icon

Poznámky mojej sestry

7. apr 2022

Ahojte, idem sa sem vyžalovať. Mám staršiu sestru,ktorá často striedala roboty, nič sa jej nepáčilo. Zoznámila sa so svojím aktuálnym mužom a hneď otehotnela, nech nemusí chodiť do roboty. Ako povedala "zlatú baňu si treba poistiť" 🤦 presťahovali sa do nejakého podnájmu. Ešte kúsok o mne, ja som zase hneď po strednej šla pracovať do zahraničia. No a ako synovcovi odbili 2 roky, zase otehotnela, aby nemusela pracovať (to nie sú moje dohady, tak sa vyjadrila predo mnou).
Sestru som nikdy nechápala, a po väčšine som ju radšej ignorovala, lebo proste nepáči sa mi jej štýl života, ale nikdy som jej na to nič nepovedala, pomyslela som si svoje a hotovo.
No a ako otehotnela, tak proste nájom bol pre nich malý a vydrankala od rodičov záhradu, pozemok bol tak,že aj z 1 aj 2 strany cesta. Kúsok mi to prišlo nefér, lebo ona nikdy rodičom do domácnosti neprispela, ja som im každý mesiac zo zahraničia posielala peniaze, a proste dostala pozemok.
Odvtedy mala stále poznámky tipu "odkladaj si peniaze na dom" alebo že "treba si rýchlo nejaký pozemok kúpiť,lebo nebudú" a proste takéto veci.
Rodičia sa ale vyjadrili,že ak si ja bude niečo stavať alebo proste kupovať, prispejú mi aspoň 20tisicami.
Našla som pekný byt,chcela som si ho kúpiť,vziať hypotéku, pýtala som sa teda rodičov,oni,že jasné,20tisic mi vedia dať,že aby som mala menšou hypotéku. No a keď prišlo na lámanie chleba, tak mi povedali,že mojej sestre sa predražila stavba a peniaze dali jej 😭
Mám teraz byt, mám vyššiu hypotéku,ale beriem to ako podraz.
Odvtedy s rodičmi ani sestrou nekomunikujem.
Mrzí ma to,lebo v podstate stále uprednostnili ju, ako mňa.
Ako sa mám s týmto vyrovnať? :(

Strana
z5
matussara
9. apr 2022

@martul verim ze kazdy clovek vie najst na katastri komu patri dom.

matussara
9. apr 2022

@sidicek keby rodicia sa nedali manipulovat tak sestra sa tak nechova. Zaklad su rodicia, kt. Maju prevziat zodpovednost.

matullienka
9. apr 2022

Ak chcú byť rodičia naozaj spravodlivý tak nech ho s čistým svedomím prepišu na teba kľudne aj s ťarchou, s tým, že tým pádom ste so sestrou vyrovnané a nevyplacas nič.

martul
9. apr 2022

@matussara veď to je jasné, ale už bude na ňu prepisany, už si ,, sestrička " nič nezmôže.

ouwecka
9. apr 2022

Určite dom na teba s tarchou dozitia od sestry sa neda nic cakat..neverit jej je to ocividne vycurana osoba

matussara
9. apr 2022

@martul myslela som, naco tajit...zdovodnit a vybavene

ddaassuullaa
9. apr 2022

Prijmi ponuku, sestre o tom nic nehovorte, ju do toho nic. Akoze vobec nic, a ak naozaj uz za zivota rodicov oznamila, ze ich surovo supne do starobinca, oni by mali bez lutosti sami prepisat ten dom na teba s pravom dozitia. Pri tom, co citam, ak sa to dozvie, ani pohar vody im.nepoda. mi to pride ako kukucie mlada...v kazdom pripadez ja som stastna, ze si k rodicom isla. Urcite ich to trapi, len kuj zelezo kym je horuce. Lebo ak zavahas, vasi spomenu pred sestrou, co planuju, moze este zacat citovo vydierat vnucatami....drzim.ti palce, nech ako v rozpravke, dobro nad zlom zvitazi🍀✊️

janicka2315
9. apr 2022

@diaszoky preco by nie?? Ved to su jej peniaze..

bimbambim
9. apr 2022

Tak po tomto čo ti povedali by som začala s nimi riešiť dom samozrejme tak že bude ťarcha na ňom kým nedožijú rodičia.S žiadne vyplácanie sestry keď tak tak po odrátaní 20.000 bude mať menej z domu

brigelka
9. apr 2022

@mandzula podľa tejto diskusie, čo sa tu píše, by to dopadlo tak, že ona čo nič od rodičov nedostala,sa musí o nich postarať na starobu a sestra,čo má všetko sa na rodičov vykašle. Veď aj autorka písala, že sestra by ich šupla do domova dôchodcov. Keď je raz niekto vypočítavý, tak sa autorka nesmie nechať zmanipulovať. Načo je jej sestre rodičovský dom, keď už má jeden postavený? No pre peniaze,aby ho predala a s nikým sa nedelila. A autorka potom nech maká ako otrok v zahraničí a ešte nech si vezme aj rodičov z domova a stará sa o nich na úkor svojho života, lebo sestra jej isto nepomôže.

78787878
9. apr 2022

Tvoja sestra je uplna chudera, ktoru by som uz asi odignorovala navzdy. Bohuzial, na vine su jedine rodicia, ked sa nechaju manipulovat. Jedine riesenie je prepisat bez meskania dom na Teba, pravo dozitia pre rodicov. A ked bude sestra este niekedy vyskakovat a pytat od Teba vyrovnanie, odratat jej vsetko, prispevky, pozemok, cokolvek sa da realne pouzit...

autor
24. apr 2022

No ahojte. Už to teda riešime. Rodičia súhlasili s prepisom + ťarcha dožitia oboch.
Musíme to riešiť,lebo sme zistili,že sestra si popožičiavala na dovolenky, nábytok a neviem čo všetko,že minimálne 20tisic dlžia neviem kde čo, aj to som sa dozvedela od svagrovej tety,že sa hrajú na bohatých a vôbec na to nemajú, a údajne meškajú s platením hypotéky 🤦
Pred pár dňami prišla sestra k rodičom, a začala ich súrit,aby to čo najskôr ja ňu prepísali.
To mi hneď aj mama volala,že sa boji,že chce predať rodičovský dom.
Takže tak no

adriannasvk
24. apr 2022

Boze moj to sa az zle cita😒 ja si dovolim tvrdit,ze na 99% by ten ich dom predala a vasich vyhnala niekam do podnajmu, ani garzonku by im nekupila...😤rieste to okamzite...ked sa sestra chce hrat na dolezitu prachacku,nech si na to zarobi. Och tak mi je luto vasich😒 drzim palce.

autor
24. apr 2022

@adriannasvk mne je ľúto,že som im krivdila, som myslela,že proste ju veľmi ľúbia, viac než mňa, a ona ich len citovo vydierala. Ale chvalabohu sa rodičia zobudili z toho "sna" a teda už sú nohami pevne na zemi.

missdiva
24. apr 2022

Suhlasila by som s prepisom na teba a pravom dozitia rodicov.
Sestre by som to nehovorila (raz to sama zisti z katastra), a ked sa sestra bude dozadovat domu od rodicov nech jej povedia,ze uz dostala viac nez ty tak nech konecne zacne aj pracovat, ze dom na nu neprepisu a bodka.

adriannasvk
24. apr 2022

Je mi to jasne, si tiez ich dcera a mavali a aj mavaju s tebou emocie. Pravda je ta,ze si az tak do toho nevidela ale to nebola tvoja chyba ale chyba rodicov. Je super,ze sa ti so vsetkym priznali a poprosili ta o pomoc. Musite drzat spolu a dotiahnut to do uspesneho konca. Zmluva je otazkou par dni a cim skor utekat s navrhom na vklad na urad.
Este doplnim,ze nech rodicia natahuju cas ako sa bude dat...a ked sa to uz nebude darit utajit tak jednoducho povedat,ze dom nie je ich,ze ho nemozu na nu prepisat. Dolezite je aby si mala vsetky podklady o tom co vsetko tvojej sestre za zivota darovali aby sa nemohla po ich smrti domahat 1/2 domu.

autor
24. apr 2022

@missdiva nieeee,čo si. To vôbec. Nevie o tom.
Mamina jej povedala,keď sa teda pýtala,že kedy budú riešiť ten prepis na katastri. Mamina povedala,že ešte sa musí s ocinom a so mnou o tom porozprávať, lebo že jej dali záhradu, aj 20tisic, a mne nič.
A sestra, že 😂😂😂😂 "Ale ona by to tak chcela,aby bol ostal mne, veď ma sama veľký byt a robí v zahraničí,vie si to aj sama dovoliť"
Až ma skoro prekotilo zo stoličky 😀 fakt ako, mala som mienku,o mojej sestre ale toto bol hardcore

adriannasvk
24. apr 2022

Ja asi zle citam🤣🤣🤣🤦‍♀️som si to musela 2x precitat..akoze tvoja sestra je bez chrbtovej kosti🤦‍♀️toto co dokaze vypustit z huby....sa ti necudujem,ja by som z tej stolicky asi spadla🤦‍♀️

autor
24. apr 2022

@adriannasvk no na tú záhradu majú dôkazy, veď to bolo ich, a prepísali to na ňu.
A tých 20tisic bol prevod cez účet,takže prakticky by to malo byť v poriadku.
Hej no ako 😂😂😂 ja som sa strašne rozrehotala,a potom rozplakala 😥 mi to prišlo celé tak ľúto,že proste skrz peniaze toto dokáže svojej rodine urobiť

adriannasvk
24. apr 2022

Niektori ludia dokazu kvoli peniazom hrozne veci....nerozlisuju ci ide o rodinu,kamarata,brata,sestru...uplne ta chapem

matullienka
24. apr 2022

Joj držím palce s tým prepisom nech to čím skôr na teba prepišu, toto nie je sestra to je hyena. A vieš čo mamina jej môže na budúce normálne povedať, že sa s tebou rozprávali, a že ste sa dohodli, že to bude tvoje a bodka. Bože normálne mi z takej harpie dvíha tlak

autor
24. apr 2022

@matullienka ale aj ďalšia vec, keď som sa teda dozvedela,že majú nejaké dlhý,lebo aj tejto svagrovej tete dlžia 7-8tisic🤷 a údajne (toto nemám potvrdené) meškajú so splátkami,že si dali odklad alebo čo,neviem už presne,ani teta nevedela, že dačo také jej hovorili (možno to len tak povedali).
No a keď náhodou nebudú vedieť ten dom platiť 🙈 kriste pane,však to prišli tým pádom rodičia nadarmo o vyše 70tisic (20tisic+hodnota pozemku) možno viac, ak by imho vzal exekútor 🤦 potom by ma veľmi zaujímalo,že kam pôjdu bývať....
Ale dúfam,že k takémuto scenáru nepríde, lebo tých malých detí mi je ľúto už teraz

matullienka
24. apr 2022

Ja viem, že je ti ich ľúto, ale bohužiaľ takýto ľudia sa nepoucia kým nepadnu úplne na hubu. Kto vysoko lieta nízko padá.

sidicek
24. apr 2022

No kde by išli, do podnajmu a tvoja sestra do prace. Neskutočné, ona normálne už počítala s peniazmi z predaja rodičovského domu.

matullienka
24. apr 2022

@sidicek presne, ja byť ňou by som nedovolila aby išli k rodičom bývať a ďalej na nich parazitovať. Šup do podnájmu a makať

brigelka
24. apr 2022

Rodičia by isto nepovedali nie tvojej sestre a prichylili by ich pod strechu. Čím skôr nech ti prepisu dom. Potom môžu rodičia povedať, že je tvoj dom a ides tam ty bývať a nemôžu ti ho zabrať. Aj keď si v zahraničí,nech si myslia, že sa do toho domu vrátiš. Inak ja by som na tvojom mieste nechcela bývať pri sestre.

gabrielamodrykonik
Autor odpoveď zmazal
Strana
z5