Povinnosť oznámenia adresy svojmu EX.
Ahojte som tu relatívne nová s EX máme spolocneho syna ,som mu povinná oznámiť sama od seba moju novú adresu ? Alebo mám počkať kým sa na ňu opýta on ?
@erika8383 si povinná oznámiť mu akúkoľvek novú skutočnosť, ktorá sa týka Vášho spoločného dieťaťa - pokiaľ dieťa zmenilo miesto pobytu - má právo to vedieť aj keby si zrovna nemenila trv. pobyt, ale len menila jeden podnájom za druhý. Je jedno, že nechceš, aby vedel kde bývaš ty - má ale právo vedieť, kde býva syn - a je jedno či sa o neho zaujíma, navštevuje alebo nie. Bohužiaľ - kukni si Zákon o rodine.
Bývame s mojim priateľom tak preto som moc nechcela aby vedel kde bývame , lebo môj Ex vyhľadával už aj v minulosti mojich už dnes expriatelov chcel sa snimi stretnut a zistiť čo sú zač teraz ma ešte žiada aby som mu aj napísala meno môjho priateľa lebo chce vedieť Skym žije môj syn
@erika8383 boli ste manželia? Radšej sa na to opýtaj nejakého právnika.. Lebo ak ti robí problémy, nemusí vedieť presnú adresu. Ja s mojim ex (neboli sme manželia) už vyše pol roka nebývam. Máme spoločného syna. Robil problémy. A doteraz nevie presnú adresu. Len približne vie v akej lokalite sme. Ale bolo to ošetrené aj políciou a inými orgánmi aby nevedel kde sme.. Môže sa so synom vídať, napriek tomu kde presne bývame nevie.
@rybka80 toto ale nesúvisí s tým či ste boli alebo neboli manželia - v tvojom prípade má zrejme zákaz na nariadenie súdu - čisto len polícia zákaz nevydá. @erika8383 on nemá právo riešiť tvoj súkromný život resp. s kým žiješ - ale vzhľadom k jeho dieťaťu má právo na všetky info pokiaľ mu ich neobmedzí súd.

Si povinná