Povýšenecký manžel
Čaute baby, som tu už s vami dlho ale musela som si spraviť novy nick lebo veľa známich ma tu pozná a viete ako to na dedine chodí....
Potrebujem od vás radu, ale poďme po poriadku....
Som maminou dvoch maličkých princezien, som doma na materskej `dovolenke`. Som tri roky vydatá a mám manžela a skoro 10 rokov starsieho. A tu je problem!!!! Zacal so mnou opovrhovat. Moje slovo nema ziaden vyznam ze ja nic neviem a mam byt ticho. Do nicoho sa nemam starat a do vsetkeho ma vraj nic!
Priklad: Ja netusim kolko penazi mame do konca mesiaca lebo on chodi do roboty a to su jeho peniaze a mna do toho nic. Vraj na co on chce na to peniaze ma. Super! A co je horsie tak este aj moj rodicak chodi na jeho ucet lebo vtedy tvrdil ze na co nam budu dva ucty dokonca aj moja vyplata chodila na jeho ucet, ale vtedy vzdy isiel a vybral mi celu moju vyplatu a dal mi ju. A teraz? Ked potrebujem nieco z obchodu tak musim od neho zobrat a dokonca mu povedat co idem kupit a da mi presne len tolko kolko budem potrebovat plus minus €. Casto ked on je v praci a neocakavane musim s detmi k lekarke tak si musim ist k mame vypytat, pozicat peniaze. Jeho odpoved na toto ved ma ti kdo pozicat ja jej to potom vratim.
Dalsia vec byt je JEHO, bral si nanho hypoteku este za slobodna. A tak sa aj sprava! Ked treba nieco opravit, ziarovku vymenit tak mi na to povie ze on to spravi kedy on bude chciet je to jeho byt a mna do toho nic!!!!
Jeho oblubena veta pouzivana niekolko krat denne JAA SI BUDEM ROBIT CO JA CHCEM A KEDY CHCEM A TEBA DO TOHO NIC. JA MAM BYT A TY MAS CO? JA SOM STARSI A CO SI TY PREZILA? Jak keby neviem co prezil, nic zvlastne.
Baby co mam robit? Ako s tohoto bludneho kruhu von?
PS: teraz bude mat narodeniny jeho kladena otazka kazdy den je co mi kupis? A za co by som mu mala nieco kupit ked peniaze nemam lebo mi nic nedava? A inac aj tak neviem ci mu chcem nieco kupit.
@veronkarisko 🙂
@lalinko2010 ahoj, toto je ťažko čítať ☹ prosím ťa , dúfam že mu aspoň tie svoje peniaze nedávaš.. inak na tvojom mieste si hneď súdne požiadam o výživné, veď toto neni normálne
@zabka88 keď dám, tak musí vrátiť, v deň výplaty, vyúčtuje! na synov účet posiela 100eur, na to nesiaham, mu šetrím a povedal mi : tak na čo posielam keď mu nič nekupuješ? debil a pritom chlapec chodí len v značkovom! vieš keby bol muž mladý tak sa nepozastavujem, ale má 38 rokov a VŠ a aj takú pozíciu! ale ako som písala vo svojom prvom príspevku - vybrala som si, len on nebol takýto pred svadbou! a pred narodením syna!
@kaktusik007 Ja viem, milá kaktusík, že ty v dobrom... Ale psychické násilie a vydieranie, tak to už naozaj nie! 😉. Z úst ten návrh vypustil, normálnym tónom, žiaden zvýšený hlas, krik, vtĺkanie do hlavy či neustále vyhadzovanie na oči, dal návrh - ja som ho zamietla.
@lalinko2010 cele zle...
@lorela ano, v dobrom... ja len dufam, ze nad tym zacnes premyslat, ze takto to je a nie je to celkom OK... to pre zaciatok staci.... dufam. len este to o tej pomoci --- tak akoze ak by tvoji rodicia potrebovali pomoc, on by im nepomohol???? a ty by si nemala na zivobytie, lebo by rodicia uz nemali ti ako davat?????
akoze tu na tomto to nevidis???? ten brutalny rozdiel????? nemam slov.. fakt.
@filipal ja prec nemozem ist.... ak to pomoze tato diskusia co len jednej zene, ma to svoje opodstatnenie....
@kaktusik007 slabé slovo že celé zle!!!! na slučku!
@kaktusik007 a to je ešte len časť môjho príbehu!
@filipal dobre ale hustite do nej jak do nesvojpravnej osoby bez občianskeho, a ked jej to vyhovuje, a nechce prejst na vasu schému, tak čo to riesite??? Rozpytvavate to ako na patologii mŕtvolu! V kazdej druhej vete je naznačené ze je blba ked to dovolí...rečami cez koňa jej nepomahate tymto ani trochu, len jej klepete posledné klince do rakvy. Sama dobre viem ako je to takto žiť, ale riešiť to nátlakom,.ze si blba, nedaj si to to nejde.! Nesťažuje sa, nechce sa rozviesť, tak jej dajte pokoj! Ono sa najľahšie riešia problémy iných!!!!!!
@veronkarisko ale pomahame.... len ona sama to este nevie... tie klinceky do rakvy, ako si to nazvala, su presne o tom, ze ked zatlcieme posledny - bude velke BLIK a jej do vsetko docvakne a bude si hlavu trieskat, ze aka bola blba....
ALE - chce to cas... v jej pripade vela casu... No zaklad je, ze uz je trosku nahlodana tym, ze to nie je celkom OK... Takze jej davam rok - dva, kym jej to dojde uplne.
@veronkarisko a k problemom inych.... ja som tak neskonalo VDACNA mojej kmotre (ktora este vtedy mojou kmotrou nebola, iba roky dobrou kamoskou) ze mi otvorila oci a povedala veci, na ktore som ja pozerala ako puk -- citila som sa ako Alenka v krajine zazrakov, ze toto je kravina co mi ona rozprava, ved ja mam dobre manzelstvo, on ma kopec dobrych vlasnosti a ze je to takto??? ved to je detail a je to vlastne OK....
No ale nebolo to OK. Otvorilo mi to oci. Prave to, ze riesila problemy inych (teda mna), mne a mojim detom veeeeelmi pomohlo.
@kaktusik007 ale zatlkat jej do hlavy ze je blba nie je spravna cesta a pomoc! Treba jej zdvihnúť sebavedomie, ego,, zdoraznit kvality!!! Ked strati vsetky tieto vlastnosti a NIKAM SA NIKDY NEPOHNE
@lalinko2010 nešla by som do jedného domu s ním, vy ste manželia len na papieri, nemáte spoločné bývanie, vzájomnú sebaúctu, spoločnú zodpovednosť, spoločné nič.. treba sa majetkovo vysporiadať, dohodnúť na výživnom a ísť od seba.. ešte máš šancu byť šťastná niekde s niekým iným.. tvoje dieťa je i tak zvyknuté na občasné návštevy otca, nič sa pre ňho nezmení..
@veronkarisko neviem ako ty, ale ja ju pokladam za inteligentnu zenu. A taka vie, ze ked je na nete napisane, citujem -- si blba ak to tolerujes --- tak jej to rozhodne sebavedomie neznizi.
@lalinko2010 suhlas so
@zabka88 -- daj si navrh na vyzivne na dieta a na seba ako manzelku... uprav styk otca s deitatom... a uvidis, rozviest sa vies aj potom.... ale akoze takto to fakt nema vyznam.
@zabka88
@kaktusik007 viem že máte pravdu, ale bojím sa že prídem o syna, pretože oni ho huckajú proti mne, a chlapec je ovplyvniteľný od nich. a dom mu nenechám, pre jeho rodinu a sestru, on by ma nevyplatil z domu.
@lalinko2010 ako by si mohla prísť o syna? a prečo by ťa nemali vyplatiť z domu? kupovali ste dom počas trvania manželstva? ste bezpodieloví alebo podieloví spoluvlastníci.. a neboj, oni ťa vyplatia, keď im príde súdne rozhodnutie.. nenechaj sa tlačiť do kúta..
@lalinko2010 preco by ta nevyplatil??? je to rovnako jeho, ako aj tvoj dom.
a neuprednostnuj majetkovy prospech pred psychickou pohodou teba a tvojho dietata. Syn ma 3 roky - je sice maly, ale nie je sprosty.
@veronkarisko nestazuje sa, nechce sa rozviest, tak jej dajte pokoj ?? 😅 a preco pise do temy mam problem s financiami? Pise ze to vnima ako problem. Ale kedze ma peniaze od rodicov tak to citi len hmlisto, ak nebude financny tok od nich, zisti ze to je problem existencialny. Je pekne ze sa jej snazis zastat...no mojkanie jej nepomoze. Ona sa sprava tak aby vyhovovala manzelovi ktory ju ekonomicky tyra. A mojkanie a zvysovanie sebavedomia jej v tejto situacii nepomoze. Ona to sebavedomie ma, nie je to ustrachana myska ktora sa boji manzela, vsetkeho naokolo, samej seba. Ona si zda sa aj mysli ze je dokonca nieco viac, slachetne za venuje tomu co ju bavi, nepotrebuje take prizemnosti ako peniaze, aj ked teda tie ma od rodicov, a vdaka ich financnej podpore moze zit akoby bez materialnosti tohoto sveta, take uslachtile...Nepotrebujem manzelove peniaze, ja nie som nejaka chudera aby ma muz zivil. Zivia ma rodicia...Nie...to naozaj nie je problem
@veronkarisko
@kaktusik007
Žienky milé, ešte sa tu kvôli mne povadíte. To by ma mrzelo.
Aj keď je kráásny pocit vidieť, že si vás niekto zastáva 😉.
Toho sa mi dostalo strašne málo, a tak som to potrebovala v poslednom čase. Ale to je už celkom iná debata 🤐.
s takýmto debilom by som nebola ani sekundu!!!!
@lorela pustaj to von, emocie von...nie je to ok. Ak ho lubis a on lubi teba...dobre...trosku pokrivene vnimanie financii...ale to co pises znie vaznejsie nez len ze ma peniaze a nevie najst dobry model...on nehlada.
To ze si ta niekto zastal...dobre. Ale rovnako ak nie viac je nasa kritika zaujmom o teba. Nie snahou ublizit ti. Ale pomoct.
@kaktusik007 Veď aj mne sa vidí... Čítala som už tri krát.
@lorela precitaj aj piaty... a to je to, co sa ti snazime povedat, len asi nie kazda pouzivame tie vhodne slova... tuto mas suhrn.... a velmi trefny a vystizny... mozno slova o tyrani ti boli usmevne a podla teba prehnane - ale na tomto prispevku vidis, ze nie je to fakt v poriadku..
ak ta toto nezobudi, tak ja uz neviem...
@zabka88
@kaktusik007 riešila som pred dvomi rokmi, ale žiadosť som stiahla, už mi na súde radili, že dieťa do starostlivosti mojej a výživné naňho.
ja nie som psychický týraná ani fyzicky. len preoste ja sa psychicky sama týram. ja nemám vymedzené financie a podobne.
čiže od tých dvoch rokov sa to zmenilo, čo sa týka peňazí, ale zatiaľ som sebestačná ohľadne peňazí.
a čo sa týka syna - oni ho proti mne štvú, jeho otec. jeho sestra / manželová / nakecáva reči manželovi, ona býva s ním aj s deťmi a aj rodiačia v jednom byte, jej muž robí na kamióne, keď príde domov tak na dva dni idú do podnájmu čo majú ale ona sa potom vráti späť. čiže keď je tu ona, tak sa s ním nedá, akonáhle ona tu neni, tek on je ako vymenený.
o mojom "probléme" na súde vedia, riešila jedna právnička, ale to že prídem o syna a budú ho vychovávať svokrovci, brrrrrrrrrrrrr. oni chlapcovi nakecávajú do hlavičky, že do škôlky netreba chodiť, a budeš u nás a podobne! a malý prikyvuje.

@filipal Keby si najprv každý všetko poriešil sám bez pomoci, nebolo by takmer ani o čom písať na diskusných fórach 🙂.