Povýšenecký manžel
Čaute baby, som tu už s vami dlho ale musela som si spraviť novy nick lebo veľa známich ma tu pozná a viete ako to na dedine chodí....
Potrebujem od vás radu, ale poďme po poriadku....
Som maminou dvoch maličkých princezien, som doma na materskej `dovolenke`. Som tri roky vydatá a mám manžela a skoro 10 rokov starsieho. A tu je problem!!!! Zacal so mnou opovrhovat. Moje slovo nema ziaden vyznam ze ja nic neviem a mam byt ticho. Do nicoho sa nemam starat a do vsetkeho ma vraj nic!
Priklad: Ja netusim kolko penazi mame do konca mesiaca lebo on chodi do roboty a to su jeho peniaze a mna do toho nic. Vraj na co on chce na to peniaze ma. Super! A co je horsie tak este aj moj rodicak chodi na jeho ucet lebo vtedy tvrdil ze na co nam budu dva ucty dokonca aj moja vyplata chodila na jeho ucet, ale vtedy vzdy isiel a vybral mi celu moju vyplatu a dal mi ju. A teraz? Ked potrebujem nieco z obchodu tak musim od neho zobrat a dokonca mu povedat co idem kupit a da mi presne len tolko kolko budem potrebovat plus minus €. Casto ked on je v praci a neocakavane musim s detmi k lekarke tak si musim ist k mame vypytat, pozicat peniaze. Jeho odpoved na toto ved ma ti kdo pozicat ja jej to potom vratim.
Dalsia vec byt je JEHO, bral si nanho hypoteku este za slobodna. A tak sa aj sprava! Ked treba nieco opravit, ziarovku vymenit tak mi na to povie ze on to spravi kedy on bude chciet je to jeho byt a mna do toho nic!!!!
Jeho oblubena veta pouzivana niekolko krat denne JAA SI BUDEM ROBIT CO JA CHCEM A KEDY CHCEM A TEBA DO TOHO NIC. JA MAM BYT A TY MAS CO? JA SOM STARSI A CO SI TY PREZILA? Jak keby neviem co prezil, nic zvlastne.
Baby co mam robit? Ako s tohoto bludneho kruhu von?
PS: teraz bude mat narodeniny jeho kladena otazka kazdy den je co mi kupis? A za co by som mu mala nieco kupit ked peniaze nemam lebo mi nic nedava? A inac aj tak neviem ci mu chcem nieco kupit.
@mamavera ja sa nehnevám, ok v pohode. každé povolanie má nejakú vadu! aha, teraz som pochopila, že druhá časť odpovede a to nie som blond, dlhý deň už.
máš šikovného muža, môj nie je schopný ani igelitku odložiť.... 😠
@kaktusik007 no, ale ak ona nema pristup k uctu manzela a ponatia o jeho zostatkoch, co dolozi? V navrhu sa da spomenut tento fakt a dokazovat bude musiet on co ma a kolko ma, ci? Teda, ja som bola v tom, ze tieto nalezitosti sa predkladaju az na vytycenom pojednavani, nie uz v navrhu. Tam treba rodne listy deti, sobasny list a myslim kontakty na pripadnych svedkov ako prilohy. Ci nie?
@lalinko2010 ja som tiež prepnutá na prázdninový režim.... 😀 😀 😀 😀 😀 , za partnera vďačím samozrejme jeho mamine, ktorá ho vychovala tak, ako vychovala, ale aj jeho bývalej manželke, ktorá robila kariéru, vyštudovala počas manželstva dve VŠ a on ak nechcel s deťmi zhniť v špine a stravovať sa po reštikách, nič iné mu neostávalo. Som jej mimoriadne vďačná, neviem, či jej niečo nekúpim 😀 😀 😀 😀 , žartujem, ona ma nenávidí, aj keď som na jej adresu nikdy nič zlé nepovedala, lebo ich deti ma majú radej ako ju a odmietli ísť s ňou na dovolenku a išli s nami. Lenže keď ich šupla od troch mesiacov strážiť susedkám a kamarátkam, lebo babky ešte pracovali a robila kariéru, tak nemôže teraz očakávať, že sa medzi nimi vytvorí vzťah, keď nikdy vlastne nebol....dá sa to aj skĺbiť, no ak ráno vypadne z domu a večer príde, víkendy po sympóziách, školeniach, deti ju pomaly nepoznali, jednu dobu volali mama na tú susedku...
@mammi11 no ono to tak byva ze chlap si povie ze ked nezaraba ta zena a vlastne vacsinu penazi prinesie muz tak ma nato pravo.ale prd makovy,treba mu to dat najavo...nech sa on stara o deti a pochopi o com to je.neviem teda mne obcas ten moj povie ze ja nezarabam a ze nemozem mat vsetko ked nieco chcem ale zas ono je to asi o povahe a hlavne o komunikacii..a teda ja hned nanho nakricim 😀 ja by som mu narovinu povedala ze ked chce takto zit nech si najde druhu kravu ktora mu to bude s usmevom tolerovat a ze ci teda sa chce rozist.vsak ked inac to pochopit nedokaze...my sme mali dost krizovych situacii ale vzdy sme sa nejako k sebe vratili,lebo sme chceli.proste musi aj on chcet a ked nechce,nech necha tak...na svete nie je jediny 🙂
@mammi11 v mnohom co si napisala sa podobame, ale nastastie s par rozdielmi. My sme s muzom neni ani zobrati, mame 2 deti, byvame v dome - jeho dome (staval ked sme uz spolu chodili, ale kedze sme len chodili, ja som do domu nedala ani € (vlastne som ani nemala ake 🙂 Takze dom a vsetko v nom financoval muz. Ja som 4 roky doma s detmi, rodicak chodi nastastie na moj ucet (kedze sme neni manzelia, jeden ucet neprichadza do uvahy), jemu chodi jeho vyplata a z nej sa financuje vsetko - okolo domu, energie, hypo, nafta, dovolenky, vacsie nakupy pre deti. Moj rodicak sluzi mne na bezne nakupy, pripadne veci pre deti, skolka (aj tu v poslednom case plati castejsie on ako ja). A mesacne mi k rodicaku dava cca 300€ na domacnost (s tym, ze ak ideme do obchodu spolu na vacsi nakup, zaplati vacsnou on). Ale tiez neviem ako na tom financne sme, ked planujem nejaky vylet na vikend, neviem ci mozme alebo nemozme ist - ci na to mame alebo nie. Na tvojom mieste by som si ale dupla nohou a presadila si, ze minimalne rodicak bude chodit tebe - ak ti nebude chciet vybrat z uctu, jednoducho zajdi na UPSVR a daj si to zmenit, ze ti bude chodit postou a nie na ucet. A k tomu nech vysoli este aspon 100€mesacne, nie si jeho sluzka ani zamestnanec aby ti vydeloval peniaze.
@mammi11 píšeš, že máte problémy len posledný rok. Mali ste spoločný účet, čo ja považujem v manželstve za najlepšie možné riešenie, ale, pokiaľ má prístup k nemu kartou aj jeden aj druhý manžel, pokiaľ obaja vidia výpisy z účtu, spoločne plánujú, čo kúpia, koľko odložia a pod. Predpokladám, že u vás to tak nebolo, len pritlačil na pílu, keď si teraz na MD. A podľa mňa by mu maximálne vyhovovalo, keby si teraz ostala znovu tehotná - aspoň tri roky si môže na tebe vybíjať čo chce a potom sa už s tromi malými deťmi ťažko plánuje odchod. netvrdím, že sa to nedá, ale je to oveľa ťažšie, ako teraz.
@mima4 Absolutne s tebou suhlasim. A este dodam ze u nas je to tak ze priatel ma vzdy a vo vsetkom pravdu - podla neho.Nikdy ale naozaj nikdy si nepriznal ziadnu chybu,vzdy som len ja ta zla,vzdy len ja za vsetko mozem! Ani sa necudujem ze uz nemam ziadne sebavedomie.Jemu sa rodicia ako dietatu nevenovali,v tej dobe mali velke hospodarstvo a malo casu na deti.Moj priatel nevie vyjadrit city a lasku ani mne ani detom a vsimla som si ze oni ani medzi sebou.Raz som v navale emocii nieco podotkla pred jeho mamou na ich syna a ta si neodpustila poznamku ze ... za vsetkym hladaj zenu... a odisla do kuchyne umyvat riad a viac sa k tomu nevyjadrovala.Zbytocne budem vraviet ked si syna zastavaju.U nich tiez vladne otec,nech povie cokolvek jeho mama je ticho.Nastasie vidame sa par krat do roka pre vzdialenost.Ale vzdy ked pridu k nam alebo mi k nim tak len vysava z cloveka energiu,do vsetkeho sa stara.Napr.ja uz z priatelom nespim od narodenia nasho druheho dietatka kvoli jeho strasnemu chrapaniu.Nevysvetlim jej ze v noci vstavam na dojcenie,plus este mam sa budit kazdu chvilu na chrapanie? A on po mne krici ze co ho budim alebo obraciam.Jeho mama mi hovori ze som moc citliva a ze zena ma byt vzdy po boku svojho muza.Plus kopec dalsich veci,akurat v nedelu po tyzdni odisli a ja mam konecne ako taky klud.Priatel si tiez zobral tyzden volna,ale poviem vam taka vycerpana som uz davno nebola.Vsetko bolo na mne ,varenie,chystanie,umyvanie riadov,deti a pod.Jeho mama sa mi aj ponukla z pomocou ale kedze ma 72 rokov tak som jej povedala ze dakujem ale netreba.A moj priatel nic ako vzdy,ziadna pomoc.Nase deti ani za nim nejdu,neviem co caka ked sa im nevenuje a jeho mama kazdy den poznamky ze ich zle vychovavam ze mladsie stale nosim na rukach a ine veci.Co vam poviem som rada ze ich uvidim az na vianoce.Asi robim aj ja chybu ze nechcem prist do konfliktu,neviem spravne vyjadrit svoj nazor,bojim sa aby sa neurazili.To iste priatelovi som dlho ustupovala,nechcela som sa hadat a aj ked som zacala argumentovat on ma uz v zaciatkoch udupal ze on nebude pocuvat somariny.U nas je to len pretvarka pred ludmi,rodinou ze medzi nami je vsetko v poriadku,ja som ale nestastna a nechcem takto zit.
@jabadaba
@kaktusik007 Pristup k uctu nemam ani netusim aky je zostatok ale viem vysku jeho platu. A taktiez viem ze ma este dvasporiace ucty. Inac ak on ma sporiace ucty nemam pravo aj na nejake peniaze z nich. Su to jeho ucty jeden zriadil este za slobodna a druhy neni som si ista ci to bolo tesne pred svadbou alebo hned po svadbe. Oba jeho ja nikde nevystupujem
@mammi11 Je mi to velmi luto, zeny predo mnou uz pomenovali, o co sa jedna. Skutocne spravanie tvojho manzela vykazuje prvky ekonomickeho tyrania. Tvoj muz zneuziva svoje postavenie aby ziskal nad tebou prevahu a uplatnil si svoju moc. Toto je zivene rodovymi stereotypmi, ktore su aj dnes vysoko aktualne a podporovane konzervativnymi nazormi. Kde muz ma byt akousi hlavou rodiny, ktora rozhoduje / o peniazoch, case, vychove/, usmernuje, ma autoritu a ostatni clenovia rodiny sa jej prisposobuju a maju ju respektovat. Naopak zena akoby "nebola stvorena" na to, aby dokazala stat rovnocenne po boku muza, ale potrebovala jeho usmernovanie - napr. v minani penazi a zabezpecia domacnosti, je prilis emocionalna, a neautoritativna, aby dokazala zjednat "poriadok v rodine", ci s detmi. Preto ma uznavat postavenie manzela ako "hlavy rodiny", podporovat ho, respektovat. Za to ju ma muz milovat. Zneuzit taketo vyhradne postavenie a pridelenie moci je velmi lahke, hlavne ak je to odobrene sirsim spolocenskym kontextom. Staci ak tvoj povie, ze si marnotratna a nevies narabat s peniazmi a ma spolocnostou vnimany legitimny dovod na to, aby ti ich odnal. Lebo on je hlavou rodiny.
Proti tomuto sa velmi tazko bojuje. Ak sa necitis na radikalne riesenia, je to uplne v poriadku. Nesil sa. Kazde vazne rozhodnutie si vyzaduje cas a dozretie. Dovtedy mozes na sebe pracovat a budovat svoje zdroje podpory. Tie budu pre teba velmi dolezite. Muzi ako prve utocia na sebavedomie zeny. Sebavedomie je najdolezitejsi faktor na "zoznamovacom trhu", ktory zeny pouzivaju, aby ziskali partnera. Znevazovanie, podcenovanie pouzivaju muzi na svoje partnerky preto, aby znizili riziko, ze od nich zena odide a najde si ineho partnera. Nezabudni na to! Nie je to o tebe, je to len taktika, ktoru tvoj muz pouziva.
O tom, co sa u vas doma deje hovor s inymi ludmi. Rodinou, priatelmi...otvaraj temu. Zabezpecis si podporu a tiez je tu sanca, ze pribrzdis jeho spravanie. Akekolvek nasilie sa deje len preto, ze je "skryte", alebo spolocnostou tolerovane.
Rob si plany do buducnosti, zameraj sa na myslienky, co by si mohla robit keby....ste sa rozviedli, potrebovala si peniaze, musela riesit naliehave situacie. Vytvor si plany, napady, strategie.....doda ti to odvahu a sebavedomie. Pracuj na sebe a vytvor si obranne strategie ako zvladnut tlak, cokolvek, co ti pomoze, je dobre. Drzim ti palce.
@karamelovyveternik je mi ľúto, že žiješ takýto smutný život. Na svokru a jej reči sa vykašli, vlastne to ani tvoja svokra nie je. Nebude to takto natrvalo, zamestnáš sa a bude lepšie, snaž sa odkladať už teraz každé euro, keď budeš pracovať tiež a verím, že sa ti podarí osamostatniť sa a ísť s deťmi aj keď len do podnájmu. Držím ti palce.
Dnes som si povedala ze sem ani nenapisem, ale uz treti prispevok zas "chmuľovia na obzore?".
Poviem ze odist od eko-tyrana ci psychoterosristu vobec nie je take jednoduche...
Teraz uz ano , poviem aj ja, ale kto nezazil nevie, nedokaze si ani len predstavit tie ich scenare. napriklad Vás ani vo sne nenapadne, ze si zalozia ucet a potajme si zdieľaju aj ten Váš..manipuluju Vás.. neskor si uz dovoluju tak, ze zacnu ponizovat tým, že : Pardon za vyrazy: máte holú riť, ste ubožiačka neschopná, chudera, okrem MD alebo rodičáku nemáte nič...má kartičku k Vášmu účtu, platí z neho..chete si kupit nieco na seba, tak Vás uráža, že míňate peniaze na daromnicu, alebo v obchode rozhoduje co si kupite, platí on..Co navaríte, "vyžerie" potom rozpráva kade tade, že málo varíte, neustále sa vypytuje, kde ste dali peniaze..Dlho riesite presne to čo zakladatelka témy, že ako Vás uráža, bojujete verbálne o vašu dostojnosť, slušnosť ako matka jeho detí, ako žena, ktorá ho lubila a azda aj lubi, hambite sa pred znamymi a rodinou, lebo navonok vyzerara ako hviezda, nedotknutelný, ženám imponuje.. a doma je to niekto iný..Ste naučená z domu, ze treba posluchat, byt slusna.. chcete byt lubena a aj horsie sa maju iné.. ved ste na MD, kam sa podejeme,.. stale Vám vykrikuje, ako bez neho umriete, zdochnete, zoebrie Vám deti, peniaze, ked vela placete, bojujete aj pred detmi, zacne sa vyhrazat, ze vsetkym povie aka ste narusena..a na sude povie, ze sa nestarate o deti..V penazenke ani cent, deti chore, muz vykrikuje, ze je to jeho dom, peniaze, byt, lebo on len zaraba.. potom - pozri sa na seba, aka si chudera, potom pride na rad rodina..utoci sa na zeninu rodinu...neskor facky, zena je uz len "P..." bezne aj pred detmi..
No kym zene dopne, s kym ma docinenia, ze kto je ten otec jej deti, potrva to, boli to a az po rozvode castokrat zisti pravdu.. ked je nad vecou, a je jej muz ukradnuty uz definitivne.
Ano aj ja dnes viem, ze som mu nemala dat pravo disponovat s uctom a podobne...ako pisu baby..
Povedzme si tak, keby sme dnes starsie boli skusenostami a informaciami naskolené, asi si ani muza nenajdeme..resp. nas nechcu...
Neboj sa, dokazes to, urcite sa tym netaj, popros rodinu o podporu aj psychicku, zver sa im, lebo takí muzi su na koni, vedia, ze s tym nepojdes na bubon..a intezivne tlacia na zenu aka je chudera..
No takze pozname takychto.!!
Ja som po rokoch zistila, uz po rozvode, ze som nariekala a ten moj "chmuľo" mal frajerky. A ja že chudačik unavený z roboty. Pekne si minal moje peniaze, a dodnes neviem kam z mojho uctu plynuli.
Rozmyslaj nie o tom ako ti bude chybat ale ako dobre ti bude bez neho!
Ano, kazda sme vyskusali pohovor, rozhovor, sexi saty, dobre jedlo...sebarflexiu, tyrali sa otazkami - kde sme urobili chybu, mysleli na deti, rodinu, okolie..tiez to nebolo jednoduche prastit so vsetkym..
Ale dnes hovorím, necakat, odist, opravujem - Kopnut do zadku, to bolí takychto najviac.
Ja by som uz nedokazala zit s nikým podobným, co je to za zivot dokazovat si, ze moj ucet a podobne. To vobec nie je jednoduche si akoze s takým psychopatom sadnut, ze pocuvaj a atd.. Hned schytate - pal do... a je po rozhovore..
Nie je to vobec jednoduche, ale uvidis, ze to zvladnes! Zvladli sme to viacere!
To ci je starsi nie je podla mna problem, je to o tom jeho egoizme.
Ja som si predstavila, ze takyto clovek sa ma ma este raz dotknut? za take ponizenie, ty ho dokazes pohladit?Zit nejake obchodne manzelstvo? strasne.
Ak ti chýba u tvojho partnera normalny cit, porozumenie, ucta a asi podla toho co pises, aj to hladas, tak navody na skoncenie a ukoncenie ti uz baby napisali..A trefne.
Drzim place a vela sil!!
Ahoj, za onych cias som tiez randila s muzom, co mal o 14 rokov viac ako ja.
Viem si predstavit, ako ta oslnil, hmm, sarmantny, bolo sa s nim o com rozpravat, bol po celom svete, mal vlastny dom/byt, auto a zabehnutu karieru. No co k tomu dodat, toto ma kazdy normalny clovek po 30-35. Ale v tej sladkej 25 to dokaze oslnit, ked ty si akurat skoncila skolu a par rockov robis, hladas samu seba a v podstate si rada, ze si rada.
Ono tito muzi, co chytaju mladsie dievcata, tak maju problem oslnit seberovne zeny, pretoze pre nich by zapadal do kategorie NORMAL. A v podstate by pre nich mozno ani nebol dobry, pretoze oni by chceli asi trosku vyzretejsieho muza, nie takeho dominantneho, ktory ma pravdu aj ked ju nema a v podstate o vsetkom rozhoduje. Radne je vtedy ked to jemu vyhovuje, a vsetko sa riadi podla neho. Asi si sa nasla, ze?
Neviem, co ti mam poradit, mas po svojom boku nezreleho jedinca, ktory ma complex sam so sebou a preto ma potrebu ta udupavat. Ziadny normalny clovek nema potrebu si z druheho cloveka urobit fackovacieho panaka a debilka na vsetko po ktorom bude este aj hucat.
Apropo, na lieky by som si nepoziciavala od mojej mamy, ale do jeho rodiny a kamaratov, nech vedia, co je to za chuja a nech jeho vlastna mama vie, akeho chmula vychovala.
Prajem vela stastia, budes ho potrebovat
@mammi11 ale ano, mala by si narok aj na peniaze z tychto uctov... LENZE je to tazke dokazat...
takze -- prv ako podas navrh, sprav teda este nieco ine -- zaisti si vypisy uctov, ich cisla a zostatky...
no aj tak - ak to prevedie, este pocas manzelstva, je to smola... ale pri vyporiadani bsm mozno tvoj pravnik bude riesit cas, kedy k tym vyberom zo sporiacich uctov doslo... lebo ak ma ucty, kde 5 rokov iba vklada, ci 3, a zrazu vyber, a NAHODOU potom, ako sa dozvie ze manzelka dala navrh na vyzivne na seba a deti... 🙂
len opakujem, toto je vojna, co je medzi vami... nic mu nehovor.... ziskaj si informacie, vypisy z uctov odloz, odfot..... aby si potom mala esa v rukave!!!! a kopie si pekne krasne odloz k vasim....
on chodi do prace.... zajtra sa do toho mozes pustit....
z taktickeho hladiska by som mu dnes tie monterky oprala -- aby nic netusil. To je zaklad. A potom skus najst info o tych setriacich uctoch.
@mammi11 ježiši to musí byť ponižujúce. Tvoj muž potrebuje poriadne slovne "naložiť" a riešila by som to tým že by som odišla na nejaký čas k rodičom nech sa uvedomí ako sa správa...a na otázku prečo si odišla by som mu to pekne všetko vysypala polopate a podrobne lebo inak mu to nedojde že sa chová ako chrapúň. Cíti sa povýšenecky lebo z teba zrejme vyžaruje poníženosť a on si tým mastí ego...a to že je starší a veľa toho zažil by som otočila tak že nech sa tým nechváli že už je taký starý somár...proste treba mu zraziť hrebienok...viem že sa to ľahko píše a ťažšie realizuje ale mám vyskúšané že ak muž dostane príučku tak sa preberie a možno sa začne aj snažiť alebo bojovať o teba...
@nika1020 Az mi slzy vyhrkli,je to tak ako pises.
@nika1020 píšeš veľmi rozumne, no časť z toho odpadá, pokiaľ majú manželia spoločný účet a obaja vedia o pohybe každého centu kedy a ako bol použitý. Jasné, že sa dá, ak manželovi zvýšia plat, aby o tom manželke nepovedal a mal ďalší účet, o ktorom nevie, ale to je už o dôvere. Sú tu ale aj iné symptómy, že ide o manipulátora. Zakladateľka témy nemá žiadne priateľky, čudujem sa, že má ešte prístup na net. On dobre vie, prečo, lebo by jej nalievali rady do hlavy. Oni to robia systematicky.....asi by sa mala každá žena zoznámiť s tým, ako rozpoznať manipulátora. Ak by to uchránilo pred ním aspoň pár nešťastných žien, malo by to zmysel.
Inak dobre napady o príprave na rozvod a delenie majetku. Je mi z toho az zle ale tak to je. Ale patri sa na to pripravit, je to hotova detektivka. A hlavne si nakopirovat vsetky zmluvy a veci.. eko psychopat, ktorý odide z domu jedine co berie je notbook, papiere, doklady a svoje handry.. Hned ti zablokuje pristup k uctom vkladom, vymeni si cislo mobilu, prepise auto na seba a ked nebude doma odvezie vsetko co ma aku taku cenu. takze fotit, kopirovat, odklozit faktury co si nakupila spolocne, lebo si ani nespomenies, ze si dala nieco na polovicu, alebo ti prispeli rodicia, este odprorucam spisat u notara vsetko ak si dostala do niekoho ineho, a s aktualnym dnesnym datumom, je to svedectvo, ak da nieco na zoznam ze nadobudol on.napr. mne dala mam na pracku, akoze darcek tusim k 30 tke..ja som an to zabudla a odniesol si ju.. Ked mi to mama pripomenula zistila som ze je neskoro... nemala som ani doklad a ani nic..
To len ako priklad..
len sa s tym nechval nikomu z jeho znamych co robis, aby ti neublizil.
vies co, fakt ruku na srdce, sama si za to mozes, co si si vybrala aj co si k tebe dovolil
hlavne uz mu to viac nedovol
normalne mu povedz, ze toto nieje manzelske spoluzitie a muste zmenit pristup aj k financiam a zjavne obnovit nejaku uctu v partnerstve, lebo nie si ochotna dalej toto znasat
ale este pred takymto rozhovorom by si si mala najst pracu, este predtym zriadit ucet a davat si peniaze posielat na ten svoj ucet
nesmies si zo seba nechat robit onucu, lebo nou sa aj stavas
je to tak a este horsie..a co su to za hovada po rozvode..)))
to som sa zabavila...
fuj psychopata a manipulatora spoznam do 2 sekund od vtedy...aj cestou vo vytahu. Normalne je to typologia, tak ako alkoholik..
vyzeraju rovnako, robia rovnake veci, rovnake scenare..
nespozna ho ziadna pred svadbou ak jej o takych pripadoch nepovedal nikto.. neexistuje ze to vie posudit!!..
Okamzite si zaloz vlastny ucet a daj si nan posielat rodicovsky prispevok. Tvoj manzel si ta zrejme pomylil s nejakou spotrebnou vecou!!! Prepac, ale podla toho co pises, to je strasne hovado! Bolo by mu treba riadne vycistit zaludok - otvor si usta povedz mu to vsetko tak, ako si to napisala sem. Ak nepochopi, tak by som zvazovala odchod.
Ano, on chodi do prace, to je pravda. ALE - ty nemas pracu ??? Staras sa o deti, o neho a o celu domacnost - to je praca na plny uvazok.
@nika1020 jeeeej...to si uplne opisala byt po tom, co sa vystahoval.... samozrjeme tajne... bral papiere, dokumenty, prefotene zmluvy, este aj moju zdravotnu kartu si poprefocovoal na komplet..... jo jo, psychopat... oni su fakt rovnaki hajzli vsetci..... 😀 😀 😀
@zabka79 nie, toto nie... to by mohlo ublizit, presne ako pise
@mamavera - toto je psychopat... to treba inak jednat, to sa neda pochopit, ani vysvetlit... to treba proste zazit...
zial, ale tak to je.
@mamavera asi by som urobila prvý krok a čakala, a potom druhý krok podľa toho ako by sa vyvinula situácia. Nepodniknúť vôbec nič len kvôli potencionálnemu strachu zo situácie ktorá sa možno ani nestane je podľa mňa nezmysel...ale tak každý sme iný...autorka si to porieši tiež ako jej to vyhovuje....
@nika1020 tak tak tka tak tak!!!!! svata pravda tento tvoj prispevok dnes o 15:05
najviac milujem tie mudre zenske -- ale to si predsa musela vidiet pred svadbou, ze je taky.... prd!!! toto nemas sancu dat, ak ti to nahodou niekto nepovie -- pretoze je to fakt totalne presne cez kopirak vsetko....
@kaktusik007
som sa zabavila, ze zdravotnu kartu - to je 100 bodov a tuž!!!
debilko, prepáč???))
ten moj chcel vyplatit zo zariadenia z detskej izby..))
po rozvode sa predstavoval ako moj mnazel napriklad na socialke kde mi platia pridavky a tie tavy mu ukazali spis, povedal, ze hlada doklad, ktorý asi manzelka omylom zobrala, tetky sa prebrali, ked ho zbadali mobilom fotit doklady z mojej roboty, darmo som tam mala rozhodnutie zo sudu..
naco mu to bolo chmulovi neviem..))
@kaktusik007 ja som to tiez nepozorovala,a to sa s nim poznam od strednej skoly,takze 28 rokov. Proste mu posledne 3 roky zacalo kvapkat na karbit. Skusala som vsetko,ale nedalo sa. Jeho zla povaha sa prejavila v urcitych zivotnych situaciach,a dlhodobych.
V krizach.
@mammi11
takto, pytaj si od neho peniaze na lieky, nahraj ho na mobil a vobec nahravaj si to vsteko na mobil.. bud pokojna, kludna..
uvidis ako ta bude ohovarat.. a vymyslat si, viem ze je to take zufale, ale ak ti nebudu verit napr. jeho rodiacia, ja by som im to pustila, hlavne tie debaty v amoku...urob mu hambu...nechaj si to v zalohe..lebo poviem ti, najdu sa aj taki ktorí budu verit jemu...
a nepoziciavaj si od nikoho, normlane mu povedz, ze nech ide vybrat lieky z lekarne. Poloz recept a este ho aj pekne popros..
boze rozum sa mi zastavuje..))
@mammi11 na to poziciavanie pozor!!aby si sa nakoniec nedopocula,ze si rozflakala vsetky prachy,tak si chodila poziciavat.

@mamavera
@jabadaba dokladas tlacivo, asi 10 stranove, kde okrem ineho mas uviest cisla vkladnych kniziek, vsetkych uctov a najma zostatky na nich za posledneho pol roka.... no des to vyplnat, fakt.....