Povýšenecký manžel
Čaute baby, som tu už s vami dlho ale musela som si spraviť novy nick lebo veľa známich ma tu pozná a viete ako to na dedine chodí....
Potrebujem od vás radu, ale poďme po poriadku....
Som maminou dvoch maličkých princezien, som doma na materskej `dovolenke`. Som tri roky vydatá a mám manžela a skoro 10 rokov starsieho. A tu je problem!!!! Zacal so mnou opovrhovat. Moje slovo nema ziaden vyznam ze ja nic neviem a mam byt ticho. Do nicoho sa nemam starat a do vsetkeho ma vraj nic!
Priklad: Ja netusim kolko penazi mame do konca mesiaca lebo on chodi do roboty a to su jeho peniaze a mna do toho nic. Vraj na co on chce na to peniaze ma. Super! A co je horsie tak este aj moj rodicak chodi na jeho ucet lebo vtedy tvrdil ze na co nam budu dva ucty dokonca aj moja vyplata chodila na jeho ucet, ale vtedy vzdy isiel a vybral mi celu moju vyplatu a dal mi ju. A teraz? Ked potrebujem nieco z obchodu tak musim od neho zobrat a dokonca mu povedat co idem kupit a da mi presne len tolko kolko budem potrebovat plus minus €. Casto ked on je v praci a neocakavane musim s detmi k lekarke tak si musim ist k mame vypytat, pozicat peniaze. Jeho odpoved na toto ved ma ti kdo pozicat ja jej to potom vratim.
Dalsia vec byt je JEHO, bral si nanho hypoteku este za slobodna. A tak sa aj sprava! Ked treba nieco opravit, ziarovku vymenit tak mi na to povie ze on to spravi kedy on bude chciet je to jeho byt a mna do toho nic!!!!
Jeho oblubena veta pouzivana niekolko krat denne JAA SI BUDEM ROBIT CO JA CHCEM A KEDY CHCEM A TEBA DO TOHO NIC. JA MAM BYT A TY MAS CO? JA SOM STARSI A CO SI TY PREZILA? Jak keby neviem co prezil, nic zvlastne.
Baby co mam robit? Ako s tohoto bludneho kruhu von?
PS: teraz bude mat narodeniny jeho kladena otazka kazdy den je co mi kupis? A za co by som mu mala nieco kupit ked peniaze nemam lebo mi nic nedava? A inac aj tak neviem ci mu chcem nieco kupit.
@mammi11 Mne to pripomina vopred naplanovane ekonomicke tyranie. Zacalo v okamihu, ked si na nom vdaka materskej zavisla. Vtedy domace tyranie zacina. Vdaka peniazom Ta ma pekne pod kontrolou a v hrsti. Ta kontrola sa bude zhorsovat. Dlhe roky to nevydrzis. A ak vydrzis, tak ako troska.
Rozumny je rozvod a to skor nez sa na neho naviaze aj mladsia.
Bud sa zacnes branit alebo budes troska. Maj rozum.
jeeeej aj ja chcem taku zenu
@karamelovyveternik sama to neutiahneš, to je jasné, ale ak sa spojíte dve, už by sa o tom dalo uvažovať. Na čo čakáš? Na tretie, prípadne štvrté dieťa, keď už bude odchod nemožný?!?!
@kaktusik007 A najhorsie na tom vsetkom je to ze nasi znamy,priatelia mi hovoria akeho mam fajn chlapa.Je zhovorcivy,spolocensky typ a dokaze zarobit peniaze.ALE doma je absolutne nudny,len televizor a pc,pomoc ziadna,venovanie detom ziadne,rozhovory takmer ziadne,vnima nas tak na pol ucha.Ale ked k nam niekto pride na navstevu vtedy sa detom venuje,chvali ich,rozprava o nich.Ale to ze mi vydeluje peniaze,ze nemam na nic,ale doslova tym sa nepochvali.Aj opravu zuba si musim zaplatit sama,no nemat svoje uspory tak neviem.Nedavno sa mi doslova rozpadli botasky ktore som nosila roky,a teraz co kupit si nejake poriadne kvalitnejsie aby mi co to vydrzali alebo obycajne? Uspory sa stencuju,toho by bolo vela na pisanie.Prave som uspala mojho mladsie dietatko tak koncim s pisanim a hor sa do roboty v domacnosti,caka ma varenie,upratovanie a venovanie sa starsiemu dietatku.Poobede von,vecer kupanie atd , atd...a ze vraj sedim doma.Tak nech si to chlapi vyskusaju co to obnasa.Prajem vsetkym pekny den.
@tatko_bebe skús mňa 😀 😀 😀 😀 😀 ešte že nie som voľná
@karamelovyveternik chlapi si to aj vyskúšajú, tedy aspoň tí, ktorým to žena umožní. Ja som to môjmu bývalému umožnila. Veď prečo by som manžela ochudobnila o zážitok dvoch dní byť na dve deti sám? Veééééľmi dobrá skúsenosť.
@mammi11 "....ak si spravim ucet, tak si mam platit sama telefon, potraviny pre seba a deti, detom veci, polovicu elektriny, plynu, vody a polku hypoteky za to ze unho byvam. A kde by som to z rodicaku zaplatila? ..."
Toto si precitaj opakovane. To si napisala dnes a citaj pozorne. Tu mas riesenie co treba robit. Rozvod nie je to posledne co sa moze v zivote cloveku prihodit. To nie je koniec sveta ani ziadna tragedia. Ak to ma u vas fungovat tymto stylom, rozvod je vykupenie a cesta k lepsiemu. A za tie deti, ze im mas platit stravu a osatenie by som mu doslovne rozkopala gule. Deti totiz urobil on, ci pri ich plodeni nebol??? Takze nech si raci odpustit take dristy. Nuz, ja by som s takymto chlapom bola hotova raz dva. Sa ti cudujem!
@tatko_bebe aku? Tyranu, vydelovanu, nestastnu? Ci? Aku zenu chces a potrebujes????
@mammi11 inak nemuselo sa medzi vami stať vôbec nič, ani nemusí mať druhú ženu. Stalo sa to, že máte dve deti a on si je tebou istejší, ako keby ste mali len jedno. A čo ak príde ďalšie? Predpokladám, že na antikoncepciu ti peniaze tiež nedá, lebo si je istý, že s tromi, štyrmi deťmi si bude s tebou môcť robiť absolútne čo chce. Rozvod nechceš, ostáva len s ním bojovať, čo - nehnevaj sa na mňa. ale pochybujem, že zvládneš, lebo si ním už priveľmi zmanipulovaná, tak už ti len ostáva trpieť. Som hnusná? Nie, hnusná by som bola, keby som ti napísala - moje chúďa, ostáva ti už len to trpieť, kvôli deťom. Tým by som ublížila im aj tebe. Ak môžeš ísť k mamke, urob to, rozvádzať sa predsa nemusíš, ale poraď sa na sociálke, daj si zveriť deti, poraď sa s právnikom - na MD máš nárok na bezplatné poradenstvo, len už prosím ťa začni konať!!!! Toto si muž dovolí len k žene, ktorá mu to umožní, ktorá si neváži sama seba. Ale ty nie si žiadne NIČ, ktoré musí čakať, kým jej nejaký primitív vydelí peniaze!!! Si matka dvoch detí, dokážeš sa o ne postarať, o domácnosť, zvládneš všetko, čo budeš chcieť. Predpokladám, že sa teraz bude snažiť izolovať ťa od rodiny, lebo od kamarátiek už sa mu to podarilo 😝 a ďalším krokom bude, že keď sa s ním rozvedieš, prídeš o deti, že ti ich vezme. Ty sa ale nesmieš zľaknúť, ty sa nemáš čoho báť!!! To čo prežívaš, je oveľa horšie. Neviem, prečo ťa rozvod tak máta, si veriaca? Sľubila si mu niečo pred Bohom? A on tebe sľuboval toto týranie?! Bývaš na dedine, bojíš sa rečí? Čo je pre teba dôležitejšie? Reči? Alebo blaho tvoje a tvojich detí?
@mammi11 čítala som tu už veľa životných príbehov, ale tento tvoj je fakt zlý...nepoviem ti asi nič nové, ale tvoj muž ťa nevníma ako rovnocennú partnerku, ekonomicky ťa týra a ponižuje ťa..píšem ti to preto, lebo je dôležité aby si si to naplno sama v sebe uvedomila a naštartovala v sebe skrytý pud sebazáchovy, v záujme seba a vašich detí.. neospravedlňuj ho, ani nehľadaj príčiny jeho správania, pretože žiadna príčina mu nedáva právo sa takto k tebe chovať!!! Nájdi v sebe zvyšok sebaúcty a sebavedomia a začni podnikať kroky - vlastný účet, zverenie detí do svojej starostlivosti, výživné na deti a na seba.. buď pripravená aj na to, že sa budeš musieť osamostatniť, odísť k rodičom, vrátiť sa do práce alebo si nájsť brigádu.. Nesmieš dovoliť aby sa k tebe choval ako k handre, lebo potom sa budeš cítiť ako handra.. a tvoje deti ťa tak budú tiež vnímať.. Držím ti palce, aby si našla v sebe silu zabojovať o vlastné šťastie..
no ako prve by som vyskusala este urobit to, ze nejaka hotovost by bola doma.. napr 40 eur.. a nechavala by si mu blocek co si zaplatila a to by doplnoval.. je to trapne ze dopredu musis povedat co ides kupovat... ved moze byt v obchode nieco v akcii a mozes nieco ine uvarit.. alebo do zasoby maso kupit... nejak tak by som to zakecala.. a, ze ci mu to nie je blbe, ze si musis poziciavat... ze si potom myslia ludia, ze nemate peniaze a ze nechodi do prace... ak by to nepomohlo tak by som urobila raznejsie kroky... ked citam niektore tie pribehy, tak som najsastnejsia na svete akeho mam chlapa... :D dufam, ze sa to nezmeni
@mamavera tak ja som mu tie deti nechala zverit,vsak nie som trochar,ked uz tak uz 😀
Teraz to vypada takto: starsej som zaplatil kurz xy,mladsej som kupil xy,musel som zaplatit xy...ano vedie monology,tak ako vtedy ja.
Ale obcas sa prekonam a odpoviem:viem,ale TVOJA ekonomicka situacia je TVOJE SUKROMIE.
😀
@karamelovyveternik tak to byva.... pozlatko... este ti ho aj kamosky zavidia a hovoria, ze kde si ty mala take stastie, ze si s nim.... jo jo... klasika, manipulator a tyran. Prec od neho!!!!!!
A k tomu sviatku:ja odporucam si ten rozvod dat ako SVOJ darcek pre mna. Ja som si dala rozvod k meninamm a pravoplatnost k vianociam.
Asi by ma jeb..keby sa chlap nakoniec chvalil,ze som mu dala pekny darcek. Nie,nie daj si ten rozvod ako darcek pre seba.
@zabka88 jej zivotny pribeh je veeeeelmi podobny tomu mojmu... akurat hovorim, ja som zacala navhr na vyzivne zvazovat uz ked mi druhy mesiac neprispel nicim do domacnosti - ani eurom. A klasika, manipulator, oblboval... zacalo to koncom aprila, zaciatkom augusta som nastupila na liecenie s tym, ze takto to nejde a ked sa vratim, idem to riesit uz sudne. No a ked som sa vratila po takmer dvoch mesiacoch z hospitalizacie, nasla som si vybrakovany byt 😀 😀 😀 takze vyzivne na deti a na manzelku bolo podane hned v druhy den na sude.
@kaktusik007 človeku zastáva rozum, keď číta čo je schopná spraviť jedna ľudská bytosť druhej a to ešte niekomu koho ľúbil..
@zabka88 nie je ziadnou hanbou sa stat ponizovanou zenou!!!
Hanbou je:si to uvedomovat,vediet,ze su riesenia a napriek tomu sa aspon !nepokusit!to napravit.
A o tom to je.
@anatalia77 napísala si to úžasne!!!! Nie je hanbou potknúť sa spadnúť, hanbou je ostať ležať a nepokúsiť sa vstať. Nie je hanbou dať sa zahnať do kúta tyranovi, ono to prichádza postupne, žiadny v deň svadby nepovie svojej vyvolenej - budem ti vydeľovať peniaze, nebudeš mať prehľad o výške nášho účtu, nebudeš sa smieť stýkavať s priateľmi, určite poznáte príklad o žabe a horúcej vode. Hanbou je s tým tyranom ostávať, nič nerobiť, nechať svoje deti žiť v takomto ovzduší, len aby ma ľudia neohovárali, len aby som neurobila hanbu v rodine, len aby som nemala nálepku rozvedená.
A je hanbou byť ešte o pol dvanástej v pyžame v posteli, idem niečo uklohniť, aby som tu zase nebola obviňovaná, že môj partner musí po príchode z práce všetko robiť, čo je síce kravina, ktorú som nikdy nikde nepísal, ale čo už. pekn deň všetkým.
@zabka88 je to v pohode... je to presne tak ako pise
@mamavera - akurat ja este dodam k nelubil to, ze je to emocne nestabilna osobnost, nemozna citu. On nepozna emocie, on ich vobec nema, iba ich predstiera. Zial, tak dokonale sa naucil emocie predstierat, ze mi fakt dlhsie trvalo, zistit, ze su hrane.
@kaktusik007 nemám chvalabohu priamu skúsenosť s tyranom a manipulátorom.. ale tak verila som že aj oni sú schopní citu.. ale je dosť možné že sa to môže zamieňať s majetníckym pudom alebo čímsi takým..
@anatalia77 netvrdila som že by sa mala hanbiť, ak ten môj príspevok v niekom ten pocit vzbudil, tak sa ospravedlňujem
@mamavera
spoločnost, rodina, okolie - toto je častokrat velkou brdzou pre mnohe zeny, lebo my zeny si podsatne viac pripustame k srdcu to, ako nas vnima okolie, ci nas maju ludia radi... ako sa na nas divaju... Mame vo vseobecnosti vacsi problem nebrat si veci prilis k srdcu, nebrat si ich osobne a hlavne nasa kultura je tak zamerana, ze od dievčatka je zena vychovavana k tomu, aby sa obetovala, aby sa dala na posledne miesto, aby vedela trpiet, vsetko znasat a este tvrdit, ze v tom je "sila zeny" ☹ Proste hodnota zeny je ukazovana v tom, čo vsetko znasa a ako sa obetuje. To ze nema naplneny zivot, ze je smutna, deprimovana, nemilovana.. to nie je podstatne ☹
@mima4 presne tak. Ja som sa odmietla bit do prs,aka som ja matka,nechat si deti a ekonomicky sa zruinovat. Len preto,ze sa to ocakavalo. Prehrala by som to na celej ciare. Pyrhovo vitazstvo.
Z reci dedinskych klebetnic nenakrmim deti ani im nezaplatim strechu nad hlavou. Koniec koncov aj muz je rodic,nie len ja.
nečítam si to tu všetko tak to už možno bolo aj spomenute, ale chod aspon do banky založ si učet a chod na urad prace a zmen cislo uctu ... ci to sa neda bez jeho suhlasu ??? ja soms i vsetko vybavovala sama a manžela som k tomu nepotrebovala. Teda on by ani nechcel odomna smiesnych 200 eur ale ide o to že by zacali tebe chodiť na učet..
Ešte riešenie. Požiadaj o rozvod, ako dovod uveď to čo si nám tu napísala, a ten chruňo bude cálovať na dieťa, ale aj na Teba pretože si na MD. A predsa tvoja práca je starať sa o dieťa. A dieťa je aj jeho. A to ešte neviem či tam nebude podozrenie na týranie blízkej osoby - paragraf. Skús sa poradiť s právnikom. Alebo napíš naHNonline. sk tam nájdeš Hn poradňa. ďálej sú už sekcie ako soc., právo, nehnuteľnosti..... na tejto stránke odpovedajú právnici na otázky čitateľov zadarmo. Skús tam napísať, že manžel Ti odmieta dávať peniaze, či to nie je trestné. Za pokus to stojí.
@mammi11 za to, ako to u vas je, si mozes len ty sama, lebo toto dovolis. chapes to?
jedine, ci ti brani zmenit tvoj zivot je tvoj strach. a so strachom kazdy manipulator pocita. neboj sa, keby bola na tvojom mieste sebavedoma zena, chlapik by si to nedovolil!
viem, ze to aka si, ma hlbsie korene, priciny....ale kym si neuvedomis, ze len ty mozes zmenit svoj zivot a nenaberies odvahu nic sa nezmeni.
citim z tvojich dalsich prispevkov, ze si z cennych a mudrych rad (sharlotta, kaktusik atd. nic neberies)
@filipal ale dovolil... ja som NEMANIPULOVATELNA osoba - a bola som manipulovana. Prave silna osobnost je velkou vyzvou - kto zmanipuluje taku??? A vidis, aj to sa da. Je to presne ako pise
@mamavera - ked das zabu do horucej vody, vyskoci.... Ak ju das do studenej, a pomaly stupen po stupni budes zohrievat -- uvaris ju. U mna to chcelo jeho fakt velke sebazaprenie a ten clovek styri roky potlacal svoju vlastnu osobnost... STYRI ROKY!!!! Len preto, aby ma dostal tam, kde chcel.... Akoze za toto ma moj obdiv, ono tito manipulatori a tyrani su tak odhodlani pre to svoje, tak ochotni kopec veci obetovat a vidia ten svoj ciel, co chcu dosiahnut -- nieco neskutocne. Ja by som to teda nedokazala.

Niečo podobné som zažila. Bol odo mňa starší o 10 rokov, mali sme dieťa a on mal dom v ktorom bývali ešte aj jeho rodičia. Mali ma za obyčajnú slúžku. Peniaze - tam nebol problém, ale to správanie. A strašná žiarlivosť. Nikde som nemohla ísť, ani ku mame o 3 ulice ďalej. prvá facka na ulici 2 týždne po svadbe - lebo som chcela ísť pozrieť mamu. nikto sa mi nesmel prihovoriť, ani pozdraviť. neustále ma kontroloval - kde som tak dlho, či som sa s nejakým chlapom nebavila. Raz som si namaľovala ústa a prišiel k nám jeho známi. Skoro ma zabil.... Odišla som od neho aj s malým synom. doslova ušla ešte v ten deň. Nikdy viac som sa k nemu nevrátila. A ani som to neoľutovala. To nebol život - to bolo jedno obrovské trápenie. Syn má už 19 rokov a mám ešte aj ďalšie 3 deti. Samozrejme s niekým iným.
Ale byť na Tvojom mieste určite by som od neho odišla. Nemá to význam. On sa nezmení. Asi ho už omrzelo manželstvo a preto sa tak chová ako najvačšie hovado..... Si predstav takú situáciu, že by si ochorela a potrebovala od neho pomoc po každej stránke. No neviem, neviem či by si sa pomoci od takého hlupáka dočkala. Asi ťažko.....