icon

Poznámky mojej sestry

7. apr 2022

Ahojte, idem sa sem vyžalovať. Mám staršiu sestru,ktorá často striedala roboty, nič sa jej nepáčilo. Zoznámila sa so svojím aktuálnym mužom a hneď otehotnela, nech nemusí chodiť do roboty. Ako povedala "zlatú baňu si treba poistiť" 🤦 presťahovali sa do nejakého podnájmu. Ešte kúsok o mne, ja som zase hneď po strednej šla pracovať do zahraničia. No a ako synovcovi odbili 2 roky, zase otehotnela, aby nemusela pracovať (to nie sú moje dohady, tak sa vyjadrila predo mnou).
Sestru som nikdy nechápala, a po väčšine som ju radšej ignorovala, lebo proste nepáči sa mi jej štýl života, ale nikdy som jej na to nič nepovedala, pomyslela som si svoje a hotovo.
No a ako otehotnela, tak proste nájom bol pre nich malý a vydrankala od rodičov záhradu, pozemok bol tak,že aj z 1 aj 2 strany cesta. Kúsok mi to prišlo nefér, lebo ona nikdy rodičom do domácnosti neprispela, ja som im každý mesiac zo zahraničia posielala peniaze, a proste dostala pozemok.
Odvtedy mala stále poznámky tipu "odkladaj si peniaze na dom" alebo že "treba si rýchlo nejaký pozemok kúpiť,lebo nebudú" a proste takéto veci.
Rodičia sa ale vyjadrili,že ak si ja bude niečo stavať alebo proste kupovať, prispejú mi aspoň 20tisicami.
Našla som pekný byt,chcela som si ho kúpiť,vziať hypotéku, pýtala som sa teda rodičov,oni,že jasné,20tisic mi vedia dať,že aby som mala menšou hypotéku. No a keď prišlo na lámanie chleba, tak mi povedali,že mojej sestre sa predražila stavba a peniaze dali jej 😭
Mám teraz byt, mám vyššiu hypotéku,ale beriem to ako podraz.
Odvtedy s rodičmi ani sestrou nekomunikujem.
Mrzí ma to,lebo v podstate stále uprednostnili ju, ako mňa.
Ako sa mám s týmto vyrovnať? :(

kassandra25
7. apr 2022

No. Nato sa neda nic povedat. Najsi si ty uz len niekoho, pokial nemas a zaloz si stastnu rodinu.

lasoli
7. apr 2022

no teda toto iny podraz

lasoli
7. apr 2022

bo hlavne treba potom mysliet ked sa raz budete delit,ze sestra dostala pozemoka 20t eur.

ankare
7. apr 2022

Veľmi nespravodlivé, je mi to ľúto

0kristina0
7. apr 2022

Autorka, preco si s rodicmi nesadnes a nenechas ich vysvetlit preco to urobili? Pri tej prilezitosti im mozes povedat, ako velmi ta to sklamalo. Mozno su zmanipulovani tvojou sestrou.

simca06022011
7. apr 2022

neboj, cas vsetko vyriesi. Tam je manipulacia zo strany sestry podla mna, mze byt ze lamentuju si za chrbtom, ze ty ich nekontaktujes, ty sa nebavis. Mozno povedia ze mas vsetko a zavidis sestre chudiatku... a tak.. netrap sa 🙂 taketo nespravodlivosti sa bohuzial deju casto.

mariejenka
7. apr 2022

S rodičmi by som kontak obnovila,prisla na návštevu. Samozrejme,ze uz žiadne financie by odo mna len tak nevideli. K sestre po tom vsetkom,a este aj po tym sprostých rečiach podpichovacnych,by som sa spravala slušne,ale veľké rodinné mecheche by sa nekonalo,ked pridem k rodičom na návštevu.
Buď na seba hrdá,ze si samostatná.

maminkadeticiek
7. apr 2022

Ani ja by skm viac nekomunikovala so sestrou ani rodicmi.Obrovska nespravodlivost.

zmrzlinka2021
7. apr 2022

@autorka
A mala si niekedy rozhovor s tvojimi rodicmi na tu temu? Ale taky, kde si im jednoznacne povedala, ze ta zranilo, co spravili a tie veci si pomenovala.

ddaassuullaa
7. apr 2022

Vies co, mam chut ta objat ja, za tvoju mamu, za otca...neviem si predstavit, ze by nasi rodicia toto spravili nam s bratom alebo my nasim detom..ano, v muzovej rodine sa takyto pripad vyskytol a dopadlo to velmi velmi velmi zle.....ver, ze uz nikto nikdy nebol stastny. Matka uz nikdy nevidela jedneho svojho syna, ten co nou manipuloval prehajdakal vymamene peniaze na lahkovazny zivot, nakoniec matku strcil do.domova dochodcov kde aj opustena zomrela a bez hanby volal ohrdnutemu bratovi, aby zaplatil pohreb....hnusne veci, ktore mam pred ocami, ako si vie najviac poublizovat najblizsia rodina. Preto, sestru by som uz neriesila, ziskala co chcela, nestala by mi za zozieranie sa. A s rodicmi uvidis. Prajem ti, aby ste si k sebe nasli cestu aspon na korektne vychadzanie a aby si si zalozila stastnu rodinu, kde toto nedopustis🍀✊

sonia_wiener
7. apr 2022

Mrzí ma to, naozaj veľká nespravodlivosť. Ja by som bola k rodičom a sestre úprimná a povedala im, ako to cisitis.... Ze si im pomáhala, nikdy nič nechcela a tvoja sestra aj tak vždy dostala viac.... Dufam, ze ja budem k svojim deťom spravodlivejšia

mariamagdova
7. apr 2022

Je to smutné mali vás podeliť spravodlivo. Neviem prečo tak urobili, ale keď človek niekomu sľúbi niečo, má to dodržať. Vy sa trápite a jej padlo z neba. Ale má to pozitívum budete si viac vážiť seba aj to čo ste sama dosiahli bez pomoci, ste šikovná, pracovitá tak si už len treba nájsť partnera a založiť si svoju rodinu. Rodičia vás vychovali, starali sa tak treba ísť za nimi a porozprávať sa a povedať všetko čo vás trápi. Držím palce.

janicka2315
8. apr 2022

Od rodicov si pytaj spat to co si im poslala

fodorka
8. apr 2022

Ach tu by som vedela aj ja komentovat ...ale zhrniem a dam zaver...ja sama rozvedena s dvomi detmi hypoteka na krku a sestra s dcerou zije s otcom-podotykam jej dcera ma uz 16 rokov a teda otec prerobil nakomplet byt podla jej predstav a tam si ziju...ja platim hypo uz 5 rokov a tak to je....sestra uz ma 40 a netvari sa ze sa raz akoze podelime ....raz otec naznacil ze mi da 20tis...😂😂😭 Trosku vtipne ked jeho byt kde segra asi odzijea hodnotu cez 100tisic 😂😂😂 takze nevesaj hlavu aj inde to funguje

matussara
8. apr 2022

Trapi vas to, pride to ako nefer a krivda. Chapem.
Nikdy ste nic nepytala-mala ste pytat....to ake vnut.dovody ste mala uz je na vas. V podstate vam vadi, ze vy makate, nechcete poziadat o pomoc otvorene, pride vam to blbe a sestra to dokaze. Hnevate sa podla mba na seba. Peniaze nakoniec skoncili u sestri-nekomunikujete....povedali ste im ake mate z toho pocity-to co ste napisala tu? Povedzte, poziadajte. Myslim , ze pocit nespravodlivosti voci rodicom mate uz z detstva....

bluka2
8. apr 2022

Pozri, ty keď sa ráno zobudíš a pozres do zrkadla, môžeš byť na seba pyšná, máš charakter a svoju integritu. To je hodne viac než 20.000! Určite tvoja sestra v kútiku duše vie, že nejedná správne a tento aj keď potláčany pocit je ako jed, ktorí ju vnutorne ničí....

lll2010
8. apr 2022

No podla toho co pises, niesi pre rodicov dieta c. 1. V podstate si oni ziadnu krivdu neuvedomuju a kontakt s tebou ani velmi nevyhladavaju. Naco sa trapit?

mama80
8. apr 2022

Tak keď im to nie je blbé, prečo ty by si mala mať výčitky, sústreď sa na seba na svoju budúcnosť, nikdy nie je isté ako vzťahy deti/rodičia budú....teraz je to tak, o rok dva bude inak.....

danieli
8. apr 2022

No dlho by som plakala do vankusa, v mensom som zazila podobny podraz, ale od cudzich, to preboli aj ked nezabudnes, ale od svojich auuu, nadlho by som sa odstrihla…schovala do ulity a nevysla, pomohla rodicom vramci slusnosti, ucty k rodicom co treba, ale moju dusicku by uz nevideli…

dankuk
8. apr 2022

@sirka9 nebude, najlahsie sa zije takym pijaviciam ako jej sestra. Zmykat rodicov a manzela z penazi cely zivot.

vafinka
8. apr 2022

Milá autorka toto veľmi podobné som zažila aj ja toto tá musí preboliet a rodičom povedz ako to vidíš ty.lebo ako vidím oni to asi považujú za správne a ty sa môžeš aj zblázniť z toho

kamatopo
8. apr 2022

Aj u nás je niečo podobné no z mužovej strany. Dvaja starší bratia( najstarší je môj muž) museli všetko čo nadobudli cestné prácou vyplatiť. Brali sme to tak že sme zdraví a robíme tak načo by sme pýtali keď vieme že jeho rodičia žijú niekedy z ruky do huby. No a najmladší švagor o desať rokov mladší ,všetko pred hubu. A teraz má sľúbený dom lebo on je ten chudák čo musí pospat keď príde z roboty. A to že je v tej posteli až nadmieru šikovný ( čaká druhé dieťa s druhou ženou) je zas len jeho ďalšie podporovanie lebo on chudák musí alimenty platiť. A tak muž povedal dosť. Tiež sa nahneval. Lebo všetko od nás bolo bráne automaticky a bez dakeho ďakujem. Dokonca sme mali pocit že máme mať pocit viny že on je tak nešťastný. No toto z neho spravili svokrovci keď si z neho spravili najmladšiu opičku čo nemusí nič

mija_ja
8. apr 2022

Co tak porozpravat sa o svojich pocitoch s nimi? Mozno im to ani nedochadza a beru to ze potporuju v rodine toho kto to potrebuje. Koli peniazom by som rodinne puta netrhala, skor by som o tom s nimi v klude v dobrom hovorila. V zmysle ze nevies ako to vnimaju oni ale rada by si to vedela,lebo teba tym ranili a cítis nespravodlivost atd ...

ailiba
8. apr 2022

Väčšinou to je tak, ze kto viac place a fnuka, tak mu daju... Vsak cbudatko nema. Je mi to velmi luto, je to fakt nespravodlive... Sestra proste vie, ako na rodicov. Skor si vypytala. Musi to byt zly pocit, je to podraz. Dufam, ze uz rodicov nepodporujes, lebo oni zas podporuju ju.... Evidentne to oni nepotrebuju pre seba. A ten pozemok je uz jej? Ci stale patri rodicom?

ailiba
8. apr 2022

@h2 to by ma asi nastvalo najviac... Ze vlastne oni su este ti urazeni.

jana_eyre_2
8. apr 2022

Ja by som spočítala koľko peňazí si im poslala zo zahraničia a poslala tu sumu že čakáš že ti ju vrátia.. nemyslela by som si a neočakávala by som že by mi to vrátili, ale.urobila by som to LEN preto, aby vedeli koľko si im prispela.a oni ta takto okaslali a ešte sa tvária urazene, že sa ani nesnažia o kontakt.. veľmi smutné a bola by som z toho naozaj veľmi sklamaná.. nie kvôli peniazom, ale kvôli princípu.. neznášam nespravodlivosť..

ebbi
8. apr 2022

Smutne☹️ Tiez som zazila podobne a hladala riesenia a bohuzial asi neexistuje☹️ Asi by som na Tvojom mieste rodicom slusne a jasne vytmavila ako to cele Ty citis a tym by som z mojej strany skoncila. Sestra im 100% vyplakava a manipuluje s nimi. Ale to nic nemeni na tom, ze by sa mali spravat ako dospeli ludia. Mysliet si, ze sa to sestre raz vrati je naivne. Spravodlivost neexistuje. Bohuzial.😓

littleslovak
8. apr 2022

Ako prve poviem,ze som necitala vsetky pruspevky, ale vsetky odpovede autorky ano... Ano, je to nefer, podraz a chapem preco sa citis podvedena aj to ze o tie peniaze vlastne nejde. Nepostrehla som udaj ako dlho sa uz s vasimi nebavis. Ako dlho to je? Ja by som ti poradila, drz si odstup a nekomunikuj aj na dalej kym sa psychicky nedostanes do stavu ze si to s nimi budes vedoet vydiskutovat bez kriku/hadok/prehnanych emocii... Skratka az ked budes uz zmierena so situaciou, chod sa porozpravat s rodicmi. Nech to trva aj dva roky, to je jedno, ale aby ti raz nebolo luto... Co sa tyka sestry, to je ina kapitola, tam by som neustupila. Ak chce kontakt nech ho iniciuje, nech sa ospravedlni ako vasich zmanipulovala a nech prejavi lutost. Zial obavam sa, z toho co pises, ze toho asi nebude schopna 😟

netti87
8. apr 2022

Ahojko, ako citam je to strasny pocit 😟 Ty si o rodicov starala,a oni sa tak bezcitne spravali. Podla mna od detstva robili medzi vami rozdiel ,mozno si to nevsimla,alebo ta nezaujala, a prave preto robili to, co robili. A to tvoja sestra velmi dobre vie. Si sikovna a podla vsetkeho mas aj dobre ❤️. Ked nemaju zaujem ti zavolat, tak to nechaj, casom vsetko prejde. Je to urcite bolest,ale radsej to tak,ako by si stale trapila , dufamze, ze som ta neurazila 🌺

bimbambim
8. apr 2022

Je to síce nespravodlivé , ale dobre aj takto nemusíš byť im vďačná za byt a takto môžeš byť hrdá že si si zarobila sama naň.Ale rodičom by som už peniaze neposielala radšej si odkladať pre seba na horšie časy na hypotéku.So sestrou by som obmedzila kontakt ale s rodičmi nie.Mali síce pomôcť aj tebe ale vybrali si pomôcť chuderke s dvomi deťmi