Povýšenecký manžel
Čaute baby, som tu už s vami dlho ale musela som si spraviť novy nick lebo veľa známich ma tu pozná a viete ako to na dedine chodí....
Potrebujem od vás radu, ale poďme po poriadku....
Som maminou dvoch maličkých princezien, som doma na materskej `dovolenke`. Som tri roky vydatá a mám manžela a skoro 10 rokov starsieho. A tu je problem!!!! Zacal so mnou opovrhovat. Moje slovo nema ziaden vyznam ze ja nic neviem a mam byt ticho. Do nicoho sa nemam starat a do vsetkeho ma vraj nic!
Priklad: Ja netusim kolko penazi mame do konca mesiaca lebo on chodi do roboty a to su jeho peniaze a mna do toho nic. Vraj na co on chce na to peniaze ma. Super! A co je horsie tak este aj moj rodicak chodi na jeho ucet lebo vtedy tvrdil ze na co nam budu dva ucty dokonca aj moja vyplata chodila na jeho ucet, ale vtedy vzdy isiel a vybral mi celu moju vyplatu a dal mi ju. A teraz? Ked potrebujem nieco z obchodu tak musim od neho zobrat a dokonca mu povedat co idem kupit a da mi presne len tolko kolko budem potrebovat plus minus €. Casto ked on je v praci a neocakavane musim s detmi k lekarke tak si musim ist k mame vypytat, pozicat peniaze. Jeho odpoved na toto ved ma ti kdo pozicat ja jej to potom vratim.
Dalsia vec byt je JEHO, bral si nanho hypoteku este za slobodna. A tak sa aj sprava! Ked treba nieco opravit, ziarovku vymenit tak mi na to povie ze on to spravi kedy on bude chciet je to jeho byt a mna do toho nic!!!!
Jeho oblubena veta pouzivana niekolko krat denne JAA SI BUDEM ROBIT CO JA CHCEM A KEDY CHCEM A TEBA DO TOHO NIC. JA MAM BYT A TY MAS CO? JA SOM STARSI A CO SI TY PREZILA? Jak keby neviem co prezil, nic zvlastne.
Baby co mam robit? Ako s tohoto bludneho kruhu von?
PS: teraz bude mat narodeniny jeho kladena otazka kazdy den je co mi kupis? A za co by som mu mala nieco kupit ked peniaze nemam lebo mi nic nedava? A inac aj tak neviem ci mu chcem nieco kupit.
@hanka_april ja neviem či si to od teba pýta s prosíkom , alebo ako často mu vyhovieš, ale už len to že si od teba pýta, ako od ekonomicky silnejšieho člena v rodine je pre mňa nepochopiteľné .
Sú obdobia kedy zarobím podstatne viac ako manžel, ale toto mne je cudzie.
@lorela hmmm, čítam čítam a rozmýšľam... asi budem divná ale ja si nemyslím že tvoj muž je ekonomický tyran.. to by ťa odstavil aj od "tvojich" peňazí a držal by ťa v ekonomickej závislosti a vyžíval sa že si nútená si pýtať od neho.. podľa mňa je tvoj muž praobyčajný sebec a ždgloš či ako sa to vraví..môže to byť výchovou alebo aj povahová črta.. v každom prípade ťaháš v manželstve za kratší koniec a narušuje to rovnováhu medzi vami.. nad týmto skús porozmýšľať a čo s tým dokážeš urobiť..
@hanka_april 🙂 nemyslím že si tyran lebo nechceš spoločný účet a že vám nevyhovuje 🙂 ani my nemáme spoločný účet, pokus bol ale bol to prúser.. ale máme dispozičné práva k svojim účtom.. má to tú výhodu že nikto si nevyberie z druhého účtu aby o tom druhého "informoval" a teda aj zvážiť opodstatnenosť takejto transakcie..
@maminuska hej chapem to, moji rodicia to tiez dlho nevedeli pochopit.....ale napriklad moja sefka u ktorej som brigadovala na VS mi povedala, ze jej to zachranilo manzelstvo, ked si rozdelili ucty (zarabali dobre a priblizne rovnako s manzelom) a ako som spomenula, nie vsetkym takyto system vyhovuje, ale nam velmi....velakrat ked objednam dovolenku, alebo manzela prekvapim niecim do domu - mi povie "zlatko, esteze ta mam, bez teba by som vsetko rozflakal" a to ma hreje viac pri srdci ako uznanie na MK - chcela som skor povzbudit tych, ktori nemaju spolu financie, ze to ide k spokojnosti (toho paru, nie tych, ktori ich hodnotia 😀 😀 )
a bodajby boli vsetci muzi tak tyrani a ponizovani ako moj muz, ktory ma nonstop plnu chladnicku, nadrz a zaplatenu hypo a ked chce kravinu nemmoze si na nu len tak vybrat...chudacik moj 😀
@hanka_april nie my nie sme megarozumní , ani mega neplánujeme, len mám uctu k manželovi , máme prehľad o našich finančných prostriedkoch , takže vieme čo si môžeme dovolit a ako často si môže jeden alebo druhí niečo kupiť.
@maminuska ale ja ju chapem... mozno aj preto, ze poznam rodinu, kde je chlap ktory musi mat vzdy najnovsie hracky... preco? lebo su najlepsie... ked apple vyda novu seriu - ci macbookov, ci tabletov, ci iphonu... vsetko musi mat... nove kupi, stare (co ked ma rok, tak je to vela) posuva detom.... zenska to zastavit nevie, hoci u mna by to bol jasny signal ze aj ked zarobi viac, nie je schopny rozumne s peniazmi nakladat (pretoze castokrat pred vyplatou chybaju financie na jedlo)... to proste musis zazit, aby si videla, ze aj takato nezodpovednost existuje.... a mozno
@hanka_april ma takeho chlapa.... to my dve vediet nemozeme 🙂
@kaktusik007 ale o tom som písala, ak nemá ekonomicky vyzretého partnera,tak tam je to pochopitelné .
@maminuska a ona ti odpisala, ze asi ste megarozumni... tym dala na javo, ze jej manzel asi rozumny nie je... a prispevkom o 15:31 to iba potvrdila 🙂
@kaktusik007 nuž čo dodať , robím DPH , ktorá mi sama o sebe dvíha žalúdok, do toho odskakujem sem čo mi tiež zdvihlo mandle a poriadne preto som to zrejme preskočila.
Takže ak je muž márnivec a rozdrbal by peniaze , tak ešte ako tak , ale v ostatnom prípade je to nezdravé a ponižujúce.
@maminuska musím povedať že sami páčia tvoje príspevky na MK a väčšinou s nimi súhlasím, ale teraz nie.. podľa mňa nie je prejavom úcty zložiť svoje zdroje partnerovi a rob si čo uznáš za vhodné.. podľa mňa je dôležité, aby obaja mali všetko čo potrebujú, aby boli doma vždy peniaze "na život" k dispozícii, aby ani jeden partner sa nemusel prosíkať keď sa potrebuje najesť alebo ísť s kolegom na pivo , kávu..ale pokiaľ ide o väčšie výdavky, tak o tých by mali rozhodovať manželia vždy spolu a vtedy je úplne irelevantné z koho účtu sa to platí... podľa mňa 900 eurový mobil už k takýmto položkám patrí.. to keby som zistila že mi manžel vybral z účtu 900 eur bez toho aby sme to predtým prebrali, s odôvodnením že si chcel spraviť radosť, tak to by som urobila doma riadny bordel!!! iné by bolo kebyže má sviatok napríklad a potrebuje niečo väčšie , ale nie že výstrelok ale fakt to potrebuje k svojej práci,zábave, realizácii a dohodneme sa spolu že dobre, tak na to vieme nájsť prostriedky tak nemám problém..
@mammi11 a este k tebe.... on sa bude snazit dovtedy, kym ty mu to budes aj s navijakom jest... a potom, potom bude este horsie....
asi tolko ti ja k tomu napisem. On sa nezmeni. On iba teraz hra divadlo a ty zmaknes. Klasika priklad. 😠 😠 😠
@zabka88
@kaktusik007
@maminuska
vsetky mate pravdu sme trochu taka kombinacia rozhadzovaca a zgrlosa (inak viete, ze ho zo mna spravil aj MK - ked vidim tych x bab, ktore placu, ze by odisli od muza, alebo ich vyhadzuje a nedava peniaze na deti a ony sa boja ze skoncia na ulici...no kriz..." a preto treba najst tu spravnu cestu, ktoru mozem s hrdostou povedat, ze sme minimalne vo financiach nasli 😀 😀
inak aj ja robim DPH 😝 😝 😝 😀 😀 😀 prave
@zabka88 no ja nemám problém ani ked si kupi 900 EUR mobil a nepovie mi o tom , pretože viem že si ho kupil preto lebo ho potrebuje a avizuje mi vopred že starý už dosluháva . A taktiež viem že si dlhšie nič nekúpi . Sme tak nastavení a v tomto si plne dôverujeme.
Jediný krát to posral kedy zaplatil členské na golf, stalo sa to raz a odvtedy sa to neopakovalo .
@hanka_april riadna sviňa tá DPH čka že ? A ešte robím aj dodatočné jednému klienetovi - manželovi . Tak teraz by som ho asi zabila.
@maminuska odkedy je KV som KO, nas korejsky system nie je schony ho vyplut, tak to robim jak debil v xls a potom to ITckar prehadzuje na xml 😝 😝 😝
@hanka_april vieš čo ja robím zahraničné firmy , tak tie su také skupe na nový modul a tak to ide do exelu , potom do xml a potom ručná kontrola, ide ma z toho že porazit.
Zeny, otvorte uz oci a precitajte si, co Vam tu radia!!! To nie je normalne, ked ospravedlnujete to, ako sa k Vam partneri spravaju. Ked ste raz manzelia, mate spolocne peniaze, ziadne take, ze muz pracuje a vam nieco milostivo vydeluje. Alebo vas este nuti z rodicovskeho platit polovicu stravy a pod. Ine je, ked rodina nema dost prostriedkov a proste sa vyplata s rodicakom minu na potrebne veci, ale ak ma muz "svoje" peniaze, o ktorych rozhoduje a vas nuti zobrat o peniaze, poziciavat si u znamych, to nie je normalne a ani len v sulade so zakonom. Moj muz zaraba niekolkonasobne viac, odkedy sa pozname. Ked sme spolu zacali zit, zacal posielat svoje peniaze na moj ucet, ze nebudeme platit zbytocne dva. Peniaze spravujem ja, ked kupujeme nieco vacsie, tak sa poradime, ale mensie polozky riesim sama, nepytam si od neho povolenie. Nie som prave typ, ktory rozhadzuje peniaze, ale obcas sa utrhnem 😀 , ale v zivote som od neho nepocula nejake hundranie za to, kam som dala peniaze. A tak by to malo byt, je jedno, kto pracuje a kto sa stara o deti, ale peniaze su spolocne a ospravedlnujte tych svojich tyranov ako chcete, je to tyranie a nemali by ste dopustit, aby to vase deti videli. Aky priklad do zivota im tym davate???
@hanka_april vies co, ja som vzdy zarabala viac ako moj muz a mam vacsi prijem aj teraz ked som na rodicovskej, ale nikdy by ma ani nenapadlo muzovi vydelovat peniaze a naozaj fraza"financne pomoct manzelovi" je pre mna uplne nepochopitelna. my sme mali od zaciatku spolocneho byvania spolocny ucet a nikdy sme neriesili co si kto kupil a kolko vybral. brala som si rozumneho chlapa, ktory ma hodnoty a priority jasne a na blbosti nemina..
@hanka_april keď máš manžela, ktorý je po tejto stránke nevyzretý a peniaze by rozflákal, tak to celkom chápem, tiež chápem a už som to písala, že chápem aj muža, ktorý zarobí veľmi dobre, jeho manželka sa nejako zvlášť do práce nehrnie, ale zato veľmi dobre dokáže peniaze minúť na hlúposti, že to musí riešiť. Ale táto téma bola založená ženou, ktorá nemala na lieky pre deti, keď ich potrebovala a jej manžel považuje za normálne, že doma nie je ani cent a jeho žena si chodí požičiavať na lieky pre deti. Píšu sem ženy, ktoré manžel v pohode nechá počas MD živoriť len z materskej, alebo si aj tú nechá posielať na svoj účet a vydeľuje im pár eur na jedlo.A tie ženy to považujú za normálne, veď majú kde bývať a čo jesť.....
@zabka88 neviem, ale prístup na účet u mňa a môjho partnera, či už bývalého alebo terajšieho nikdy neznamenal - rob si čo chceš. Nie sme pubertiaci a navzájom si dôverujeme, neriešime, ak si objednám nejakú handru cez net za pár eur, alebo on nejakú somarinu do auta, ale vec v sume 900 eur riešime spoločne a ešte pred jej kúpou.
A je rozdiel, ak spôsob hospodárenia vyhovuje obom partnerom, alebo vyhovuje len jednému a ten druhý, ktorý hospodári s pomocou rodičov presviedča sám seba, že je to OK:
@lorela snažíš sa presvedčiť nás aj samu seba, že ťa tvoj manžel nevyužíva. Lenže využíva. Deti sú aj jeho. Čo by robil, keby sa niečo s tebou stalo? Ty vychovávaš deti, ktoré sú aj jeho, udržuješ domácnosť, ktorá je aj jeho. Platí ti niečo za to? To aké máš prosím ťa zmýšľanie? Veď je len samozrejmé, že keď jeden z partnerov má nižší príjem, alebo ostane úplne bez neho, tak je tu ten druhý nielen na to, aby ho psychicky podporil ale aj na to, aby ten druhý nepociťoval, že bez toho príjmu je. Ty to riešiš pomocou rodičov, inak prepáč, ale nie je ti to trápne? Máš muža a hospodáriš s peniazmi svojimi, s tými pár eurami a pomáhajú ti rodičia? Keby si bola osamelá matka, pochopím, ale takto nie. Ak nie si žena, ktorá si z 900 eurového platu svojho manžela kúpi každý mesiac handry, kabelky a topánky za 300, tak ťa manžel využíva, či sa ti to páči alebo nie.
@mammi11 Mas to tazke, dve male deti a partner, ktory kona z pozicie vsetko je moje, byt, peniaze a ty si podla neho mlada bez skusenosti. Ze mu neprekazalo pred par rokmi spavat s mladou bez skusenosti, ze...? Poviem ti, ze najhorsie je pristahovat sa do bytu, ktory si partner kupil, ked ste sa este nepoznali, teda nezacali ste zit v spolocnom. To sa da cakat , ze skor ci neskor ti vyhodi na oci, ze ti nic nepatri a ked sa nahodou zamiluje do inej, nebude brat ohlad na to, ze mate deti, pri jeho povahe. Neodbocujem od temy, rozvod nie je tazky, ked ta ma kto prichylit, pomoct. Porozmyslaj co s nacatym zivotom, zabezpec svojim detom pokojny zivot bez hadok, cas leti a povaha sa rokmi zhorsuje ak je naozaj zla. Rozpravaj sa sama so sebou co by bolo dobre, premyslaj a daj na svoju intuiciu. Nie je vychodisko len sa ist vykecat s kamaratkami, povedz si, co chces naozaj ty. Je to tazke, ale najlepsie by bolo po dokladnom zvazeni povedat manzelovi razne co sa ti nepaci a ze s nim koncis, ak sa veci nezmenia. Bude zurit alebo ti povie, ze mozes odist okamzite, ak ta lubi uprimne, bude rozmyslat nad vsetkym. Skor ako s nim zacnes takuto debatu, porozpravaj sa s rodicmi ci budu ochotni pomoct ti, ak by bolo treba. Ver tomu, ze vsetko sa da ak chces, zaciatky su tazke, poplaces si teraz a nie cely zivot pri cloveku, ktory ma zrejme problem sam so sebou.
@mammi11 počuj, veď ty si vlastne pre neho podnájomník, ktorý platí sexom. akože prepáč, ale čo na tom, že malá ho má rada. Ked bude väčšia a uvidí akú handru si z teba urobil, tak začne opovrhovať tebou.
zobuď sa dievča. Keď nič iné, sprav hysterickú scénu.... janči... nadávaj, vykrikuj.....
@anatalia77 presne aj ja takto uvažujem. proste ona @mammi11 mu robí kurvu. lebo za sex dostáva jedlo, má kde bývať.... hrozné.

@maminuska
1/ co ak by to bolo?
prvy mesiac:
kupil som si novy telefon, ale bol drahy
OK (chcela som si kupit zehlicku, ale ved neva, budeme na nu mat dalsi mesiac, chcem usetrit tu 1000ku aby decka mali....)
druhy mesiac:
(zena bola ok s tym 900€ telefonom, ten ntbk mi nejak hapruje, kupi si novy imac)
zlato, kupil sm si novy imac, bol drahy....
OK (zu zehlicku si kupim k vianociam teda, ved radsej si odlozim tera....)
3.mesiac:
(co tak novy ipad, ved na ucte je kopa penazi) zlato, kupil som si.....
😀 😀 😀 ja viem, vy ste megarzumni, citate si myslienky a vediete dlhe debaty o planoch do buducnosti, ale u nas by to asi takto dopadlo 😀 😀 😀 😀