icon

Povýšenecký manžel

mammi11
15. júl 2014

Čaute baby, som tu už s vami dlho ale musela som si spraviť novy nick lebo veľa známich ma tu pozná a viete ako to na dedine chodí....
Potrebujem od vás radu, ale poďme po poriadku....
Som maminou dvoch maličkých princezien, som doma na materskej `dovolenke`. Som tri roky vydatá a mám manžela a skoro 10 rokov starsieho. A tu je problem!!!! Zacal so mnou opovrhovat. Moje slovo nema ziaden vyznam ze ja nic neviem a mam byt ticho. Do nicoho sa nemam starat a do vsetkeho ma vraj nic!
Priklad: Ja netusim kolko penazi mame do konca mesiaca lebo on chodi do roboty a to su jeho peniaze a mna do toho nic. Vraj na co on chce na to peniaze ma. Super! A co je horsie tak este aj moj rodicak chodi na jeho ucet lebo vtedy tvrdil ze na co nam budu dva ucty dokonca aj moja vyplata chodila na jeho ucet, ale vtedy vzdy isiel a vybral mi celu moju vyplatu a dal mi ju. A teraz? Ked potrebujem nieco z obchodu tak musim od neho zobrat a dokonca mu povedat co idem kupit a da mi presne len tolko kolko budem potrebovat plus minus €. Casto ked on je v praci a neocakavane musim s detmi k lekarke tak si musim ist k mame vypytat, pozicat peniaze. Jeho odpoved na toto ved ma ti kdo pozicat ja jej to potom vratim.
Dalsia vec byt je JEHO, bral si nanho hypoteku este za slobodna. A tak sa aj sprava! Ked treba nieco opravit, ziarovku vymenit tak mi na to povie ze on to spravi kedy on bude chciet je to jeho byt a mna do toho nic!!!!
Jeho oblubena veta pouzivana niekolko krat denne JAA SI BUDEM ROBIT CO JA CHCEM A KEDY CHCEM A TEBA DO TOHO NIC. JA MAM BYT A TY MAS CO? JA SOM STARSI A CO SI TY PREZILA? Jak keby neviem co prezil, nic zvlastne.
Baby co mam robit? Ako s tohoto bludneho kruhu von?
PS: teraz bude mat narodeniny jeho kladena otazka kazdy den je co mi kupis? A za co by som mu mala nieco kupit ked peniaze nemam lebo mi nic nedava? A inac aj tak neviem ci mu chcem nieco kupit.

filipal
15. júl 2014

@kaktusik007
@anatalia77
baby, ste super!!

midori123
15. júl 2014

Ty kokso! Ja s mojou povahou by som mu už dávno lopatou po hlave pár krát prešla!!!

kaktusik007
15. júl 2014

@jklara prepac tu otazku, ale si v takomto vztahu a manzelstve stastna?

mala_hobitka
15. júl 2014

@mammi11 nezostavaj "kvoli detom" pretoze ty budes cim dalej uplne znicena a on sa bude vyskierat, aby si nedopadla tak ze pre deti on bude poloboh a ty len handra, lebo rodinne prostredie je tiez dolezite. toto chces naucit svoje deti? ze zena je nic? ze otec je panko? nefungujuca rodina nie je rodina

kaktusik007
15. júl 2014

@filipal ani nie... ona ma fakt problem.. brutalnych rozmerov... a ak by som ja bola v jej kozi, bola by som rada, ak by sa nasiel niekto, ktokolvek, kto by mi chcel pomoct... aspon psychicky.
Vies ako sa hovori -- rob druhym to, co chces, aby robili tebe.... A karma funguje - dobro sa vracia dobrom, zlo zlom... Tak ide zivot. Takze sa podla toho riadim v zivote.

filipal
15. júl 2014

@kaktusik007
pochvalit vas mozem 😵 😵 😵
a ak som spravne pochopila, mozete jej pomoct aj odborne, ze? to je ta najlepsia kombinacia...

mambba
15. júl 2014

@mammi11 a @karamelovyveternik , som advokatka robiaca mnoho rodinnopravnych pripadov a je to v mnohom stale o tom istom, nebudem tu znovu rozpisovat co mate robit, lebo tieto rady ste tu uz dostali.. ale posudzujuc pripady z vlastnej praxe vam mozem obom zodpovedne povedat, ze obe verite v nieco, co sa nikdy nestane. nikdy sa tento typ chlapa nezmeni. nepomoze ziadna debata, nic.. mozno bude chvilu klud, ale skor alebo neskor to prepukne znovu a skory rozvod alebo rozchod je vzdy lepsi kvoli detom. Najlepsie co moze zena v nefunkcnom vztahu urobit ( a verte ze obe mate bezpochyb absolutne nefunkcne vztahy) je prave kvoli detom ten vztah cim skor ukoncit, cim su deti starsie tym to horsie prezivaju, tym vie otec detmi lepsie manipulovat a tym skor moze na sude vykrikovat ze chce deti do starostlivosti. Cim je dieta mensie, tym je cely tento proces pre matku znacne jednoduchsi. A naozaj verte, ze svojim spravanim davate detom strasny zaklad do zivota, davate im ukazku zleho vztahu a bohuzial som sama zazila, ze dcery, ktore boli svedkom takehoto udrziavania vztahu kvoli detom, si v buducnosti nasli presne takeho isteho kretena, lebo nic ine nepoznali v zivote a mali rovnaky nedostatok sebavedomia ako ich matka a na druhej strane synovia prevzali mnohe prvky spravania ich otca a k svojim partnerkam v buducnosti sa spravali rovnako, pretoze toto mali definovane ako model rodiny. Takze ak nie pre nikoho ineho, prave pre tie svoje deti to urobit musite..
No a zaverom.. ak ste niektora nahodou z Kosic, Presova, Trebisova alebo Michaloviec ( dalej sa mi neda, lebo mam male babatko) tak ponukam zastupovanie na sude zadarmo..

mamavera
15. júl 2014

@karamelovyveternik tak po takýchto slovách je aj krízové centrum super riešenie

kaktusik007
15. júl 2014

@mambba ja si dovolim ta doplnit - po kazdom takomto jeho ustupku, kedy bude klud, to zacne opat a bude este horsie, rafinovanejsie a zakernejsie....

mambba
15. júl 2014

@mammi11 moja a tebe este doplnim osobitne jeden poznatok z praxe. to ze si zriadis vlastny ucet , ako ti tu vsetky radia, ti nepomoze absolutne, ak to nebudes riesit komplexne. pretoze ja ti garantujem, ze tento typ chlapa s tymto spravanim, ktorý nema pocit, ze ma co stratit, nema stipku ucty voci partnerke, v 99% pripadoch presne splni to co povedal a naozaj ti ziadne peniaze neda a nicim ti neprispeje na domacnost a zivobytie, to aby si si konecne uvedomila, aka si bez neho chudera... Zriadenie tvojho uctu nebude takym krokom, ktory by nim akokolvek otriasol. on uz ma tu hranicu toho, co je zavazne naozaj posunutu uplne inde.. a to, ze tebe pride 200 eurovy rodicak ti situaciu absolutne nevyriesi, ak od neho peniaze nedostanes, pretoze on bude mat pocit ze ta vytrestal.tento typ muzov povacsinou nechape, ze domacnost stoji peniaze a toboz vo vasom pripade, ked je on zvyknuty, ze ked nemas, tak si mas kde pozicat. Takze ja ti garantujem, ze zriadenie tvojhu uctu nevyriesi absolutne nic, akurat budes musiet zhanat peniaze na jedlo pre deti a seba.. pokial toto nebudes riesit komplexne, tak nema vyznam zriadovat ani ten ucet a potom len tisko trp...

nika1020
15. júl 2014

Pekna diskusia..,

jklara
15. júl 2014

@kaktusik007 ja som s manželom šťastná, ja ho ľúbim a dúfam aj on mňa :D proste my si ináč takmer vo všetkom rozumieme, od výchovy detí, cez stravovanie, štýl života, vkus máme rovnaký, doplňame sa, obaja technicky zmýšľame, upratujeme spolu, varíme, je veľmi zručný a šikovný, no proste akurát v tom správaní to stále škrípe. V správaní má dobré chvíľky, občas sa to zhoršuje, chce mnou manipulovať, no ja sa nedám. Niekedy dávno som mávala pocit, že chce mať zo mňa slúžtičku zavretú doma, ale to už prešlo. Proste, nikto nie je dokonalý, ja mám pravdupovediac tiež občas zlé chvíľky, keď vybuchnem za každú somarinu.... 😝

ferkos
16. júl 2014

Zaujimave citanicko toto, az sa cloveku rozum pozastavuje. Na jednej strane si myslim ze taketo ekonomicke tyranie ako ste ho niektore z Vas zial opisali je o tom ze ten vztah nema zmysel, lebo bud si ten muz tu zenu nevazi alebo nema zaujem o rodinu. Pokial ma muz byt tak je rad ze nemusi splacat hypo, resp. ze to uz ma sebou (nie je to genialny pocit ked na nieco nasetrite alebo splatite a je to vase) a ostane viac ako jemu tam i rodine, no najme rodine.
Co sa tyka vycitok o tom ked je zena na materskej a ze je darmozracka a podobne je skor prejav toho ze ten dotycny je lenivy a svoju pracu berie ako trest, co zase svedci o tom ze nepochopil o com je rodina, pretoze to je prva vec co ho ma hnat napred motivovat a zaroven mu byt i odmenou a dovodom byt hrdy ze dostojne uzivy rodinu a zaroven deti nemusia trpiet nedostatkom materinskej nehy (lenze toto zase moze fungovat len vo vztahu/manzelstve ktore funguje a obaja partneri su o nom presvedceni.
Zaujimave je ze ja som sa s obdobnym pripadom stretol paradoxne v opacnom garde, konkretne sa jednalo o dlhorocneho kamarata. Tomu vztah fungoval fajn, uz popri studiu mal celkom dobru pracu nasiel si priatelku a hop po necelych 2 rokoch sa im narodilo dieta, prave v case ked studium bolo uz uspesne ukoncene a bol jeden z tych stastlivcou (v jeho pripade mozno aj nestastslivcou) ze mal vyslovene raketovy start v kariere. A tu nastal prave problem paradoxne s nadbytkom penazi, dieta malo/ma vsetko zabezpecne i oni celkovo ako rodina, byt auto dovolenky priatelka doma s dietatom, lenze ona si zacala narokovat na vsetko co ostalo a povedzme ze nenarabala s financiami prave najrozumnejsie. Spociatku som tomu nechcel verit ze mozno je len citlivy ze si proste nieco raz drahe kupila ale potom som zistil ze ona viac menej z toho co ostalo nazvys (a nebavime sa o par stovkach, ale odhadom o takej tisicke a viac mesacne) rozflakala na zlato, clenske ktore nepotrebovala a neskutocne kraviny. Ked sa jej snazil dohovorit ze nech radsej tie peniaze odkladaju a investuju napriklad do kupy druheho bytu tak mu povedala ze sak nech si setri ked ma z coho ze pokial sa mozu mat tak nech sa maju dobre a ze ona ma pravo rozhodovat o minimalne polke toho co donesie domov. Pokial viem tak ju na isty cas odstavil od financneho toku a situacia sa casom o nieco zlepsila ale aj tak si nemyslim ze je spravne taketo narokovanie.
A na zaver k teme urcite by som kazdej zene ktora sa ocitne v takejto smutnej situacii radil rozvod, tam nie su proste city zo strany toho partnera a hlavne ziaden zaujem o to spolocno, nema to zmysel, ja len prajem tym hovadam aby im to bolo poriadne luto ked sa ocitnu v 60tke sami...

mammi11
autor
16. júl 2014

@kaktusik007
@filipal
@mamavera
@karamelovyveternik
Caute baby, vcera vecer som sa snazila o tak trosku uzmierovaci rozhovor. No vyslo z toho ze som nevdacna p..a. Ze vraj mam vsetko co potrebujem (ako to je pravda strava, oblecenie, hyg. potreby) Stravu kupuje on aj hyg. potreby, a ked potrebujem kupit nejake oblecenie musim si vypytat peniaze a povolenie. Ze som s detmi doma a peniaze nepotrebujem!
Dala som mu precitat tento clanok http://zena.pravda.sk/rodina/clanok/279896-ekon... Spytala som sa ho ci sa v tom nevidi.... Odpoved? Nie nevidi, vraj preto lebo on mi nezakazuje ist do roboty. A nevydi na tom nic hrozne aby som si vypytala peniaze ked potrebujem.
A len tak okrajovo jeho rodina tiez na tom nic zle nevidi a ze ja mozem byt len rada a mam byt vdacna za to ze na mna a moje deti robi. Toto povedala jeho sestra ked som si od nej poziciavala peniaze na lieky pre deti ked sme necakane isli k lekarke lebo mala dostala teplotu. Jeho sestra 35 rocna slobodna bezdetna, nikdy dlhodoby vztah nemala!

mammi11
autor
16. júl 2014

Babule a nechal mi doma 140€ zobrat teraz ci nechat tak?

mammi11
autor
16. júl 2014

A baby poradte nejaku banku bez poplatku za zalozeniie a s nizkym minimalnym prvym vkladom

kaktusik007
16. júl 2014

@mammi11 je to kreten. Neries. Podaj navrh o vyzivne na deti, na teba, zverenie deti do starostlivostti. Este dnes zaloz ucet a behni na upsvar a daj nove cisla uctov. Ak su rodicak ci pridavky pisane na jeho meno, ziadaj odnat a napsiat na tvoje -- v najhorsom budu chciet pri pridavkoch kopiu navrhu ze deti ziadas sebe plus vyzivne na ne pocas manzelstva -- takze ak toto nevybavis dnes, vybavis najneskor zajtra.

Tu vidis aj sama, nim nepohnes. On si mysli, ze je vsetko v najlepsom poriadku. Si doma, peniaze nepotrebujes. Vsetko kupuje on, ty ani nemas pravo sa stazovat ---- on ta neberie ako partnerku.

Ser na neho. Fakt to nema zmysel. Ak je tearz v praci, pohladaj info o tych setriacich uctoch. Vsetko si kopiruj, fot.... A odnes vasim, aby to bolo v bezpeci.

Deti jeden den vydrzia bez obeda typu polievka, druhe... Sprav nieco lahke, cestoviny mas hned. A ries papiere!!!!!

buducnost praje pripravenym.

kaktusik007
16. júl 2014

@mammi11 jasne ze vezmi.

neviem ci su bez poplatku ucty inde ako v internetovych bankach, ja osobne by som si zalozila reinfeisen asi... tam je to za 4 eura mesacne.... tatra je 7, to je dost - ale som s nimi spokojna.

kaktusik007
16. júl 2014

@mammi11 mbank ma nejaku akciu teraz... ze ak ta niekto doporuci, tak mas 15 eru navyse ak si alozis ucet....

http://www.mbank.sk/pdf-web/akcie/mklub-leto-15...
http://www.mbank.sk/promotion/mklub-15eur/

mamavera
16. júl 2014

@mammi11 tak, keď v tom problém nevidia, je to zlé, choré, presne toto potrebujú v tebe vzbudiť - vďačnosť. Si jeho partnerka, nie desaťročné dieťa, ktoré si pýta peniaze na zmrzlinu. 😝 😝 😝 Je dobre, keď ste sa porozprávali. Nechaj ho dnes, zrejme bude o tom rozmýšľať a postupuj ďalej. Choď si otvoriť účet a daj posielať peniaze na ten svoj účet. Keď sa spýta prečo, tak mu zase kľudným hlasom povedz, že preto, lebo ty si jeho partnerka a keďže doma nemáš nikdy peniaze a musíš chodiť ako chudera požičiavať, keď ich súrne potrebuješ. Čo ak by vtedy nebola doma ani švagriná, ani tvoja mama? Kde si pôjdeš požičať?
A čo sa týka toho, že môžeš ísť do práce, tak mu povedz, že si o tom premýšľala a hľadáš si k 1. septembru prácu, aby si mala svoj príjem. Maličkej hľadáš opatrovateľku, ktorú budete platiť na polovicu, lebo doteraz mal starostlivosť o deti ZDARMA. Aspoň si tĺk uvedomí, že to, čo robíš ty, má tiež svoju hodnotu a keď to dá urobiť inému, tak to treba zacvakať. A keď sa opatrovateľka osvedčí, tak si nájdeš ešte brigádu, aby si si mohla postupne našetriť aspoň na garsónku, a nemusela počúvať, že ti v byte nič nepatrí, počúva sa to totiž veľmi zle. Existujú aj muži, ktorí po svadbe prepíšu polovicu svojho bytu alebo domu na manželku, lebo ju majú radi. Ak by si mu toto dokázala povedať, predpokladám, že mu padne sánka až ku kolenám.....A ešte na okraj - 35 ročná, bezdetná, ktorá v živote dlhší vzťah nemala, nemá právo kecať niekomu do manželstva. Drž sa.

mammi11
autor
16. júl 2014

@kaktusik007 nedostanem sa k tym uctom hladala som uz v cera ma vsetky doklady v kufriku na kluc. Nemam sajnu kde je kluc a mozno ho ma aj so sebou. V noci som nespala a zbuchala som ziadost na vyzivne na mna uz len detaily mi tam chybaju, ico jeho roboty, presna adresa a pod.

mamavera
16. júl 2014

@mammi11 vidíš, ako si sa podceňovala a pri tom si šikovná žena, dosiahneš všetko, čo chceš, ak pôjdeš pekne za svojím cieľom. Veľmi ti držím palce!!!!!

mammi11
autor
16. júl 2014

@kaktusik007 s mesacnymi poplatkami ratam to je jasne len nieco kde prvy vklad nemusi byt co ja viem 100 ale staci 20

kaktusik007
16. júl 2014

@mammi11 nikde nie je definovany minimalny vklad, co ja viem, ktory by bol viac ako 10 eur... takze ak mas 20, co mas, tak je to jedno. Vyber si taku, ktoru mas blizko - najma bankomaty z nej. Kvoli poplatkom.

danielahamar
16. júl 2014

v momente ísť na úrad zmeniť číslo účtu na príspevok... tým pádom aj vlastný účet si zaloť, ale ak sa dá, tak aj do rúk posielať, neviem si predstaviť pri malých deťoch drankať peniaze na bežné potreby. otras hnus 🤐 a jemu by som rázne povedala, aby vedel, že tudy cesta nevede

kaktusik007
16. júl 2014

@mammi11 on si zamyka svoje dokumenty pred tebou......

toto fakt nie je o com. Vyzivne na deti si daj minimalne 20% z jeho cistej mzdy. Ak mas deti tri, tak potom spolu na vsetky 3 - 40%. Tak rata sirotske dochodky socialna poistovna.

vyzivne na seba si daj, ake potrebujes... ja som si dala v navrhu 550 (neplatil za byt, za uver, absolutne nic).. potom zacal platit polovicu vydavkov typu byt, hypoteka... tak na sude som navrh stiahla a ziadala iba 200 eur -- priznali 100. Sudkyna proste spocitala jeho prijem po odratani vyzivneho (co mi priklepla 20 minut predtym), spocitala moj prijem spolu s vyzivnym - a dala to na polovicu.
Svoje rozhodutie zdovodnila ze ja mam s detmi rovnako ako on sam tym, ze on pracuje a ma vydavky na dostanie sa do prace, zvysene vydavky na osatenie a podobne kraviny.... ale to som neriesila, ja som myslela ze mi priznaju tak 20 eur a 100 ma dooost pozitivne prekvapila 🙂

mammi11
autor
16. júl 2014

Nevie niekto ako je to zo zalozenim uctu vo vubke?

mamavera
16. júl 2014

@jjuulliiaa nezačal šetriť, dosiahol to, čo chcel - to je cieľom každého manipulátora - dosiahnuť absolútnu moc nad ženou. Kým mali jedno dieťa, tak to nebolo až tak reálne, ale vedel, že s dvomi už bude mať menšiu odvahu odísť. Má ju úplne ekonomicky v moci. On tento pocit potrebuje tak, ako iný dýchať. Tým, že nemá žiadne peniaze zaistil, že sa nestretáva ani s priateľkami, ešte mu ostáva odizolovať ju od rodiny....to je cieľom, nie šetrenie. To by som chápala vtedy, keď majú partneri spoločný účet, on zarába 1200 eur, ona 600 a jej sa každý mesiac podarí ho úplne vybieliť. Nestačí ani dohováranie, vždy sa nájde niečo, čo sa jej páči a musí to mať. Ale to je ojedinelý prípad a nie je to prípad zakladateľky témy.

mammi11
autor
16. júl 2014

@kaktusik007 ufff no je toto boj... Ja by som bola radsej keby ma pochopil... ved tie peniaze ku ktorym by som mala pristup nechcem na kavu.... ale ne potrebne veci... lieky, potraviny a pod. Ved potraviny by som nekupila len pre seba ale ved aj on by to mohol jest. Jaaaaj nechapem..,,

dm1
16. júl 2014

@mammi11 nedavaj si vubku tam su poplatky daj si mbank alebo zuno nech zbytocne neplatis za vedenie