až piskas a ide mi to na nervy. Prišlo mi až do placu a ukončila som cely rozhovor lebo sa ma to veľmi dotklo, nikdy mi niečo takéto nepovedal ani neurazil a to sme spolu dlhé roky. Prišlo mi to ľúto rovnako ako keby povedal niečo typu pozri sa na seba ako Vypadáš. Teraz to mám stále v mysli a keď rozprávam až sa sama zastavím keď je nejaké slovo kde je S a mám problém ho vysloviť lebo sa cítim zle. Ešte dodám že niekedy som si to sama všimla ale neprikladala som tomu žiadnu váhu a všetci mi hovoria aký mám pekný hlas, ako pekne rozprávam že môžem nahravat aj audioknihy že mám čistý hlas a takto a toto včera mi momentálne ubralo zo sebavedomia keď mi to povedala moja hádam najbližšia osoba. Existuje nejaký logoped pre dospelých dá sa s tým niečo ešte robiť?
Určite sa ťa to dotklo, ale ak si ho karhala ako malého chlapca tak ťa mal už proste plne zuby a v hneve povedal niečo čo by isto za iných okolností nepovedal. Potreboval tvoj prejav stopnúť nech mu dáš pokoj.
@anickaaa6aaa za 10 rokov čo sme spolu tých hádok menších aj väčších bolo neurekom a viem čo od môjho partnera čakať, keby som mala nejakého útočného urážlivého co takto reaguje vždy tak neriešim. Ale práve to že mi prvýkrát niečo takéto povedal je pre mna novinka
Naco to stale rozoberas? Chcel ti tym iba povedat aby si uz konecne zavrela hubu lebo si mu uz tym monologom isla na nervy len ti to povedal jemnejsie.
Môj partner nie je bez chyby, ale nikdy, naozaj ani raz za 26 rokov nevyužil toho že pozná moje slabé stránky a citlivé miesta na to aby ma ponížil, zahriakol, alebo ako argument v hádke. Myslím že som našla poklad.
Možno by ste sa mali rozísť, keď toto rozoberas tak dlho.
Nuž a možno mi už za tCh 10rokov monológov došla trpezlivosť. Lebo pochybujem keby ti povie zlato skončí prosím ta tak skončíš..... Hlavne keď po hádke prišiel ešte monolog
Ja keď som na niekoho hnusná, vysmesna, ako tvoj chlap na teba, tak karma mi pleskne z druhej strany.
Napr.
Strycovia došli na oslávu vlakom a vykladali niečo, ze... Vlak zabrzdil, 🚂my sme spadli ( 3promile každý... zamlčali) a doma sme sa na tom dobre zabavili a na druhy deň pokuta🤣
Aj na tvojho sa možno niečo zosype, keď sa nevykupi---ospravedlnením.
V 90.roku sa príbuzný smial z Havla, ze teraz budeme všetci povinné račkovat 😃😃😃
No a synacik k 30.a rackuje ako ten Vasek a tak to ma zažite, ze ho to nik nevie naučiť.
@minenkak No ale nepovedal jej ani nič dobré. Ona by skôr od neho čakala podporu. A to zrejme čakala aj od žien tu. Zvláštne, že pri iných neprekáža, že máte len jednu stranu. Dokážete s ňou držať a mať s ňou súcit. S nejakou ženou ktorá si tu príde vyliať srdce. S tým, že muž jej povedal to a to. A inú odpíšete s argumentom, že máme len jednu stranu.
@autorka riesis nespravny problem
Zneuzit v hadke crtu partnera ktoru ma odkedy ho poznam a ma malu moznost ju zmenit je ubohe. Zazil som zopar hadok ale takyto podpasovku som nikdy nedal ani nedostal.
Drobna recova vada nie je problem. Robi dojem zranitelnosti a je sexi. Mysli si to kolega Mišo a aj ja☺️
@bloger vsimla som si to už pri veľa diskusiách že veľa žien si príde rypnut do iných žien a zastávajú si chlapov pritom v reale to robia celkom inak to by mala každá šťastný vzťah, manželstvo 😃 a ono to tak akosi nie je 😊 mali by zeny viac držať spolu nie sa podkopavat ja neviem kde sú všetci ti mili dobrosrdeční ľudia ako keď pozerám nejaké dojemne videá na internete ktoré majú milion lajkov čo značí ako sa to každému páči a ako by sa rovnako zachovali a potom sa nestačím diviť keď ide o malickost ako dobro zrazu mizne 😃
@hugger preto som aj napísala že radšej keby mi povedal drž hubu a niečo takéto by som zobrala viac a bola ticho.. ale mat rozhovor/ hádku alebo aj monológ kde sa niečo rieši a pomedzi to vytiahnuť takéto reči potom som akurat zmätená lebo si pomyslím že aha takto ma vnímaš a musela prísť hádka aby som zistila že ti to prekáža? To nie je pekne myslieť si niečo nechávať si to pre seba a v zlom načasovani to vysplechnut
A naozaj nikdy som si nevšimla žeby toto bol nejaký problém pri rozprávaní, až teraz aj dnes keď som rozprávala som akurat viac tomu venovala pozornosť a potom sa mi zdá už aj to čo nie je
@minenkak ten monológ nebol o hodnotení jeho nedostatkov a urážaní . Monológ pri hádke je aj podrobnejšie vysvetľovanie nejakého názoru na ktorý sa možno niekto nepýtal ale bola potreba ho povedať a nie hodnotenie toho človeka
Problém nie je reč ,ale to, že ťa tým cielene chcel ponizit, ublížiť ti ...neviem toto by bolo na povazenie po 20r manželstve nie u frajera, ked by mal byt z teba paf (,aspoň teda u mňa )
Toto ti mal povedať mimo hádky. Za mňa total podpásovka od neho. To nebola konštruktívna kritika ani názor na vec ani slovo do debaty. Normálne mu to povedz, že keď sa hádate, tak sa chceš hádať k danej veci a nie k tomu čo ako vyslovuješ a ako si češeš vlasy a žmurkáš očami, alebo čo na teba ešte vytiahne. Na mňa by to zapôsobilo, ako keby mi povedal "sklapni". Čiže po hádke, keď sa všetko upokojí, ja osobne by som ho veľmi vážne upozornila, že ešte raz sa mi bude snažiť zatvoriť ústa takýmto alebo obdobne hnusným spôsobom, bude to u mňa naposledy.
Mu dosli argumenty? Tak presiel na urazky 😁
Ty si nejaka malo asertivna 🤣 by som mu splechla za milisekundu naspat Aby Si Sa nepoSral kraSavec najdokonalejSi 🤣🤣🤣

@sasa1310 tak človeku ktorý má takéto problémy zrejme x ľudí nepovie trebárs po hlasových správach aký má príjemný hlas ktorý sa dobre počúva a je hodný nahrávania niečoho a podobne. Nie nie je to nič extrémne ani veľmi zjavne. Sme spolu dlho poznáme svoje zmeny hlasov a všetko iny hlas je ráno iny v telefone iny aj pri hádke viem že nemá vtedy rad môj tón a celkovo hlas čo plne beriem ale že mi povie práve toto, ťažko sa to potom dosť hodnotí. Jasne že teraz v klude keď sme ok mi na to povie že to povedal len tak ale vo mne to uz zostane ako niečo čo teraz si budem dávať pozor, počúvať samu seba a asi sa snažiť nejako narábať s vlastným hlasom čo asi nebude veľmi prirodzene a možno z ničoho urobím niečo len preto že to neviem sama zhodnotiť. Preto ma napadol logoped, nie preto že idem okamžite niečo meniť ale skôr aby odborník zhodnotil ako na tom som. A keď mi povie že prosím vás načo ste tu tak ešte len potom asi bude monológ 😃