Povedali by ste rodine o svojich psychických problémoch?
Popis bližšie o com sa bavíme. Takto je ťažko odpovedať. Na okolnostiach veľmi záleží
@natalia2007 nebáli by ste sa odsudenia? Ja mam maminu chápavu, ale otec taky nie je. Z jej strany by som pochopenie dostala ale z otcovej neviem..
Žiješ s nimi? Máš s nimi dobrý vzťah? Ovplyvňujú nejako tvoje zdravie alebo Ty ich? Ak máš tie psychické problémy z nich, tak by som im nepovedala.
@karolinakovac z nich nie.. možno z časti áno, ale veci ktoré ma trápia, kvôli ktorým chcem začať chodiť na terapie tak s tým nemajú nič spoločné..
Nepovedala
@haley7897 roky som v sebe drzala veci a teraz pi rokoch pri istých situáciách vyplavali na povrch a cítim sa psychicky zle. Myslím, ze sa všetko nahromadilo a teraz ma to cele valcuje.
V detstve ma sikanovali, bola som zneužitá a teraz po rokoch sa k tomu pridal nával zo školy.. všetko som držala v sebe až to vybuchlo.
Doma som vravela, že chcem navštíviť psychológa kvôli škole.. ze je toho veľa. O ničom z tej mojej minulosti nevedia..
Píšeš, že maminu máš chápavú, tak jedine jej. Pokiaľ je v rodine niekto komu veríš, vieš že to nepoužije voči Tebe tak by som sa tej osobe zverila.
@karolinakovac ona je takej povahy, že by sa začala trápiť kvôli tomu co sa mi stalo..
@karolinakovac dosť sa trápim v živote ja.. ona je veľmi dobrý človek a nechcem aby sa trapila ešte aj ona..
Myslíš, ze ak by sa zdôverila mame, ta by to zdielala s otcom? Aj ak by si ju napríklad poprosila aby to zostalo medzi vami, ze niesi pripravená zdôveriť sa jemu?
Začni s terapiou, casom uvidíš koľko z toho a s kým máš potrebu zdieľať a tiež akým spôsobom, čo od toho vlastne očakávaš. Podporu? Uznanie podielu na tvojej situácii?
Píšeš, ze mama je citlivá a trápila by sa... Ako mama ktorá je prehnane citlivá na svoje deti ti viem povedať, ze by som nikdy nechcela aby sa moje deti trápili samy. Aby ma niekedy chceli ochrániť a ostali sa trápiť samé. Na 100% sa vždy chcem "trápiť" spolu s nimi.
Ak by sa ro neprejavovalo na mojom správaní počas návštevy, tak ani nie. Záleží to od rôznych dôvodov.
Ja som to mala podobne v detstve sikanu. Do dnes som o nej nikomu nepovedala - mama by sa presne tiež trápila a otec mi nikdy nebol oporou, nepovedal by nič, nevedel by to spracovať sam a nie este robiť oporu mne. Tiež som chodila psychológovi ale iba 2x, potom som sa odsťahovala, sama som si usporiadala život počúvam rozne podcasty a všetko mi do seba zapada a uz sa tym nezaoberám co sa stalo. A pomohlo. Žije sa mi lepšie.
@haley7897 ak by mu to vravela ona, tak by mi to bolo už jedno..
Skôr sa bojím povedať to jej, aby sa netrápila kvôli tomu.
@haley7897 ma dosť zdravotných problémov, do toho už aj otec.. to je ďalšia vec kvôli čomu sa trápim. Nechcem im pridávať toho ešte viac do života..
Tak začni tou terapiou. Časom uvidíš kam ta to zavedie...
@karolinakovac ja som si myslela ze som s tým tiež vysporiadana. Zila som normálny život, az kým sa mi trauma zo zneužitia nevratila do života..
Ano
Byt tvoja mama chcela by som vediet co ta trapi . Hovorit o tom s clovekom co ta mà rad je terapeuticke. To ze o tom nehovoris nezmanena ze mama netusi ze nie si ok . Uz Teraz sa trapi len to neukazuje. Od toho je mama aby s tebou zdielala to dobre aj zle aby tam
Bola pre teba . To ze veci v sebe dusis je velmi zle . Ver tomu ze mama by to radsej vedela ako nevedela. Hoci ju to zaboli vzdy je tu pre teba . Radsej sa bude trapit s tebou ako nech sa trapis sama.Ja ucim moje deti povedat mi vsetko co ich trapi co je pre nich dolezite.. a rovnaky vztah mam s mojou mamou.
Nie. Respektíve nie bezprostredne blízkej rodine (rodičia/súrodenci). Na terapiu som chodila kvôli ich správaniu a pochybujem že by to pochopili
Povedala by som to iba tomu, kto ma dokaze pochopit, cize v tvojom priapde mame naco to komu inemu vesat na nos ?
Koľko máš rokov?
Nepovedala môžu to povedať dalej a neskôr niekto zneužiť.Nechaj si to pre seba.Hlavne ak píšeš že otec by to nepochopil.
Nepovedala. Prečo to chceš povedať? Mamu by dom netrápila, ak by som to zvládala sama.
Moji rodičia aj súrodenci vedia o Tom a chápu ma a môžem sa im kedykoľvek zdôveriť
@koniarova 24
Z časti som to povedala mamine. Síce asi úplne nepochopila, čo som jej tým všetkým chcela povedať.. budem jej to dávkovať pomaly nech sa netrápi veľmi a uvidíme..

Rozhodne ano