Povedal som to, čo som nemal

kikusqo
14. mar 2018

Ahojte, potreboval by som poradiť. Mamine som v zapale nervov z jedneho telefonatu povedat "drž hubu"...v tej chvily som si neuvedomil čo som prave povedal. Som pubertiak s vybusnou povahou v istych situaciach. To co som mamine povedal ma velmi mrzi...Momentalne ani prepac nepomaha..Poradte mi ako mam dokazat mamine ze som to tak nemyslel a hlavne ze ma to mrzi. Dakujem za kazdu odpoved.

dorottka
14. mar 2018

Obvykle staci povedat prepac a vysvetlit jej to tak, ako si to urobil tu 🙂. Stane sa zial, najma ak je clovek ohnivejsej povahy, treba davat viac pozor a ked sa nahodou stane, treba sa promptne ospravedlnit. Sme ludia.

katjas8
14. mar 2018

Alebo jej to napisat. A k tomu nieco pekne. Plus kvet.

ebi88
14. mar 2018

No, tak pekne si jej povedal ... :D povedz, mamka ta lubim a sa nehnevaj.

sardinka32
15. mar 2018

@kikusqo No sila toto povedat mame! Ked nepomohlo jedno prepac, zajtra skus znova, slub jej, ze uz jej to nikdy nepovies a naozaj to aj dodrz! Mamy dokazu odpustit takmer vsetko...mozno cokolada alebo jeden kvietok ju skor obmakcia a hlavne ked uvidi na Tebe, ze Ta to ozaj mrzi.

lintu
15. mar 2018

podľa mňa si to mamine mlčanie zaslúžiš... aspoň si lepšie zapamätáš, že takéto veci sa nerobia a nabudúce sa treba viac kontrolovať 🙂 na druhej strane...ak nemáš toho na rováši viacej, neboj, mamina ti určite odpustí... chce to len čas... "vyžehli" si svoj prúser... snaž sa... skús jej napríklad na papierik napísať niečo v tom zmysle, ako si napísal i nám... to bolo náhodou celkom milé 🙂

moonlight1210
15. mar 2018

@kikusqo hlavne si do buducna daj pozor, aby tvoj zivot nebol kolotoc urazok a naslednych ospravedlnovani a slubovani, ze uz to neurobis.
Lebo to strati vahu a svoje sluby si mozes dat za klobuk. A mozes pre to stratit par blizkych. Ci uz rodinu, frajerku, alebo kamosov.

Vybusna povaha je test pre teba, ako si sam so sebou poradis. Nie dovod na ospravedlnovanie svojich cinov.

montemotherone
15. mar 2018

Ospravedlňuje ťa to, že si v puberte, a to ide telo skôr ako mozog. Je fajn, že si si to uvedomil a že sa vieš aj ospravedlniť. Zopakovala by som to mame pri pokojnom rozhovore, kde jej povieš, že ti to jednoducho ušlo a vôbec si to tak nemyslel.
Na druhej strane, dobrá mama rýchlo odpúšťa. Sú aj také, ktoré sa radi trýznia a "kúpu" vo vlastnej ľútosti a radi citovo trápia svoje deti... Ja som teda toto svojej vlastnej nikdy nepovedala. Len som v jednom čase bola trochu prchká, drzá... Mali sme pár dní bez komunikácie. Potom som za ňou kajucne prišla s plačom do roboty, len to sucho prijala ale tvárila sa urazene ďalej. Čakala som objatie, odpustenie... Ale časom som zistila, že toto je jej spôsob ako sa vyrovnávať s bolesťou ktorú jej urobí niekto iný, resp. ktorú si na sebe nechá páchať... Takéto držanie "v šachu", tiché výčitky... To sú príkladné techniky manipulácie. A dobré mamy to nerobia. Dobré mamy s deťmi komunikujú a odpúšťajú... Pretože sú to mamy. Špeciálna odroda, ktorá vydrží pre deti všetko 🙂

dominika6
15. mar 2018

@kikusqo čo by pomohlo mne keby mi toto pubertiek povedal?

osobne by som uvítala,ak si prišiel za mamou,posadil ju k stolu,nie že jej zahučíš zpoza chrbta sorry..
a pekne z očí do očí jej povieš,čo tomu predchádzalo,že si bol vytočený a toto ti proste ušlo z úst.máš ju rád a mrzí ťa to...nebráň sa ani objatiu...neubudne z teba zato že prejavíš nejaký ten cit..

moonlighting
15. mar 2018

Ja by som jej dala prečítať tento tvoj príspevok z ktorého plynie že ťa to skutočne mrzí, keď tu žiadaš o radu. A maminu pozdravujem s odkazom že syna to určite mrzí rovnako ako vás ...

nelka1122
15. mar 2018

Napr .umy namiesto nej riad,urob jej raňajky, kúp kvetinu k tomu objatie a že ťa to mrzí že vieš že si urobil chybu

dagmara17
15. mar 2018

Pekne sa ospravedlniť a dávať si pozor na to čo jej povieš a nech sa to už neopakuje.

matkaleskova
15. mar 2018

Mama sa hnevá, treba sa jej ospravedlniť, neboj sa, ju to časom prejde ale nie je sa jej čo čudovať

deti95060810
15. mar 2018

musíš na sebe troška popracovať....výbušní ľudia - nič moc. Osobne ich nemusím...
maminka ti časom odpustí....ako každá matka.

bambinomio99
18. mar 2018

Pridi k nej objim ju a povedz ze ju lubis
Je to mama ta odpusti vsetko